GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοδικά για τρίτη εβδομάδα Αμερική και Ευρώπη, άνοδος και για την Αθήνα...

Από το  sofokleous10.gr Η εβδομάδα κύλησε με όλους τους επενδυτικούς οίκους και τις τράπεζες να συμφωνούν πως το 21% “ κούρεμα ” στο ελλη...

Από το sofokleous10.gr

Η εβδομάδα κύλησε με όλους τους επενδυτικούς οίκους και τις τράπεζες να συμφωνούν πως το 21% “κούρεμα” στο ελληνικό χρέος δεν είναι αρκετό και θα πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό. Στο ποσοστό όμως του “κουρέματος” δεν κατάφεραν να τα βρουν και ο κάθε ένας έδινε τα δικά του ποσοστά. Το ΧΑ προεξόφλησε ότι το κούρεμα δεν θα είναι 50-60% αλλά λιγότερο και αντέδρασε ανοδικά. Για ακόμα μια εβδομάδα οι υποβαθμίσεις σε Ισπανικές, Ιταλικές, Αγγλικές και...
Γαλλικές τράπεζες συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό.
Ο Nikkei ολοκλήρωσε την εβδομάδα με κέρδη 2,53% και κινείται σε μια μεσοπρόθεσμη πλάγια τάση.Στην Ευρώπη, ο DAX έκλεισε θετικά για 3η εβδομάδα, με τα κέρδη του αυτή την εβδομάδα να ξεπερνάνε το 5%.Τόσο ο CAC όσο και ο FTSE 100, ολοκλήρωσαν την εβδομάδα με κέρδη πάνω από 3%. Με κέρδη για 2η εβδομάδα έκλεισε και ο δείκτης Τραπεζών της Ευρώπης.
Στην Αμερική και οι 3 βασικοί δείκτες κατάφεραν να περάσουν πάνω από τον ΚΜΟ 50 ημερών τους.O Νasdaq ήταν ο θετικός πρωταγωνιστής, με τα κέρδη του να προσεγγίζουν το 7% σε εβδομαδιαία βάση. Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, κατέγραφε κέρδη πάνω από 1% και προσπαθούσε να περάσει πάνω από τα μεσοπρόθεσμα υψηλά του, έχοντας 7 ανοδικές συνεδριάσεις στις τελευταίες 8.Τρίτη εβδομάδα ανόδου για το επιτόκιο στο 10ετές Ομόλογο της Αμερικής, το οποίο στήριξε τις αγορές μετοχών. Μεγάλη πτώση σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε ο δείκτης φόβου, που υποχώρησε για 2η εβδομάδα.
Μαζί με τι αγορές μετοχών, ανοδικά αντέδρασε αυτήν την εβδομάδα και το Ευρώ, πλησιάζοντας το 1,3870.Την επόμενη εβδομάδα θα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές αντιστάσεις καθώς και την δοκιμασία από τον ΚΜΟ 50 ημερών του.Το Πετρέλαιο “στήριξε” τις αγορές μετοχών, σημειώνοντας κέρδη για 2η εβδομάδα.Μετά από το Sell-off του τελευταίου 1,5 μήνα, ανοδικά έκλεισε και ο Χρυσός για 2η εβδομάδα και θα ξεκινήσει την Δευτέρα από τα 1680 δολάρια.
Τέλος, το ΧΑ Δευτέρα και Τρίτη βρέθηκε μια ανάσα από τις 700 μονάδες, αλλά τις τελευταίες 3 συνεδριάσεις, κατάφερε να αντιδράσει ανοδικά και να ολοκληρώσει την εβδομάδα με κέρδη 4,19%. Αντίθετα, ο Τραπεζικός Κλάδος υποχώρησε σε εβδομαδιαία βάση 11,49%.Το θετικό για το ΧΑ είναι ότι τις τελευταίες 3 συνεδριάσεις έλαβε θετικές βαθμολογίες από το 3F2012 στον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Αντίθετα, ο “μεγάλος ασθενής” , o Τραπεζικός κλάδος, δεν κατάφερε να λάβει την πολυπόθητη θετική βαθμολογία.

1 σχόλιο

  1. ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΥΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ..ΧΟΛΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ-ΜΑΦΙΑ ..ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ..ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΤΩΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ.. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ Η ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΤΕΛΑ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ 2000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ..(ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥΣ..ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΤΟΥΑΝ ΣΑΜΑΡΙΣΚΟΣ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση