GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πορεύεται μόνος, ενώ συστέλλεται το πολιτικό εκτόπισμά του...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Είμαι από εκείνους που πιστεύουν όλες τις κακές φήμες για τον βίο και την πολιτεία του κ. Βενιζέλου. Αυτές που...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Είμαι από εκείνους που πιστεύουν όλες τις κακές φήμες για τον βίο και την πολιτεία του κ. Βενιζέλου. Αυτές που έρχονται από τα φοιτητικά έδρανα κι όσες αναφέρονται σε πρόσωπα της οικογενείας του (όπως ο πατέρας του και ο πεθερός του). Αυτές που σχετίζονται με επιχειρηματίες (πρόσφατα και τραπεζίτη) και σε εκείνες που εξιστορούν περιστατικά της όποιας βουλιμίας του. Όχι γιατί είμαι τόσο αφελής που παθητικά αποδέχομαι την όποια παραφιλολογία ή γιατί είμαι λάτρης του παραπολιτικού κόσμου ή γιατί διακρίνομαι από μία εμπάθεια στο πρόσωπό του, αλλά κυρίως γιατί δεν περιμένω ν᾽ ακούσω κάτι καλύτερο για τον όποιο πολιτικό της Μεταπολίτευσης. Θεωρώ ότι εν δυνάμει μπορούν να ισχύουν όλα κι...
a priori τίποτα απ᾽ όσα κατά καιρούς του προσάπτουν. Οφείλω, όμως, να καταθέσω την πεποίθησή μου ότι τουλάχιστον ο βαρέων βαρών υπουργός προσπαθεί να φέρει εις πέρας την πιο δύσκολη αποστολή που θα μπορούσε ποτέ να αναλάβει ως πολιτικός, ασχέτως αν δεν τα καταφέρνει όπως θα θέλαμε -και θα ήθελε- έτσι ώστε να σωθεί το βιος μας.
Ο υπουργός Οικονομικών μου θυμίζει τους προκατόχους του, που κι εκείνοι προσπαθούσαν αλλά στο τέλος αποχώρησαν ως αποτυχημένοι. Κι εκείνοι πάλευαν, όπως μπορούσαν και στο τέλος, έμεναν δίχως υπερασπιστές. Μόνο που κατά τα περασμένα χρόνια, η κατάσταση δεν είχε φθάσει σ᾽ αυτό το εμφανές τέλμα, για το οποίο κρίνω ως βασικούς ενόχους τους πρωθυπουργούς που πέρασαν απ᾽ αυτή τη χώρα, καθώς όλοι γνώριζαν, κανείς όμως δεν τόλμησε είτε να προχωρήσει σε αναγκαίες τομές και μεταρρυθμίσεις είτε να φύγει έγκαιρα, διαβλέποντας ότι δεν είναι τύπος που μπορεί να συγκρουστεί. Και ο κ. Σημίτης γνώριζε για τις αλχημείες ένταξής μας στην ΟΝΕ (άρα δεν είναι υπεύθυνος ο Γ. Παπαντωνίου) και ο Καραμανλής είχε αντιληφθεί -κατά τα διαλείμματα από το Playstation- τον επικείμενο εκτροχιασμό των δημοσιονομικών (άρα δεν ευθύνεται ο Γ. Αλογοσκούφης) και ο Γ. Παπανδρέου ήταν εκ των προτέρων ενήμερος για την όλη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (συνεπώς δεν ευθύνονται ο Γ. Παπαπωνσταντίνου και τώρα ο Ε. Βενιζέλος). Αθροιστικά, ευθύνονται όλοι και οι βουλευτές που (δι)έβλεπαν το αδιέξοδο, αλλά με ευκολία ψήφιζαν προϋπολογισμούς κι απλά μερικοί εξ αυτών που και που έστελναν καμιά επιστολή στους Πρωθυπουργούς και τώρα, για να σωθούν από το κοινωνικό μένος, τις ανασύρουν από το συρτάρι τους και τις δημοσιεύουν, για να συνοδεύσουν με πειστήρια το "εγώ τα ᾽λεγα". Την κύρια ευθύνη, όμως, έχουν οι πρώτοι μεταξύ των πρώτων της Βουλής.
Κι έτσι σήμερα, εκτός από τους ξένους εποίκους, ως ύπαρχος ο κ. Βενιζέλος έχει να αντιμετωπίσει το φάσμα των κακοπλασιών του ΠΑΣΟΚ, την διαμορφωμένη φιλοσοφία που κυρίευσε την μεταπολιτευτική ελληνική κοινωνία, τους λαϊκιστές της πλειοψηφίας των αντιπολιτευτικών εδράνων και τώρα, μια ομάδα του κόμματός του που προσπαθεί να διαφυλαχθεί για την επόμενη μέρα, μετά την επικείμενη κατάρρευση. Μια ομάδα που σπεύδει να βγάλει την ουρά της έξω από το φλεγόμενο αχυρόσπιτο. Μια ομάδα που τα μέλη της μιλούν ως τοποτηρητές, ενώ έχουν ακόμη ρόλο εκτελεστικό. Γραφούν ωσάν να πέρασαν ήδη στην αντιπολίτευση, ενώ παραμένουν κυβερνήτες.
Αναμφίβολα, κανείς απ᾽ όλους μας δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του κ. Βενιζέλου, πολύ δε περισσότερο όσοι προαλείφονται για τη θέση του από το κόμμα της ΝΔ. Και δικαίως.
Το πολιτικό εκτόπισμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού οικονομικών, κακώς μεν (καθώς επιβεβαιώνει το μέγεθος της πολιτικής κρίσης) αλλά κατά κοινή ομολογία, είναι το μόνο εντός του ελληνικού κοινοβουλίου που θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος της πολιτικής διαχείρισης της πιο δύσκολης κατάστασης που βρέθηκε η χώρα τα τελευταία χρόνια. Το αυτό εκτόπισμα αναπόφευκτα συστέλλεται όταν δέχεται τόση πίεση από το όποιο μετερίζι και λογικά, δεν θα αντέξει για πολύ.
Εκτός των άλλων, ο κ. Βενιζέλος από σήμερα έχει να σκέφτεται ότι στο όποιο αύριο δεν θα έχει σίγουρα συνοδοιπόρους τους παλιούς φίλους του. Συνειδητοποιεί ότι από τούδε, πορεύεται -και τυπικά- εντελώς μόνος...

17 σχόλια

  1. ΠΟΤΕ ΦΕΥΓΟΥΝΕ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ????
    ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ????
    ΑΝ ΟΧΙ ΦΕΡΤΕ ΑΥΓΑ ΦΕΡΤΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ???

    ΟΧΙ ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τρεις εμβριθεις παπαρολογοι,
    με τους εκατονταδες συμβουλους,
    θα επρεπε να δικαστουν για εσχατη μαλ ακια...

    Τρια γουρουνια θρεμμενα με πακετα delors,
    συνιστουν διαιτα στους υπολοιπους...

    Η τριαδα της αποτυχιας βγαζει και μανιφεστα του κω.λου..

    ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ.
    ΑΜ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΓΑ.ΜΗ.ΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΓΑ.ΜΗ.ΣΑ.ΤΕ !!

    ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝ ΟΧΙ ΩΡΕΣ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΣΑΣ !

    ΟΥΣΤ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
    Ε.. ΛΑΜΟΓΙΑ !!
    ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !
    ΣΑΝ ΤΑΦΟΥ +



    ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΟΥΝ
    ΤΟ ΜΠΑΚΑ ΤΣΕΛΙΟΚΟ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΝΕΚΡΟ..ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ
    ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ..ΑΓΥΡΙΣΤΟ +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνειδοτποιει ακομα οτι ειναι ενα γουρουνοειδες σε εμφανιση,οτι τα πολυ μπλα μπλα με την ευνοια του λαμπρακισταν δεν πουλανε πια,
    συνειδοτοποιει οτι ειναι ενα τζογλιανι ΥΠΕΡ-τιμολογημενο,
    συνειδοτοποιει επισης οτι σαν δοτος της "μιμης" καλα τα περασε ..εγινε και .."καθηγητης" το κητος..
    Αλλα τωρα ηρθε ο λογαριασμος..
    Και το κητος ΠΡΕΠΕΙ να πληρωσει..

    Οι καλες παλιες εποχες ανηκουν στο παρελθον..

    Τωρα αντιμετωπιζει την ποινη του θανατου ως δοσιλογος και ενοχος εσχατης προδοσιας,και φυλαγεται το ανθρωποειδες κητος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. Α. Παπαγιώτη.

    Κρίμα το σχόλιο σας[ προσωπικά συμφωνώ , γιατί σας παρακολουθώ ] αλλά τα όσα γράφονται στα σχόλια που αναρτώντα τόσο το δικό σας όσο και των άλλων δείχνει ότι όλοι θέλουν να εκτονωθούν και παράλληλα να διαπιστώνει κανείς πόσο χαμηλό επίπεδο έχει η συντριπτική πλειοψηφία των όσων "μπαινουν" στις σελίδες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΜΑΛΑΚΙΑΣ
    ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ...
    Δεν γράφω τίποτα - με μαλακίες για ανοήτους θα ασχολούμαστε !!!


    Ο συνταγματαρχης Βενιζελος
    και ο Αμερικανος τζεφρυ και οι αλλοι εχουν τον δεικτη νοημοσυνης του Αϊνσταιν.

    Δεν μπορουμε να τους πιασουμε εμεις.
    ¨Αλλωστε δεν ειναι τυχαιο οτι τα καλυτερα πανεπιστημια του κοσμου και ερευνητικα κεντρα τους παρακαλουσανε ταζοντας γη και υδωρ για να τους εχουνε .

    Κόβουν συντάξεις των 400 ευρώ
    και ο Βενιζέλος έφτιαξε γραφείο με 900.000 ευρώ και ο Πετσάλνικος χρηματοδότησε με Εκατομμύρια καταφύγιο.. συμφιλίωσης !!!

    Δεν ντρέπεστε ρε ξευτίλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΚΤΗΝΑΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ.
    ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΠΑΡΑΛΛΗΡΗΜΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΟ ΡΑΙΧΣΤΑΓΚΤ .
    ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΣΕ ΝΤΕΛΙΡΙΟΥΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. __________________________________________
    Για όσους δεν το πρόσεξαν:

    Σήμερα κάποιος έγραψε και ένα άρθρο που υπογράφει ο ΓΑΠ.........

    Δημοσιεύθηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αλλά το ότι όλοι ασχολούνται με όσα είπε η τρόικα του ΠΑΣΟΚ, δείχνει την απαξίωση του κόσμου προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού.

    Τα όσα βέβαια του έγραψαν στο άρθρο, 3
    ότι δηλ. το ΠΑΣΟΚ εκτός από Μαρούδα, Μένιο, Λαλιώτη, Μαντέλη και Άκη, έφερε και ελευθερία λόγου, ισότητα και δικαιοσύνη, δεν αντέχουν σε σχολιασμό αλλά παρατίθενται για γέλιο]

    του GAP.....
    σε όποιον μπορεί να αντέχει στις Υπερμαλακίες...... του ΠΙΑ !!! ....________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 16 Οκτ 2011 9:24:00 μ.μ.
    Συμφωνό και επαυξάνω. Τα ρεμάλια οι γύφτη, ναι σε τι διαφέρουν από τους αδικημένους από την φύση, αυτή που κλέβουν το κράτος και έχουν την αφέλια επιδή έχουν το μπλα-μπλά οι ηλίθιοι ότι ο λαός δεν τους έχει πάρει χαμπάρι τι γύφτη είναι , τι κλέφτες είναι.ΘΕΛΟΥΝΕ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΟΙ ΞΕΦΡΑΛΩΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΗΣΑΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 16 Οκτ 2011 9:24:00 μ.μ.
    Συμφωνώ και επαυξάνω. Τα ρεμάλια οι γύφτοι, ναι σε τι διαφέρουν από τους αδικημένους από την φύση, αυτή που κλέβουν το κράτος και έχουν την αφέλεια επειδή έχουν το μπλα-μπλά οι ηλίθιοι ότι ο λαός δεν τους έχει πάρει χαμπάρι τι γύφτη είναι , τι κλέφτες είναι. ΘΕΛΟΥΝΕ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΟΙ ΞΕΦΡΑΛΩΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΗΣΑΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ. ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΑΜΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΟΥΝ>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. don't get mad,get even.
    ΤΣΙΠΡΑΣ-ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΡΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΑΠΑΛΛΑΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε καθυστερημένε που κάθε τόσο άρρωστε λες να γυρίσει ο πρώην πρωθυπουργος και υπουργός Πολιτισμού, ρε ηλίθιε σου το έχω ξαναπεί πεστου ότι φορτώθηκε πάλι το υπουργείο μήπως και γυρίσει βλάκα γιατί έκαναν φτερά επί ημερών του 2,4 δις βλαμμένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α, ΡΕ, ΒΑΓΓΕΛΗ.... ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο Γ.Α.Π ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ!!! ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΠΟΥΛΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΠΙΑΝΕΤΑΙ! ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΑ.... ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΟΛΕΝ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ!!!!! ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΕΙΠΑΜΕ.... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!! ΑΛΛΑ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ELLHNIDES, ELLHNES,
    APOFASHZWMEN KAI DIATASWMEN.

    NA KYRHX8EI EPEIGWNTOS STRATIOTIKOS NOMOS, GIATI ETSI OPWS PATE OI ELLHNES THS ELLADOS
    8A KATALH§ETAI SE EMFYLIO POLEMO. MONO ENAS DEYTEROS PAPADOPOULOS MPOREI NA SWSEI THN ELLADA.
    O ELLHNAS XREIAZETAI ARBILA STO SBERKO TOY ALOIWS DEN SYNERXETAI. KAI GI AYTO KALYTERA H ARBILA NA EINAI ALLHNIKH PARA EISAGOMENH.


    ZHTW H ELLAS
    ZHTW TO E8NOS

    ELLHN TOY E§WTERIKOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ..ΧΟΛΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ-ΜΑΦΙΑ ..ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ..ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΤΩΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ.. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ Η ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΤΕΛΑ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ 2000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ..(ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥΣ..ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΤΟΥΑΝ ΣΑΜΑΡΙΣΚΟΣ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 16 Οκτ 2011 9:56:00 μ.μ.
    πόσο χαμηλό επίπεδο έχει η συντριπτική πλειοψηφία των όσων "μπαινουν" στις σελίδες .

    ==
    Ω! ναι συμφωνω μαζι σου
    συν-ανθρωπε(?)..

    Αλλα
    γιατι συν-ανθρωπε(?) "μπαινεις" και εσυ σε αυτες τις σελιδες??

    Θα .."πεσει" και το δικο σου επιπεδο συν-ανθρωπε(?)..

    Ουστ ρε ζαγαρι,ρε ουστ ρε τυρογαλο λεμεεε..
    τζογλαν χαμζιτ πασοκ-σκυλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΟΜΠΙ!...
    ΑΠΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΔΕΛΦΙΝΟΣ, ΝΕΚΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ...

    Σαν... ζόμπι έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες
    ο Βενιζέλος. Τίποτα δεν του πάει καλά.

    Η οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Οι σχέσεις του με τους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επίσης από το κακό στο χειρότερο.

    Για τους ψηφοφόρους του...ΠΑΣΟΚ δεν το συζητάμε. Ούτε να τον βλέπουν δεν θέλουν.

    Με εξαίρεση το Mega που προσπαθεί σε προσωπικό επίπεδο να τον διασώσει πολιτικά, αλλά δεν μετράει πλέον πουθενά η δήθεν αξιοπιστία του, τα υπόλοιπα ΜΜΕ τον χτυπούν σαν χταπόδι.

    Του βγήκε μπροστά και η ομάδα των "τριών" για να κλείσει ένα 20ήμερο τρόμου για τον υπουργό Οικονομικών.
    Τον καταράστηκε κάποιος ;
    Όχι φυσικά.
    Η φιλοδοξία του να αναλάβει αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών τον έκαψε οριστικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση