GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενιζέλος: "Ένας αδύναμος μπουλντόζας"...

Από το tvxs.gr Επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπολύει η Financial Times Deutschland (FTD) επειδή δεν έδωσε τον...

Από το tvxs.gr

Επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπολύει η Financial Times Deutschland (FTD) επειδή δεν έδωσε τον λόγο στον ανταποκριτή της εφημερίδας στην Αθήνα να του υποβάλει ερώτηση κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η γερμανική εφημερίδα εκτιμά ότι η στάση του έλληνα υπουργού, τον οποίο αποκαλεί "αδύναμο μπουλντόζα", οφείλεται στο πρόσφατο ρεπορτάζ για την πρόθεση του πρωθυπουργού να παραιτηθεί. Η εφημερίδα επανέρχεται στο θέμα και σημειώνει ότι πολλές φορές ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε σε...
έμπιστους του για την παραίτησή του.
Η κυβέρνηση τα απέρριψε αυτά ως «ανοησίες», αλλά το ρεπορτάζ προφανώς χτύπησε νεύρο, σημειώνει η εφημερίδα. Όταν  ο ανταποκριτής μας στην Αθήνα, Μάρκους Μπέρναθ, σε συνέντευξη Τύπου του Υπ. Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου, συστήθηκε ως ανταποκριτής των FTD και θέλησε να μάθει τι γνώμη έχει ο υπουργός για τις νέες απαιτήσεις της τρόικας, ο Βενιζέλος έκανε μια γκριμάτσα και χωρίς να απαντήσει πέρασε στο επόμενο ερώτημα, σημειώνει.
Μια τουλάχιστον ασυνήθιστη συμπεριφορά για έναν υπουργό, επισημαίνει η εφημερίδα.

17 σχόλια

  1. ΣΠΟΓΓΩΔΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΟΕΙΔΩΝ (ΣΕΒ)
    (ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ)


    Η Σπογγώδης Εγκεφαλοπάθεια των Βοοειδών (ΣΕΒ), νόσος των τρελών αγελάδων ή όπως τελευταία αποκαλείται νόσος των λυπημένων αγελάδων, είναι μια βραδείας εξέλιξης εκφυλιστική πάθηση του εγκεφάλου των ενήλικων βοοειδών (αλλά και άλλων ειδών ζώων και του ανθρώπου) η οποία διαπιστώθηκε για πρώτη φορά το 1986 στο Ηνωμένο Βασίλειο ( Μεγάλη Βρετανία).

    Για τον παράγοντα που προκαλεί τη νόσο πολλά έχουν γραφτεί σε ό,τι αφορά την ταξινόμησή του. Πρόκειται τελικά για μια πρωτεΐνη, η οποία εντοπίζεται εκλεκτικά στο νευρικό σύστημα των ασθενών όπου πολλαπλασιάζεται και προκαλεί κενοτοπιώδεις αλλοιώσεις.

    Η αρρώστια έχει βραδεία εξέλιξη και απολήγει πάντοτε στο θάνατο. Βραδεία επίσης είναι και η περίοδος επώασης της νόσου.

    Ο νοσογόνος παράγοντας της ΣΕΒ σχετίζεται με το νοσογόνο παράγοντα της τρομώδους νόσου των προβάτων, από τον οποίο προήλθε, κατόπιν μετάλλαξής του και μεταδόθηκε στα βοοειδή με την πεπτική οδό.

    Συγκεκριμένα, η βιομηχανία ζωοτροφών στη Μεγάλη Βρετανία παρασκεύασε ζωοτροφές για τα βοοειδή χρησιμοποιώντας οστεοκρεατάλευρα και από πτώματα προβάτων μολυσμένων από τρομώδη νόσο. Όμως, δεν έγινε αποστείρωση των πτωμάτων όπως έπρεπε (θέρμανση του υλικού στους 135 βαθμούς C, υπό πίεση 3 atm και επί 20΄ της ώρας τουλάχιστον, αλλά στους 90 βαθμούς C περίπου και χαμηλότερα). Με την τεχνική αυτή παράγονταν μεν σιτηρέσια πλούσια σε θρεπτικά υλικά και ασβέστιο, αφού με τις χαμηλές θερμοκρασίες δεν καταστρέφονταν τα λίπη, μεταλλάχτηκε όμως ο νοσογόνος παράγοντας της τρομώδους νόσου των προβάτων και προκάλεσε την σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών. Εξάλλου, τα βοοειδή επέζησαν και εξελίχτηκαν στο Ζωικό Βασίλειο ως ζώα φυτοφάγα, ενώ με την ανωτέρω τεχνική ο άνθρωπος προσπάθησε να τα μεταβάλλει σε σαρκοφάγα, εκμεταλλευόμενος, χάριν της υψηλής παραγωγικότητας, την υψηλή διαιτητική αξία των πτωμάτων των προβάτων, υλικών ζωικής προέλευσης, όμως, σε κάθε περίπτωση, ξένων προς τις διαιτητικές συνήθειες των βοοειδών.

    Η μετάδοση λοιπόν της νόσου στα βοοειδή και τα άλλα είδη στη συνέχεια, αλλά και στον άνθρωπο, καταδεικνύει που ακριβώς οδηγεί η επέμβαση του ανθρώπου στη φύση, όταν γίνεται άκριτα και με μοναδικό γνώμονα την εξασφάλιση περισσότερου κέρδους και δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη την αρμονία και την ιδιαιτερότητα των ειδών, η οποία επιτεύχθηκε μετά από αρμονική συνύπαρξη αυτών επί εκατοντάδες εκατομμυρίων ετών. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η φύση εκδικείται.

    Και η εκδίκηση της φύσης σήμερα λέγεται νέα μορφή της νόσου των Creutzfeldt - Jakob (new variant CJD, nvCJD), η οποία οφείλεται στο νοσογόνο παράγοντα της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών, που μόλυνε με τα τρόφιμα τον άνθρωπο.


    Μέχρι σήμερα, στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο της ΕΕ, η νόσος, εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει εμφανιστεί στη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, και τελευταία στην Ισπανία και τη Γερμανία και από τις τρίτες χώρες στην Ελβετία.

    ΤΩΡΑ.
    ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ
    ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ELLHNIDES, ELLHNES, (THS ELLADOS) ALA§TE NOOTROPIA, GIATI ETSI OPOS PATE DEN 8A EXETE KALA APOTELESMATA.
    GIA THN KATANTIA AFTHN DEN FTAIEI KANEIS ALLOS EKTOS APO ESAS TOUS IDIOUS.

    APODHMOS ELLHNAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η κλινική περίπτωση του κτήνους της φωτό
    και του μοσχαριου 10.14/
    ----------------------------------
    Η ασθένεια του Creutzseldt - Jakob είναι μια σπάνια νευροεκφυλιστική νόσος, η οποία επηρεάζει περίπου ένα άτομο ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού παγκοσμίως.

    Συνήθως η νόσος εμφανίζεται σε προχωρημένη ηλικία και παρουσιάζει μια ραγδαίως επιδεινούμενη πορεία. Στα αρχικά στάδια της νόσου οι ασθενείς παρουσιάζουν ανοιακή συμπτωματολογία (διαταραχές μνήμης, συμπεριφοράς και άλλων γνωστικών λειτουργιών), διαταραχές ισορροπίας και συντονισμού και οφθαλμολογικά συμπτώματα. Με την πάροδο του χρόνου εμφανίζονται διαταραχές στην κινητικότητα, καθώς επίσης και μυοκλωνικοί σπασμοί. Στα τελικά στάδια ο ασθενής μπορεί να παρουσιάσει κωματώδη κατάσταση.
    Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι της ασθένειας.

    Ο Σποραδικός Τύπος, που εμφανίζεται χωρίς ιδιαίτερους παράγοντες κινδύνου για τη νόσο. Αυτός είναι και ο πιο κοινός τύπος της νόσου αυτής.
    Η Κληρονομική Μορφή, που έχει και άλλα κρούσματα στην οικογένεια η ασθένεια, και γενετικά τεστ αποδεικνύουν την ύπαρξη κάποιας γενετικής μετάλλαξης που συσχετίζεται με τη νόσο του Creutzelt - Jakob.

    Η Επίκτητη Μορφή, η οποία συνήθως μεταδίδεται όταν ο ασθενής εκτεθεί σε μολυσμένους ιστούς εγκεφάλου και νευρικού συστήματος.
    Υπάρχουν επίσης και άτυπες μορφές της νόσου αυτής, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί πρόσφατα στην Ευρώπη. Θεωρούνται άτυπες, διότι εμφανίζονται σε άτομα μικρότερης ηλικίας και πιστεύεται ότι μπορεί αυτά τα άτομα να έχουν μολυνθεί μετά από κατανάλωση μολυσμένου κρέατος. Άτυπες μορφές εμφανίζονται με κάπως αυξημένη συχνότητα από την αναμενόμενη. Επίσης, οι άτυπες μορφές έχουν πορεία που διαρκεί περισσότερο από την αναμενόμενη χρονική περίοδο των πιο πάνω τύπων.

    Η νόσος διαγνώνεται μετά από ενδελεχές ιστορικό και νευρολογική εξέταση, εγκεφαλογράφημα και απεικονιστικές μελέτες του εγκεφάλου. Η τελική διάγνωση όμως γίνεται μόνο με βιοψία ή νεκροψία του εγκεφάλου. Έχουν επίσης εμφανιστεί ορισμένα βιοχημικά τεστ, που γίνονται στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό των ασθενών, για ανίχνευση ορισμένων πρωτεϊνών, οι οποίες συνδέονται με τη νόσο.

    Δυστυχώς, δεν υπάρχει επί του παρόντος αποτελεσματική θεραπεία της νόσου της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας. Οι τρέχουσες θεραπείες επικεντρώνονται σε ξαλάφρωση των πολλών συμπτωμάτων της νόσου, χωρίς όμως να επιτελούν τελειωτική ίαση.
    Η αιτία της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας είναι ένας αργός ιός (slow virus), ο οποίος μπορεί να χρειαστεί δέκα με είκοσι χρόνια να εμφανίσει τα πρώτα συμπτώματα μετά που θα μολύνει τον ασθενή. Ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού από ασθενείς σε υγιή άτομα είναι σημαντικά μικρός, εκτός αν υπάρχει επαφή με μολυσμένους ιστούς.
    Στην Κύτπρο έχει τεκμηριωθεί μια περίπτωση σποραδικής σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας, παρόλο που κλινική υποψία υπήρχε και για άλλα περιστατικά, τα οποία όμως δεν αποδείχθηκαν ότι φέρουν τη νόσο αυτή.

    Όσον αφορά την κατανάλωση μολυσμένου κρέατος, πρέπει να αναφερθεί ότι στην Κύπρο δεν έχει ανιχνευθεί η νόσος της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών (τρελών αγελάδων), η οποία πιθανό να ενέχεται στις περιπτώσεις εμφάνισης της άτυπης μορφής της νόσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο 10 Οκτ. 2011 10:14:00 π.μ.
    έγραψε κάμποσες χαζομάρες για ν καταλήξειο πού αλλού παρά στον εαυτό του. Γιατί αν δεν είχε το πρόβλημα δε θα προέβαινε σε τέτοιου είδους συσχετίσεις! Υποφέρεις και από κάτι άλλο, φίλε, τάδε: Από ακατάσχετο παραλήρημα αντιπασοκισμού. Περαστικά σου!

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λέει πολλά, δέν κάνει απολύτως τίποτα. Κλασικό παράδειγμα κακού δικηγόρου.
    Άν χάσει τη δίκη φυσικά φταίνε όλοι οι άλλοι, οι οποίοι δέν αντιλαμβάνονται το υψηλό νόημα των μηνυμάτων του.
    Όλα αυτά σε συνδυασμό με υπαρφίαλλο εγωϊσμό άν συνυπάρξουν σε έναν βαθεια διαπλεκόμενο πολιτικό, προκύπτει αυτό το πράμα που πρώτα απ΄όλα προσβάλλει τη καλαισθησία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γ
    Α
    Μ
    Ω....ΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ, της ΙΜΜ
    και ..του χρήσιμού τους ΗΛΙΘΙΟΥ.

    25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΔΝΤ.
    28Η ΟΚΤΩΡΙΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.

    ΟΥΤΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ;
    Η' ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ;

    28Η ΟΚΤΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ.
    Η ΜΑΛ ΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟ 2010 ΝΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΙΣ ΚΟΛΟΤΡΙΧΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΤΩΡΑ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ ΤΩΝ 110 ΔΙΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

    ΚΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΤΜΕ ΤΩΡΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ 60% ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

    ΚΡΕΤΙΝΟΙ Ή ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνεργάτιδα του Βενιζέλου πήρε 4 προαγωγές
    (και αυξήσεις) σε μία εβδομάδα !

    Με προσόντα το απολυτήριο Λυκείου και την καλή σχέση της με τον υπουργό Οικονομικών, το δεξί χέρι του κ. Ευ. Βενιζέλου στο υπουργείο, Άντα Κιούρκα, κατάφερε να αμείβεται με περισσότερα από 2.600 ευρώ το μήνα και να ανεβαίνει 4 κλίμακες στο μισθολόγιο της μέσα σε σχεδόν μία εβδομάδα!

    Με την... βούλα Βενιζέλου, η κυρία Κιούρκα λοιπόν πήρε τέσσερις αυξήσεις σε δέκα μέρες, όταν οι περισσότεροι συνάδελφοί της στο υπουργείο ετοιμάζονται να μην ξαναδούν αύξηση στο μισθό τους ή να βγουν σε εφεδρεία !

    Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, φαίνεται ότι τους τελευταίους μήνες δίνει μαθήματα... διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων ως εργοδότης στο υπουργείο του.

    Μπορεί ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας να καταρρέει λόγω των συνεχών οικονομικών μέτρων εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να είναι στα πρόθυρα της «αυτοκτονίας», ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών αποτελεί εργασιακό παράδεισο για τους υπαλλήλους του κ. Βενιζέλου καθώς ο ίδιος δίνει κάθε μέρα –κυριολεκτικά- μισθολογικά κίνητρα στους συνεργάτες του.

    Η κυρία Άντα Κιούρκα, στενή συνεργάτιδα του υπουργού ήταν γνωστή ως «σιδηρά κυρία» του ΥΕΘΑ, καθώς η συνεργασία της με τον κ. Βενιζέλο ξεκινά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
    Ως έμπιστη του υπουργού η κυρία Κιούρκα συνέχισε τη θητεία της και στο υπουργείο Οικονομικών.

    Μάλιστα, ο κ Βενιζέλος είχε προσλάβει την κ. Κιούρκα με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με μισθό 2.600 ευρώ στη θέση της δημοσιογράφου στο γραφείο τύπου και την ίδια σύμβαση υπέγραψε και στο υπουργείο Οικονομικών.

    Όμως, στο υπουργείο Οικονομικών εν μέσω οικονομικής δυσπραγίας της χώρας και καταιγισμό νέων μέτρων δια στόματος Βενιζέλου, η κυρία Κιούρκα αύξησε το μισθό της και ανέβηκε τέσσερις μισθολογικές κλίμακες από τις 17-06-11 έως τις 02/08/11.
    Προφανώς ο μισθός ανέβηκε από τις 2.600 ευρώ, αλλά από τα ΄έγγραφα δεν προκύπτει δυστυχώς το σημερινό του ύψος.
    Και όλα αυτά, όταν σύμφωνα με τον νόμο, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι υπουργείων εν γένει επιτρέπεται να ανεβαίνουν μία μισθολογική κλίμακα ανά δύο χρόνια.

    Όπως προκύπτει από τα έγγραφα του ΦΕΚ που παρατίθενται παρακάτω , οι περίεργες μισθολογικές αλλαγές της κυρίας Κιούρκα υπογράφονται πάντα από τον κ. Βενιζέλο. Επομένως, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για την ευθύνη του υπουργού στο εν λόγω ζήτημα που αποτελεί πρόκληση για τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους...

    Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Βενιζέλος δεν ξεχνά να ανταμείψει αδρά τους υπαλλήλους που είναι ικανοί αλλά κυρίως έμπιστοι, έστω και αν στο τέλος αποδεικνύονται μια απλή... γκάφα.

    Εκτός από την κυρία Κιούρκα, ο υπουργός είχε και άλλους «δικούς του» ανθρώπους που τον ακολουθούν στη θητεία του ως υπουργό, όπως ο κ. Ηλίας Βεργίτσης, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα εξαιτίας της διπλής γκάφας που έκανε με τα SMS που συμπεριέλαβε σε e-mail με παραλήπτες τα ΜΜΕ. Ο κ. Βεργίτσης ήταν σύμβουλος Τύπου του κ. Βενιζέλου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μαζί με τον τρίτο έμπιστο συνεργάτη του υπουργού, τον κ. Κώστα Βουβάλα.

    Από το : newpost
    Σχετικές φωτογραφίες:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΛΟΙΔΩΡΕΊΤΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ.

    ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΗΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΩΣΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ….
    ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!
    ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…
    Ο ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ…..
    Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ…ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ Η ΕΥΛΟΗΜΕΝΗ!
    ΕΛΛΗΝΕΣ…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ…
    ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ…
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ…ΕΦΤΑΣΕ… ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ…

    ΖΗΤΩ Ο ΘΕΟΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

    ΥΓ.ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΔΕΙΞΤΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ…ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΦΤΩΧΙΑ ΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ..ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ…

    ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ..ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ…ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΜΩΣ…
    ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. [[Ο όρκος του ταγματασφαλίτη 1942

    «Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ.
    Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθησομένας μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου.
    Γνωρίζω καλώς ότι διά μιαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεών μου, τας οποίας διά του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των γερμανικών στρατιωτικών νόμων».]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. [[Ο όρκος του ταγματασφαλίτη 1942
    και του ΠΑssΟΚ ..ΑΣΦΑΛΙΤΗ ΤΟ 2011
    ----------------------------------

    Άθλος ΠΑΣΟΚ: Στο έλεος των ληστών η Αθήνα
    και γενικά η Ελλαδα.

    Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ληστειών ανυποψίαστων πολιτών μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, την ώρα που χθες το ΠΑΣΟΚ μας ενημέρωσε ότι έλυσε όλα τα προβλήματα ασφάλειας του πολίτη (κλικ στη φώτο). Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι αυξάνονται τα κρούσματα που οι αρρωστημένοι ληστές, όταν βρίσκουν μέσα στα σπίτια ανυπεράσπιστες γυναίκες, δεν διστάζουν να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες σεξουαλικές τους ορέξεις.
    Τελευταίο τέτοιο κρούσμα είχαμε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Ηλιούπολη. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σπίτι βρίσκονταν και το ανήλικο παιδί της, αφού ο άντρας έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι. Οι δράστες αυτή τη φορά ήταν δύο, παραβίασαν την πόρτα και βρέθηκαν τετατέτ με την γυναίκα που ώρες αργότερα μεταφέρθηκε σε κακή κατάσταση στο νοσοκομείο. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να πρόκειται για τους περίφημους ληστές με τα καλάσνικοφ, που έχουν κάνει παρόμοιες ενέργειες και ενδεχομένως πλέον να μην παίρνουν πλέον μαζί τους τα συγκεκριμένα όπλα, που αποτελούν έμμεση ταυτότητα.

    Τα ξημερώματα της Κυριακής είχαμε όμως και άλλες δύο εισβολές σε σπίτια στην Αθήνα.
    Η μία περίπτωση ήταν στο Ζεφύρι με τους δράστες να εισβάλουν στο σπίτι και να ληστεύουν τους ενοίκους του και άλλη μια στην Καλλίπολη του Πειραιά, όπου όμως έμειναν στην απόπειρα και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια μόλις έγιναν αντιληπτοί.

    Υπενθυμίζεται ότι τρία άτομα συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Ραφήνα μετά από ληστεία σε σπίτι της περιοχής, που μάλιστα εκτιμάται από τον τρόπο που έδρασαν ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται για τους ίδιους που είχαν χτυπήσει και στο σπίτι του Ανδρέα Φουστάνου.

    Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εγκληματικότητα έχει εκτοξευθεί στα ύψη.
    Και κάτι πρέπει να γίνει. Και άμεσα...

    Τα ακούνε τα μΠατΣΟΚ της ΧΟΥΝΤΑΣ
    ή στα αμελέτητά τους !!~!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Τι σημαίνει το "κούρεμα" κατά 60%
    - Ο κουρέας αντί για ψαλίδι κρατάει δρεπάνι"
    ---------------------------------------------
    [Image] Με τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώνονται τα εφιαλτικά σενάρια για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους.
    Το γαλλογερμανικό σχέδιο που προβλέπει "κούρεμα" κατά 60% σημαίνει πρακτικά χρεοκοπία της χώρας.
    Κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν δίχως σύνταξη εκατομμύρια ασφαλισμένοι.
    Θα καταρρεύσει ο κλάδος υγείας καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία δε θα μπορούν να πληρώνουν νοσήλεια. Στο μάτι του κυκλώνα θα βρεθεί και ο εισαγωγικός κλάδος της χώρας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνους εισαγωγές σε καύσιμα και ενέργεια και άρα εκτός από το ότι οι Έλληνες θα παγώσουν, θα παραλύσουν εκατομμύρια δραστηριότητες που συνδεόνται με..την ενέργεια.

    Όπως εξηγεί o καθηγητής Οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Διονύσης Χιόνης " οι συνέπειες πρέπει να ανιχνευθούν στο τραπεζικό σύστημα το οποίο έχει στην κατοχή του περισσότερα από 55 δισεκατομμύρια ευρώ ελληνικά ομόλογα.

    Ένα "κούρεμα" της τάξης του 60% θα καταστήσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μη ενεργό με αποτέλεσμα να χρειαστεί το ελληνικό δημόσιο να ανακεφαλαιοποιήσει και να εθνικοποιήσει σε δεύτερο στάδιο όλες τις ελληνικές τράπεζες. Αυτό σημαίνει πως δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ελληνικές τράπεζες θα διασωθούν από τον μηχανισμό στήριξης. Ομως τα προβλήματα ρευστότητας θα μεταδοθούν σε όλη την οικονομία με αποτέλεσμα να γίνει αδύνατη η χορήγηση οποιουδήποτε δανείου.

    Στη συνέχεια τα αποτελέσματα της χρεοκοπίας και της μείωσης της αξίας των ομολόγων κατά 60% θα πρέπει να αναζητηθούν στα ασφαλιστικά ταμεία. Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αυτή τη στιγμή στην κατοχή τους 25 δισεκατομμύρια ευρώ ελληνικά ομόλογα και με τα έσοδα από τα ομόλογα, από τα κουπόνια αλλά και από την αξία των ομολόγων μπορούν και πληρώνουν συντάξεις και καλύπτουν τις δαπάνες υγείας, τα νοσήλεια των ασφαλισμένων τους. Η οποιαδήποτε μείωση θα απαιτήσει από το ελληνικό δημόσιο να ενισχύσει τη συμμετοχή του εάν μπορεί στα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να μπορούν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

    Αυτό αναμφισβήτητα σημαίνει πως μπορεί να υπάρξει αδυναμία να καταβληθούν συντάξεις από τα ασφαλιστικά ταμεία και θα μπορούν να καλυφθούν νοσήλεια.

    Στη συνέχεια επειδή "κούρεμα" 60% είναι εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό κουρέματος των ομολόγων, η ελληνική οικονομία θα απομακρυνθεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές.
    Δηλαδή θα πρέπει να ζει με όσα μπορεί και συλλέγει από έμμεσους και άμεσους φόρους. Γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει πολύ σύντομα να ζήσουμε με ένα πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα.
    Διαφορετικά θα υπάρχει αδυναμία από το ελληνικό δημόσιο να καλύπτει τα δημοσιονομικά ελλείμματα.

    Το ίδιο θα ισχύσει και με το ισοζύγιο των εξωτερικών συναλλαγών. Τη στιγμή που δε θα υπαρχει δυνανοτητα δανεισμού από το εξωτερικό θα πρέπει να είναι ισοσκελισμένες οι εισαγωγές με τις εξαγωγές, με ότι αυτό συνεπάγεται για πολλές ανεδαφικές εισαγωγές όπως των καυσίμων και των φαρμάκων.

    ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ

    Δε θα καταβάλλονται συντάξεις, κινδυνεύουν οι μισθοί, δε θα μπορούν να γίνουν εισαγωγές καυσίμων, ενέργειας και φαρμάκων και άρα "θα αλλάξει η καθημερινή μας ζωή άρδην θυμίζοντας την οικονομία της Ελλάδας της δεκαετίας του 1960" είπε τέλος ο κύριος Χιόνης.

    Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και για μια ακόμη φορά οι Ευρωπαίοι ηγέτες τρέχουν πίσω από της εξελίξεις αντί να τις διαμορφώνουν. Το τελικό σχέδιο για την ελληνική οικονομία αναμένεται στο τέλος Οκτωβρίου όπου εκεί θα δούμε τι θα αποφασιστεί για εμάς δίχως εμάς.

    αναρτήθηκε από kafeneio στις 12:24 μμ την 10 Οκτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ..ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΟΝΙΑ

    ρε συ, μεθυσμένος είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν έχω χρήματα,
    Δεν έχω δουλειά,
    Έχω οικογένεια και παιδιά,
    Μπορείτε να μου πείτε,
    δεν πλήρωσα τον τελευταίο φόρο
    τι θα μου κάνουν?
    Θα πάω φυλακή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ Το πρωτο του παρθενικο ταξίδι στο Αιγαίο, θάκανε έναν Αύγουστο το πλοίο το μοιραίο.
    Ολοι επιβιβάστηκαν με μπρίο και με χάρη,
    γιατι ένοιωθαν ξεχωριστοί το είχαν και καμάρι.
    Αφού εμοιραστήκανε ο κόσμος στα δωμάτια
    βγήκανε να ξεναγηθούν με γουρλωτά τα μάτια.
    Νέοι , γέροι και παιδιά όλο ετριγυρνούσαν
    ωσπου ενύχτωσε βαθειά και λίγο σκουντουφλούσαν.
    Οι πάντες κοιμηθήκανε, ήπιανε κι ήταν χάλια
    φάγανε και χορέψανε και γίνανε παρτάλια.
    Κι εκεί που ησυχάζανε ακούγεται η Ρίτα [Μαργαρίτα]
    που έψαχνε το γιόκα της επάνω στην προβλήτα.
    «Γιωργάκη φύγε από κεί μην παίζεις με τα τιμόνια
    πρόσεχε κακομοίρη μου μην κάνεις τσιριμόνια».
    Χοροπηδούσε το παιδί όλο χαρά γεμάτο
    κι η μάνα του εκστατική «παιδί μου πιάνουμε πάτο!»
    Ξερνούσε όλο το πλήρωμα ο κόσμος θα πεθάνει
    κι ο Γιώργος βροντοφώναξε «μαμά στεριά εφάνη!»
    Και ξάφνου εμφανίζεται μπροστά τους ένας βράχος
    είναι ο Μπένυ ο ξακουστός, γι αυτό τους πιάνει άγχος.
    Χτυπιέται αλύπητα σ’ αυτόν τον βράχο το καράβι
    και μια αποδώ και μια αποκεί η μηχανή ανάβει.
    Τρέξτε σωθείτε φίλοι μου με λέμβους με βαρκούλες,
    το πλοίο μας βυθίζεται πιάστε και σανιδούλες!
    Και σαν εβγήκαν στ’ ανοιχτά κι η θάλασσα αλλάζει,
    ηρέμησαν τα κύμματα, ο κόσμος δεν φωνάζει.
    Όταν απομακρύνθηκαν σκεφτόνταν τι εχουν πάθει
    τι χάσανε, τι κέρδισαν, γιατί είχαν κάνει λάθος.
    Αχ Ελληνάρες δυνατοί βρέστε τον εαυτό σας
    διώξετε τους κακόβουλους τους ξένους απ’ το βιό σας.
    Μόνοι ορθοποδήσετε μόνοι σας στηλωθείτε
    κι αυτούς που σας επλήγωσαν χεσμένους να τους δείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΛΙΜΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.
    Το κλίμα διάλυσης στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και στο υπουργικό συμβούλιο περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα σήμερα
    ΑΚΟΜΗ και....ο Γιάννης Πρετεντέρης.... φτου!


    Το συμπεράσμά του απολύτως λογικό ΒΕΒΑΙΑ.

    Δύσκολα θα αντέξει η κυβέρνηση κάτι που σημαίνει ότι θα...προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Μάλλον χωρίς να το επιθυμεί το Μαξίμου.

    Θα πέσει εκ των έσω δηλαδή... ΣΤΗΝ MEGA ΧΩΜΑΤΕΡΗ
    ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ....που αυτή έφτιαξε +

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση