GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συμφωνία ελήφθη με λανθασμένα στοιχεία...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/    Σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα κορυφαίο κατά την γνώμη μας γεγονός, τις συν...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
  
Σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα κορυφαίο κατά την γνώμη μας γεγονός, τις συνόδους της ΕΕ (Κυριακή 23 Οκτωβρίου και Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011) με θέμα την Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση.
Η καγκελάριος της Γερμανίας κα. Α. Μέργκελ δήλωσε σχετικά με την περιβόητη συμφωνία της 21ης Ιουλίου:
• «Η συμφωνία της 21ης Ιουλίου ήταν λάθος διότι ελήφθη με βάση λανθασμένα στοιχεία»
Καλά καταλάβατε, η κα. Α. Μέργκελ μιλάει για την συμφωνία της 21ης Ιουλίου στην οποία συμπεριλαμβάνονταν και η...
εφαρμογή του περιβόητου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής (ΜΠΔΣ). Θυμάστε ότι τότε είχε προβληθεί η ψήφιση του ΜΠΔΣ ως αναγκαία και ικανή συνθήκη για την ομαλή και με την βοήθεια της περιβόητης Τρόικα εξυπηρέτηση του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους.
Δηλαδή τότε οι ΕΕ-ΔΝΤ και ΕΚΤ μας είπαν μέσω του Γιώργου Παπανδρέου, ψηφίστε το ΜΠΔΣ και εμείς θα σας βοηθήσουμε να εξυπηρετήσετε το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος, με αποτέλεσμα τη μεγάλη "νίκη" της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.
Η Ελλάδα όπως θα θυμάται ο καλοπροαίρετος αναγνώστης και ψήφισε και εφάρμοσε το φοβερό και τρομερό ΜΠΔΣ, προκειμένου να ενεργοποιηθεί το σύνολο της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και να εξυπηρετηθεί ευκολότερα το Χρέος της χώρας. Τελικά η συμφωνία της 21ης Ιουλίου εφαρμόζεται μονομερώς από την Ελλάδα, με τα γνωστά σκληρά περιοριστικά μέτρα, ενώ η ΕΕ συζητά νέους όρους και προϋποθέσεις για την διαχείριση του Δημόσιου Χρέους.
Εδώ έχουμε μία ακόμα υπέρ-επιτυχία του Γιώργου Παπανδρέου. Εφαρμόζει μία Οικονομική πολιτική -το ΜΠΔΣ- προκειμένου να εισπράξει κάποια πενιχρά ανταλλάγματα. Όμως τα ανταλλάγματα δεν υπήρχαν. Τώρα επιχειρείται από τους ηγέτες της ΕΕ να ορισθούν επακριβώς τα ανταλλάγματα (μέγεθος και κανόνες του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων PSI, επιτόκια δανεισμού κλπ)
Θυμάστε όλοι το χειροκρότημα που εισέπραξε ο Πρωθυπουργός από τους Υπουργούς του στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεκλήθη αμέσως μετά την επίτευξη της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου; Τώρα αποδεικνύεται σύμφωνα με την δήλωση της κα. Α. Μέργκελ ότι αυτή η συμφωνία βασίστηκε σε λάθος στοιχεία. Δηλαδή οι εδώ Υπουργάρες χτύπαγαν παλαμάκια σε μία συμφωνία που βασίζονταν σε λάθος στοιχεία.
Μπορεί οι φωστήρες και πανέξυπνοι Υπουργοί του Γιώργου Παπανδρέου να χτύπαγαν παλαμάκια σε μία συμφωνία που δεν υπήρχε, όμως ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων όλα αυτά τα είχε δει και γράψει αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου. Συγκεκριμένα στα άρθρα 25, 26, 27 & 28 Ιουλίου με τίτλους:
Είχαμε αναλύσει σε βάθος την συμφωνία της 21ης Ιουλίου και είχαμε φθάσει στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχαν πολλές πιθανότητες αυτή η συμφωνία να εφαρμοσθεί.
Σήμερα που μας δικαιώνει απόλυτα η προαναφερόμενη δήλωση της κας. Α. Μέργκελ, αλλά και η όλη εξέλιξη των γεγονότων, μπορούμε και εμείς να επισημάνουμε ότι:
- Από το καλοκαίρι και έπειτα η Ελλάδα ψηφίζει και εφαρμόζει το ΜΠΔΣ.
- Η Ελλάδα ψηφίζει και θα εφαρμόσει από τον αμέσως επόμενο μήνα το περιβόητο πολυνομοσχέδιο που φαλκιδεύει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
- Η Ελλάδα επιβάλει χαράτσι στα ακίνητα και αυξάνει υπέρμετρα τους φόρους στα ακίνητα κοκ.
Είδατε να κάνει η ΕΕ σήμερα κάτι για την υλοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου; Μάλλον ΟΧΙ.
Αυτό που κατάλαβε και δημοσίευσε ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας της 21η Ιουλίου, που επισημοποίησε η καγκελάριος της Γερμανίας κα. Α. Μέργκελ σήμερα, δεν είχαν καταλάβει οι παλαμοκροτητές Έλληνες Υπουργοί όταν υποδέχονταν τον Γιώργο Παπανδρέου.
Απλά παραμένει το ερώτημα: Τι χειροκροτάτε ρε έρμοι;

4 σχόλια

  1. Επείγον, χάθηκε μπούλης στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας. Θα τον αναγνωρίσετε από τα σουβλάκια που κρατάει στο χέρι και από την χαρακτηριστική φράση που λέει συνέχεια: θέλω playstation ουααααααααααααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΡΑΪΧ-ΧΕΝ-ΜΠΑΧ, ΠΕΙΤΕ
    ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ, ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΥΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΩ ΚΕΦΑΛΙ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΤΑ ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΛΕΖΙΚΑ. ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΟΥΤΑ, ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ SUPER MARKET ΤΗΣ ΦΑΛΗΡΗΜΕΝΗΣ Ε.Ε ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΟΝΕΣΟΥΝ.
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΑ ΕΒΛΕΠΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΚΙ ΑΣ' ΠΕΘΑΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η τροικα ,το μνημονιο αποτελουν συνταγματικο πραξικοπημα .θυμιζουμε την απαιτηση 180 ψηφων βαση του συνταγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πρόκειται να ψηφίσει παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας η ΝΔ.

    «Εάν η επικύρωση της ευρωπαϊκής συμφωνίας από τους 180 βουλευτές εμπεριέχει όρο ότι η Ελλάδα παραχωρεί ένα κομμάτι της εθνικής της κυριαρχίας, η ΝΔ θα καταψηφίσει», ξεκαθάρισε μέσω του ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

    Ο ίδιος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δέχεται πολιτικό εκβιασμό, δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, δεν έχει άποψη και απλά παρακολουθεί και σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική ενημέρωση της κυβέρνησης προς τη ΝΔ.

    Και ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά δήλωσε στο ΒΗΜΑ FM ότι “δεν είναι δυνατόν να ψηφιστεί σύμβαση με παραχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων”.

    Ισχύει η δέσμευση του κ. Σαμαρά, πρόσθεσε ο κ. Σταμάτης. Ο κ. Σαμαράς είπε, μην βάζετε 150, μην βάζετε 180, εάν η σύμβαση είναι καλή θα την ψηφίσω ας είναι και 150, αν είναι 150 δεν θα την ψηφίσω ας ζητάτε και 280.

    Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ “η ερμηνευτική δήλωση κάτω από το άρθρο 28 λέει, το άρθρο αυτό ψηφίζεται και ισχύει για να αντιμετωπίσει το θέμα της ένταξης της χώρας μας στην ΕΕ. Δεν καθιερώνει γενική ρήτρα απόκλισης από ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, αλλά εισάγει εξαίρεση ad hoc για την περίπτωση της ΕΕ. Ο κ. Βενιζέλος δεν πρόκειται να εισηγηθεί τέτοιο.

    Αν προκύπτει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας,
    αυτή δεν «γιατρεύεται» με την υπερψήφιση της συμφωνίας αυτής με τον αριθμό που προβλέπει
    η παράγραφος 2 του άρθρου 28…“

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση