GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι απαντά η Βουλή για το «Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης»...

Από το Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης της Βουλής Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΡΚΟ  ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ» ΓΡΑΜΜΟΥ Με αφορμή πρ...

Από το Γραφείο Τύπου
& Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης
της Βουλής

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΡΚΟ
 ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ» ΓΡΑΜΜΟΥ
Με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα «Αυριανή» του φύλλου της 14ης Οκτωβρίου 2011, που φέρει τον τίτλο «Ανάκτορο για να κάνουν σκι οι Βουλευτές!!!», σας ενημερώνουμε τα εξής:
Πρόκειται για ένα ανυπόγραφο συκοφαντικό κείμενο, με χονδροειδώς ψευδείς αναφορές σε: «δεκάδες εξοχικές επαύλεις», «βουνίσια θέρετρα εξοχικών εκατοντάδων τετραγωνικών για Βουλευτές» και «σπατάλες 16.000.000 ευρώ».
Η αλήθεια είναι ότι στη θέση Λιβάδια - Κοτύλης, στο Γράμμο, είχαν παραχωρηθεί, πριν από χρόνια, από τους κατοίκους της περιοχής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 50 στρεμμάτων για...
 τη δημιουργία του «Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης». Η περιοχή αυτή αφενός είναι γνωστή για την απαράμιλλη φυσική ομορφιά και αφετέρου έχει ταυτιστεί με ορισμένες από τις πιο σημαντικές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας, όπως του έπους του ’40, της εθνικής αντίστασης, αλλά και του εμφυλίου πολέμου.
Οι Δήμοι της περιοχής ανέγειραν, από το 1999 και μετά, τις κτηριακές εγκαταστάσεις στην περιοχή αυτή του Γράμμου, που περιελάμβαναν αίθουσα εκδηλώσεων, εκθεσιακούς χώρους, αίθουσα βιβλιοθήκης και χώρο φιλοξενίας με 12 δωμάτια.
Πριν από περίπου 2 χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή οι τότε Δήμοι Νεστορίου, Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, παραχώρησαν τη χρήση των εγκαταστάσεων στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, προκειμένου αυτό να αποπερατώσει, οργανώσει και λειτουργήσει το «Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης».
Το «Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης» ουδεμία σχέση έχει με «ανάκτορα, εξοχικές επαύλεις, βουνίσια θέρετρα», όπως παραπλανητικά γράφει η εφημερίδα.
Οι δράσεις του «Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης» Γράμμου, περιλαμβάνουν:
- Την οργάνωση συνεδρίων, ημερίδων, συναντήσεων από ή σε συνεργασία με εκπαιδευτικά, ερευνητικά ιδρύματα της χώρας μας και της αλλοδαπής, για θέματα ειδικότερου ιστορικού ενδιαφέροντος, καθώς και για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, δεδομένου ότι η περιοχή του Γράμμου διαθέτει μεγάλο πλούτο χλωρίδας και πανίδας.
- Τη λειτουργία βιβλιοθήκης με 4.500 τόμους ιστορικού και περιβαλλοντικού περιεχομένου για την υποστήριξη μελετών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
- Έκθεση ιστορίας της περιοχής με φωτογραφικό και ψηφιακό υλικό για την ενημέρωση των επισκεπτών.
- Έκθεση για το φυσικό περιβάλλον του Γράμμου με φωτογραφικό και ψηφιακό υλικό, προκειμένου να πληροφορείται, αλλά και να ευαισθητοποιείται ο επισκέπτης σχετικά με τον περιβαλλοντικό πλούτο του Γράμμου και τα είδη σπάνιας χλωρίδας και πανίδας της περιοχής. Σημειώνεται ότι το 2007 ο Γράμμος υπέστη τεράστια οικολογική καταστροφή από τις πυρκαγιές που κατέκαψαν 30.000 στρέμματα του δρυμού.
Αυτή η διπλή λειτουργία του «Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης» έχει ως στόχο όχι μόνο να αποτυπώσει το ιστορικό παρελθόν και να βοηθήσει στην κατανόησή του, αλλά παράλληλα να αναδείξει τον περιβαλλοντικό πλούτο του Γράμμου και την ευαισθησία που δικαιούται η ορεινή αυτή περιοχή.
Αυτόν ακριβώς τον τόπο, που στο παρελθόν σημαδεύτηκε από το διχασμό και την εγκατάλειψη, το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία θέλει να τον μετατρέψει σε σύμβολο συμφιλίωσης και εθνικής ενότητας.
Εντελώς ανυπόστατος είναι άλλωστε και ο ισχυρισμός ότι έχουν διατεθεί 16 εκατομμύρια ευρώ. Οι συνολικές δαπάνες για την ολοκλήρωση, οργάνωση και λειτουργία του «Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης» θα κυμανθούν περί το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Θυμίζουμε τέλος, ότι η λειτουργία του «Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης» δεν είναι το μόνο έργο πολιτιστικού – ιστορικού χαρακτήρα, που επιχειρεί να αναδείξει η Βουλή των Ελλήνων. Εντελώς ενδεικτικά, αναφέρουμε τη χρηματοδότηση της ανακατασκευής του κτηρίου της Ιονίου Βουλής στην Κέρκυρα, μετά από αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και την πλήρη ανακαίνιση του κτηρίου της Μπενακείου Βιβλιοθήκης.
Για όλα τα ανωτέρω σχετικά με το «Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης» έχει γίνει εκτενής δημόσια ενημέρωση τόσο από τον Πρόεδρο της Βουλής, όσο και από ρεπορτάζ στον Τύπο κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Γι αυτό το ερώτημα παραμένει: ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί αυτό το ψευδέστατο και παραπλανητικό δημοσίευμα;

4 σχόλια

  1. ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ Η ΧΥΔΑΙΑ ΟΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια σκοπιμοτητα εξυπηρετει μετα απο τοσες αναβολες, απο διαφορετικες κυβερνησεις , η δημιουργια αυτου του συγκροτηματος , μεσα σε αυτή τη λαιλαπα των οικονομικων μετρων εναντια σε συνταξιουχους και μισθωτους ;;;

    Μηπως ο καισαρισμος του κ. Πετσαλνικου ;;;

    Γιατι οτι εκπορευεται απο την βουλή δεν πρεπει να μπαινει σε κριτικη ;;

    Βλεπε τις αποφασεις του, για του 2.300 υπαλληλους της βουλης , ειδικο βιλαετι,
    βλεπε προνομια βουλευτων , μη τους θιξετε γιατι ειναι επιθεση στη δημοκρατια ;;

    Βρε δεν πατε στο διαολο με ολα αυτα που κανετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ;
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΥΤΕ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30-40 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π
    ΒΡΕ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΥΤΑ:
    Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ;
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΥΤΕ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30-40 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π
    ΒΡΕ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΥΤΑ:
    Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση