GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον δρόμο προς το Μογκαντίσου...

Του Τάκη Μίχα Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σήμερα έχει χαθεί η βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε οικονομική ανάκαμψη: διατήρηση της έννομης ...

Του Τάκη Μίχα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σήμερα έχει χαθεί η βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε οικονομική ανάκαμψη: διατήρηση της έννομης τάξης. Διάφορες ομάδες που κατευθύνονται είτε από πολιτικά κέντρα είτε από τα συντεχνιακά τους συμφέροντα είτε από εγκληματικές συμμορίες, δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, να καταστρέφουν ατομικές και δημόσιες ιδιοκτησίες και να ασκούν αδίστακτα βία εναντίον όποιου στέκεται εμπόδιο στους στόχους τους.
Σε αυτό το χάος είναι εκπληκτική η απουσία κάθε έννοιας συντεταγμένου κράτους: Η δικαιοσύνη και οι εισαγγελείς είναι ανύπαρκτοι, τα ΜΑΤ λειτουργούν με την ίδια αποτελεσματικότητα όπως ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας, η κυβέρνηση παρακολουθεί ως απλός θεατής και η ΝΔ έμμεσα ή άμεσα υποδαυλίζει αυτές τις...
καταστροφικές εξελίξεις με εμπρηστικές δηλώσεις στελεχών της και την αποφυγή κάθε καταδίκης αυτών που προσπαθούν να καταλύσουν την έννομη τάξη.
Ο πρωθυπουργός στις συζητήσεις του με τους αξιωματούχους της ΕΕ προσπαθεί να δώσει την εικόνα ότι ηγείται μιας κυβέρνησης που θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα. Όμως αυτό δεν ισχύει. Η κυβέρνησή του δεν μπορεί να εφαρμόσει τίποτα, διότι σε τελική ανάλυση έχει χάσει το βασικό χαρακτηριστικό της: την δυνατότητα της άσκησης του έννομου μονοπωλίου της βίας σε ένα δεδομένο γεωγραφικό χώρο. Σήμερα την άσκηση αυτού του δικαιώματος την μοιράζεται με δεκάδες άλλες συντεχνιακές, πολιτικές και εγκληματικές ομάδες-στην ουσία ο έλεγχος που ασκεί δεν διαφέρει και πολύ από αυτόν που ασκεί η κεντρική «κυβέρνηση» στο Μογκαντίσου.
Την κατάσταση αυτή την εξέθρεψε η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της «μάξιμουμ ανοχής» που ακολουθεί. Όταν η κ.Παπαρήγα και ο κ.Τσίπρας καλούν ανοικτά για κατάλυση της έννομης τάξης –και σε αντάλλαγμα ο πρωθυπουργός τους καλεί σε συμβούλια πολιτικών αρχηγών, όταν διάφοροι εργατοπατέρες καλούν ανοικτά για την άσκηση βίας και την καταστροφή δημόσιας περιουσίας και δεν έχουν καν εκδιωχθεί από το ΠΑΣΟΚ….όταν,όταν...
Η ανοχή την οποία επέδειξε ο κ.Παπανδρέου δεν ήταν τυχαία. Ήταν μέρος ενός καλοστημένου σχεδίου που είχε ως στόχο για πολλοστή φορά την εξαπάτηση των πιστωτών. Ανεχόμενος τις ταραχές πίστευε ότι αποκτούσε ένα διαπραγματευτικό όπλο έναντι των ξένων πιστωτών και των «ξένων σπεκουλαδόρων» όπως τους αποκαλεί. Φυσικά η τακτική αυτή απέτυχε παταγωδώς. Σήμερα το μόνο θέμα συζήτησης στην ΕΕ είναι πως θα θωρακισθούν τα χρηματοπιστωτικά τους ιδρύματα ώστε να μπορέσουν μετά να δείξουν στην Ελλάδα την πόρτα της εξόδου από την ευρωζώνη.
Η μοναδική λύση σήμερα είναι εκλογές με επίκεντρο όχι μόνο την οικονομία αλλά επίσης και κυρίως την αποκατάσταση της έννομης τάξης. Μόνο μια κυβέρνηση (μονοκομματική η πολυκομματική) που θα έχει λάβει μια τέτοια σαφή εντολή θα μπορέσει να λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που θα προστατεύσουν το σύνταγμα, θα εγγυηθούν την εφαρμογή των νόμων και την ασφάλεια των πολιτών -και θα διασφαλίσουν επίσης την μετάβαση στο επόμενο οικονομικό στάδιο, όποιο και αν είναι αυτό.

7 σχόλια

  1. Το ΜΠΑΤΣΟΚ δεν παραδίδει με τίποτα την εξουσία.

    Θα πέσει σε μονοψήφιο αριθμό και ακόμα θα κυβερνά.
    Δυστυχώς και κρίμα για την πατρίδα μας.


    Αυτο φοβαμαι εγω !!!!
    Τα καθεστωτα, ιστορικα, ποτε δεν “πεφτουν” αναιμακτα….!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εσυ υπαναπτυκτε τριτοκοσμικε μιχα μονο στη σομαλια θα ησουν δημοσιογραφος,αν δεν υπηρχε η ωραια ελλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρεσε η ατακα του Ψωμιαδη:

    αν στο "κ.παπανδρεου" (εννοει το γνωστο ηλιθιο βλακογιοργο) δωσεις 10 προβατα να τα φυλαει τα 9 θα του φυγουν!!

    Ευγε!!

    (με ξενισε λιγακι το "κ.παπανδρεου" ειναι αληθεια ,ολη η Ελλαδα τον ξερει σαν βλακογιοργο αλλα δεν πειραζει .Για αρχη καλο ειναι.. )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. NA KYRHX8EI EPEIGWNTOS STRATIOTIKOS NOMOS, GIATI ETSI OPWS PATE OI ELLHNES THS ELLADOS 8A KATALH§ETAI SE EMFYLIO POLEMO. MONO ENAS DEYTEROS PAPADOPOULOS MPOREI NA SWSEI THN ELLADA.
    O ELLHNAS XREIAZETAI ARBILA STO SBERKO TOY ALOIWS DEN SYNERXETAI. KAI GI AYTO KALYTERA H ARBILA NA EINAI ALLHNIKH PARA EISAGOMENH.

    ELLHN TOY E§WTERIKOY

    ELLHNIDES, ELLHNES,
    APOFASHZWMEN KAI DIATASWMEN

    ZHTW H ELLAS
    ZHTW TO E8NOS

    ELLHN TOY E§WTERIKOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγά μην κάτσει ο Μπένυ με σταυρωμένα χέρια:
    Θα εκτυπωθούν αλλού οι λογαριασμοί της ΔΕΗ.
    --------------------------------------------
    Κινείται νομικά κατά της ΓΕΝΟΠ η Επιχείρηση
    Όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών από τη ΓΕΝΟΠ έχει λάβει η ΔΕΗ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

    ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ
    ΚΑΙ ΠΟΥ, δεν το διευκρίνησε.
    Λόγω επετείου ΚΑΤΟΧΗΣ απο τα ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ.

    - θα το ανακοινώση μάλλον σήμερα ο Ταξίαρχος του ΠΑSSOK X.ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ(
    με το ψευδόνυμο Σάμινας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα περιγράφουν στις καταθέσεις τους τα θύματα της συμμορίας με τα καλάσνικοφ, τα μέλη της οποίας εισέβαλαν σε σπίτια, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη αγριότητα αφού είχαν φτάσει στο σημείο να κακοποιήσουν σεξουαλικά δυο μητέρες ενώ μέσα στο σπίτι βρίσκονταν τα παιδιά και οι σύζυγοί τους!
    Οι δράστες, ηλικίας από 16 έως 24 ετών, όπως φαίνεται και από τις κυνικές ομολογίες τους δεν μπορούν να λέγονται άνθρωποι αφού αντιμετώπισαν τα θύματά τους με τον πλέον νοσηρό τρόπο! Καλούνται να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή για δέκα κακουργήματα και πλημμελήματα, κατηγορίες που τους φέρνουν αντιμέτωπους με την ποινική των ισοβίων.
    Η κατάθεση της 47χρονης, η οποία έζησε τον εφιάλτη πριν από λίγες ημέρες όταν τα μέλη της συμμορίας εισέβαλαν στο σπίτι της στην Ηλιούπουλη είναι πραγματικά ανατριχιαστική. Η γυναίκα αναγνώρισε τους Αλέξανδρο Πέπα και Σωκράτη Μενίκο όταν κλήθηκε να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς.
    «Αυτός με το μαχαίρι έδειξε προς το δωμάτιο του γιου μου και με ρώτησε τι είναι εκεί. Όταν του είπα, αυτός απειλητικά μου είπε «ή τα λεφτά ή το γιό σου». Τους υπέδειξα φάκελο με λεφτά στο σακάκι του άνδρα μου. Αφού τα πήρε είπε «αφού κάναμε καλό μπάζο να το γλεντήσουμε» και ήρθε προς το κρεβάτι με έπιασε από τους ώμους και με έσπρωξε στο προσκέφαλο του κρεβατιού με αποτέλεσμα να χάσω τις αισθήσεις μου. Όταν συνήλθα είδα ότι ήταν περίπου πέντε τα ξημερώματα , βρισκόμουν γυμνή πάνω στο κρεβάτι μου και στην κοιλιακή μου χώρα είχα υγρά, σπέρμα…».
    Στη δική της κατάθεση, η 33χρονη μητέρα από τη Γλυφάδα, στο σπίτι της οποίας επίσης εισέβαλαν οι κακοποιοί περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε. Η συγκεκριμένη γυναίκα όπως και ο σύζυγος τους αναγνώρισαν τον Αλέξανδρο Πέπα.
    «…Μπήκαν στο σπίτι στις 27/9/11 τρείς άγνωστοι ενώ κοιμόμασταν με άντρα και δίδυμα παιδιά μας δυο ετών. Μας χώρισαν και έβαλαν τον σύζυγο μου με τα παιδιά στην κρεβατοκάμαρα κι εμένα στο σαλόνι. Ήπιαν χυμό από ένα κουτί ενώ κάπνισαν κι ένα τσιγάρο. Στο σαλόνι μαζί μου έκατσαν οι δυο και κατέβασαν τα παντελόνια και μου είπαν να πιάσω τα πέη τους , όπως και έκανα, αυνανίζοντας τους μέχρι που εκσπερμάτισαν στο στήθος μου...»

    «Λήστευα για 5 ευρώ»
    Αμοιβή που έφτανε έως 300 ευρώ ελάμβανε για κάθε ληστεία που συμμετείχε ο 24χρονος δράστης Αινεα Πανο, όπως ο ίδιος καταθέτει. Ο κατηγορούμενος με κυνικότητα που σοκάρει αναφέρει, ωστόσο, ότι για μια από τις ληστείες που συμμετείχα έλαβε μόλις 5 ευρώ. Συμμετοχή σε ληστείες παραδέχεται και ο 20χρονος Ερμιρ Μετα, ο οποίος ομολογεί ότι κατά τη εισβολή του ιδίου και των συγκατηγορούμενων του στο σπίτι της Γλυφάδας «έκαναν ασελγείς πράξεις» στη γυναίκα και έκλεψαν και το αυτοκίνητο της οικογένειας.
    Σοκ προκαλεί και η κατάθεση της 16χρονης, η οποία αναφέρει πως διατηρούσε δεσμό με τον Αλέξανδρο Πεπα και γνώριζε για την αποτρόπαια δράση του.

    Συγγνώμη από τα θύματα αλλά και επιείκεια από τη Δικαιοσύνη, ζητεί ο Αλεξανδρος Πεπα, ο οποίος όπως λέει τους τελευταίους μήνες έκανε χρήση ουσιών τόσο ο ίδιος όσο και συγκατηγορούμενοί του Ερμιρ Μετα και Αινεα Πανο. «Έκανα χρήση χασίς και οι δύο κοκαΐνη. Επειδή δεν είχαμε λεφτά έδωσα σε έναν Αλβανό τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζω 500 ευρώ πριν από τρείς μήνες και μου έφερε ένα περίστροφο. Από τότε με τους άλλους δύο συμφωνήσαμε να κάνουμε κάποιες ληστείες», καταθέτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Καστανίδης τρέχει από κτήριο σε κτήριο για να δώσει συνέντευξη ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Αυτή την ώρα ο Υπουργός εσωτερικών Καστανίδης τρέχει από κτήριο σε κτήριο για να δώσει συνέντευξη, ενώ από πίσω τον κυνηγούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

    Ξεκίνησε από το Υπουργείο του αλλά είχαν κάνει κατάληψη.
    Μετά πήγε σε άλλο κτήριο αλλά και εκεί βρήκε κατάληψη.
    Εφυγε από εκεί και πήγε στα γραφεία του ΠαΣοΚ για να δώσει από κει συνέντευξη.
    Ομως και εκεί έφτασαν οι εργαζόμενοι
    και ο Καστανίδης έφυγε από εκεί.

    Ψάχνει τωρα να βρει άλλο κτήριο....

    Αναρτήθηκε από kafeneio στις 10/13/2011 02:08:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση