GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επαναστατικός Αγώνας: «Είμαστε επαναστάτες κι όχι τρομοκράτες»...

Από το tvxs.gr Με τις τοποθετήσεις των κατηγορουμένων επί του κατηγορητηρίου συνεχίζεται στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δ...

Από το tvxs.gr

Με τις τοποθετήσεις των κατηγορουμένων επί του κατηγορητηρίου συνεχίζεται στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», που ξεκίνησε στις 5 Οκτωβρίου. Μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου -στο οποίο περιλαμβάνονται κατηγορίες για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκρήξεις, προμήθειες, κατασκευές και κατοχές εκρηκτικών υλών και διακεκριμένες φθορές- έλαβαν τον λόγο οι...
κατηγορούμενοι.
«Αυτή η δίκη είναι πολιτική, στην οποία δικάζονται επαναστάτες που θέλουν να ανατρέψουν τον καπιταλισμό. Το δικαστήριό σας είναι Ειδικό Δικαστήριο, τη σύσταση του οποίου επέβαλαν Αμερικανοί και 'Αγγλοι. Κρίθηκε ανεπαρκές το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, που δικάζουν και πολίτες. Μας αναγνωρίζετε έμμεσα ως πολιτικούς αντιπάλους. Αντίστοιχα, οι αντάρτες του ΕΛΑΣ λοιδωρήθηκαν και καταδιώχθηκαν ως συμμορίτες. Εμείς καταδιωκόμαστε ως τρομοκράτες. Τρομοκράτες είναι η σημερινή χούντα των σύγχρονων δοσίλογων. Αυτοί που θα έπρεπε να κάτσουν στο εδώλιο και να απολογηθούν για εγκλήματα σε βάρος του λαού είναι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί, που υπέγραψαν μνημόνιο για την καταλήστευση του λαού, είναι η προηγούμενη κυβέρνηση, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ο Τρισέ, ο Μπαρόζο, ο Στρος-Καν (...). Εσείς είστε οι συνεργοί και οι υπηρέτες όλων αυτών των εγκληματιών. Είστε μέλη μιας εξαιρετικά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, που λέγεται κράτος. Θα μας δικάσετε για λογαριασμό όλων αυτών των καθαρμάτων, τους οποίους ο λαός θα έπρεπε να δει κρεμασμένους στο Σύνταγμα. Εμείς, ως επαναστάτες, δεν έχουμε λόγο να απολογηθούμε για τίποτα. Ο ένοπλος αγώνας είναι πιο επίκαιρος από ποτέ» υποστήριξε στην τοποθέτησή του ο Νίκος Μαζιώτης.
Η Παναγιώτα Ρούπα, από την πλευρά της, είπε: «Από μόνο του το κατηγορητήριο αποδεικνύει ότι πρόκειται για πολιτική δίκη και ότι εμείς είμαστε πολιτικά υποκείμενα με πολιτικούς στόχους. Δεν παραδέχεστε ότι ο Επαναστατικός Αγώνας είναι μια οργάνωση που πρεσβεύει μια άλλου τύπου κοινωνική οργάνωση (...). Αν κατάφερνε ο Επαναστατικός Αγώνας να ανατρέψει το σύστημα, αν ήμασταν νικητές, θα μας αναγνωρίζατε ως πολιτικά όντα. Είναι η κουλτούρα του νικητή, οι αξίες της κοινωνίας είναι ποιος νικάει. Ο Επαναστατικός Αγώνας είναι μία καθαρά πολιτική οργάνωση με βαθιά πολιτικά και ταξικά χαρακτηριστικά (...). Πιστεύω θα καταδικαστούμε και για την αρχηγία (σ.σ. η ίδια, ο Μαζιώτης και ο Γουρνάς βαρύνονται για τη διεύθυνση της οργάνωσης) και για τις ενέργειες. Έχετε εντολή να μας καταδικάσετε και να μας ρίξετε εκατοντάδες χρόνια».
«Στέκομαι απέναντί σας και δηλώνω περήφανος για τον Επαναστατικό Αγώνα, για τους συντρόφους μου και για τους αγώνες μας. Δεν έχω ν' απολογηθώ για τίποτα, δεν είμαι εγώ ο εγκληματίας ή ο τρομοκράτης. Θεωρώ πως οι ενέργειες της οργάνωσης ήταν πραγματικά επωφελείς για την κοινωνία. Το δικαστήριό σας είναι ταξικό και δικάζει με το δίκαιο του ισχυρού. Είμαστε δύο εμπόλεμες δυνάμεις. Σκοπεύετε να μας λοιδωρήσετε. Στην ταξική σύγκρουση, που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα εντός και εκτός της αίθουσας, εμείς θα νικήσουμε» υποστήριξε ο Κώστας Γουρνάς.
«Αρνούμαι στο σύνολο και επιμέρους το κατηγορητήριο. Η δίωξή μου οφείλεται στην πολιτική μου ταυτότητα και στο ότι είμαι αναρχικός» επεσήμανε ο Χριστόφορος Κορτέσης ενώ και ο Ευάγγελος Σταθόπουλος δήλωσε: «Αρνούμαι τις κατηγορίες, η δίωξή μου είναι πολιτική».
«Από την πρώτη στιγμή αρνούμαι τις κατηγορίες. Η δίωξή μου είναι πολιτική και οφείλεται στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, από την εφηβεία μου, είμαι συνεπής στις απόψεις μου για τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Είμαι μπροστά σας με ένα αβάσιμο και διάτρητο κατηγορητήριο. Αυτό που δικάζετε είναι το εξής: Υπερασπίζομαι τους αγώνες μου στον αντιεξουσιαστικό χώρο, υπερασπίζομαι τη δράση μου με τον σύντροφο και φίλο μου Λάμπρο Φούντα. Τρομοκρατία είναι η φτώχεια και η πείνα» επεσήμανε ο Σαράντος Νικητόπουλος.
Ο Κωνσταντίνος Κάτσενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και τη συμμετοχή του στην οργάνωση, ενώ η Μαρία Μπεραχά υποστήριξε «Αρνούμαι τις κατηγορίες, δεν είμαι μέλος της οργάνωσης, η δίωξή μου είναι εκδικητική, επειδή είναι σύζυγός μου ο Κώστας Γουρνάς».
«Θέλω να ξέρετε ότι αν από τη διαδικασία κάποιοι αποδειχθούν αθώοι, αυτό όχι μόνο θα το πούμε, αλλά και θα το φωνάξουμε ότι είναι αθώοι» υποστήριξε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Νίκος Δάβρος μετά τις τοποθετήσεις των κατηγορουμένων.
Η δίκη συνεχίζεται.

13 σχόλια

  1. Άσμα Νησιώτικον
    ( τραγουδιέται όπως, τη βράκα μου την κουρελού τη χιλιομπαλωμένη)

    Ζορίζετε η Δεξιά, κι έβγαλε τα τσιράκια
    τα STAGE της, τα κουκουέ, κι όλα τα Συριζάκια,
    βρε σεις μπακούρια κάντε τους, φάτε τους το τσερβέλο
    των πασοκσίδων όπου δει, ρίχτε τους και μπουγέλο
    ρίχτε τους και καμιά χωστή στα αχαμνά να δούνε
    με ποιον τα βάζουν το γιατρό να τρέχουνε να βρούνε,
    δεν ντρέπουνται δεν ντρέπουντε να λένε πως μειώσαν
    κάμποσα δις το χρέος μας και έτσι ξελασπώσαν
    Βρε κάντε με κυβέρνηση φωνάζει με τους άλλους
    τσ’ αριστερούς τσι Δεξιούς και με τσι παπαγάλους,
    θα σας σε δώσω και δουλειές, και θα σας διορίσω
    και χρέη και ματσακωνιές όλα θα σας τα σβήσω,
    κάντε τα όλα μπάχαλο, κι όπου σταθείτε λόγο
    να βγάνετε και του Πασόκ να κρίνετε το ρόλο,
    φωνάζετε πως εκλογές, θέλετε για να βρούμε
    διέξοδο στην κρίση μας, να ξαναγεννηθούμε,
    να ‘ρθω ‘γω στα πράματα να κυβερνήσω, Χάλι
    Μαντάρα, Σκόνη, Κουρνιαχτό για να τα κάμω πάλι.
    Με τις Υγείες μας!
    Με έντονο ύφος ο Πάγκαλος καυτηρίαζε μια απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Αλογοσκούφη, στην Ελληνική Βουλή επί Κυβερνήσεως Καραμανλή, καθώς ο Αλογοσκούφης με την απόφαση του αυτή, δηλαδή απόφαση της καλύτερης κυβέρνησης που είχαμε ποτέ σύμφωνα με ΔΕΞΙΟΥΣ και ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, χάριζε στα στελέχη των Ελληνικών τραπεζών που έλαβαν συνολικά 800.000.000 ευρώ, BONUS εκείνη τη χρονιά, ΟΚΤΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, τον αναλογούντα φόρο περίπου 300.000.000 ευρώ, ΤΡΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΟ που έπρεπε να πληρωθεί στην εφορία, έτσι τον έκανε ΜΗΔΕΝ, τον ΔΙΕΓΡΑΨΕ!
    Αυτήν την απόφαση του ανέμιζε στα μούτρα ο Πάγκαλος, νομίζω την εφημερίδα της Κυβερνήσεως που την περιείχε, πλην ο Κύριος Αλογοσκούφης κύταζε αλλού, όπως και ολόκληρη η ΔΕΞΙΑ.
    Τι έκαναν οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟΣ; Άλλοι κοιτούσαν το ταβάνι, άλλοι ψάχνανε στον χαρτοφύλακα τους, άλλοι φέρνανε το χέρι τους στο στόμα για να χασμουρηθούν, ένας έξυνε τη μύτη του, φοβερά πράγματα δηλαδή, τρόμαξε ο Αλογοσκούφης μέχρι που φοβήθηκε μην σηκωθούνε έτσι αγριεμένοι που ήταν και τον δείρουνε και έφυγε, έτσι ηρεμήσανε τα πράγματα αλλιώς Θε μου φύλαε, θα χυνότανε αίμα…..
    Υπόθεση.
    Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας ή Ελληνίδα που να πιστεύει ότι αν, λέω αν, στην υποθετική περίπτωση που βρισκότανε ένας μάγος από την σημερινή Κυβέρνηση του Πασόκ και διέγραφε όλο το Ελληνικό χρέος, με την ρήτρα όμως ότι από εδώ και πέρα σαν χώρα δεν θα ξοδεύαμε ούτε δεκάρα τσακιστή παραπάνω από όσα κερδίζουμε, αλλά και κάθε χρόνο θα βάζαμε και κάτι στην άκρη σαν καλοί νοικοκύρηδες, η ΔΕΞΙΑ, η σημερινή ΔΕΞΙΑ για να μην φαίνετε αυτή, δεν θα έβγαζε και πάλι στους δρόμους τα τσιράκια της για να τα κάνουν μπάχαλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεξιοί, φασίστες, τρομοκράτες, συνασπιστήρια είναι όλοι επαναστάτες αχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο δεκαοχτάστιχος του Γιωργάκη
    Γιωργάκη ψήφισες εσύ να έρθει για να σε σώσει ,
    μα εκείνος τ ‘ αποφάσισε στον κώλο να στον χώσει .
    To Δ.Ν.Τ. το έφερε φόρο για να σου βάλει
    και το βρακί σου έβγαλε στον κώλο στον φερμάρει .
    Αχ πονεμένε μου ραγιά τι σούμελε να πάθεις
    και για τον έρωτα πολλά τώρα εσύ να μάθεις .
    Αντίσταση δεν έφερες τον κώλο έχεις στήσει
    κι ο Κάρολος ο γέροντας στο στόμα σου θα χύσει .
    Πονάς φωνάζεις τραγουδάς μα τη μιλιά δε βγάζεις ,
    ευθυγραμμίζεις το κορμί με λεβεντιά τ’ αρπάζεις .
    Την ευκαιρία βρήκανε στο σπίτι σου να μπούνε
    και συ μοναχά λες ας πα να γαμηθούνε .
    Δεν το κατάλαβες καλά , στον κώλο σου τον έχεις
    τον Πασοκόπουτσο καλά και λες πως τον αντέχεις .
    Γιωργάκη μου καλέ γαμιά το έθνος μας ξεκάνεις ,
    να ξέρεις όμως μια στιγμή θα έρθει που θα πεθάνεις .
    Γιωργάκη επιβήτορα και του λαού ρουφιάνε ,
    στό στόχαστρο θα σ΄έχουνε και θα σε τουφεκάνε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΥΡΟΛΙΓΟΥΡΗΣ ΚΟΥΡΑΔΟΛΑΤΡΗΣ .
    Το μετανάστη έφερε
    στη χώρα του σκλαβάκι ,
    και εκείνος του την έπεσε
    τον έκανε πουστράκι .
    Ο μετανάστης έβγαλε
    την μακρουλή ψωλή του ,
    τον μαυρολάτρη πήδαγε
    μέχρι να βγει η ψυχή του .
    Εκείνος του την άρπαξε
    και συνεχώς βογγούσε ,
    στο στόμα του την έβαλε
    τσίχλα την εμασούσε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
    Μετανάστη τον ταΐζουν ,
    το μισθό σου εξαφανίζουν .
    Την κουράδα του θα τρως
    θα σε βλέπει και ο γιατρός .
    Φάε την κουράδα του Αλή
    να σε λένε μπεσαλή .
    Φάτε την κουράδα του Χασάν
    και όλοι σας θα λέτε αμάν – αμάν .
    Φάτε όλοι του μετανάστη το σκατό
    και να πείτε ευχαριστώ .
    Ο κουραδόλάτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν έρχεται Γερμανός τουρίστας στην Ελλάδα μας να τον χρεώνετε
    1000 % επί πλέον της τιμής με απόδειξη φυσικά , σε ότι αγοράσει .
    Π . Χ : ΤΑΞΙ , ξενοδοχεία ,δωμάτια , ταβέρνες καφετέριες , μπαρ κ.λ.π.
    Για να τους τιμωρήσουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γαμήστε κάθε Γερμανό και Γερμανίδα που βρίσκετε στην Ελλάδα μόνιμα η μη μόνιμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είτσαστε τα καθάρματα που η ιστορία είναι γεμάτη και οι γενιές σάς αναθεματίζουν γιατί καταστρέφετε ό,τι ωραίο έχει να δείξει ο άνθρωπος ως άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε τηλεφωνική επικοινωνία Παπούλια Παπανδρέου είπε ο Παπούλιας στον Παπανδρέου : Την δουλεία θα την φτάσουμε μέχρι το τέλος μαζί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ετσι που τα κατάφερε το ΠΑΣΟΚ, πλάκα θα έχει σε 40-50 χρόνια, στα σχολεία να έχουν τις αφίσσες του Κουφοντίνα, του Ξηρού αντί του Ρήγα και του Καραϊσκάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κουραδόλάτρη, ΠΟΥΤΣΑ σε ταΐζουν ,
    με το μισθό σου την μανά σου θα γαμάω ,
    Την πούτσα μου θα τρως
    θα σε βλέπει και ο γιατρός .
    Φάε την ΨΩΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
    να σε λένε μπεσαλή και της μαμάς σου το μουνί .
    Φάε τα ΑΡΧΙΔΙΑ μου τα δυο
    και όλοι σε θα λένε,
    ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΕΣ ΡΕ ΠΟΥΤΑΝΙ?.
    Φάε εσύ τώρα πούτσα ΕΛΛΗΝΙΚΗ
    ΚΑΙ
    ΓΑΜΩ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ , ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΜΟΥΝΙ,
    και να πείς ευχαριστώ , ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥΤΣΟ ΕΛΛΛΗΝΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΑΜΗΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΕΓΚΑΘΕΤΟ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗ ΤΣΙΡΑΚΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΤΟΥΣ..OTΑΝ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ετούτη η χωρα ειναι κυρια παραγωγός επαναστατων..και ο μέγας πολιτικος ΑΝΤΟΥΑΝ ΣΑΜΑΡΙΣΚΟΣ επαναστάτης ειναι καθώς και ο μειοδοτης δοσιλογος συνεταιρος του της γνωστης οικογενείας ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ επαναστάτης ειναι και ο μαύρος ένοικος της πολυκατοικίας ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ επαναστατης ειναι και η ΔΡΑΚΟΥΜΕΛΟΚΟΡΗ επαναστάτρια ειναι και ο μετανοιωμένος Σοσιαληστης ΔΗΜΑΡΑΣ επαναστάτης ειναι ακι ο αριστερο-σοσιαληστο-δεξιοστροφος ΚΟΥΒΕΛΗΣ επαναστάτης ειναι ..φτανει πια περισσεψαν η επαναστάτες του ΚΩΛΟΥ σαυτον τον τοπο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση