GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ματίας Μορς: Το μείγμα πολιτικής είναι επιλογή της κυβέρνησης...

Από το tvxs.gr Ότι η τρόικα δε ζήτησε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, υποστηρίζει ο επικεφαλής της τρόικας και εκπρόσωπος της Ευρ...

Από το tvxs.gr

Ότι η τρόικα δε ζήτησε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, υποστηρίζει ο επικεφαλής της τρόικας και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ματίας Μορς σε συνέντευξή του στην Καθημερινή. Ωστόσο, επισημαίνει ότι δεδομένου του ότι οι κατώτατες αμοιβές στην Ελλάδα είναι υψηλότερες σε σχέση με...
άλλα κράτη της Ευρωζώνης που έχουν το ίδιο επίπεδο οικονομικής ευημερίας, οι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να εξετάσουν αν αυτό δημιουργεί εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση θα πρέπει τον επόμενο χρόνο να εστιάσει σε μια ουσιαστική μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα και όχι σε οριζόντιες περικοπές προσωπικού. Επίσης, σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι το μείγμα των πολιτικών για τη μείωση του ελλείμματος είναι επιλογή της κυβέρνησης.
Επίσης, αναφέρει ότι θα έρθουν στην Αθήνα κι άλλα στελέχη της τρόικας για να παρακολουθήσουν την εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την κυβέρνηση.
Εκτιμά δε, ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα 5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013 - 2014, τα οποία πρέπει να ανακοινώσει η κυβέρνηση εντός των επόμενων έξι μηνών.
Σε ό,τι αφορά στο μείζον θέμα των ημερών περί τη βιωσιμότητα του χρέους, ο κ. Μορς φαίνεται μάλλον επιφυλακτικός, σημειώνοντας ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό σε σύγκριση με την ανάλυση του περασμένου Ιουνίου, όταν η τρόικα είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι βιώσιμο. Ωστόσο, επισημαίνει ότι η βιωσιμότητα του χρέους εκτιμάται πρωτίστως με βάση τη δυνατότητα της κυβέρνησης να διατηρήσει μια συγκεκριμένη οικονομική πολιτική.

4 σχόλια

  1. τα παιδια στο 6ο διαμερισμα της αθηνας που εχουνε και πολλα παιδια μεταναστων λιποθυμανε απο την πεινα στα σχολεια .
    ο υποσιτισμος σε φτωχες οικογενειες ειναι γεγονος.
    αν ριξουνε και αλλο τους μισθους τοτε θα εχουμε εκατονταδες αστεγους λιποθυμους στους δρομους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν από 2 χρόνια οι Έλληνες εξαπατήθηκαν μεταξύ άλλων και με το ευφάνταστο σύνθημα “Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα”.

    Να ποιος είναι στην πραγματικότητα ο Βάρβαρος Σοσιαλισμός.

    Μπράβο λεβέντη Υπουργέ.

    Και τα μπράβο στον άλλο λεβέντη, τον Υπουργό Εσωτερικών.

    Τον ακούσατε να λέει με ύφος επιλοχία για επιβολή του νόμου, την αναθεώρηση του καθεστώτος αποκομιδής σκουπιδιών, την συνταγματική επιταγή της προστασίας της Δημόσιας Υγείας και άλλα…

    Ανερυθρίαστα όσοι έχουν κάνει το Σύνταγμα και τους νόμους αυτής της χώρας κουρελόχαρτα, όσοι υπακούουν τυφλά και αυτιστικά τις επιταγές των Δανειστών, όσοι υπό το βάρος της ιστορικής τους ευθύνης, που σίγουρα θα τους οδηγήσει ενώπιον των φυσικών τους δικαστών, κραυγάζουν με διαταγματικού χαρακτήρα δηλώσεις και απειλούν σκουπιδιάριδες, που σε τελική ανάλυση, και παιδιά κομματικά να είναι, και βολεμένοι να είναι, μαζεύουν ρε τις σερβιέτες, τα κωλόχαρτα, τα σάπια και τα χαλασμένα που όλοι εμείς πετάμε αφειδώς στα σκουπίδια.

    Δεν τρώνε με χρυσά κουτάλια, δεν φοράνε κουστουμιές σινιέ, δεν δουλεύουν ωράριο κυριλέ, χώνονται στα σκατά για να μας έχουν καθαρούς, ξυπνάνε από τα άγρια χαράματα, δεν γνωρίζουν κρύα ή ζέστες, δεν τους πιάνουν μολυσματικές ασθένειες και βακτήρια από τα δικά μας σκουπίδια.

    Χίλια άδικα να έχουν οι σκουπιδιαραίοι, δεν μπορώ παρά να μην παραδεχτώ ότι τους πάνε για εξόντωση.

    Και αυτό δεν μπορώ να το ανεχτώ ως πολίτης και ως Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ….
    ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!
    ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…
    Ο ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ…..
    Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ…ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ Η ΕΥΛΟΗΜΕΝΗ!
    ΕΛΛΗΝΕΣ…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ…
    ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ…
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ…ΕΦΤΑΣΕ… ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ…

    ΖΗΤΩ Ο ΘΕΟΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

    ΥΓ.ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΔΕΙΞΤΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ…ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΦΤΩΧΙΑ ΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ..ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ…

    ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ..ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ…ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΜΩΣ…
    ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 11,45
    ΖΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
    ΕΣΥ ΠΑΣ....+

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση