GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι μισθοί, οι επενδύσεις, ο Ρέσλερ...

Από το tvxs.gr Την έλευση του υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ στην Αθήνα συνοδεύουν αφενός οι ευθείες αξιώσεις της τρόικας για μείωση τω...

Από το tvxs.gr

Την έλευση του υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ στην Αθήνα συνοδεύουν αφενός οι ευθείες αξιώσεις της τρόικας για μείωση των μισθών στην Ελλάδα, αφετέρου οι όποιες προσδοκίες για τη σύναψη επενδυτικών συμφωνιών που θα τονώσουν την οικονομία της χώρας. Είναι θεμιτή η συμπίεση του εργατικού κόστους στην ελληνική οικονομία; Υπάρχει πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις; Ποιες είναι οι...
προθέσεις της Γερμανίας;
Οι μισθοί 
«Αγκάθι» στις διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα είναι το ύψος του μισθολογικού κόστους και στον ιδιωτικό τομέα. Οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ επιμένουν ότι η περαιτέρω μείωση των αποδοχών είναι αναγκαία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας η οποία με τη σειρά της αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, μία άποψη την οποία δείχνει να ενστερνίζεται ο καθηγητής του πανεπιστημίου INSEAD και ομότιμος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πειραιά Σπύρος Μακρυδάκης, ο οποίος παραπέμπει στους διεθνείς δείκτες ανταγωνιστικότητας για να καταδείξει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση ανάμεσα στους Ευρωπαίους εταίρους της και γενικότερα πολύ πιο χαμηλά από χώρες όπως η Τουρκία, το Ιράν και πολλές άλλες «τις οποίες ούτε να φανταστεί μπορεί κανείς».
Ο ίδιος εξηγεί ότι μακροπρόθεσμα μπορούν να γίνουν πολλά για να διορθωθεί αυτό το δεδομένο, ωστόσο, για να επιτευχθεί πρόοδος σε βραχυπρόθεσμη βάση απαιτείται η μείωση του κόστους εργασίας. Ο κ. Μακρυδάκης κατανοεί τις αντιδράσεις οι οποίες κάνουν λόγο για μετατροπή της Ελλάδας σε τριτοκοσμική χώρα. Παράλληλα, όμως, τονίζει ότι αν δεν συρρικνωθεί το κόστος παραγωγής, τότε η ελληνική οικονομία δεν θα είναι σε θέση να εξάγει. Υπογραμμίζει δε πως «εισάγουμε 3 φορές περισσότερο απ’ όσο εξάγουμε» και αναρωτιέται: «Πώς θα καταφέρουμε να ισοσκελίσουμε αυτό το ισοζύγιο;».
Αναπληρωτής καθηγητής Εφαρμοσμένης Οικονομικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο κ. Χρήστος Κόλλιας παρουσιάζει μια διαφορετική ανάλυση, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας δεν πρόκειται να ενισχυθεί με περαιτέρω μείωση του μισθολογικού εργατικού κόστους το οποίο είναι ήδη αρκετά χαμηλό (σ.σ. ο ελληνικός κατώτατος μισθός είναι υψηλότερος από τον αντίστοιχο στα περισσότερα νέα κράτη μέλη της ΕΕ αλλά υστερεί σε σχέση με τις υπόλοιπες πιο ανεπτυγμένες χώρες της). Σύμφωνα με τον κ. Κόλλια, η απουσία ανταγωνιστικότητας από την ελληνική οικονομία οφείλεται σε άλλους παράγοντες, οι οποίοι αφορούν σε θέματα γραφειοκρατίας και προσέλκυσης επενδύσεων, τεχνολογικού εξοπλισμού, τυποποίησης προϊόντων, κ.ο.κ. Κατά τη γνώμη του, ανάλογα ζητήματα είναι πιο σημαντικά για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας απ’ ότι η μείωση του κόστους εργασίας.
Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρει ότι ακόμη και αν «πέσουν» σήμερα οι μισθοί, τίποτα δεν διασφαλίζει ότι το όφελος θα αποδοθεί στην τιμή του προϊόντος και όχι απευθείας με τη μορφή του κέρδους στην «τσέπη» του παραγωγού ή του επιχειρηματία. Επιπλέον, θέτει την παράμετρο της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων ως του βασικού τους προτερήματος έναντι του χαμηλού κόστους, εφόσον αυτά απευθύνονται σε απαιτητικές αγορές.
Οι δύο καθηγητές κλήθηκαν επίσης να σχολιάσουν το γεγονός ότι παρόλη την αλλεπάλληλη συρρίκνωση των μισθών, οι τιμές στην Ελλάδα διατηρούνται υψηλές. Ο κ. Μακρυδάκης αποδίδει τη συγκεκριμένη εξέλιξη στην αδιάκοπη αύξηση της φορολογίας (ΦΠΑ κ.ά.) η οποία λειτουργεί ως τροχοπέδη για τον καθυστερημένο αποπληθωρισμό. Από την πλευρά του, ο κ. Κόλλιας αναφέρεται στην παραοικονομία η οποία επιμένει, για παράδειγμα υπό την έννοια ότι τα αδήλωτα εισοδήματα καλά κρατούν, με αποτέλεσμα να στηρίζουν τη λειτουργία της οικονομίας και συνεπώς να διατηρούν το υψηλό κόστος ζωής.
*Είναι χαρακτηριστικό πως ένα από τα πιο ισχυρά επιχειρήματα κατά της περαιτέρω μείωσης των αποδοχών στη χώρα έχει προβάλει το ίδιο το υπουργείο Εργασίας, θέτοντας ζήτημα βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία «ποντάρουν» σε έσοδα από τις εισφορές (μόνο το 2011 σημειώθηκαν απώλειες ύψους 2 δις ευρώ) αλλά και αύξησης των κρατικών δαπανών (ήδη επιβαρυμένες με 1,6 δις ευρώ) λόγω των επιπλέον απαιτήσεων σε προγράμματα επιδότησης της ανεργίας.
Οι επενδύσεις
Με βάση τα σημερινά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, διατυπώνονται δύο προσεγγίσεις αναφορικά με τον τομέα των επενδύσεων.
Την πρώτη περιγράφει ο κ. Μακρυδάκης, ο οποίος εκτιμά πως όσο δεν μειώνεται το κόστος παραγωγής και δεν αντιμετωπίζονται παράλληλα γενικότερα ζητήματα ανταγωνιστικότητας όπως η γραφειοκρατία, η διαφθορά και η αποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης, «κανείς δεν θα έρθει στην Ελλάδα να επενδύσει».
Στο ίδιο πλαίσιο τοποθετεί και τις όποιες προσδοκίες για επενδύσεις γερμανικής προέλευσης, με αφορμή και την επίσκεψη Ρέσλερ στην Αθήνα. Επικαλείται, μάλιστα, το παράδειγμα του Κατάρ (Αστακός, Ελληνικό κλπ) για να επισημάνει ότι επίδοξοι επενδυτές «έρχονται και τελικά φεύγουν» από την Ελλάδα με την οποία «δεν θέλουν να μπλέξουν».
Η δεύτερη προσέγγιση των επενδυτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα αναφέρεται στις... ευκαιρίες της υφιστάμενης κρίσης. Ο κ. Κόλλιας δηλώνει βέβαιος για το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών να δράσουν στην Ελλάδα, «πολύ περισσότερο σήμερα που πολλά από τα ‘ασημικά του σπιτιού μας’ θα υποχρεωθούμε να τα πουλήσουμε σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, αφού βεβαίως παράλληλα αρθούν κάποια από τα εμπόδια που δυσχεραίνουν τη ροή των επενδύσεων. Ειδικότερα για τη Γερμανία, υπογραμμίζει ότι η ίδια «μετ’ επιτάσεως έχει τονίσει αυτή την ανάγκη και έχει μάλιστα ‘φωτογραφίσει’ συγκεκριμένους τομείς, όπως η Ενέργεια». Ο ίδιος εφιστά την προσοχή στους όρους κάτω από τους οποίους θα υλοποιηθούν οι όποιες επενδύσεις, όσον αφορά στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, κ.ο.κ.
Η επίσκεψη Ρέσλερ
Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας πλαισιώνεται από 70 επιχειρηματίες, ανάμεσα στους οποίους δεν εντοπίζονται επιφανείς προσωπικότητες της γερμανικής βιομηχανίας. Ωστόσο, επισημαίνεται ως μεγάλο το ενδιαφέρον μεσαίων εταιρειών.
Η γερμανική αντιπροσωπεία στέκεται κυρίως στην προοπτική επενδύσεων γύρω από την παραγωγή ηλιακής ενέργειας αλλά και τη διαχείριση απορριμμάτων. Επιπλέον, αναζητά τη συμμετοχή σε ιδιωτικοποιήσεις που άπτονται του ελληνικού Τουρισμού και στον εκσυγχρονισμό τομέων όπως η Διοίκηση αλλά και η Υγεία. Ειδικά για τη χρηματοδότηση έργων, το «παρών» δίνουν στην Αθήνα και Γερμανοί τραπεζίτες.
Παρά το γεγονός ότι η Γερμανία αποτελεί την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα η οποία επισκέπτεται με μεγάλη αντιπροσωπεία την Ελλάδα εν μέσω της κρίσης, πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας σπεύδουν να βάλουν τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «κανείς δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων».
Αντίθετα, οι Γερμανοί επιχειρηματίες θέτουν μια σειρά προϋποθέσεων πριν από τη σύσφιξη της ελληνογερμανικής οικονομικής συνεργασίας, όπως η επίλυση παλιότερων αντιπαραθέσεων (βλ. ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ με τη συμμετοχή της DeutscheTelekom ή συμφωνίες σε έργα υποδομής με γερμανικούς ομίλους). Άλλωστε, ζητούν και από τις ελληνικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν περισσότερο εντός της χώρας, μετουσιώνοντας την εμπιστοσύνη τους στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας. Γενικότερα, το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας φέρεται να αξιώνει μία σαφή ένδειξη αλλαγής νοοτροπίας στην Ελλάδα.
Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να ερμηνεύσει την επίσκεψη της γερμανικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα τουλάχιστον ως ένα αισιόδοξο μήνυμα στήριξης της εθνικής οικονομίας από το Βερολίνο, ελπίζοντας ότι θα διασφαλίσει και την εφαρμογή ορισμένων επενδυτικών σχεδίων.

20 σχόλια

  1. mpros gia nees zimens gia nees prodosies.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και..Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΟΡΑ

    Δεν υπάρχει λίστα με ονόματα φοροφυγάδων, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου ερωτηθείς για τις καταγγελίες που έκανε την Πέμπτη στον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς

    Με άλλα λόγια

    "ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΚΑΣΕ ΜΗ ΣΕ ΒΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΝΤΑΚΙ ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλη «συνταγή» μέτρων θέλει το ΔΝΤ για την Ελλάδα.

    Διαφορετική «συνταγή» μέτρων θα πρέπει να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Αντόνιο Μπόρχες, που τονίζει ότι το Ταμείο δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο με το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. Σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Dow Jones Newswires, που αναδημοσιεύει η Wall Street Journal, ο Αντόνιο Μπόρχες τονίζει:

    "Είναι σχεδόν βέβαιο ότι, ανεξάρτητα από τις προσδοκίες που μπορεί να υπάρχουν, θα χρειαστούμε ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό θα είναι ποιοτικά διαφορετικό από ό,τι έχει έρθει μέχρι τώρα".

    Σύμφωνα με τον ίδιο, το νέο πρόγραμμα θα πρέπει να "λειτουργήσει συμπληρωματικά στα μέτρα του προϋπολογισμού για περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση και θα καταστήσει την οικονομία και πάλι ανταγωνιστική".

    Το στέλεχος του ΔΝΤ πρόσθεσε ότι το Ταμείο δεν είναι "καθόλου χαρούμενο" με το πώς προχωράει το ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων."Υπήρξε ενδιαφέρον από χώρες στη Μέση Ανατολή και άλλες περιοχές. Πρέπει να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζεται", ανέφερε, υποδεικνύοντας την ελληνική κυβέρνηση.

    "Η Ελλάδα δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα από μόνη της. Η ανησυχία προκαλείται από τη συστημική φύση της κρίσης και το πόσο γρήγορα τα πράγματα μπορούν να εξαπλωθούν. Ο φόβος ήδη εξαπλώνεται, η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ήδη εμφανής" πρόσθεσε.

    εε......ΕΕΕΕ.....ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ
    ΤΡΑΒΟΥΣΑΤΕ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ
    ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.

    ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΣΑΣ, ΒΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ !!!

    ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΥΥΥ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΟΥΣΤΟ ΚΙΝΕΖΕ ΓΕΡΜΑΝΕ.
    ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΜΟΥΝΙ.
    ΑΕΙ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. που καταντησαμε να ερχεται ο καθε κιτρινιαρης να μας πει τι θα κανουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 660ευρω ο μισθος του δασκαλου .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα παιδιά, για να κάνουν εκείνο που θέλουμε αρκετοί ακόμη και τώρα τα φοβερίζουμε, ίσως όχι με τον μπαμπούλα ή τον φοβερό {γύφτο}, όπως παλιότερα, αλλά με πιο σύγχρονους φόβους. Πιο αλλόκοτους.

    Στα παιδιά η λειτουργία της κριτικής ικανότητας δεν είναι ανεπτυγμένη. Δεν μπορούν να αξιολογήσουν το δίλημμα φόβος ή {πρέπει}. Ο,τι περίπου συμβαίνει σήμερα στη χώρα, όπου πολιτικοοικονομικό κατεστημένο και τα πρόθυμα Μέσα Μαζικής Επικονωνίας μάς φοβερίζουν με την αποβολή από την Ευρωζώνη αν δεν κάνουμε ό,τι επιβάλλουν οι δανειστές. Μάλιστα.

    Μπορούν να μας πουν, κατ' αρχάς, τι ακριβώς προβλέπουν οι συνθήκες και κυρίως ΑΝ προβλέπουν κάτι τέτοιο; Και δεύτερον ποια είναι η διαφορά της πείνας, της ανεργίας, της έλλειψης περίθαλψης και της έλλειψης Παιδείας, ας πούμε, με ή χωρίς ευρώ;..


    {ΟΙ ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΟΦΡΗ} Το οργανωμένο σχέδιο τους είναι η εξαγορά της χωράς και υποδούλωση του Ελληνα, αφού λοιπών θα πεινάσουμε που πεινάσουμε ΑΣ ΣΏΣΟΥΜΕ ΤΑ ΆΓΙΑ ΧΏΜΑΤΑ ΜΑΣ ΩΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια δεν ειναι κυβερνηση με την σωστη εββοια του ορου..
    Ειναι (λιαν επειεικως) μια κυβερνηση ανδρεικελων..
    Μια κατοχικη κυβερνηση..

    Απο την στιγμη που μπορει μια τριμελης ομαδα ξενων να ερχεται οποτε της γουσταρει εδω να κανει ελεγχο ,να επιβαλλει ορους ,να οριζει αυτο το αλλο το παραλο και η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια να ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ να φερει ΟΥΤΕ ΤΗΝ παραμικροτερη αντιρρηση δεν μπορουμε να μιλαμε για κυβερνηση της Ελλαδος....

    Αυτο ειναι τοσο σαφες και τοσο εμφανες..
    Δεν καταλαβαινω λοιπον τι παριστανουν οι αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια οταν ..κοκορευονται..

    Και ενταξει το ηλιθιο βλακογιοργο ενταξει,δεν εχουμε την απαιτηση να καταλαβαινει τετοια απλα πραγματα.. ΟΧΙ δεν πιστευουμε οτι υο ηλιθιο διανοητικα αναπηρο παιντι της τσαντ ο διαβοητος βλακογιοργο ειναι σε θεση να αντιληφθει οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πρωθυπουργος , η στη καλυτερη περιπτωση ειναι δοτος πρωθυπουργος τυπου μακαριτη Τσολακογλου (αν και η συγκριση ειναι ατυχης,ο Τσολακογλου ειχε περισσοτερη ΕΥΘΙΞΙΑ απο αυτο το ηλιθιο σκατοπαραμμα βλακογιοργο)..

    Η απορια μου ειναι για τα αλλα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..
    Ρε τομαρια,ρε ζαγαρια ,ρε πουλημενα κορμια τι παριστανετε τωρα??
    Ρε ξεφτιλισμενοι, αφου απλα εκτελειτε τις εντολες εκεινου του ξερακιανου Ολλανδου της "τροικα" και των αλλων δυο ,τι σκατα παριστανετε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι θεμιτή η συμπίεση του εργατικού κόστους στην ελληνική οικονομία;
    βλέπε, οι Κινέζοι της Ευρώπης.

    η ελληνική οικονομία δεν θα είναι σε θέση να εξάγει.
    τι να εξάγει; τσακώσαμε τις επιδοτήσεις και κάνουμε εισαγωγή ζάχαρης και συσκευασμένου δικού μας ελαιολάδου από την Γερμανία! 1 δις ετησίως για εισαγωγές κρεάτων. Γεωργική κατ εξοχήν χώρα και εισαγάγουμε ΟΛΑ τα φυτοφάρμακα!


    ρε φτιάξτε μια εθνική οδό από Αλεξανδρούπολη προς Μπουργκάς και δώστε πέρασμα στην πολική αρκούδα, για να μην κάνουμε και μάγκες τους τουρκαλάδες με την χρήση των "στενών" και θα έχουμε 50 δις εισοδήματα ετησίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ;;;;;;;

    ΓΕΡΜΑΝΟΙ , ΣΑΣ "ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΑΝΕ" ΚΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΥΤΟΣ Ο ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝ. ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΦΑΞΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ,ΕΧΕΙ ΚΑΚΗ ΦΑΤΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξαναφτύστε !


    και...
    Για τη "συνδικάλα"
    τον Κουτρουμάνη
    σας τα είχαμε πει
    πάρα πολύ νωρίς,
    από τις 8 Φεβρουαρίου 2010
    και αναλυτικά εδώ.

    Η "συνδικάλα"
    ήρθε ξανά
    στην επικαιρότητα
    μετά την ανακάλυψη
    του προεκλογικού βίντεο
    που είχε βγάλει
    πριν τις εκλογές.

    Ξαναδιαβάστε
    αυτά που είχαμε γράψει,
    δείτε το βίντεο :


    και ξαναφτύστε !


    Αυτά έλεγαν
    οι ξεφτίλες
    και τώρα αυτοί
    και οι όμοιοί τους
    παριστάνουν
    τους πατριώτες,
    τους φρουρούς
    της νομιμότητας
    και κάνουν και θεωρητικές
    παραινέσεις,
    χαρακτηρίζοντας
    όποιον διαφωνεί μαζί τους
    και αρνείται να ξεχάσει,
    ως φαύλο, φανατικό κτλ ...

    Ρε άντε και στο διάολο
    που θα κάνετε
    και μαθήματα
    για το αν θέλουν
    ή όχι οι Έλληνες να σωθούν,
    ή αν πρέπει ...


    Ούστ !


    Αναρτήθηκε από korinthix

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κοψτε φατσα και βγαλτε συμπερασμα με το υποκειμενο!.Τον εχετε δει ποτε να γελαει τον Ασιατη;
    Τα πειραματα του τεταρτου Ραιχεχουν αρχισει εδω και χρονια με υιοθεσιες απο τους απογονους των ΝΑΖΙ!
    Τα παιδακια που διαλεγουν ειναι απο Βιετναμ,Καμποτζη και Μογγολια..Τα περνουν και τα διαπαιδαγωγουν οι Βησιγοτθοι στην κοιτιδα του γερμανικου ιδεαλισμου,μεσα στο γνωστο γοτθικο περιβαλλον που γεναει τα τερατα του Νεοναζισμου!Δηλαδη ασιατικο αιμα με σπερματεγχυμα περα για περα φασιστικο!!
    Οποτε κλαφτε μανουλες..
    Αυτο το ιδεοπλασμα που κουβαλησε ο ΓΚΑΠ,ειναι ο καθρεφτης του γερμανικου νεο ΝΑΖΙσμου!
    Οξω ο λουστρος απο την παραγκαααα
    ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΛΒΙΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός: Αυτή είναι η αρχή όλων αυτών των γεγονότων, ταλαίπωρων γεγονότων, πολεμικών…

    Οι Εβραίοι είναι αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτό το κακό. Τους παρακινεί ο Διάβολος να το κάνουν αυτό, για να αρχίσουν αυτό… ώστε να καταστρέψουν τον καρπό της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα και στην Ρωσία…

    Αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο εμπόδιό τους στον δρόμο για μια παγκόσμια κυριαρχία. Και σε κάθε περίπτωση θα αναγκάσουν τους Τούρκους να έρθουν εδώ, στην Ελλάδα, για να ξεκινήσουν τη δουλειά τους.

    Και η Ελλάδα, παρόλο που τυπικά έχει κυβέρνηση, δεν έχει στην πραγματικότητα κυβέρνηση. Της λείπει η δύναμη, και οι Τούρκοι θα έρθουν εδώ…

    Αυτή θα είναι και η στιγμή που η Ρωσία θα μετακινήσει τις δυνάμεις της επίσης, για να αναγκάσει τους Τούρκους σε υποχώρηση.

    Τα γεγονότα θα εξελιχθούν ως εξής:

    όταν η Ρωσία κινηθεί για να βοηθήσει την Ελλάδα, οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ θα προσπαθήσουν να το αποτρέψουν αυτό, ώστε να μην υπάρξει ενότητα, να μην υπάρξει ένωση μεταξύ δύο Ορθοδόξων εθνών. Θα κινήσουν και άλλες δυνάμεις, όπως τους Ιάπωνες και άλλους… ”

    Αυτά από τους αγιους γέροντες της Ορθοδοξίας. Οποιος εχει αυτιά ας ακούσει. Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Ορθοδοξία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΠΟΘΕΩΣΗ Α Λ Η Τ Ε Ι Α Σ ..ΠΑ$$ΟΚ.
    --------------------------------------------

    Μόσιαλος: "Θα σας πάρουμε τα σπίτια"!!!
    Πηγή: Γιώργος Κ.Κρόγιας

    Όταν πρωί-πρωί ακούς τον Μόσιαλο με ένα αυταρχικό υφάκι κουνώντας το δαχτυλάκι (σαν να μαλώνει όλους τους Έλληνες ότι έκαναν κάτι κακό) να λέει στο MEGA ότι "το ΑΕΠ μας είναι μικρότερο από της Γερμανίας, αλλά έχουμε μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία κατά μέσο όρο από όλους τους Βορειοευρωπαίους", το μόνο που μπορείς να σκεφτείς για αυτή την κυβέρνηση είναι ότι είναι ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ!
    Για δεκαετίες τώρα μας μιλούσαν (ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ) για την "ατμομηχανή της οικοδομής". Έδιναν το "πράσινο φως" σε τράπεζες και ΟΕΕ να παίρνει δάνεια ο κάθε εργαζόμενος για να φτιάξει ένα σπίτι.
    Ξαφνικά, η ιδιοκτησία ενός σπιτιού, αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα για τον κ. Μόσιαλο.
    Και πως διορθώνεται αυτό;
    Πολύ απλά, φαίνεται και από τον σχέδιο αυτής της κυβέρνησης.
    Χωρίς να έχεις κάνει ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για την ΑΚΡΙΒΕΙΑ:
    Κάνεις απολύσεις παντού, μειώνεις δραματικά τους μισθούς, αυξάνεις κατά 20%-30% την φορολογία όλων και... απλά περιμένεις τις τράπεζες να "μαζέψουν" την ακίνητη περιουσία.
    Έτσι θα σωθεί και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά (νομίζουν) και το πολιτικό σύστημα.
    Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει.
    Τέλος!
    Κύριε Μόσιαλε... εσύ με έπεισες για αυτό.
    ----------------------------------------------
    ΣΧΟΛΙΑ - ξεχεστήρια ...

    1). Φόρο 100 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει
    όποιος δηλώνει 6.000 ευρώ στην εφορία, δηλαδή ζει σε συνθήκες φτώχειας. Μεγάλη είναι η απώλεια αφορολόγητου για τους τρίτεκνους, καθώς από τα 20.500 ευρώ περιορίζεται στα 12.000 ευρώ.
    _____
    το πασοκ στην κυβερνηση
    τα καθικια στην εξουσια

    2). εε... αν είναι έτοιμοι για βίαιη σύγκρουση... Ή εάν την επιδιώκουν...

    3). Αν ο Γιώργος γράφει ότι πρέπει να πέσει αυτή η κυβέρνηση... μιλάμε για πολύ φάπα, που χρειάζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πως δεν είδαμε τον Γερμανοϊάπωνα να γελάει. Τις στιγμές που έλεγε το βλακογιώργο ναι σε ότι θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μοσιαλος,οπως λεμε Μουσκαρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ
    ΚΑΝΤΕ ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση