GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κρίση αυξάνει την εγκληματικότητα: περισσότερες ληστείες και κλοπές το α' εξάμηνο...

Από το tvxs.gr Σε περιβάλλον κρίσης είναι συνηθισμένο φαινόμενο να ενισχύεται η εγκληματικότητα. Έτσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της...

Από το tvxs.gr

Σε περιβάλλον κρίσης είναι συνηθισμένο φαινόμενο να ενισχύεται η εγκληματικότητα. Έτσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για το πρώτο εξάμηνο του 2011 σημειώθηκε σημαντική αύξηση σε ληστείες κλοπές και διαρρήξεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Από την άλλη μεριά, οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας υπογραμμίζουν πως κατά το ίδιο χρονικό διάστημα εξαρθρώθηκε σημαντικός αριθμός εγκληματικών οργανώσεων και εξιχνιάστηκαν σοβαρές υποθέσεις του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος. Επιτυχίες καταγράφηκαν επίσης και στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
Με αριθμούς:
Ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις
Το α' εξάμηνο του 2011 διαπράχθηκαν σε όλη την...
επικράτεια 48.262 κλοπές - διαρρήξεις, δηλαδή 3.367 περισσότερες σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά δεδομένα –1.113 περισσότερες στην Αττική, (28.426, έναντι 27.313) και 101 περισσότερες στη Θεσσαλονίκη (6.159 έναντι 6.058), σε σχέση με πέρυσι.
Διαπράχθηκαν 3.363 ληστείες, 163 περισσότερες σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά δεδομένα και 144 απόπειρες ληστείας έναντι 196.
Σημειώθηκαν 226 περισσότερες ληστείες σε οικίες, 82 περισσότερες σε καταστήματα και 25 περισσότερες σε πρατήρια υγρών καυσίμων.
Σε ορισμένα είδη ληστειών, ιδίως σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ και ταχυδρομικά ταμιευτήρια, παρατηρείται αισθητή μείωση της τάξης του περίπου 67%.
Ανθρωποκτονίες
Όσον αφορά τις ανθρωποκτονίες, το α' εξάμηνο του 2011 διαπράχθηκαν σε όλη την επικράτεια 92, αριθμός ίδιος με τα αντίστοιχα περσινά δεδομένα. Επίσης, διαπράχθηκαν 86 απόπειρες ανθρωποκτονίας έναντι 105 που είχαν καταγραφεί πέρσι, 19 λιγότερες, δηλαδή, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010. Από αστυνομικές έρευνες, εξιχνιάστηκαν 140 περιπτώσεις τετελεσμένων ανθρωποκτονιών ή αποπειρών, δηλαδή ποσοστό που ξεπερνάει το 78%.
Παράνομη μετανάστευση
Όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα συνολικά 34.534 αλλοδαποί, καθώς και 336 διακινητές λαθρομεταναστών.
Αναζητώντας άσυλο
Υποβλήθηκαν 4.482 αιτήματα ασύλου, απορρίφθηκαν σε πρώτο βαθμό 3.628 και εκδόθηκαν 248 θετικές αποφάσεις. Στις θετικές αποφάσεις περιλαμβάνονται οι αποφάσεις παροχής ασύλου, ανθρωπιστικού καθεστώτος κι επικουρικής προστασίας. Αντίστοιχα, το 2010 είχαν υποβληθεί 4.701 αιτήματα ασύλου, απορρίφθηκαν σε πρώτο βαθμό 2.089 και εκδόθηκαν 57 θετικές αποφάσεις.

5 σχόλια

  1. Τρισέ: Η ΕΚΤ αποφάσισε να αγοράζει ομόλογα της ευρωζώνης

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, υπεραμύνθηκε τη Δευτέρα με δηλώσεις του της απόφασης της ΕΚΤ να αγοράσει κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης, με συνέντευξη στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρεωκοπημένος7 Οκτ 2011, 6:52:00 μ.μ.

    Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο πιο γρήγορα θα ανακάμψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το 2009 το 45% ψηφισε εγκληματιες στην εξουσια χωρις να υπαρχει κριση.
    συμοερασμα:η μαλακια εφερε την εγκληματικοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κυρία Τατιάνα Μπόλαρη να δημοσιεύσει-διαρρεύσει το όνομα του ΜΑΤατζή αν το ξέρει.

    Γνωρίζω κάτι παιδάκια (όχι από Εξάρχεια και Πολιτεία) που ευχαρίστως θα του κάνουν μια επίσκεψη να του βιάσουν τη μάνα και την αδελφή.

    Για γκόμενα δεν λέω, αυτή βιασμένη είναι συνέχεια. Να δούμε μετά αν θα ξαναβγάλει το χέρι του από τον κω.λο του για να χτυπήσει οποιονδήποτε.

    Δυστυχώς εσείς οι νέοι μπάτσοι έχετε ξεχάσει την χλέυη και το μίσος που έτρεφε ο λαός για το συνάφι σας τις περασμένες δεκαετίες.
    Είσασταν πάντα της χούντας οι πρώτοι μαθητές.

    Και μην ξεχνάτε οτι αν φύγουμε εμείς οι "πολιτισμένοι"(πεθάνουμε, ξενιτευτούμε δεν ξέρω) ο όχλος που θα αντιμετωπίζετε θα είναι μελαμψός και θα κρατάει Καλάσνικωφ και μαχαίρια και τότε να δούμε πως θα κρύβεστε στης μανούλας σας τα φουστάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ?

    ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ
    ΖΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΧΛΙΔΗ,
    ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!

    ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΑ
    ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ/ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ
    ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ?

    ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΒΗΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ?

    ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΡΕ ΖΩΑ?
    ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ 250 ΑΡΝΙΑ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΥΛΑΝΕ?

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΟΛΙΣ ΠΕΣΕΙ,
    ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΟΥΒΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση