GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φρασεολογία που συνηθίζει...

...και θυμίζει περισσότερο ένοικο της Νέας ΠΟΛ.ΑΝ. (συγνώμη, Νέας Δημοκρατίας ήθελα να γράψω) ή του ΛΑ.Ο.Σ.. Εκτός από συνηθισμένη -ειδικά...

...και θυμίζει περισσότερο ένοικο της Νέας ΠΟΛ.ΑΝ. (συγνώμη, Νέας Δημοκρατίας ήθελα να γράψω) ή του ΛΑ.Ο.Σ.. Εκτός από συνηθισμένη -ειδικά το τελευταίο διάστημα- γλώσσα λαϊκισμού που θα έπρεπε να συναντάται μόνο στα καφενεία, στερούνται ουσιαστικών πολιτικών προτάσεων οι παρεμβάσεις του. Η όλη επικοινωνιακή παρουσία του στη νευραλγική θέση που κατέχει στο κόμμα της κ. Μπακογιάννη, δικαιολογούν εν μέρει το γιατί η ΔΗ.ΣΥ. είναι το μόνο από τα υπάρχοντα κόμματα που δεν μπορεί να καρπωθεί από την πρωτοφανή κατάρρευση του δικομματισμού. Ο κ. Ζαφειριάδης μοιάζει να επιθυμεί εναγωνίως να συναγωνιστεί την παρουσία των ξύλινων λόγων, πλην καταγγελτικών, που συνηθίζουν οι γραφικές φιγούρες του ΛΑ.Ο.Σ. και οι επικίνδυνες των επίλεκτων του κ. Σαμαρά που εκπροσωπούν πια την ιστορική Συντηρητική Παράταξη...
Δια την παρατήρηση: Ένας μακρινός ξάδελφος του Κ. Αγοραστού

19 σχόλια

  1. Άσμα Νησιώτικον
    ( τραγουδιέται όπως, τη βράκα μου την κουρελού τη χιλιομπαλωμένη)

    Ζορίζετε η Δεξιά, κι έβγαλε τα τσιράκια
    τα STAGE της, τα κουκουέ, κι όλα τα Συριζάκια,
    βρε σεις μπακούρια κάντε τους, φάτε τους το τσερβέλο
    των πασοκσίδων όπου δει, ρίχτε τους και μπουγέλο
    ρίχτε τους και καμιά χωστή στα αχαμνά να δούνε
    με ποιον τα βάζουν το γιατρό να τρέχουνε να βρούνε,
    δεν ντρέπουνται δεν ντρέπουντε να λένε πως μειώσαν
    κάμποσα δις το χρέος μας και έτσι ξελασπώσαν
    Βρε κάντε με κυβέρνηση φωνάζει με τους άλλους
    τσ’ αριστερούς τσι Δεξιούς και με τσι παπαγάλους,
    θα σας σε δώσω και δουλειές, και θα σας διορίσω
    και χρέη και ματσακωνιές όλα θα σας τα σβήσω,
    κάντε τα όλα μπάχαλο, κι όπου σταθείτε λόγο
    να βγάνετε και του Πασόκ να κρίνετε το ρόλο,
    φωνάζετε πως εκλογές, θέλετε για να βρούμε
    διέξοδο στην κρίση μας, να ξαναγεννηθούμε,
    να ‘ρθω ‘γω στα πράματα να κυβερνήσω, Χάλι
    Μαντάρα, Σκόνη, Κουρνιαχτό για να τα κάμω πάλι.
    Με τις Υγείες μας!
    Με έντονο ύφος ο Πάγκαλος καυτηρίαζε μια απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Αλογοσκούφη, στην Ελληνική Βουλή επί Κυβερνήσεως Καραμανλή, καθώς ο Αλογοσκούφης με την απόφαση του αυτή, δηλαδή απόφαση της καλύτερης κυβέρνησης που είχαμε ποτέ σύμφωνα με ΔΕΞΙΟΥΣ και ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, χάριζε στα στελέχη των Ελληνικών τραπεζών που έλαβαν συνολικά 800.000.000 ευρώ, BONUS εκείνη τη χρονιά, ΟΚΤΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, τον αναλογούντα φόρο περίπου 300.000.000 ευρώ, ΤΡΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΟ που έπρεπε να πληρωθεί στην εφορία, έτσι τον έκανε ΜΗΔΕΝ, τον ΔΙΕΓΡΑΨΕ!
    Αυτήν την απόφαση του ανέμιζε στα μούτρα ο Πάγκαλος, νομίζω την εφημερίδα της Κυβερνήσεως που την περιείχε, πλην ο Κύριος Αλογοσκούφης κύταζε αλλού, όπως και ολόκληρη η ΔΕΞΙΑ.
    Τι έκαναν οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟΣ; Άλλοι κοιτούσαν το ταβάνι, άλλοι ψάχνανε στον χαρτοφύλακα τους, άλλοι φέρνανε το χέρι τους στο στόμα για να χασμουρηθούν, ένας έξυνε τη μύτη του, φοβερά πράγματα δηλαδή, τρόμαξε ο Αλογοσκούφης μέχρι που φοβήθηκε μην σηκωθούνε έτσι αγριεμένοι που ήταν και τον δείρουνε και έφυγε, έτσι ηρεμήσανε τα πράγματα αλλιώς Θε μου φύλαε, θα χυνότανε αίμα…..
    Υπόθεση.
    Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας ή Ελληνίδα που να πιστεύει ότι αν, λέω αν, στην υποθετική περίπτωση που βρισκότανε ένας μάγος από την σημερινή Κυβέρνηση του Πασόκ και διέγραφε όλο το Ελληνικό χρέος, με την ρήτρα όμως ότι από εδώ και πέρα σαν χώρα δεν θα ξοδεύαμε ούτε δεκάρα τσακιστή παραπάνω από όσα κερδίζουμε, αλλά και κάθε χρόνο θα βάζαμε και κάτι στην άκρη σαν καλοί νοικοκύρηδες, η ΔΕΞΙΑ, η σημερινή ΔΕΞΙΑ για να μην φαίνετε αυτή, δεν θα έβγαζε και πάλι στους δρόμους τα τσιράκια της για να τα κάνουν μπάχαλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ .

    ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ .

    ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο Καντάφι έπεσε .
    Ο Γιωργάκης πότε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Του Γιωργάκηηηη στο συνάφιιιιιιι
    ίδιο τέλος θα χει όπως του Καντάφιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΡΧΕΤΑΙ . . . . . . .

    Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████100% Complete.

    Georgios Papandreou █████▒▒▒▒ Loading.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι δεξιοί έχουν λυσάξει επειδή δεν έχει μάσα. Μέχρι και το μητσοτάκη έκαναν αρχηγό τους για να φάνε, οι βρωμιάρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΡΧΕΤΑΙ . . . . . . .

    Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████100% Complete.

    Georgios Papandreou █████▒▒▒▒ Loading.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ .

    ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ .

    ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Του Γιωργάκηηηη στο συνάφιιιιιιι
    ίδιο τέλος θα χει όπως του Καντάφιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σας φταίει ο Μητσοτάκης, σας φταίει ο Καραμανλής όλοι σας φταίνε μόνο το αρχίδι που τίναξε την χώρα στον αέρα δέν φταίει σε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε τηλεφωνική επικοινωνία Παπούλια Παπανδρέου είπε ο Παπούλιας στον Παπανδρέου : Την δουλεία θα την φτάσουμε μέχρι το τέλος μαζί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kourdistiri, καλύτερα να σε λέγανε λέγανε malakistiri. Τι έγινε; νομίζεις ότι "επιτύχατε" ξανά όπως και την 21η Ιουλ και σηκώσατε κεφάλι ξανά όλα τα ΠΑΣΟΚακια; Η μήπως σας θίξανε το "θεσμό" Παπούλια;
    Βρεγμένη σανίδα σ' όποιον τολμήσει να σηκώσει πράσινη σημαία στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΙΛΕ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΣ ΛΑΜΟΓΙΟ ΓΙΑΤΡΟΣ ΛΑΜΟΓΙΟ ΓΕΝΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΛΠ ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΕΡΘΗ Η ΝΔ ΝΑ ΞΑΝΑΠΟΚΤΙΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να δω τι θα λέτε όταν στο τέλος ο ΓΑΠ θα πετύχει εκεί που απέτυχε η ιστορία !

    Πολλοί λένε ότι ο ΓΑΠ είναι ανίκανος, άχρηστος, συμφεροντολόγος κλπ. Ακούγεται επίσης ότι δεν είναι σοσιαλιστής, ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ δεν είναι σοσιαλιστική, ότι θα αποτύχει, ότι θίγονται τα σοσιαλιστικά τους αντανα κλα στικά κλπ.

    Η αλήθεια είναι ότι η επιτυχία του ΓΑΠ είναι απίστευτη και άφταστη.

    Είναι από τους πιο ικανούς πολιτικούς του κόσμου, και είναι πραγματικός διανοητής και ουσιαστικός ιδεολόγος, και δικαίως είναι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Γιατί, εκεί που απέτυχαν πολιτικοί, ηγέτες, αγωνιστές, συνδικάτα, λαοί, υπερδυνάμεις, συστήματα και φιλόσοφοι, πέτυχε αυτός:

    Μέσα σε πολύ λίγα χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί η σοσιαλιστική μετάβαση της Ελλάδας και θα είμαστε έτοιμοι για τον κομμουνισμό, αφού
    δεν θα υπάρχουν πια ιδιώτες και ελεύθερη οικονομία
    δεν θα υπάρχει πια καμια εθνική κυριαρχία
    και το ΚΚΕ θα είναι κόμμα εξουσίας!!

    Συγχαρητήρια Πρόεδρε!


    ο Κακαουνάκης εκ του Τάφου +
    σε περιμένουμε Πρόεδρε

    φέρε και αυτό τον Βαμπί τον Μητσοτάκη, το Επίτημο $$$$$ του πασοκ σου...επιτέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σύντροφοι κουμούνια Τσίπρες και σία μήν βρίζετε τον Γιωργάκη ... και ο Στάλιν τα ίδια έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΡΕΧΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΚΑΡΓΙΟΛΕΣ ΠΑΣΟΚώ λοι >>>>>>

    «Η φλόγα άναψε» και στα γήπεδα
    Το Σάββατο σε Καραϊσκάκη και Αγρίνιο,
    την Κυριακή σε ΟΑΚΑ και Παγκρήτιο.
    ___________________________________________
    Φουντώνει το κύμα διαμαρτυρίας ενάντια στην απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική. Έπειτα και από το αυθόρμητο πανελλαδικό ξέσπασμα των πολιτών κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου η φλόγα άναψε για τα καλά και στα γήπεδα.

    Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο οι «αγανακτισμένοι των γηπέδων» έδωσαν το πρώτο στίγμα, με εκδηλώσεις οργής στους εντός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού, του Ατρόμητου, του ΟΦΗ και του Πανιώνιου. Τούτο το Σαββατοκύριακο, τη σκυτάλη σ' αυτό το μπαράζ αντικυβερνητικών εκδηλώσεων, πήραν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Παρά τις προειδοποιητικές βολές της ΕΠΟ και τις ολιγόλεπτες διακοπές αγώνων από τους διαιτητές, ο κόσμος δεν κατεβάζει τα πανό της οργής και τα ματς διεξάγονται κανονικά μέσα σε έντονο αντικυβερνητικό κλίμα.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι το απόγευμα της Κυριακής ο επικεφαλής των μέτρων ασφαλείας στο ΟΑΚΑ, έδωσε σαφή εντολή στους αστυνομικούς να μην περάσει στις εξέδρες ούτε ένα πανό με πολιτικό περιεχόμενο για το ματς της ΑΕΚ με τον Άρη! Τελικά "πέρασε" των οπαδών και το ΟΑΚΑ γέμισε με πανό.

    Ο έλεγχος ήταν εξονυχιστικός στη θύρα 31 που φιλοξενεί τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ με τον επικεφαλής των μέτρων ασφαλείας στο ΟΑΚΑ να μεταφέρει ρητή εντολή σε αστυνομικούς και υπαλλήλους σεκιούριτι: "Απαιτείται απ' όλους να κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο στα άτομα που θα εισέλθουν στις εξέδρες για τα πανό, δεν θα επιτραπεί η είσοδος πανό στο γήπεδο με πολιτικό και ιδίως υβριστικό περιεχόμενο".

    Τελικώς οι οπαδοί της ΑΕΚ πέρασαν τουλάχιστον τέσσερα πανό στο γήπεδο. Άλλα με υβριστικό περιεχόμενο κι άλλα με χιουμοριστικό τόνο.
    Ενδεικτικά:
    *160 ώρες, 592 ευρώ. Μπουνίδια και κλωτσίδια σε κάθε πολιτικό
    *Μετά το κούρεμα, έρχεται φάπα
    *Ξεπουλήσατε την Ελλάδα. Ταπεινώσατε τον λαό. Προδότες κρυφτείτε! (στο απέναντι πέταλο από τη θύρα 31)
    *Η φλόγα καίει εδώ και καιρό σε γήπεδα και δρόμους. Τώρα όμως φούντωσε και θα σας κάψει όλους
    Υπήρχε άλλο ένα πανό, σε κεντρική θύρα (απέναντι από την επισήμων) αλλά ήταν άσχετο με το όλο κλίμα και αφορούσε τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαΐδη ("Ντέμη οπαδέ του χαφιεδισμού").

    Στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, πέρα από τα μηνύματα στήριξης και συμπαράστασης προς την ομάδα τους, οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, τα περισσότερα υβριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στο Παγκρήτιο
    Οι οργανωμένοι οπαδοί του Εργοτέλη, οι Alternatives, ανάρτησαν το απόγευμα της Κυριακής πανό στη θύρα 11 του Παγκρήτιου με τη φράση του Νίκου Καζαντζάκη "Δεν ξενοδουλεύουμε. Εμείς είμαστε οι αφέντες. Το αμπέλι τούτο της γης είναι δικό μας". Ο διαιτητής Κομίνης του συνδέσμου Θεσπρωτίας δεν διέκοψε το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.


    Στο Καραϊσκάκη
    Στο γήπεδο Καραϊσκάκη πήγε το Σαββατόβραδο ο περισσότερος κόσμος (περίπου 21.000 εισιτήρια) απ' όλα τα ματς της 8ης αγωνιστικής. Εκρηκτικό το κλίμα στο γήπεδο του Ολυμπιακού, με τους οργανωμένους οπαδούς να σηκώνουν ψηλά τρία πανό στο 12ο λεπτό. Τα κατέβασαν αμέσως, αλλά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τα ανάρτησαν κανονικά στη θύρα 7. Το β' ημίχρονο καθυστέρησε σχεδόν πέντε λεπτά να ξεκινήσει, ο διαιτητής Σπύρος Σελίμος από τη Λακωνία ζήτησε να κατέβουν τα πανό, έγιναν οι σχετικές συστάσεις από τα μεγάφωνα, αλλά το ματς έγινε κανονικά χωρίς να τα αποσύρουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού.
    Το περιεχόμενο των τριών πανό:
    *Κανείς Βολευτής ξανά στο Καραϊσκάκη. Είστε ανεπιθύμητοι
    *Αλήτες, Προδότες Πολιτικοί θα κάψουμε εσάς και τη βουλή
    *50% κούρεμα κάντε σε κάνα γίδι από εμάς θα πάρετε ένα αρ....ι.

    Στο Αγρίνιο
    Στο Αγρίνιο ο διαιτητής Βοσκάκης δεν διέκοψε το απόγευμα του Σαββάτου ούτε λεπτό τον αγώνα Παναιτωλικού-Ξάνθης όταν οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας ανέβασαν δυο πανό στη θύρα 6. Το ένα έγραφε "Μπάτσοι παντού, δικαιοσύνη πουθενά" και το άλλο "Το δίκιο το έχουν ο λαός και οι εξεγερμένοι, όχι οι πολιτικοί και οι βολεμένοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΓΑΜΗΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΕΓΚΑΘΕΤΟ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗ ΤΣΙΡΑΚΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΤΟΥΣ..OTΑΝ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. KKE και Παπαρηγα δαγκωτο ΤΩΡΑ Κρεμαλες για ολα τα λαμογια ΚΑΙ αν δεν κανει και το ΚΚΕ τιποτε απο οσα λεει ΔΕΥΤΕΡΗ ευκαιρεια δεν θαχει ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση