GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Μονίμως απών..."

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Για άλλη μια φορά ο κ. Σαμαράς απουσίαζε από τη Βουλή σε μια συζήτηση όπου μονοπώλησαν το ενδιαφέρον με τις α...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Για άλλη μια φορά ο κ. Σαμαράς απουσίαζε από τη Βουλή σε μια συζήτηση όπου μονοπώλησαν το ενδιαφέρον με τις αντιπολιτευτικές και άκρως "επαναστατικές" ατάκες τους ο κ. Καρατζαφέρης και ο κ. Τσίπρας. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, που όχι τυχαία φαίνεται -μέσω δημο(σ)κοπήσεων- να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των αγανακτισμένων πολιτών (και πωλητών), κυρίως με τη βοήθεια των κρεσέντο λαϊκισμού τους και εκ τούτου να προπορεύονται κατά πολύ σε ποσοστά δημοφιλίας από τον κ. Σαμαρά, έχουν καταφέρει να βρίσκονται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα έδρανα του κοινοβουλίου, όπου καθημερινά διαδραματίζεται η νομοθετική εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Οι αρχηγοί του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν ν᾽αλλάζουν συχνά θέσεις και οι κυβιστήσεις τους να επικρατούν των όποιων άλλων ενεργειών τους. Κι είναι τόσες πολλές, που πια έχει χαθεί η αρχική πολιτική θέση εκκίνησή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όταν...
πριν λίγες μέρες υπήρξε αντιστροφή υπεράσπισης του μοιρασμένου κοινού τους. Αντί, δηλαδή, ο κ. Καρατζαφέρης να υπερασπιστεί τους τραμπούκους απόστρατους που μπούκαραν βιαίως σε ένα ευαίσθητο υπουργείο, αυτό της Εθνικής Άμυνας, ως ο κύριος εκφραστής των δικαιωμάτων των Σωμάτων Ασφαλείας κι όσων κρατούν ακόμη φωτογραφία του Παττακού στο καθιστικό τους, έσπευσε και πρόλαβε να καπηλευθεί τον αγώνα τους ο κ. Τσίπρας. Κι έτσι, παρατηρήθηκε μια κωμικοτραγική αντιστροφή: πρόλαβε ο "επαναστάτης" που αηδιάζει στη θέα των ένστολων να τους στηρίξει, ενώ ο συνήθης ευαισθητοποιημένος σε ό,τι η στολή εκφράζει άργησε κι έτσι αναγκαστικά διαφοροποιήθηκε.
Η αυτή αντιστροφή των υπερασπιστών φανερώνει το κενό της ιδεολογικής θωράκισής τους, που αντί η ΝΔ να επιδιώξει να καλύψει με σοβαρές πολιτικές προτάσεις και μια στέρεη πλατφόρμα θέσεων κι αρχών, προτιμά επισήμως και δευτερευόντως (με την ισχνή παρουσία των βουλευτών της) να απέχει από τον τόπο που λαμβάνονται αποφάσεις δεσμευτικές για πολλές δεκαετίες.
Για ακόμη μία στιγμή, ο αρχηγός της Συντηρητικής Παράταξης απουσίαζε από μια κοινοβουλευτική συζήτηση όπου ο κ. Βενιζέλος μόνος πια υπερασπιστής της σωτηρίας μας, πιεζόταν ασφυκτικά από σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ και οδηγήθηκε έτσι στους γνωστούς ατυχείς παραλληλισμούς (αυτοανακηρύχθηκε ύπαρχος!) και σε μια ασταθή ρητορική, μπρος σε καράβια που βουλιάζουν, μποφόρ, ξέρες και προτάσεις για χρήση δραμαμίνης για μια κάλμα.
Φαίνεται, ο Πρόεδρος της ΝΔ ζαλίζεται από την πολύ βαβούρα και το κούνημα τις τρικυμίας που βρίσκεται η χώρα και μοιάζει να έχει αποφασίσει την όσο το δυνατόν λιγότερη έκθεσή του σ᾽ αυτή. Δεν ξέρω αν παρακολουθεί την καταστροφή από το αρχοντικό του στην Κηφισιά, σαν ένας βέρος μεγαλοαστός που αρνείται να λερώσει το ακριβοπληρωμένο κουστούμι του από τη σκόνη της εθνικής μάχης. Δεν γνωρίζω αν περνά ώρες πολλές σε κάποιον ράφτη, προβάροντας τα καινούρια κουστούμια εξουσίας. Βλέπω, όμως, να γίνεται πρωθυπουργός σε μια -και επισήμως- πτωχευμένη Ελλάδα, με το σημαντικότερο ανθρώπινο δυναμικό της να βρίσκεται εκτός των συνόρων της.
Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Σαμαράς, μετά την χρόνια συναναστροφή του με την πλέμπα της Πολιτικής Άνοιξης, έχει συνειδητοποιήσει ότι με τα δεύτερα στελέχη που τον ακολούθησαν πιστεύοντάς τον, είναι αδύνατο να πείσει την πλειοψηφία αυτού του έρμου λαού. Πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς, που τώρα κρύβεται στα πρότυπα του προκατόχου του αλλά και του νυν -εκ προοιμίου- ανίκανου πρωθυπουργού, όπου κι αν βρίσκεται, βασανίζεται για το πώς και με ποιούς θα κυβερνήσει. Αυτή, όμως, η βάσανος δεν του παρέχει καμία δικαιολογία για την μόνιμη αποχή του από τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα...

7 σχόλια

  1. γιατι να κανει αντιπολιτευση;
    το πασοκ το προγραμμα της δεξιας εφαρμοζει,και ελεγχει και τα συνδικατα...
    ταχουμε πει τοσες φορες.
    καραμανλης θειος:εμεις δεν καναμε εκτελεσεις.
    καραμανλης ανηψιος:εμεις δεν καναμε απολυσεις

    οι πασοκοι ειναι μπουρτζοβλαχοι που θελουν κοινωνικη αποδοχη.ας κανουν και κατι χρησιμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρείς ιδιωτικές εταιρίες…
    Οι οποίες ,τελείως συπτωματικά , ήταν έτοιμες…

    Προσωπικό (λαθρομετανάστες) ,μηχανήματα ,
    υποδομή ,οργάνωση και σχεδιασμός, business plan, όλα ήταν έτοιμα!

    Και ξαφνικά , έτυχε και τις φώναξε ο σύντροφος Καστανίδης!
    Αμα σου κάτσει η σύμπτωση ρε παιδί μου…

    Και βέβαια , οι αμοιβές των λαθρο με ταναστών θα φύγουν σε συνάλαγμα στο εξωτερικό, να βοηθήσουν την οικονομία του Μπαγκλαντές!

    Και οι αμοιβές των αφεντικών ,επίσης θα πάνε να βοηθήσουν την οικονομία της Ελβετίας!

    Δε λέω πως πρέπει κάθε λίγο και λιγάκι να μας πνίγουν στο σκουπίδι οι συντεχνείες των ΟΤΑ. Αλλα τέτοιες λαμογιές, εν ψυχρώ ,και μέχρι την τελευταία στιγμή !
    Ρε τι’ναι αυτοί !

    Πριν λίγο έίδα ένα ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό flashback στο 2008 με τον Καστανίδη
    στους δρόμους να χτυπιέται ως ενάντιος στην ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών
    και κάποιοι Ούνοι ΠΑΣΟΚ, πιο μπροστά να ξεριζώνουν σχεδόν τα κιγκλιδώματα !

    Υποκρισία…

    Ε ρε γλέντια για τους Μπόμπολες και τους Λάτσηδες.
    Πάλι θα κονομήσουν και θα μεγαλώσουν την περιουσία τους.
    Χέστηκε ο Καστανίδης αν απολυθούν οι εργαζόμενοι ή αν θα πεινάσουν με τις περικοπές.

    Αυτός και η οικογένεια του είναι εξασφαλισμένοι για μια ζωη.
    Στην τελική θα πάνε και στο εξωτερικό να ζήσουν αμα τρώνε φάπες στον δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας τολμήσει πρώτα ο Σαμαράς να τα βάλει με τον Καραμαλισμό και την πλήρη αποδόμηση κάθε μορφής αξιοκρατίας -ρουσφέτια, συνεντέυξεις, δήθεν κοινωνικά κριτήρια διορισμών και στην πράξη κανονική παράκαμψη του ΑΣΕΠ- και μετά ας μας ενοχλήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν απουσίαζε τυχαία.
    Εάν ήταν στην βουλή θα έπρεπε να πει κι αυτός κάτι ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και εκεί θα πιανόταν το ΠΑΣΟΚ και θα ζητούσε εκλογές. Είπαμε, το ΠΑΣΟΚ θέλει να την κάνει, αλλά δεν θέλει να βγει και να πει: σας εξαπατήσαμε και σας κλέψαμε την ψήφο σας και μας εκλέξατε. Δυο χρόνια δεν κάναμε απολύτως τίποτα και τώρα ψάχνουμε αφορμή να την κάνουμε. Άντε ρε Σαμαρά, κάνε την μαλακία και ζήτα εκλογές.
    Εθνοσωτήρες, όταν ζητήσατε την ψήφο του κόσμου έπρεπε να ξέρετε τις δυσκολίες, δεν είναι το παιχνιδάκι σας ή μια αναφορά επιπλέον για το βιογραφικό σας. Οδηγείτε λοιπόν, διότι θα οδηγήσετε έως το τέλος και εκεί θα σας περιμένουμε για το ξύρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά εκανε και απουσίαζε,

    Αφού στη βουλή πλέον, ο ενας κοροιδεύει τον αλλο και επι το ακριβέστερον,

    εκεί που φτύνουν γλύφουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΤΕΡ ΓΙΩΤΗ

    ΣΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΠΑΛΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατ' αρχήν,
    Το γεγονός ότι ένα άτομο είναι δημοσιογράφος
    είναι απόδειξη κάποιας ρωγμής του χαρακτήρα του.

    Οσο για τον Σαμαρά
    είμαι βέβαιος οτι θα έλεγε,

    "ποτέ μην παλεύεις με ενα γουρούνι
    θα γεμίσετε κι οι δυο λάσπη,
    αλλά του γουρουνιού του αρέσει"


    ---Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση