GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο θάνατος του διαδηλωτή...

Από τον  Σ.ΕΚ.Α.  Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων  Email: sekagr@msn.com , www.sitemaker.gr/seka Πρωτοφανή για τα τελευταία έτ η μαζικότητ...

Από τον Σ.ΕΚ.Α. 
Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων 
Email: sekagr@msn.com, www.sitemaker.gr/seka

Πρωτοφανή για τα τελευταία έτη μαζικότητα και αγωνιστική κορύφωση γνώρισαν οι δίκαιες κινητοποιήσεις των ελλήνων πολιτών, κατά το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου, στις οποίες συμμετείχε και ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, σε όλες τις πόλεις της χώρας, και...
ψήφισαν βροντερά «όχι» στο αντιδραστικό εργασιακό πολυνομοσχέδιο, το οποίο, την ίδια ώρα, κέρδιζε ψήφο εμπιστοσύνης από μεγάλο μέρος του κοινοβουλευτικού δυναμικού.
Ο νόμος-τερατούργημα, που προβλέπει την εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις, το ενιαίο μισθολόγιο, το «πάγωμα» των κλαδικών συμβάσεων, και μια σειρά ακόμη σκληρών χτυπημάτων σε εργασιακά και ευρύτερα κοινωνικά δικαιώματα δεκαετιών, είναι πλέον από-νομιμοποιημένος στη συνείδηση του ελληνικού λαού, και θέτει ερωτήματα για το πολιτικό ήθος των υποστηρικτών του.
Για μια ακόμη φορά, οι μηχανισμοί άσκησης κάθε είδους εξουσίας προσπάθησαν να αμαυρώσουν και να διαλύσουν τις μαζικότατες και ειρηνικές κινητοποιήσεις.
Την Πέμπτη, 20/10, κατά τη διάρκεια εκτεταμένης ρίψης χημικών από τα ΜΑΤ, έχασε τη ζωή του ένας εκ των διαδηλωτών, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, λίγα μάλιστα μέτρα μακριά από τη Βουλή των Ελλήνων, τον «οίκο της Δημοκρατίας». Στα "θύματα" της διαδήλωσης προσμετρώνται και οι περίπου 80 τραυματίες από τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους.
Ο ΣΕΚΑ καταγγέλλει κάθε μεθοδευμένη καταστρατήγηση τού δικαιώματος ελεύθερης έκφρασης και δημοκρατικής διαμαρτυρίας και συμπάσχει για την απώλεια του ειρηνικά αγωνιζόμενου συνδικαλιστή. Η κυβέρνηση, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν τόσο σε ο,τι αφορά στα ανθεργατικά νομοθετήματα όσο και στη δημιουργία συνθηκών που οδήγησαν στο θάνατο ενός πολίτη της.
Στις κάθε είδους επιθέσεις ενάντια στο δίκαιο αγώνα του ελληνικού λαού, η απάντηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα, ακόμα μεγαλύτερη ενότητα, ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στις κινητοποιήσεις μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

5 σχόλια

  1. TO SFYRODREPANO NA TO BALETE STON KOLO SAS PALIOKOYMOYNIA.

    DEN SAS 8ELOYME MOYNOPANA, NA PATE STH RWSIA NA TA KANETE AYTA:

    ANTE GAMH8HTE POYTANAS GIOI KAI KORES.

    ZHTW H ELLAS
    ZHTW TO E8NOS
    ZHTW O STRATOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λαος που ψηφιζει γουρουνια θρεμμενα με πακετα ντελορ δεν αξιζει να ζησει,ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΑΙΜΕ ΤΙΣ ΒΡΩΜΟΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ;
    ΜΕ ΠΟΣΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΝΑΤΕ ΕΚΤΑΚΤΟΙ;
    ΓΛΥΦΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.
    ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΣΤΗΤΕ.
    ΚΕΡΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με σεβασμό στις σπουδές σας.
    Τις οποίες ζηλεύω,απο γνώσεις
    και θα ήθελα να ακολουθήσω πριν
    απο 30 χρόνια,απο γενικές πώς πάτε?
    SEKA,ψάξε στο διαδίκτυο με porn.
    Τα αρχικά του συλλόγου σας.
    Μετά μπορεί να αλλάξει το συνδικα-
    λιστικό όνομα σας.
    Το Seat Malaga δεν πούλησε στην
    Έλλάδα.
    Απο το χιούμορ δεν έχασε κανείς.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση