GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λογαριάζουν… χωρίς το ξενοδόχο;

Από το  sofokleous10.gr Μετά το PSI , στη ζωή μας μπήκε από την προηγούμενη Τετάρτη το PSI Plus, plus… Ο πρωθυπουργός και το οικονομικό ε...

Από το sofokleous10.gr


Μετά το PSI, στη ζωή μας μπήκε από την προηγούμενη Τετάρτη το PSI Plus, plus… Ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο μίλησαν για μεγάλο επίτευγμα το «κούρεμα» κατά 50% στους που θα υποστούν οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων. Όμως επενδυτικοί και οικονομικού κύκλοι αναρωτιούνται πως η κυβέρνηση θεωρεί βέβαιο πως οι τράπεζες θα δεχτούν το συγκεκριμένο haircut, το οποίο θα τις υποχρεώσει να εγγράψουν νέες ζημίες. Οι ίδιες πηγές εκφράζουν την δυσπιστία τους για...
την επίτευξη του στόχου και επισημαίνουν πως οι συνομιλίες αναμένεται να κρατήσουν αρκετό διάστημα.
Τραπεζικοί παράγοντες υπενθυμίζουν πως το αρχικό PSI που προέβλεπε «κούρεμα» 21% δεν έγινε εύκολα δεκτό από τους ιδιώτες. Μάλιστα χρειάστηκε να πάρει παράταση και τελικά επιτεύχθηκε συμφωνία με το 70% των πιστωτών, αν και το υπουργείο, για να ηρεμήσει τις αγορές, υποστήριξε πως η συμμετοχή άγγιξε το 90%.
Αν λοιπόν με haircut 21% οι τράπεζες δεν έδειξαν μεγάλη προθυμία να συμμετάσχουν στο rollover των ελληνικών ομολόγων, πως η κυβέρνηση είναι τόσο σίγουρη πως τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα δεχτούν το πολύ μεγαλύτερο «κούρεμα» που προβλέπει η τελευταία συμφωνία των ευρωπαίων;
Αποκλειστικές πληροφορίες του sofokleous10.gr αναφέρουν πως μετά τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός έχει δώσει σαφή εντολή στα στελέχη του υπουργείο Οικονομικών να είναι πολύ προσεκτικά στις δηλώσεις τους σχετικά με τη συμμετοχή των τραπεζών. Την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στους στενούς τους συνεργάτες υποστήριξε πως το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την επιτυχία της συμφωνίας, καθώς θα διαφανεί ένα οι ιδιώτες είναι αποφασισμένοι να υποστούν τις συνέπειες από το «κούρεμα» κατά 50% των ελληνικών ομολόγων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους.
Διαχειριστές και οικονομολόγοι θεωρούν πως οι διαβουλεύσεις μεταξύ τραπεζών – ασφαλιστικών οργανισμών και κυβερνήσεων θα είναι έντονες και χρονονοβόρες και το οποία αποτέλεσμα θα πρέπει να αναμένεται περί τα τέλη του έτους. Πάντως ο επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής (IIF) Τσαρλς Νταλάρα με δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα «Βελτ αμ Ζόνταγκ» εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι «τουλάχιστον 9 στις 10 τράπεζες θα αποδεχτούν την απομείωση κατά 50% των ελληνικών ομολόγων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους” σύμφωνα με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής». Ο κ.Νταλάρα είχε παίξει καθοριστικό ρόλο και στη διερεύνηση της συμμετοχής των ιδιωτών σε σχέση με την απόφαση της 21 Ιουλίου που προέβλεπε «κούρεμα» 21-23%. Όμως δεν εμφανίστηκε το ίδιο αισιόδοξος και σε ότι αφορά στις αντίστοιχες τοποθετήσεις ασφαλιστικών εταιρειών σε ελληνικά ομόλογα. «Ίσως χρειαστεί λίγη πειθώ ακόμη», ανέφερε. Από τα ομόλογα αξίας 206 δισ. ευρώ που βρίσκονται σήμερα στα χέρια ιδιωτών, η ασφαλιστική βιομηχανία κατέχει μερίδιο 24 δισ. ευρώ, αλλά η έκθεσή τους είναι λιγότερο διαυγής από ό,τι στον τραπεζικό τομέα, ο οποίος αποκάλυψε πρόσφατα επακριβώς τις αντίστοιχες τοποθετήσεις του στο πλαίσιο ελέγχων κεφαλαιακής επάρκειας που διενεργήθηκαν στην Ευρώπη.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε χρέους σε δηλώσεις του προς το περιοδικό Spiegel απηύθυνε σαφή προειδοποίηση προς τις τράπεζες να αποδεχθούν τη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Λέγαμε πάντα ότι προτιμούμε το εθελοντικό κούρεμα, έχουμε εξηγήσει όμως επίσης ότι ένας λιγότερο συναινετικός δρόμος δεν μπορεί να αποκλειστεί», τόνισε ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με την προδημοσίευση, τονίζοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, τότε αυτό θα έχει σημαντικές συνέπειες για τους ιδιώτες πιστωτές. «Έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο μέχρι να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Αλλά η πιθανότητα να επιτύχουμε έχει αυξηθεί από την περασμένη εβδομάδα», σημείωσε.
Από τις δηλώσεις Σόιμπλε καθίσταται σαφές πως οι ευρωπαίοι επιθυμούν τον εθελοντικό χαρακτήρα της συμφωνίας. Η επιμονή των πολιτικών για μια εθελοντική συμφωνία, οφείλεται στο φόβο πως εάν πυροδοτηθεί η αποπληρωμή των CDS, οι επιπτώσεις για το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα θα είναι άγνωστες και απρόβλεπτες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ένα ντόμινο τραπεζικών καταρρεύσεων και φέρνουν σαν παράδειγμα την περίπτωση της χρεοκοπίας της Lehman Brothers. Ωστόσο τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο τρόμος των Ευρωπαίων απέναντι στο πιστωτικό γεγονός ήταν μάλλον υπερβολικός.
Η αλήθεια είναι ότι η αγορά των CDS έχει δαιμονοποιηθεί στην Ευρώπη. Ασφαλώς, πρόκειται για μια αδιαφανή αγορά, που λειτουργεί όχι μόνο έξω από την εποπτεία των αρχών, αλλά και με σύνθετους τρόπους, που πολλοί από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών αδυνατούν να παρακολουθήσουν. Όμως, με το ξέσπασμα της κρίσης του ευρώ, τα CDS απέκτησαν τις διαστάσεις ενός αστικού μύθου. Οι ιστορίες για αυτό το «σκοτεινό εργαλείο των κερδοσκόπων», μέσω του οποίου οι καρχαρίες των αγορών πλουτίζουν από τον πόνο των λαών, έκαναν την εμφάνισή τους όχι μόνο στον ελληνικό, αλλά και στον ευρωπαϊκό τύπο. Ωστόσο, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι στην πραγματικότητα, το μέγεθος της αγοράς των CDS είναι πολύ μικρότερο από αυτό που της προσδίδεται. Οι καθαρές ανοικτές θέσεις στα συμβόλαια, που ασφαλίζουν έναντι του ενδεχόμενου μιας ελληνικής χρεοκοπίας, είναι ύψους 3,7 δισ. δολαρίων. Σε περίπτωση πιστωτικού γεγονότος, οι τράπεζες που εξέδωσαν αυτά τα συμβόλαια, θα πρέπει να πληρώσουν σε εκείνους που τα αγόρασαν 750-900 εκατ. δολάρια, υπολογίζει η Nomura.

26 σχόλια

  1. Ανώνυμος είπε...

    Στα κάγκελα οι Ευρωπαίοι.

    Οργή και παγωμάρα επικρατεί στις Βρυξέλλες για την απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να θέσει τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας σε δημοψήφισμα
    Επισήμως, η απάντηση της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καρολίνας Κότοβα ήταν "ουδέν σχόλιο και για τα δυο ζητήματα. Είμαστε σε επαφές και αναμένουμε επίσημη ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές".

    Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες Ευρωπαίο αξιωματούχοι δηλώνουν αιφνιδιασμένοι, εκνευρισμένοι και ανίδεοι, την ........
    ώρα που τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ανατρέπει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.
    Όπως ήταν φυσικό η απόφαση του πρωθυπουργού τράβηξε την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ, καθώς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα μπορούσε να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ευρωζώνη.

    "Δημοψήφισμα για το νέο πακέτο στήριξης εξήγγειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου" αναφέρει το Reuters, το οποίο παραθέτει την φράση του πρωθυπουργού ότι περί εμπιστοσύνης των πολιτών, αλλά και την πρόσφατη δημοσκόπηση της KΑΠΑ Research, σύμφωνα με την οποία περίπου το 60% του λαού δηλώνει αντίθετο στην τελευταία συμφωνία.

    Με ανησυχία αντιμετωπίζει την ανακοίνωση του πρωθυπουργού το BBC. Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στις έντονες αντιδράσεις του ελληνικού λαού και στην παραπάνω δημοσκόπηση.
    Επίσης, δεν περνάει απαρατήρητη η εσωτερική αμφισβήτηση που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός στο κόμμα του λόγω των μέτρων λιτότητας.

    "Για μη αναμενόμενη απόφαση" κάνουν λόγο οι Financial Times, αναφερόμενοι στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
    "Η κίνηση του πρωθυπουργού ενισχύει τις ανησυχίες ότι έχει χαθεί ο έλεγχος στο εσωτερικό της χώρας, την ώρα που φουντώνουν οι αντιδράσεις των πολιτών για τα μέτρα λιτότητας" αναφέρει το δημοσίευμα.

    "Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε δημοψήφισμα" αναφέρει η Daily Telegraph, η οποία αναφέρεται στις αντιδράσεις του λαού και στις εκδηλώσεις οργής κατά την διάρκεια των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου.
    "Στην Ελλάδα, πολλοί πιστεύουν ότι έχει παρατραβήξει ο οικονομικός έλεγχος της χώρας από την ΕΕ και το ΔΝΤ" προσθέτει ο αρθρογράφος, που εκφράζει αμφιβολίες για τις εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΧΕΒΛΑΚΗ ρίξε μια καλή ζαριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ νευρικότητα ο Μιχελάκης στα φιλικά ΜΜΕ. Τί έγινε από μάγκες γίνατε κοτούλες? Λυράτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πραγματικό όνομα του πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας :
    ΚΑΡΟΛΟΣ ΤΑΧΙΡ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΤΑΧΙΡ ΠΑΠΠΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ή έτσι ή γιοβέτσι
    αδελφέ του Κανταϊφι, με το κω.λάντερο απέξω

    ΑΦΟΥ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ.....
    ΠΑΡΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ............../´¯/)........... (\¯`\
    ............/....//........... ...\\....\
    .........../....//............ ....\\....\
    ...../´¯/..../´¯\.........../¯ `\....\¯`\
    .././.../..../..../.|_......_| .\....\....\...\.\..
    (.(....(....(..../.)..)..(..(. \....)....)....).)
    .\................\/.../....\. ..\/................/
    ..\................. /........\................../
    ....\..............(.......... ..)............../
    ......\.............\......... ../...............

    ΚΑΙ ΓΑ ΣΕΝΑ..ΚΑΙ ΤΗΝ σκύλα ΜΑΜΥ
    ---------------------------------


    ............../´¯/)........... (\¯`\
    ............/....//........... ...\\....\
    .........../....//............ ....\\....\
    ...../´¯/..../´¯\.........../¯ `\....\¯`\
    .././.../..../..../.|_......_| .\....\....\...\.\..
    (.(....(....(..../.)..)..(..(. \....)....)....).)
    .\................\/.../....\. ..\/................/
    ..\................. /........\................../
    ....\..............(.......... ..)............../
    ......\.............\......... ../...............

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΣΟΥ
    ΤΑ gay ΛΑΜΟΓiΑ £££££££££££££££££
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    =======================================
    EΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟΚΟΙ
    ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ...........Π Ρ Ω Τ Ο Ι
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΡΟΛΟΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ

    Επτά χρόνια στην ανατολική Γερμανία, αλλά και αλλού «ο μέθυσος ημιεβραίος» οργάνωνε το σαρωτικό πέρασμα του Ποσοκνυκτίου από την ανυποψίαστη κοιμόμενη ως τότε Ελλάδα .

    Το «ημιεβραίικο ρεμάλι» μαζί με την κουστωδία της ανατολικής Γερμανίας , εξαπάτησε τον Eλληνικό λαό αποκρύπτοντας τα «alien σωθικά του», με ένα πρόσωπο κοινωνικής δικαιοσύνης και πλουραλιστικής δημοκρατίας .

    Ας μας πει αυτή η κουστωδία και ας μας δείξει τα ένσημα της από την φάμπρικα της ανατολικής Γερμανίας και μιλάμε για τον Άκη ,τον Κάρολο , τον κινέζο κλόουν και όλα τα άλλα εξαρτήματα του «express του πασοκνυκτίου» που έφτασαν με εξαπάτηση στα ύπατα αξιώματα της χώρας.

    Άξιος συνεχιστής και νέος οδηγός του «express του ποσοκονυκτίου» , «ο αβάπτιστος», ο νεώτερος.

    Τριάντα χρόνια μετά, η μάσκα τουalien έπεσε άλλα δυστυχώς το «express του πασοκονυκτίου» λεηλατεί τα σωθικά της χώρας και τον λαό της εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εντολέων του.

    Εξαπατημένοι συμπολίτες μας, ξυπνήστε επιτέλους και δείτε το τραίνο με το οποίο ταξιδεύετε ,

    δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών,

    αλλά το «express του πασοκονυκτίου»

    θα αφήσει πίσω του όλεθρο, καταστροφή,

    «στρατιές Ελληνικών πτωμάτων»,

    μετά τιμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πραγματικό όνομα του πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας :
    ΚΑΡΟΛΟΣ ΤΑΧΙΡ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΤΑΧΙΡ ΠΑΠΠΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ .

    ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ .

    ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο Καντάφι έπεσε .
    Ο Γιωργάκης πότε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Του Γιωργάκηηηη στο συνάφιιιιιιι
    ίδιο τέλος θα χει όπως του Καντάφιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΡΧΕΤΑΙ . . . . . . .

    Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████100% Complete.

    Georgios Papandreou █████▒▒▒▒ Loading.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΡΧΕΤΑΙ . . . . . . .

    Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████100% Complete.

    Antonis Samaras █████▒▒▒▒ Loading.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΜΑΥΡΟΛΙΓΟΥΡΗΣ ΚΟΥΡΑΔΟΛΑΤΡΗΣ . αναφέρεται σε όλους τους σοσιαλιστές – κουμουνιστές , που θέλουν τους μετανάστες στη χώρα μας για να την ξεπουλήσουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΑΥΡΟΛΙΓΟΥΡΗΣ ΚΟΥΡΑΔΟΛΑΤΡΗΣ .
    Το μετανάστη έφερε
    στη χώρα του σκλαβάκι ,
    και εκείνος του την έπεσε
    τον έκανε πουστράκι .
    Ο μετανάστης έβγαλε
    την μακρουλή ψωλή του ,
    τον μαυρολάτρη πήδαγε
    μέχρι να βγει η ψυχή του .
    Εκείνος του την άρπαξε
    και συνεχώς βογγούσε ,
    στο στόμα του την έβαλε
    τσίχλα την εμασούσε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
    Μετανάστη τον ταΐζουν ,
    το μισθό σου εξαφανίζουν .
    Την κουράδα του θα τρως
    θα σε βλέπει και ο γιατρός .
    Φάε την κουράδα του Αλή
    να σε λένε μπεσαλή .
    Φάτε την κουράδα του Χασάν
    και όλοι σας θα λέτε αμάν – αμάν .
    Φάτε όλοι του μετανάστη το σκατό
    και να πείτε ευχαριστώ .
    Ο κουραδόλάτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο δεκαοχτάστιχος του Γιωργάκη
    Γιωργάκη ψήφισες εσύ να έρθει για να σε σώσει ,
    μα εκείνος τ ‘ αποφάσισε στον κώλο να στον χώσει .
    To Δ.Ν.Τ. το έφερε φόρο για να σου βάλει
    και το βρακί σου έβγαλε στον κώλο στον φερμάρει .
    Αχ πονεμένε μου ραγιά τι σούμελε να πάθεις
    και για τον έρωτα πολλά τώρα εσύ να μάθεις .
    Αντίσταση δεν έφερες τον κώλο έχεις στήσει
    κι ο Κάρολος ο γέροντας στο στόμα σου θα χύσει .
    Πονάς φωνάζεις τραγουδάς μα τη μιλιά δε βγάζεις ,
    ευθυγραμμίζεις το κορμί με λεβεντιά τ’ αρπάζεις .
    Την ευκαιρία βρήκανε στο σπίτι σου να μπούνε
    και συ μοναχά λες ας πα να γαμηθούνε .
    Δεν το κατάλαβες καλά , στον κώλο σου τον έχεις
    τον Πασοκόπουτσο καλά και λες πως τον αντέχεις .
    Γιωργάκη μου καλέ γαμιά το έθνος μας ξεκάνεις ,
    να ξέρεις όμως μια στιγμή θα έρθει που θα πεθάνεις .
    Γιωργάκη επιβήτορα και του λαού ρουφιάνε ,
    στό στόχαστρο θα σ΄έχουνε και θα σε τουφεκάνε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ,ΠΑΝΤΑ ΟΧΙ.
    ΣΙΧΤΙΡ ΑΛΗΤΕΣ.


    ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ-ΔΡΑΧΜΗ-ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΑΤΩΝ
    ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τιμόθεος Σημακαμπάνας31 Οκτ 2011, 11:59:00 μ.μ.

    ΑΠΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ . ΝΑ ΨΗΦΗΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΩΡΑ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ "ΚΑΘΑΡΗ" ΔΟΥΛΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΧΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ...ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ..Η ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΥΦΡΑ ΣΤΟ ΓΑΜΗΣΙ?????????????ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ(ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΥΤΑΝΟΜΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΕΙ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΓΑΜΗΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΕΓΚΑΘΕΤΟ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. εκλογες και τον πουλο αλητες.
    η βενιζελικη τσογλαναρια θελει εθνικο διχασμο.
    ψοφηστε κορακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. KKE και Παπαρηγα δαγκωτο ΤΩΡΑ Κρεμαλες για ολα τα λαμογια ΚΑΙ αν δεν κανει και το ΚΚΕ τιποτε απο οσα λεει ΔΕΥΤΕΡΗ ευκαιρεια δεν θαχει ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ό,τι και να κάνει ο κ. Παπανδρέου είναι πλέον παρελθόν

    Αυτό που έγραφε σε αναφορά του ο Τζορτζ Χόρτον, Αμερικανός πρόξενος στη Σμύρνη το 1922,
    νομίζω πως αντικατοπτρίζει τέλεια το τι συμβαίνει:

    «Είναι απίστευτο, οι Έλληνες πολιτικοί είναι διατεθειμένοι να ξεπουλήσουν την ίδια τους την πατρίδα, προκειμένου να μείνει το κόμμα τους στην εξουσία έστω και μια βδομάδα παραπάνω”.

    Ντροπή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση