GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΥΤΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΥΤΕ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ...

Γράφει ο Λουκάς Σταύρου Το μέτωπο της υποχώρησης που οριοθετείται από την ακροδεξιά έως την μαρξιστική αριστερά , συμπεριλαμβανομένης και ...

Γράφει ο Λουκάς Σταύρου
Το μέτωπο της υποχώρησης που οριοθετείται από την ακροδεξιά έως την μαρξιστική αριστερά , συμπεριλαμβανομένης και της πάλαι ποτέ εθναρχεύουσας εκκλησίας , αναφορικά με το κυπριακό , έχει μια κοινή βάση επί της οποίας αναπτύσσονται διαφοροποιούμενες ροπές.
Η κοινή βάση συνίσταται στην αποδοχή τουρκικής αυτοδιοίκησης στην κατεχόμενη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας. Πατώντας πάνω σε αυτή τη βάση κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους ως προς το εποικοδόμημα της λύσης.
Ο κ. Χριστόφιας τείνει...
προς μια λύση ισχυρής κεντρικής κυβέρνησης που όμως δεν στηρίζεται στις αρχές της δημοκρατικής ανάδειξης της κεντρικής αυτής εξουσίας αλλά στο ρατσιστικό διαμοιρασμό της ανάμεσα στα δύο συνιστώντα κρατίδια ή πολιτείες.
Η γραμμή Αναστασιάδη τείνει προς μια συγκαλυμμένη συνομοσπονδία , με δύο ισχυρές αυτοδιοικήσεις και μια χαλαρή κεντρική κυβέρνηση. Η γραμμή αυτή οφείλουμε να πούμε ότι εδράζεται στο πνεύμα της διχοτόμησης και διανοίγει την προοπτική μιας μελλοντικής παγίωσης δύο ξεχωριστών κρατών.
Η διοικούσα εκκλησία είναι έτοιμη να δεχθεί οποιαδήποτε «βιώσιμη λύση» χωρίς να ξεκαθαρίζει τη θέση της. Άλλοτε συμπλέει με την γραμμή Χριστόφια και άλλοτε στέκεται απέναντι της . Η διοικούσα εκκλησία διατηρεί τεχνηέντως τη γραμμή της ασάφειας και της σύγχυσης. Κάποτε φαίνεται να στηρίζει το αντιομοσπονδιακό φρόνημα αλλά ταυτόχρονα να υποσκάπτει την δημιουργία αντιομοσπονδιακού πολιτικού μετώπου. Το αποτέλεσμα αυτής της πονηριάς είναι να ανακόπτει κάθε προσπάθεια ριζικής αλλαγής της στρατηγικής μας που να αποσκοπεί στην απελευθέρωση. Η διοικούσα εκκλησία εκφράζει το χαμερπές ένστικτο μιας απολιτικής εθνικοφροσύνης που είναι έτοιμη να κτυπήσει εορταστικά τις καμπάνες σε κάθε προδοσία του κατεστημένου.
Η ανάλυση αυτή, μας λέει ξεκάθαρα πως ύστερα από το τέλος της μειοδοτικής γραμμής Χριστόφια θα έρθουν δυσκολότερες ημέρες. Θα θριαμβεύσει η γραμμή της υφέρπουσας διχοτόμησης που θα στηρίζεται από την δεξιά και ένα μεγάλο μέρος του κεντρώου χώρου ως και από την εκκλησία .
Τότε θα δείξει το πραγματικό της ρόλο η παραεκκλησιαστική ακροδεξιά με το εθνικιστικό προσωπείο .
Οι έλληνες εθνικοκοινωνιστές ας ετοιμάζονται για μια σφοδρή σύγκρουση με τις δυνάμεις της υποχώρησης .
Γραμμή μας είναι η λύση αδιαίρετης Κύπρου στα πλαίσια μιας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που θα αναιρέσει όλα τα αίσχη του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης και θα δώσει στο λαό την εξουσία και την δυνατότητα διαχείρισης της εργασίας του και της συλλογικής υπεραξίας.
Ούτε ομοσπονδία , ούτε διχοτόμηση. Κύπρος ελεύθερη και δημοκρατική που θα ασκεί το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στο εσωτερικό με την δυνατότητα δημοκρατικής αναθέσμισης και στο εξωτερικό με την δυνατότητα ελεύθερης σύναψης συμμαχιών και σχέσεων με άλλα κράτη.
Αυτή τη λύση έχουμε δικαίωμα να διεκδικήσουμε με τα όπλα , ενάντια στις δυνάμεις της κατοχής και της εθνικής προδοσίας.

1 σχόλιο

  1. ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ?

    ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ
    ΖΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΧΛΙΔΗ,
    ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!

    ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΑ
    ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ/ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ
    ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ?

    ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΒΗΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ?

    ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΡΕ ΖΩΑ?
    ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ 250 ΑΡΝΙΑ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΥΛΑΝΕ?

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΟΛΙΣ ΠΕΣΕΙ,
    ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΟΥΒΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση