GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Κι όμως ο Γεώργιος Παπανδρέου πιστεύει ότι μας σώζει…"

Γράφει ο Κωνσταντίνος Γ. Νούσιος Δικηγόρος-Πολιτικός Επιστήμων Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας Τομεάρχης Επικοινωνίας ΝΟΔΕ Καρδίτσας ...

Γράφει ο Κωνσταντίνος Γ. Νούσιος
Δικηγόρος-Πολιτικός Επιστήμων
Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας
Τομεάρχης Επικοινωνίας ΝΟΔΕ Καρδίτσας 


Βιώνουμε τη βαθύτερη κρίση της Ελληνικής οικονομίας, την Τρόικα να εγκαθίσταται μόνιμα στην Αθήνα εκτελώντας χρέη τοποτηρητή, τον Γερμανό αντικαγκελάριο να «κόβει» βόλτες σε υπηρεσίες και οργανισμούς στην Αθήνα κάνοντας υποδείξεις περί αποδοτικότητας, τις πιέσεις των εισοδημάτων, τις κινητοποιήσεις, τις απεργίες και τα μέτρα φορολογίας κατά αυτών που πάντα πλήρωναν. Μέτρα χωρίς τέλος, γραμμένα «στο πόδι» που αναπροσαρμόζονται κάθε βδομάδα, μέτρα για μείωση των δαπανών του αχανούς δημοσίου τομέα που το ίδιο το κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ δημιούργησε, μέτρα που...
δεν οδηγούν πουθενά αλλού πέρα από την ύφεση και την ανεργία. Δυστυχώς, οι φωνές, όχι μόνο της ελληνικής κοινωνίας που έχει φτάσει στα όρια της αντοχής της, αλλά και των ιθυνόντων της οικονομίας ανά τον κόσμο, πως ο μαθητευόμενος μάγος των οικονομικών κ. Βενιζέλος έχει χάσει το στόχο της ανάκαμψης, δεν εισακούγονται ούτε στην Τρόικα αλλά ούτε και στην κυβέρνηση των δοσίλογων.
Βιώνουμε λοιπόν την ανικανότητα της κυβέρνησης, την ανυπαρξία κράτους, μηχανισμού διαχείρισης και πολιτικού προσωπικού που καλείται να διαχειριστεί την κρίση. Μέτρα χωρίς αρχή και τέλος, μέτρα χωρίς λογική, μέτρα που έχουν ως μοναδικό αποτέλεσμα τη χρεοκοπία του μικρομεσαίου Έλληνα και την διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας. Μέτρα που έχουν καταρρεύσει τη χώρα από τις διαμαρτυρίες τη στιγμή που ο «βοηθός πρωθυπουργός» άλλαζε ανά τέταρτο της ώρας τις βάρβαρες και ληστρικές διατάξεις του πολυδιαφημισμένου πολυνομοσχεδίου για τη φορολογία και το ενιαίο μισθολόγιο, την ώρα που ο φορολογούμενος πολίτης δεν μπορεί να χωνέψει τα ήδη επιβληθέντα χαράτσια, την ώρα που τα όνειρα και οι προσπάθειες μιας ζωής καταστρέφονται και κάθε οικογενειακός ή επιχειρηματικός προγραμματισμός θυσιάζεται στο βωμό της δήθεν δημοσιονομικής προσαρμογής.
Τα πράγματα στη χώρα μας σοβάρεψαν και οι Έλληνες δεν ξέρουν πλέον αν πρέπει να κλαίνε ή να γελάνε, με την εικόνα βαριετέ και το «ράβε-ξήλωνε» της επικίνδυνα ανίκανης κυβέρνησης. Οι πρωτοβουλίες είναι σπασμωδικές και τα ακούσματα τραγελαφικά. Η πρόσφατη επινόηση επιβολής τεκμηρίου κατανάλωσης ή τεκμηρίου μη αποταμίευσης αποτελεί έμπνευση παγκόσμιας πρωτοτυπίας, που μπροστά της ωχριούν ακόμη και οι ιστορίες του Ναστραντίν Χότζα. Τώρα σοβαρεύουν τα πράγματα, κατά την ρήση του Χότζα, καθώς οι υπεύθυνοι του υπουργείου Οικονομικών επιβάλλουν σε όσους δηλώνουν εισόδημα, την υποχρεωτική κατανάλωσή του, ενώ παράλληλα ακυρώνουν όλα όσα μαθαίναμε από τα πρώτα μαθητικά μας χρόνια, για την αναγκαιότητα και την χαρά της αποταμίευσης.
Για την ιστορία ο Ναστραντίν Χότζας, αγόρασε κάποτε ένα γάιδαρο για τις αγροτικές δουλειές του. Ο Βασιλιάς όταν το έμαθε του επέβαλε πρόστιμο και φόρο. Ο Χότζας προβληματισμένος πήγε και το πλήρωσε. Λίγες ημέρες αργότερα, μόλις άρχισε να αλωνίζει, ο Βασιλιάς του επέβαλε ως φόρο να παραδώσει τη μισή σοδειά από το σιτάρι του. Ο Χότζας απογοητευμένος πήγε και παρέδωσε τη μισή σοδειά. Όταν τέλειωσε το αλώνισμα και το εναπομείναν στάρι έγινε αλεύρι, ο Βασιλιάς διέταξε να κατασχεθεί το μισό από το αλεύρι του Χότζα. Ο Χότζας θλιμμένος, με δάκρυα στα μάτια, παρέδωσε το μισό αλεύρι. Τελικά, ο Χότζας μάζεψε τις σταχόμπαλες για να ταΐσει το γάιδαρο του. Όταν το έμαθε ο Βασιλιάς κατάσχεσε το γάιδαρο. Ο Χότζας γελώντας πήγε να παραδώσει το γάιδαρο. Κάποιος τον ρώτησε γιατί γελάει. Και αυτός απάντησε «τώρα που γελάω τώρα σοβάρεψαν τα πράγματα».
Και τα πράγματα πρέπει να σοβαρέψουν γιατί οι θυσίες του ελληνικού λαού έγιναν τιμωρία, η μείωση της σπατάλης των δαπανών του δημοσίου τομέα γίνεται με οριζόντιες περικοπές βγάζοντας το άχτι σε μισθωτούς και συνταξιούχους, η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει γιατί η κυβέρνηση γονατίζει με φοροεπιδρομές αυτούς που πάντα πλήρωναν, και οι αποκρατικοποιήσεις κατέληξαν σε ξεπούλημα.
Μετά από 2 χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα πως δίνεται η απάντηση στο ερώτημα που ταλανίζει όλους τους Έλληνες για το αν μας οδήγησαν εδώ που είμαστε από ανικανότητα ή από πρόθεση. Ο στόχος τους είναι να μας γονατίσουν ηθικά και πολιτισμικά. Θέλουν να μας στερήσουν το πολυτιμότερο κίνητρο για δημιουργία, την αισιοδοξία του Ελληνικού λαού. Η πολιτιστική μας ταυτότητα, η πολιτιστική μας αυτογνωσία, η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση, είναι εκείνα τα χαρίσματα που θα μας δώσουν δύναμη για την οικονομική μας ανάπτυξη.
Χρειάζεται όμως συντονισμένη αντίδραση σε μέτρα και πρακτικές αμφιβόλου λογικής πρόθεσης και αποτελεσματικότητας, καταδικασμένα πριν καν γεννηθούν, που βυθίζουν την οικονομία σε ύφεση και την οδηγούν στην απαξίωση. Να δοθεί ένα τέλος σε εμπνεύσεις που ενεργοποιούν στους πολίτες αντιδημοκρατικά αντανακλαστικά. Κι όταν η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική καταστροφική για τη χώρα και το μέλλον της, τα κόμματα δεν έχουν μόνο πολιτική, αλλά ηθική και κυρίως εθνική ευθύνη να τη σταματήσουν.
Οι εκλογές δεν είναι επιλογή.
Αποτελούν ευθύνη και πατριωτικό καθήκον.

14 σχόλια

  1. ποιος γνωριζει:
    Σχετικα με το χαρατσι της ΔΕΗ που εχουν μειωμενο συντελεστη με 0,5 ευρω/m2

    -πολυτεκνοι
    -ΑΜΕΑ
    -ανεργοι
    τι πρεπει να κανει ενας με χαμηλοτατα εισοδηματα, ωστε να συμπεριληφθει σε αυτον τον μειωμενο συντελεστη;

    Απαντησεις περιμενω εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αγαπητοί".. ψηφοφόροι
    του ΠΑΣΟΚ σας έχω μία είδηση !

    Ο αγαπημένος σας Τζέφρυ δεν είναι πια πρωθυπουργός...
    _________________________________
    ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ!!

    Χαρήτε τον τώρα που μας ξανάφερε τους Γερμανούς....

    ΕΛΕΟΣ...
    ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΠΟΛΩΝΟΕΒΡΑΙΟ ΜΑΣΩΝΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΤΩΡΑ!!!!!

    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ...

    ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΤΩΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δικηγόρος-Πολιτικός Επιστήμων
    Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας
    Τομεάρχης Επικοινωνίας ΝΟΔΕ Καρδίτσας !!!!!!!!!!!!

    ΤΙ ΝΑΙ ΤΟΥΤΟΥΣ ΡΕ;

    ΤΙ ΚΑΡΑΒΛΑΧΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΥΣ ΡΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΚΑΦΡΟΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ,ΑΛΛΑ ΗΡΘΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟ ΓΑΠ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιλάει ο γλύφτης του Καραμανλή. Σκατά στα κομματόσκυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΡΩΘΗΤΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣΤΑ Ο ΤΟΠΟΣ.ΧΑΡΑΜΟΦΑΙΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. .ΧΑΡΑΜΟΦΑΙΔΕΣ
    το πασοκ δινει 100 δις στις τραπεζες,
    οι τραπεζες τακουμπανε στο πασοκ,
    το πασοκ δινει 100 δις στις τραπεζες,
    οι τραπεζες τακουμπανε στο πασοκ,
    το πασοκ δινει 100 δις στις τραπεζες,
    οι τραπεζες τακουμπανε στο πασοκ,
    το πασοκ δινει 100 δις στις τραπεζες,
    οι τραπεζες τακουμπανε στο πασοκ,

    ΘΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΑΛΑΚΑ ΨΗΦΟΦΟΡΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο καλος ελληνας

    πανηγυριζε για την ονε 2001
    πανηγυριζε στους ολυμπιακους 2004
    πανηγυριζε στο euro 2005
    πανηγυριζε το 2009
    πανηγυριζε στο μνημονιο 2010
    πανηγυριζε στο μεσοπροθεσμο 2011
    πανηγυριζει και τωρα

    θα πανηγυριζει και ανεργος στα συσιτια του δημου..

    εχει τη χαρα της ζωης μεσα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΠΡΕΠΕ ΡΕ ΒΛΑΧΑΚΙ
    ΑΥΤΟΣ Ο ΑΦΕΛΗΣ ΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ3ΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ,
    ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2009.
    ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΒΙΟΥΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο... σώθηκε και σήμερα η χώρα

    [Όποιοι περιμένετε τώρα το διάγγελμα ΓΑΠ δεν ψρειάζεται να αγωνιάτε...διαβάστε εδώ τι θα πει και κάντε καμιά καλύτερη δουλειά...]

    Τους αρχηγούς των κομμάτων ενημέρωσε το απόγευμα της Πέμπτης η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και το κούρεμα του ελληνικού χρέους με μια διαδικασία παρωδία.

    Αναλυτικά ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά η οποία διήρκεσε δύο 2 ολόκληρα
    λεπτά!!

    Για τέτοια ενημέρωση μιλάμε:
    Σώσαμε την Ελλάδα, σώσαμε την Ευρώπη, σώσαμε το Ευρώ, σώσαμε τις Τράπεζες, σώσαμε το ασφαλιστικό σύστημα, σώσαμε τις συντάξεις, καληνύχτα Αντώνη..............


    Ανάλογες τηλεφωνικές ενημερώσεις έγιναν και στη Γενική Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Αλέκα Παρήγα, τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργο Καρατζαφέρη, τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά


    Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ο πρωθυπουργός είναι ένα βήμα πριν μετατραπεί σε έναν από τους αγαπημένους παιδικούς ήρωες. Τον βαρόνο Μινχάουζεν. Τόσα ψέματα και τόση παραπλάνηση του ελληνικού λαού, τόση διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας για την ελληνική οικονομία και τη χώρα δε ζήσαμε ούτε στα χρόνια του Ανδρέα.

    Μια συμφωνία που έχει άπειρα αρνητικά σημεία παρουσιάστηκε στο διάγγελμα ως η μοναδική ελπίδα για να σωθεί η χώρα. Χωρίς φυσικά να μας πει για τις θυσίες που θα υποστεί ο ελληνικός λαός.

    Όλη αυτή η φασαρία με το διάγγελμα για να μας πει ο κ. Παπανδρέου ότι δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις και τα ταμεία. Δεν μας εξήγησε όμως που θα βρει τα λεφτά για να καλύψει τη χασούρα από το κούρεμα. Γιατί άραγε δεν έβαλε ο πρωθυπουργός όρο να μη συμμετάσχουν τα ταμεία στη διαδικασία. Είχαν τόσο μεγάλη ανάγκη από τα 11 δις ευρώ, το υστέρημα του ελληνικού λαού που χάνεται; Και χάνεται διότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έβαλαν τις διοικήσεις των ταμείων να ποντάρουν τα αποθεματικά τους στα ελληνικά ομόλογα για να κλείνουν οι μαύρες τρύπες. Και τώρα οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν τα επίχειρα.

    Όταν σε λίγους μήνες θα αδειάσουν τα ταμεία των ταμείων να δούμε αν ο προϋπολογισμός θα τα ενισχύσει κι αν η μόνιμη επιτροπεία θα συναινέσει σε κάτι τέτοιο.

    Ο κ. Παπανδρέου, σαν άλλος Τσε Γκεβάρα μας προέτρεψε να κάνουμε ο καθένας τη δική του επανάσταση, κι όλοι μαζί να αλλάξουμε την Ελλάδα.

    Επιχειρεί να μας πείσει ότι η νέα σύμβαση, το νέο μνημόνιο, μετά την αποτυχία όλων των άλλων, θα μας φέρει στο σωστό δρόμο και θα μας απαλλάξει από τα βάρη του παρελθόντος. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στους ξένους που όπως είπε βάζουν κι αυτοί πλάτη για να σωθεί η Ελλάδα. Μας δανείζουν με ιδιαίτερα σκληρούς όρους, μας τινάζουν στον αέρα, απαιτούν να ξεπουλήσουμε τα πάντα, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι και αλληλέγγυοι σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου.

    Μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φράση του ότι η κυβέρνηση είχε μεγάλη διαπραγματευτική ισχύ στη Σύνοδο Κορυφής. Εκτός κι αν θεωρεί διαπραγματευτική δύναμη ότι δεν προλάβαινε να τρώει «φάπες» ή ότι τόσο καιρό δεν συμμετείχε σε καμιά συζήτηση για τη λύση του ελληνικού προβλήματος.

    «Για όσους ανησυχούν, να ξέρουν ότι τίποτα δεν θυσιάζει τη δυνατότητα να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις. Στα δικά μας χέρια είναι το μέλλον μας και εμείς έχουμε την ευθύνη. Το να μας παρέχει κάποιος συμβουλές μόνο καλό θα μας προσφέρει».

    Αυτή ήταν η αναφορά του στους επιτρόπους που πιάνουν μόνιμα… στασίδια στην Ελλάδα και θα λύνουν και θα δένουν. Άλλωστε, η συμφωνία το προβλέπει ρητά, η Μέρκελ το διατάσσει. Η Ελλάδα θα είναι για χρόνια υπό ξένη κηδεμονία, έστω κι αν ο κ. Παπανδρέου το βαφτίζει συμβουλές.

    Θα μπορούσε να πει κανείς πολλά για το διάγγελμα, όμως, έχει μια σημαντική λεπτομέρεια. Ο κ. Παπανδρέου έχει γίνει πολύ καλός μαθητής του καθηγητή κ. Βενιζέλου. Μιλά συνεχώς και για ώρα χωρίς να λέει κάτι ουσιαστικό για τον κόσμο.

    Αλλά θα πρέπει να γνωρίζει ότι με λόγια δε χορταίνει ο κόσμος. Και αυτό θα του το δείξει στις κάλπες. Σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κουραδόλάτρη, ΠΟΥΤΣΑ σε ταΐζουν ,
    με το μισθό σου την μανά σου θα γαμάω ,
    Την πούτσα μου θα τρως
    θα σε βλέπει και ο γιατρός .
    Φάε την ΨΩΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
    να σε λένε μπεσαλή και της μαμάς σου το μουνί .
    Φάε τα ΑΡΧΙΔΙΑ μου τα δυο
    και όλοι σε θα λένε,
    ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΕΣ ΡΕ ΠΟΥΤΑΝΙ?.
    Φάε εσύ τώρα πούτσα ΕΛΛΗΝΙΚΗ
    ΚΑΙ
    ΓΑΜΩ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ , ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΜΟΥΝΙ,
    και να πείς ευχαριστώ , ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥΤΣΟ ΕΛΛΛΗΝΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φάε την ΨΩΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

    Μπες στην τρύπα σου ρε βόθρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση