GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευτυχώς ο ελληνικός λαός...δεν πάσχει από Απαιδευσία

Γράφει η Βασιλική Τζότζολα , Αναπλ. Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ Την 25η Μαρτίου 2011 , η Διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να διακόψει την προβολή της ε...

Γράφει η Βασιλική Τζότζολα,
Αναπλ. Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

Την 25η Μαρτίου 2011, η Διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να διακόψει την προβολή της εκπομπής «Αρχονταρίκι», πρώτης σε θεαματικότητα στην πρωινή Κυριακάτικη ζώνη, επί 19 έτη. Στη θέση της προβάλλεται εκπομπή που έχει περίπου τον τίτλο «αυτοί που πήραν τα βουνά»…
Το Πάσχα του 2011, με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων, ο ραδιοφωνικός σταθμός «Αθήνα 9,84» δεν κάλυψε της Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος. Κάποιοι από το Δήμο ψέλλισαν ότι ενοχλούνται 1,5 εκ. Μουσουλμάνοι που...
ζουν στην Ελλάδα… Την εικαζόμενη ενόχληση αντελήφθη μόνο … ο Δήμος!
Από εχθές έχει ξεκινήσει μια διαδικτυακή πληροφόρηση ότι η Διοίκηση της ΕΡΤ ετοιμάζεται να διακόψει την προβολή της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας. Αν δεν αποδειχθεί παραφιλολογία:
• 1ον: συνιστά άλλη μια απόδειξη της εφαρμογής στη δημόσια ενημέρωση του δόγματος του 4ου Δρόμου της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Ένα δόγμα που προασπίζονται όσοι δεν αντιλαμβάνονται τί εννοεί ο Ζακ Ντελόρ όταν λέει: «μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το κάθε εθνικό κράτος είναι αναντικατάστατο και αδιαπραγμάτευτο».
• 2ον: συνιστά άλλο ένα βήμα στη συστηματική προσπάθεια αποδόμησης κεντρικών στοιχείων της Ελληνικής συνοχής. Κάποιοι ιθύνοντες νόες προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί να θέτουν υπό αμφισβήτηση θεμελιώδη στοιχεία της νοηματοδότησης του Κοινού των Ελλήνων, στο όνομα καμιάς «πολυπολιτισμικότητας»!
• 3ον: το ζήτημα δεν αποτελεί απλώς προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος του συνόλου – σχεδόν – των Ορθοδόξων τηλεθεατών. Διότι αυτή είναι η εύκολη μομφή και η ακόμη ευκολότερη απάντηση. Είναι θέμα Τελετουργικό και μείζον θέμα Παράδοσης. Όποιο στοιχείο της Παράδοσης δεν ενοχλεί την προσαρμογή στο Μέλλον, δηλαδή την πρόοδό μας (όπως θα έλεγαν άλλοι) ΔΕΝ το αλλάζουμε και ΔΕΝ το καταργούμε.
Παραπέμπω σε δύο παραδείγματα «εκτός τειχών». Το πρώτο αφορά στην παρουσία των μελών της Αγγλικής Βουλής των Λόρδων με την παραδοσιακή τους στολή σε κάθε γιορτή προς τιμήν της Βασίλισσας στο Αββαείο του Westminster. Το δεύτερο αφορά στη φράση που είναι τυπωμένη με μικρή αλλά ευκρινή γραμματοσειρά στο Αμερικανικό Δολάριο: “In God We Trust”.
Όποιος μένει ακίνητος, δε χρειάζεται σταθερές. Όποιος καταρρέει, δε χρειάζεται σταθερές. Όταν κινείσαι, όμως, έχεις ανάγκη από σταθερές. Όσο πιο γρήγορη η κίνησή σου, τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη για ισχυρές σταθερές. Η Κυβέρνηση συνεχώς αποδομεί τις σταθερές του Ελληνικού λαού και δεν τον βοηθά να προχωρήσει πιο γρήγορα. Τον γονατίζει. Ευτυχώς ο Λαός ξέρει να αντιστέκεται. Και κυρίως .. δεν πάσχει από Απαιδευσία…
__________________
Σημείωση Amen.gr: Eυχαριστούμε θερμά για το άρθρο την κυρία Βασιλική Τζότζολα η οποία, με την ιδιαίτερη ευαισθησία που την χαρακτηρίζει, τις νομικές γνώσεις και τον σεβασμό της προς τις παραδόσεις του Γένους μας, πάντοτε με τις παρεμβάσεις και τις τοποθετήσεις της, στάθηκε κοντά στην Εκκλησία.

22 σχόλια

  1. ΓΝΗΣΙΟ ΤΕΚΝΟ.
    ΣΤΡΑΤΟΣ
    ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
    ΑΦΑΛΕΙΑ
    ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΑΠΑΙΔΕΥΣΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ,ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΕΝΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ!!!!
    ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΦΟΒΕΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ;
    40 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ!!!!
    ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΙΨΕ;
    ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΟΥΝ...ΟΛΑ!
    ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!
    ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
    ΛΑΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ!
    ΑΛΛΑ...ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΑ,ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. [[Ο όρκος του ταγματασφαλίτη 1942

    «Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ.
    Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθησομένας μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου.
    Γνωρίζω καλώς ότι διά μιαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεών μου, τας οποίας διά του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των γερμανικών στρατιωτικών νόμων».]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑSSOKE ΝΥΝ ΤΑΓΜΑΤΑ-ΣΠΑΣΑΡΧΙΔΙ
    ΔΕΝ ΣΕ ΩΦΕΛΕΙ ΠΙΑ
    ΑΠΛΣ ΣΕ ΣΤΥΓΜΑΤΙΖΕΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ +



    ΤΕΛΟΣ: Η εγχείρηση επέτυχε,
    ο ασθενής ΕΛΛΑΔΑ απεβίωσε!
    Το “σύστημα” ΠΑ$$ΟΚ ..διαλύεται


    ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

    ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΝ 28η-ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ
    ΠΑΣΟΚΟΙ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥ ?!
    ΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΔΕΣ και σένα λαμόγιο.

    ΤΟΥ ΑΠΑΝΕΜΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΜΑΣ ?



    ΜΕ ΕΣΑΣ....ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ ή ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ
    είστε ήδη νεκροί +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΔ ΕΧΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΥΕΣΘΗΣΙΕΣ!!! ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΑΠ. Ιδρυτής και εμπνευστής του μεγαλύτερου μπάχαλου κράτους στο κόσμο.

    Όλοι οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης και σύσσωμη η διεθνής κοινή γνώμη συμφωνούν σε ένα γεγονός: Ο Τζέφρυ Μινέϊρο Τσαντ Παπανδρέου
    συνεπικουρούμενος από τους άξιους συμπαραστάτες Μπένυ Βενιζέλο, Θεόδωρο Πάγκαλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, μπορούν να καυχώνται για το επίτευγμα της διαμόρφωσης του μεγαλύτερου κράτους – τσίρκου – αλλαλουμ ΜΠΑΧΑΛΟΥ παγκοσμίως.

    Τα επιχειρήματα των διεθνών οίκων είναι αδιαμφισβήτητα:
    Α) Είχε λεφτά αλλά τα έχασε μέσα σε μια νύχτα (31/12 – 1/1) όταν και ανέλαβε πρωθυπουργεύων.
    Β) Έκανε αγώνα για το μνημόνιο για να το ακυρώσει με ένα μεσοπρόθεσμο, το οποίο θα ακυρωθεί επειδή κάποιοι ζητάνε εγγυήσεις σε cash collateral για να συμφωνηθεί νέο μνημόνιο το οποίο θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στην αρχική επιλογή: χρεωκοπία ___________________
    Γ) Είναι οι μοναδικοί στο κόσμο που κατάφεραν ένα σάντουιτς να φορολογείται με 3 τρόπους
    κατ’επιλογή και προέλευση μασώντος: ΦΠΑ 6,5% – 13% και 23%.
    Δ) Απορούν και ενίστανται για τις πυρκαϊές, αλλά νομιμοποιούν τα αυθαίρετα σε πρώην δασικές εκτάσεις για να εισπράξουν χρήματα.
    Χρήματα τα οποία δεν καταφέρνουν να εισπράξουν παρά τις 3.450 νέες διατάξεις και νόμους που έχουν “εφεύρει” για αυτό το λόγο.
    Ε) Κατάφερε -εδώ βοήθησε και ο Pablo Geroulano- να εξυγιειάνει το Ποδόσφαιρο. Έριξαν τον Ολ. Βόλου και την Καβάλα για να τους δικαιώσουν, και μετά να τους ρίξουν πιο κάτω.
    Έριξαν τον Ηρακλή για να τον δικαιώσουν 1 ημέρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Και ποιός θα πέσει στη θέση του; O Αστέρας Τρίπολης. Και γιατί να πέσει ο Αστέρας; Και ποιός να πέσει……. Μετά απαγόρευσαν να αναπληρώσει κάποια ομάδα αυτές που έπεσαν. (και δεν έχω ακόμα αρχίσει…)

    ΣΤ) Είναι οι μοναδικοί Έλληνες( χαχαχαχα άπαιχτος είμαι σήμερα με τα αστεία μου) που έκλεισαν τα Ελληνόφωνα σχολεία εκτός Ελλάδος και καταργούν τα πειραματικά και μουσικά εντός Ελλάδος. Προφανώς ο GAP είδε ότι τα Ελληνόφωνα σχολεία εκτός Ελλάδος δεν αποδίδουν, αφού στον ίδιον δεν λειτούργησαν αποτελεσματικά, άσε που δεν μπορείς να τα φορολογήσεις, οπότε;;

    Ζ) Μαζί με τα “άλλα παιδιά” κατήργησαν το άσυλο στα Πανεπιστήμια, αλλά για τους ίδιους στο άσυλο της Βουλήςδιατηρούν όχι μόνο ασυλία, αλλά και πλήρη ατιμωρησία.
    Η) Είναι η μόνη “τρελλοπαρέα” που ανακοίνωσε τον νυν υπερ πάντων αγώνα για τα σκάνδαλα για να καταφέρει να τα κουκουλώσει όλα.

    Να συνεχίσω ;;; Άστο καλύτερα.
    Στο κάτω κάτω ποιός είμαι εγώ μπροστά στην παγκόσμια αναγνώριση της απίστευτης επιτυχίας του GAP και της παρέας του ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ.....του χρήσιμού τους ΗΛΙΘΙΟΥ.
    25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΔΝΤ.
    28Η ΟΚΤΩΡΙΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.

    ΟΥΤΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ;
    Η' ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ;

    28Η ΟΚΤΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ.
    Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟ 2010 ΝΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΙΣ ΚΟΛΟΤΡΙΧΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΤΩΡΑ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ ΤΩΝ 110 ΔΙΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

    ΚΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΤΜΕ ΤΩΡΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

    ΚΡΕΤΙΝΟΙ Η ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ
    ++++++++++++++++++++++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΤΗΣ Ν.Δ.ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ.ΕΙΣΤΕ ΔΕ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗ ΒΟΥΛΙΑΞΑΤΕ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΜΕ ΛΕΥΚΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ!!ΧΩΡΑ ΗΛΙΘΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΤΕ!ΑΜ ΔΕ ΠΟΥ ΝΑΞΕΡΑΝ ΤΙ ΓΑΜ..Ι ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΕΤΕ ΜΕΤΑ!!!ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΓΑΜΠΡΟ. ΜΟΛΙΣ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΥΤΕ ΨΥΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εσυ τι ζόρι τρβάς Ντόρα ?

    Αντε στο φούρνο να γίνεις με πατάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δικαίωση Σαμαρά για την οικονομία
    -δυστυχώς για Ελλάδα-Έλληνες-
    ---------------------------------
    Πλήρως δικαιωμένος εμφανίζεται ο αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά την έγκαιρη προειδοποίηση των «θολών σημείων» και των «ασαφειών», της Συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

    Μετά τις προειδοποιήσεις του για «λάθος μείγμα» πολιτικής και για το «αδιέξοδο», του μνημονίου, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χτύπησε άμεσα καμπανάκι και για την αναποτελεσματικότητα των πρόσφατων αποφάσεων του περασμένου Ιουλίου.

    Δύο μήνες μόλις αργότερα, ο αρχηγός της γαλάζιας παράταξης μοιάζει να επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά, εν μέσω σεναρίων περί κουρέματος του ελληνικού χρέους.

    «Ο διάβολος κρύβεται στη λεπτομέρεια. Αλλά δεν είναι λεπτομέρεια, ούτε η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, που είναι το νούμερο ένα ζήτημα, ούτε και το μέλλον των Ασφαλιστικών μας Ταμείων. Ως εκ τούτου, ελπίζω αυτή η κυβέρνηση, που δεν διαπραγματεύεται τίποτα απολύτως, τουλάχιστον να μας ακούει», απαντά ο ίδιος, εκφράζοντας την ανησυχία του και την απογοήτευσή του, για το γεγονός ότι οι εξελίξεις τον δικαιώνουν, αντί να εισακούονται τη στιγμή που πρέπει οι επισημάνσεις του.

    Είχε προειδοποιήσει για τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών

    Το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, υπενθυμίζει ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είχε επισημαίνει από την πρώτη στιγμή πως η απόφαση του περασμένου Ιούλη δεν χωρούσε ούτε «πανηγυρισμούς»,ούτε «πανικό» και είχε επισημάνει σειρά από «πολύ μεγάλες ασάφειες», και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και σε ό,τι αφορά τη συνολική σταθεροποιητική λειτουργία στην ευρωζώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ιδιαίτερα μάλιστα για την πατρίδα μας, είχε υπογραμμίσει πως ήταν και ανεπαρκής καθώς προέβλεπε μια μικρή μείωση του συνολικού χρέους ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Πριν το Μνημόνιο, το Ελληνικό χρέος ήταν 127% του ΑΕΠ. Με το πρώτο Μνημόνιο, προβλεπόταν να φτάσει μέχρι και το 149% του ΑΕΠ, πριν αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Στη συνέχεια, αυτός ο στόχος αναθεωρήθηκε πολλές φορές προς τα πάνω. Πριν, μάλιστα, το Μεσοπρόθεσμο είχε φτάσει στο 200%. Με το Μεσοπρόθεσμο κατέληξε στο 160%. Τώρα, επανέρχεται στο 149% του ΑΕΠ, περίπου. Εδώ, απλώς ομολογείται και διορθώνεται το λάθος του Μνημονίου. Η εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους πριν από το Μνημόνιο έφτανε στα 13 δισεκατομμύρια. Μετά προβλεπόταν να φτάσει στα 22. Με τη μείωση επιτοκίων που επιτυγχάνεται θα διορθωθεί μόνο κατά 3. Δεν θα πέσει, δηλαδή, κάτω από 18! Κι αυτό θεωρείται ήδη πολύ υψηλό. Έχουμε, λοιπόν, πολύ μικρή ανακούφιση. Αλλά τίποτε παραπάνω…», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, διαπιστώνοντας παράλληλα πλήρη αποτυχία της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

    Η δίκαιη αποτίμηση

    Ο Αντώνης Σαμαράς, δείχνει να δικαιώνεται καθώς επιχείρησε άμεσα να κάνει μια ψύχραιμη και δίκαιη αποτίμηση της απόφασης στην οποία εντόπισε άλλωστε και σειρά θετικών σημείων , αφού διέκρινε πως η Ευρώπη διαπίστωσε ένα μέρος του προβλήματος και έκανε κάποιες σημαντικές διορθωτικές κινήσεις. Μεταξύ των άλλων, είχε παραδεχθεί πως:

    • βελτίωσε τους όρους δανεισμού για την Ελλάδα.
    • Ενίσχυσε τη ρευστότητα των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων,
    • Οδήγησε ώστε να ενεργοποιείται ο Μηχανισμός Στήριξης (EFSF) στη δευτερογενή αγορά και, μάλιστα, προληπτικά και για όλες τις χώρες που ίσως εμφανίσουν πρόβλημα.

    Το «γαλάζιο στρατηγείο», είχε ωστόσο προειδοποιήσει ακόμη πως η απόφαση αυτή δεν επαρκούσε, χωρίς την πολυπόθητη ανάκαμψη και την ανάπτυξη και είχε υπεραμυνθεί της άποψης πως θετική θα ήταν και η πρόβλεψη του αρχικού Σχεδίου απόφασης για Σχέδιο Μάρσαλ στην Ελλάδα, ώστε να στηριχθεί η Ανάπτυξη.
    Την ίδια ώρα, ο ίδιος ο πρόεδρος της παράταξης, φώτιζε τα «σκοτεινά σημεία», της απόφασης, λέγοντας πως προϋποθέτει δύο πράγματα: Και την επιτυχία του Μεσοπρόθεσμου, αλλά και νέα δανειακή σύμβαση με το Μηχανισμό Στήριξης, δηλαδή νέα μέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η προτεραιότητα

    Για τον Αντώνη Σαμαρά, προτεραιότητα εξακολουθεί η αλλαγή πολιτικής για Επανεκκίνηση της Οικονομίας καθώς πιστεύει ακράδαντα πως η μάχη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα κριθεί κυρίως μέσα στην Ελλάδα, από την μάχη της Ανάπτυξης και αυτό απαιτεί, όπως λέει, πρωτίστως αλλαγή πολιτικής.

    Ωστόσο, στη Συγγρού, το αίτημα για εκλογές παραμένει ζωντανό καθώς πιστεύουν πως η κυβέρνηση Παπανδρέου, δεν δείχνει καμία διάθεση να αναγνωρίσει, όπως λένε, το λάθος της και να αλλάξει πολιτική, παρά θυμίζει «μπουλούκι ατάκτων», που και «δεν θέλει και δεν μπορεί», να βγάλει τη χώρα από την ύφεση.

    newsbomb.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά μωρή Βασίλω,

    εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσύ

    "Αναπλ. Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ"

    αυτό βρήκες να πείς;

    Μωρή το παπαδαριό και οι λιτανείες σας ενδιαφέρουν περισότερο απο την τύχη του κόμματός σας;

    Γράψε κατι για τον Σαμαρά μωρή, που ουτε φαίνεται ουτε ακούγεται, ολοι τον Καραμανλή μολογάνε, τον Μητσοτάκη ξεθάψανε!

    Το παπαδαριό βρε θα μας σώσει, που αν ειχατε λιγο θάρρος γιατί αρχίδια δεν έχετε,

    θα επρεπε να βγείτε μπροστά απ το ΠΑΣΟΚ και να φωνάζετε, να σας αγγαλιάσει ο λαός που μείνατε στο καχεκτικό 20%, μαζί με τα καραμαλάκια.

    Τί τους θέλουμε μωρή 80.000 παπάδες;

    Τί τους θέλουμε 70.000 ματατζήδες;

    Τί τα θέλουμε τα τάνκς τις φρεγάτες και τα αερόπλανα, γιατί σπαταλάμε τοσα λεφτά μωρή;

    Σας ελέησε ο θεός και αποχτήσατε πολιτικό αρχηγό που δεν είναι δικηγόρος,

    επιτέλους!

    εχετε αρχηγό που ξέρει πρόσθεση και πολ/σμό και μετράει τα λόγια του, κι εσείς

    ακόμα γλύφετε τους παπάδες.

    Ουστ κοπρόσκυλα του καρχιδάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απλά πράγματα.
    Στο σκαμνί. Αυτός και ο Παπακωνσταντίνου.
    Χωρίς πολλά-πολλά.

    Εξεταστική αμέσως μετά τις εκλογές, αμέσως
    μετά προανακριτική και παραποπμπή( φούσκωμα ελλείμματος και υπόθεση cds, αν και μόνο το φούσκωμα αρκεί).

    Ένα χρόνο μετά τις εκλογές το πράμα αυτό που παριστάνει τον πρωθυπουργό θα κάθεται στο σκαμνί.
    Θα βοηθήσει έτσι-αθελά του- και τη χώρα που με ζήλο κατέστρεψε, μια που η παραπομπή του θα εκμηδενίσει τα επιχειρήματα των δανειστών περί υπογραφών της προηγούμενη κυβέρνησης.

    Υπογραφές απατεώνων δεν μετράνε, ακόμη και αν είναι πρωθυπουργοί.

    Θα είναι ένα αντεπιχείρημα που στέκεται, μαζί με τη λαική ετυμηγορία που θα τον έχει εκμηδενίσει.
    Στο σκαμνί και πολυετής κάθειρξη.
    Είναι εθνική ανάγκη.

    Και αν συνεχίσουν τις Πασοκιές και
    τις γνωστές Αλητείες τους
    στο ΧΩΜΑ κατευθείαν
    όλη η ΑλητοΠΑ$$ΟΚ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά ..αξιοπρέπεια
    να απαντήσει στα περί εκχώρησης εθνικής
    κυριαρχίας ;


    Εκχώρηση μέρους εθνικής κυριαρχίας προς τους δανειστές μας. Ακούγεται τόσο συχνά μια τόσο σοβαρή υπόθεση που σε λίγο θα εθιστούμε σ’ αυτήν. Την πρωτοείπαν οι Γερμανοί και με δημοσιεύματα μας προέτρεπαν να πουλήσουμε και τον Παρθενώνα. Την ξαναείπε Ευρωπαίος επίτροπος και μετά ζήτησε συγγνώμη. Οι Φιλανδοί την αναφέρουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν.

    «Έλληνες, ξεπουληθήκατε, δεν είστε πια ελεύθερη χώρα», είναι η μόνιμη επωδός ορισμένων ξένων που έχουν ξεχάσει ποιοι είναι οι ίδιοι και από πού προέρχονται.

    Τελευταίο παράδειγμα ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Μέρκελ (CDU) Μίκαελ Φούκς, στενός συνεργάτης δηλαδή της… φράου Αγκελας. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Κυριακή στη Real News δηλώνει: “Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα κούρεμα χωρίς κανόνες και όρους, γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει κάτι, όπως μέρος της εθνικής της κυριαρχίας, τουλάχιστον προσωρινά“.

    Υποστηρίζει μάλιστα ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και σημειώνει πως “κάποιος θα πρέπει να σας ελέγχει πως δεν πρόκειται να δημιουργηθούν ξανά αυτά τα προβλήματα στο μέλλον“. Τονίζει πάντως πως δεν πρόκειται για απόφαση που θα λάβει η Γερμανία αλλά η τρόικα.

    Ο Μίκαελ Φούκς, αναφέρει επίσης ότι δεν προβλέπεται αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ αλλά σημειώνει πως δεν είναι προσωπικά πεπεισμένος αν η παραμονή στο ευρώ θα είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα ώστε να γίνει ανταγωνιστική και να αποκτήσει και πάλι ευημερία.

    Ωραία, λοιπόν. Ο Γερμανός μας ζητά να εκχωρήσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Να μπουν παντού τοποτηρητές, η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση να είναι διακοσμητική, ο ελληνικός λαός και η βούλησή τους να πεταχθούν στα σκουπίδια. Ο Γερμανός που χρωστά ακόμη στην Ελλάδα κι όχι μόνο, για την καταστροφή που προκάλεσε πριν 70 χρόνια. Μπράβο, άξιος ο μισθός του κι αν μάλιστα όσα λέει είναι απόψεις της Μέρκελ τότε καταλαβαίνουμε που βαδίζουμε.

    Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά αξιοπρέπεια να απαντήσει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    Καλώς το καινούριο νούμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Σαμαράς εμπνέει εμπιστοσύνη και έχει όραμα για τη χώρα,αλλά δεν πείθουν το ίδιο οι συνεργάτες του εξαιρουμένων ίσως δυο ή τριών.
    Δύσκολα τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Σαμαράς εμπνέει εμπιστοσύνη και έχει όραμα για τη χώρα

    Από που το συμπέρανες ρε γίγαντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Για τον Αντώνη Σαμαρά, προτεραιότητα εξακολουθεί η αλλαγή πολιτικής για Επανεκκίνηση της Οικονομίας"
    αυτό δε σας θυμίζει την επανίδρυση του κράτους που έκανε ο Καραμανλής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    τι πίνεις ρε καλλιτέχνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βγήκε η Τζότζολα και είπε τα άσχετα χαζά της και όλο το χαϊ-λάϊφ κι ο αφρός του σκ... βγήκε στη φόρα για να ξεράσει όσα εμμετικά κρατούσε μέσα στο κεφάλι του! Μεγάλος ο μισθός σας άχρηστα μυαλά!!

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση