GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στερεύει από νερό το νησί Τουβαλού...

Από το tvxs.gr Νερό μόνο για λίγες ημέρε ς έχει το Τουβαλού, ένα νησιωτικό κράτος του Ειρηνικού που πλήττεται από ξηρασία, με αποτέλεσμα έ...

Από το tvxs.gr

Νερό μόνο για λίγες ημέρες έχει το Τουβαλού, ένα νησιωτικό κράτος του Ειρηνικού που πλήττεται από ξηρασία, με αποτέλεσμα έναν αγώνα δρόμου εκ μέρους της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας για να μεταφέρουν εκεί εξοπλισμό για την παραγωγή νερού.
Το Τουβαλού, το τέταρτο μικρότερο κράτος του κόσμου που βρίσκεται λίγο κάτω από τον Ισημερινό, έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επιβάλλει δελτίο στο νερό.
Συνολικά η χερσαία έκταση του Τουβαλού είναι μόλις 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το υψηλότερο σημείο του βρίσκεται πέντε μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Είναι μια χώρα από τις πιο ευάλωτες στην...
κλιματική αλλαγή και στην άνοδο της στάθμης των ωκεανών.
Αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας από τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία συνεργάζονται σήμερα για να μεταφέρουν ένα μεγάλο σταθμό αφαλάτωσης στο Τουβαλού. Το κράτος αυτό αποτελείται από μια ομάδα μικρών νησιών που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3.180 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας.
«Ο εξοπλισμός αφαλάτωσης του στρατού θα βοηθήσει να αντιμετωπιστεί η οξεία λειψυδρία» αναφέρει σε δήλωσή του ο νεοζηλανδός υπουργός Εξωτερικών Μάρεϊ Μακάλι.
Οι κάτοικοι της ατόλης Φουναφούτι, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα, παίρνουν με δελτίο δύο κουβάδες νερό την ημέρα. Η χώρα έχει πληθυσμό μικρότερο των 11.000 κατοίκων, οι οποίοι ζουν σε εννέα ατόλες.
Προμήθειες νερού στέλνονται με πλοία και στο νησιωτικό σύμπλεγμα Τοκελάου, όπου ζουν 1.300 άνθρωποι και το νερό, εξαιτίας της ξηρασίας, αρκεί πλέον για λίγες μόνον ημέρες.

6 σχόλια

  1. Γιουχαισαν ακουσα εκεινο το καστανιδη της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..
    Καλο ειναι δεν λεω,αλλα πολυ "λιγο" βρε παιδια!!
    Στο σινεμα ηταν δεν μπορουσατε να πεταξετε κατι .."δραστικο" και .."αποτελεσματικο"??

    Ενα νπουκαλι βιτριολι ας πουμε ,μια μολοτωφ κρινεται επικινδυνη,μια πετρα κατι τελος παντων που να κανει αυτο το μουτρο να σωπασει για ..προσωρινα εστω??

    Οταν πρωτοβγηκε η μαπα του ηταν γεματη σπυρια ,πιθανωτατα μολυνση απο τα γελαδια που φυλαγε μικρος..
    Μην τον βλεπετε τωρα που περασε απο .."ινστιτουτα" και καθαρισε την μαπα του..

    Αει και εις ανωτερα την αλλη φορα..
    Και ειπαμε ψυχραιμα και αποτελεσματικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ

    ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΑΠΟ 13 - 19 ΟΚΤ.
    ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ


    ΣΤΕΙΛΤΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

    ΝΕΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασοκ


    Η Αννα Διαμαντοπουλου δουλευει για την δεξια?

    Τι φταει στην δημοσκοπικη καταρευση του Πασοκ μονο το ΔΝΤ

    ή η εσωτερικη προδοσια που ερχεται απο μερικα πολιτικα γραφεια?


    ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΕΕΙ ΓΡΑΠΤΗ ΕΠΜΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    που πηγε στο Αγιο Ορος για να "φυγει το κακο"!!

    Η δεξια Συμβουλος της Αννας Διαμαντοπουλου κ. Μπουτντα Ελενη τα κονομαει απο τους δεξιους και τα εχει κανει πλακακια με την δεξια Ελμε Προτυπων και τον ανθρωπο του Καραμανλη κ. Λαμπρινη Παπατσιμπα που επι δεξιας "τα κονομησε χοντρα" αφου της "ανατεθηκαν" τα βιβλια φυσικης!!

    Η δεξια Μπουντα Ελενη με τις μιζες τα κονομαει με κατι τυπους δεξιους τοης ΔΕΠΠΣ Προτυπων το γνωστο λαμογια απο τα ΠΕΚ κηφησιας και απο τα ιδιωτικα κ. Ματθαιο Δημητρη με το πληρωμενο διδακτορικο που εχουν βαλει ταριφα 3.000 ευρω το κεφαλι για τους εκπαιδευτικους Προτυπων

    Αυτα για την ωρα
    Κανενας Πασοκτζης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. α ρε αλητη κουλογλου αυτο βρηκες να σχοληθεις τωρα!!! αυτο σου κανει εντυπωση βρωμιαρη!!! τσεπωνεις ενα καρω εκατομυρια απο τα λεφτα του φορολογουμενου πουλωντας αριστεριλικι και τωρα μας λες για το.....τουβαλου!!!!
    γαμησι που θελεις αθλιο υποκειμενο που μας κοροιδευειες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΆ ...ΣΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ $$$ ΤΣΟΓΛΑΝΕ $$.

    Μπόμπολας στηρίζει Παπανδρέου σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας

    Η χώρα είναι αυτή τη στιγμή σε πλήρες αδιέξοδο, οικονομικό αλλά και πολιτικό. Από τη μια κινείται στην κόψη του ξυραφιού, μεταξύ ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και «κουρέματος» 50% κι από την άλλη έχουμε μια κυβέρνηση εγκλωβισμένη στα τρομερά της λάθη, στις δεσμεύσεις της προς την τρόικα, στο βαθύ ΠΑΣΟΚ, εντός και εκτός κόμματος, που δε θέλει ούτε τις μεταρρυθμίσεις.

    Για τα θέματα της χρεοκοπίας, συντεταγμένης, ή χαοτικής και περί του τι μέλλει γενέσθαι έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει και δεν έχουμε καμιά απολύτως εμπλοκή ως χώρα. Απλός παρατηρητής είναι η Ελλάδα και η κυβέρνηση της στις δραματικές εξελίξεις. Οι ξένοι κάνουν κουμάντο δυστυχώς. Και όλοι κρεμόμαστε από τις ορέξεις της Μέρκελ ή ακόμη και από τις επιθυμίες του απίστευτου αυτού Βιετναμέζου – Γερμανού που με τρομερή αλαζονεία δείχνει να το ευχαριστιέται που κρατά την τύχη εκατομμυρίων ανθρώπων στα χέρια του. Πιθανότατα οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου θα κρίνουν τα πάντα. Οπότε δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να περάσουν αργά και βασανιστικά οι μέρες, χωρίς εμείς να μπορούμε να ελέγξουμε τις εξελίξεις, εκτός κι αν υπάρξει κοινωνική έκρηξη.

    Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η κυβέρνηση. Καλώς ή κακώς αυτή εκλέχτηκε πριν από δύο χρόνια, αυτή απέτυχε παταγωδώς κι αυτή βρίσκεται τώρα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Το … ευτύχημα είναι ότι επιτέλους ο Γ. Παπανδρέου έχει αρχίσει να το αντιλαμβάνεται κι ετοιμάζεται να παραδώσει την εξουσία. Βλέπει πλέον ξεκάθαρα ότι η κυβέρνησή του δεν μπορεί λειτουργεί και ούτε υπάρχει περίπτωση να το κάνει, εγκλωβισμένη καθώς είναι στις θανάσιμες εσωκομματικές αντιθέσεις και αντιπαλότητες αφενός και στην πλήρη διάσταση με την ίδια την εκλογική βάση της αφετέρου.

    Αυτή την στιγμή έρχεται λοιπόν να δώσει στον κ. Παπανδρέου σανίδα σωτηρίας το συγκρότημα Μμπόμπολα

    “Σε εξέλιξη πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου - Στο τραπέζι κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας” είναι ο τίτλος της σημερινής “Ημερησίας” του συγκροτήματος Μπόμπολα, σύμφωνα με την οποία:

    - “Ο κ. Παπανδρέου δείχνει έτοιμος να εξαιρεθεί από την πρωθυπουργία για να συγκροτηθεί κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης“

    - Θα ζητήσει την σύγκληση διευρυμένου συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με την συμμετοχή των πρώην πρωθυπουργών Κ. Μητσοτάκη, Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή

    - Προκειμένου να περάσει το νέο μνημόνιο με τους δανειστές και να … νομιμοποιηθεί η “κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας” ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει διευρυμένη πλειοψηφία 180 εδρών της Βουλής

    “Είτε εκλογές, που όμως θα ήταν καταστροφικές στις σημερινές κρίσιμες ώρες, είτε μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μια εθνική πλειοψηφία που θα στηρίζεται από την παρούσα Βουλή” γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα του κ. Μπόμπολα

    Όμως διευρυμένη πλειοψηφία 180 εδρών απαιτείται μόνο για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

    Βλέπουμε δηλαδή μετά την προεργασία του τόσον καιρό από το συγκρότημα Αλαφούζου (βλ. τελευταία παρέμβαση Σημίτη από την Καθημερινή) και τις κατάλληλες δημοσκοπήσεις (Βαρόμετρο) να συμμετέχει τώρα στο σχέδιο εκχώρησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων του έθνους και της διακυβέρνησης της χώρας στους δανειστές και το συγκρότημα Μπόμπολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επισημαίνεται ότι τα ίδια ακριβώς ζήτησε χθες το βράδυ και η Ντόρα Μπακογιάννη που εμφανίστηκε από την πολιτική ανυπαρξία στην τηλεόραση του Μέγκα.

    Αν θέλουν όμως ο κ. Μπόμπολας και ο κ. Παπανδρέου να σχηματίσουν κυβέρνηση εθνικών προθύμων αντί να πιέζουν από τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ τον Αντώνη Σαμαρά μπορούν να το κάνουν αμέσως με τα εξαπτέρυγά τους, την κ. Ντόρα και τον κ. Καρατζαφέρη που τους στηρίζουν τόσον καιρό το Μνημόνιο

    Όσοι παλαιότεροι ζήσαμε την περίπτωση της Οικουμενικής Ζολώτα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Συνασπισμός) γνωρίζουμε ότι τέτοιες λύσεις είναι εξωθεσμικές, πρόσκαιρες και αδύναμες εκ των πραγμάτων. Και επιπλέον ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες στην διαπλοκή, όπως έγινε τότε με την εκχώρηση των ελληνικών τηλεπικοινωνιών στην Ζήμενς και την Ιντρακόμ.

    Γι’ αυτό ο Σαμαράς δεν θα εγκλωβιστεί στα ψευτοδιλήμματα του Γ. Παπανδρέου. Το διαμήνυσε άλλωστε προ ολίγων ημερών και ο εκπρόσωπος της ΝΔ: “Ο Σαμαράς δεν καταλαβαίνει από πιέσεις“.

    Υ.Γ.

    Πίσω από αυτά τα σενάρια είναι και η διαφαινόμενη απόφαση της Τρόικας να τοποθετηθούν επιτηρητές στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (!!!), για να εγκρίνουν ή να απορρίπτουν οποιαδήποτε δημόσια δαπάνη που αποφασίζεται είτε από την κυβέρνηση είτε από την Βουλή. Η απόφαση αυτή, που αν γίνει αποδεκτή θα συνιστά εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, είναι συνέπεια της πλήρους έλλειψης εμπιστοσύνης της Τρόικας προς την κυβέρνηση Παπανδρέου και δεν μπορεί φυσικά να περάσει. Έρχονται λοιπόν τώρα και ζητά ο …. όμιλος Μπόμπολα από τα άλλα κόμματα να συναινέσουν στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας αντί να γίνει το απολύτως λογικό και δημοκρατικό: να παραδώσει η κυβέρνηση την εξουσία και να σηκωθεί να φύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση