GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η πρώτη αλήθεια είναι ο θάνατος»...

Από τον Γιώργο Λιάνη http://www.aixmi.gr/ Τω Αγνώστω διαδηλωτή «Η πρώτη αλήθεια είναι ο θάνατος. Απομένει να μάθουμε ποια είναι η τελευταί...

Από τον Γιώργο Λιάνη

Τω Αγνώστω διαδηλωτή
«Η πρώτη αλήθεια είναι ο θάνατος. Απομένει να μάθουμε ποια είναι η τελευταία» γράφει ο Ελύτης.
Σκέφτομαι πολύ έντονα το θάνατο του 53χρονου εργάτη μέσα στην υψικάμινο της διαδήλωσης.
Μέσα σε αυτή τη φοβερή βουή, τις λάμψεις και τους κρότους. Ένα γεγονός που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν απασχόλησε πολύ το βράδυ της Πέμπτης μια από τις κρισιμότερες συνεδριάσεις του κοινοβουλίου. Σε τι σύγχυση ζούμε Θεέ μου! Σε τι σπαραχτική ερημία. Σε τι ζούγκλα… Θέλω να...
 γράψω δυο λόγια για το θάνατο αυτού του ανθρώπου. Ενός διαδηλωτή αγνώστου σε όλους μας σχεδόν που σε λίγες μέρες ίσως θα έχει ξεχαστεί και το όνομά του. Σαν αυτός ο νεκρός να μην έχει όνομα… Όπως δεν είχαν όνομα, γιατί κανείς ποια δεν τα θυμάται,  οι τρεις μάρτυρες- νεκροί της «Μarfin».
Και όμως ο άνθρωπος είναι το πιο όμορφο λουλούδι της ύπαρξης. Άσχετα αν στις εποχές μας, εποχές ηλιθιότητας και αποβλάκωσης, χάνεται η ακεραιότητα και η μοναδικότητα του.
Μέσα στον τρόμο της νύχτας, μέσα στον τρόμο της ψηφοφορίας ζούσα σε μια αυθεντική αγωνία για το τι ακριβώς συμβαίνει στον τόπο μου. Όλη η Ελλάδα σήμερα ζει σε μια αυθεντική αγωνία. Είναι χειρότερη από πόλεμο γιατί μπορεί να μην έχει πτώματα αλλά έχει χιλιάδες «νεκρούς». Ζώνεκρους. Δεν θέλω να πολιτικολογήσω αυτήν την ώρα. Δεν το ξέρω και δεν μπορώ. Απλά συλλογίζομαι τι σημαίνει αυτός ο θάνατος μέσα στις θυελλοφόρες μέρες που ζούμε. Κανένας δεν μπορεί να μας πει ακριβώς από τι πέθανε αυτός ο άνθρωπος. Ρώτησα τον καθηγητή Κρεμαστινό στο προαύλιο και μου είπε ότι πιθανόν να του έφεραν δυσφορία τα χημικά και μετά μέσα στο διαρκές έντονο στρες να μην άντεξε η καρδιά του. Μόνο η νεκροτομή μπορεί να δείξει τι ακριβώς έγινε. Ένας άλλος γιατρός, πρώην υπουργός από τη Νέα Δημοκρατία που ήταν δίπλα συμπλήρωσε: «Τα ελληνικά νεκροτομεία είναι τα χειρότερα απ’ όλα!». Χαστούκι. Ούτε για το τέλος ενός ανθρώπου δεν μπορεί να προσδιορίσει κάνεις την αιτία και να απαντήσει σε κάποια ερωτήματα.
Κι όμως μέσα στη μαύρη νύχτα της Αθήνας ο θάνατος αυτού του ανθρώπου ήταν μια φωτεινή λόγχη. Μια λέξη που νομίζω πως την έχουμε ξεχάσει πια όλοι οι Έλληνες. ΧΡΕΟΣ. Όχι φυσικά το χρέος της χώρας παρά το διαιώνιο χρέος του ανθρώπου που είναι ίδιο και απαράλλαχτο από τα χρόνια της Αντιγόνης μέχρι σήμερα.
Αυτός ο άνθρωπος βγήκε στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθεί. Αλλάζουν όλα στη ζωή του. Φτωχαίνει το σπίτι του. Η γυναίκα του και οι δυο κόρες του είναι άνεργες. Αυτός ο άνθρωπος ξέρει ότι με αυτά ούτε η άνοιξη είναι άνοιξη, ούτε ο ουρανός ουρανός, ούτε η θάλασσα θάλασσα, αλλά ούτε η ζωή ζωή. Αυτό που ζει είναι η «Ζωή Εν Τάφω».
Με άλλα λόγια η ζωή αυτού του ανθρώπου, όπως και χιλιάδων άλλων, απόγινε μορφή θανάτου. Και την ώρα που αυτός ο άνθρωπος ύψωνε την ελευθερία του, εγώ αισθανόμουνα στο Κοινοβούλιο ότι η ανελευθερία είχε φθάσει στο ζενίθ. Αισθανόμουνα μια αναστροφή ότι δεν ζούμε πια στον Πάνω κόσμο αλλά στον Κάτω κόσμο. Αισθανόμουνα κουρέλι και δεν πιστεύω να ήμουν ο μόνος που αισθανόταν έτσι εκεί μέσα. Σκεφτόμουνα γιατί δεν μπορούμε πια με ακρίβεια να περιγράψουμε τη σημασία ενός τέτοιου γεγονότος; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί έχουμε χάσει την ψυχή μας. Γιατί έχουμε χάσει την ελπίδα μας. Γιατί δεν υπάρχει πια μέσα στην πολιτική ούτε στο πολιτικό μας όραμα η έννοια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Σκέφθηκα και βρήκα κάποιον που νομίζω ότι μπορεί να περιγράψει τι ήταν ο προχθεσινός θάνατος. Ο Χάρολντ Πίντερ, σε ένα συγκλονιστικό βίντεο που έστειλε στους Σουηδούς ακαδημαϊκούς, στην τελετή απονομής του Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2005, μιλώντας για την πολιτική και τους πολιτικούς είπε πως δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια αλλά για την εξουσία και ότι για τη διατήρηση αυτής της εξουσίας θέλουν οι πολίτες να παραμένουν σε άγνοια, χρησιμοποιώντας ένα απέραντο υφαντό ψεμάτων.
Στο ίδιο βίντεο είχε πολλές αναφορές στο θάνατο και τους διάβασε ένα ποίημά του με τίτλο «Θάνατος». Το αντιγράφω:
«Που βρέθηκε ο νεκρός;
Ποιος βρήκε το νεκρό;
Ήταν νεκρός ο νεκρός όταν βρέθηκε;
Πως βρέθηκε ο νεκρός;
Ποιος ήταν ο νεκρός;
Ποιος ήταν πατέρας ή κόρη ή αδερφός
ή θείος ή αδερφή ή μητέρα ή γιος
του νεκρού που εγκαταλείφθηκε;
Ήταν νεκρός ο νεκρός όταν εγκαταλείφθηκε;
Εγκαταλείφθηκε ο νεκρός;
Ποιος τον εγκατέλειψε;
Ήταν γυμνός ο νεκρός ή  ντυμένος για ταξίδι;
Τι σας έκανε να δηλώσετε νεκρό το νεκρό;
Δηλώσατε νεκρό το νεκρό;
Πόσο καλά γνωρίζατε το νεκρό;
Πως γνωρίζατε ότι ο νεκρός ήταν νεκρός;
Τον πλύνατε το νεκρό;
Του κλείσατε και τα δυο του μάτια;
Τον θάψατε το νεκρό;
Τον εγκαταλείψατε;
Τον φιλήσατε το νεκρό;»
Στο Κοινοβούλιο την ώρα που είχαν αρχίσει οι συνήθεις διαξιφισμοί και οι παράλληλοι μονόλογοι, λίγο πριν την τελική ψηφοφορία, σκεπτόμουν να ζητήσω τον λόγο εκτός κανονισμού και να ζητήσω να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για το θάνατο αυτού του ανθρώπου. Μετά κατάπια τη σκέψη μου γιατί σκέφτηκα ότι θα με πουν λαϊκιστή… Θυμάμαι όμως πόσες πολλές φορές στη Βουλή κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή για πολλά γνωστά πρόσωπα ή συναδέλφους στα είκοσι δύο χρόνια που συμπλήρωσα εκεί μέσα. Αυτός ήταν άγνωστος και δεν ήταν συνάδελφος…
Ένας από τους ποιητές που αγαπάω είναι ο Νίκος Καρούζος. Γράφει λοιπόν ότι «μέσα στον άνθρωπο υπάρχει κάποια βαθύτατη νοσταλγία που θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε της απόλυτης γαλήνης. Το μέτρο της είναι ο θάνατος, η πηγή της είναι ο θάνατος. Επειδή ο θάνατος έρχεται κάποια στιγμή να καταλύσει ό,τι μας ανήκει. Δηλαδή να μας γαληνέψει».
Εύχομαι σε αυτόν τον  άνθρωπο να συναντήσει την αιώνια Γαλήνη.
Υ.Γ. Φοβάμαι ότι επέστη η ώρα που στην Ελλάδα πλάι στο μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη» θα στηθεί το μνημείο του «Άγνωστου» διαδηλωτή…

21 σχόλια

  1. ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΚΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΜΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ...
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
    ΣΗΜΙΤΗΣ
    ΦΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλλο πασοκοκουραδι...
    ΣΚΑΣΤΕ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ...
    ΚΑΝΤΑΦΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ στο άνωθεν ......ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΠΑssΟΚ, φωτό.
    -----------------------------------


    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ είπε...___________________________
    παγωμενο... το μελλον σας ΠΑΣΟΚΙΑ +

    Λιβύη: Επιδεικνύουν σε κρεοπωλείο τη σορό του Καντάφι!
    ΤΟΥ ΣΎΝΤΡΟΦΟΥ ..αδελφού ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ διεθνους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ...ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΩΝ.

    Σε μακάβριο «τρόπαιο» έχει μεταβληθεί η σορός του πρώην «ισχυρού άνδρα» της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ...

    Oι άνδρες του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου επιδεικνύουν τη σορό του δικτάτορα σε ένα καταψύκτη κρεοπωλείου στην πόλη Μισράτα, ενώ από τις πληγές του καταδεικνύεται ότι δολοφονήθηκε εν ψυχρώ.

    Το πτώμα του Καντάφι παραμένει γεμάτο αίματα, φοράει μόνο ένα ζευγάρι στρατιωτικά παντελόνια και έχει πεταχτεί σε ένα φτηνό στρώμα, έχοντας γίνει μία φρικιαστική «τουριστική ατραξιόν» και ένα μακάβριο σύμβολο της βίας που μπορεί να αντιμετωπίσει η νέα Λιβύη και με το νέο καθεστώς.

    Εκατοντάδες Λίβυων πολιτών σχηματίζουν ουρά έξω από το κρεοπωλείο στη Μισράτα, με ένα φρουρό να επιτρέπει μικρές ομάδες Λίβυων να μπαίνουν σταδιακά στο δωμάτιο. Ποζάρουν με το πτώμα κάνοντας το σήμα της νίκης και φωνάζουν «Ο Θεός είναι μεγάλος».

    Ο Καντάφι φαίνεται ότι δολοφονήθηκε στα πρώτα λεπτά μετά τη σύλληψή του την Πέμπτη, όταν ανακαλύφθηκε να κρύβεται σε έναν αγωγό αποχέτευσης στην Σύρτη.

    Στο αριστερό μέρος του κεφαλιού του υπάρχει πληγή από σφαίρα που ο δικτάτορας φαίνεται ότι δέχθηκε εξ επαφής. Κηλίδες αίματος φανερώνουν άλλη μία πληγή από σφαίρα στο θώρακά του.

    Σημειώνεται ότι η δολοφονία του Καντάφι προκάλεσε την αντίδραση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Amnesty International, που ζήτησε από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο να διεξάγει έρευνα για το ζήτημα, καθώς η δολοφονία τού αποτελεί έγκλημα πολέμου.

    Τη μοίρα του πατέρα του ακολούθησε και ο γιος του Μουτασίμ. Σε σκηνές ενός βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ο Μουτασίμ καπνίζει ένα τσιγάρο φαινομενικά ήρεμος, αλλά κάποιος φαίνεται ότι τον σκότωσε λίγο μετά τη σύλληψή του.

    Η σορός του επιδεικνύεται σε άλλον καταψύκτη στην Μιζράτα, προκαλώντας και πάλι την παρέμβαση της συγκεκριμένης ΜΚΟ.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ΠΑΣΟΚΟΙ.....ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ..ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αποκαλυψη

    ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ!!!

    Ο Ιδιος ο Ριζοσπαστης λεει οτι το θυμα εγκαταλειφθηκε απο τους συντροφους του και τον μετα τον πηγαν ως την Αιγλη Ζαππειου αντι να τον τρεξουν στο νοσοκομειο που ηταν διπλα!!

    http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6504260


    Καπνογόνο και πυροσβεστήρας έπνιξαν τον οικοδόμο

    Δημήτρης Κοτζαρίδης
    Η αποπνικτική ατμόσφαιρα που προκάλεσε η ρίψη καπνογόνων και η χρήση πυροσβεστήρων από τους προβοκάτορες κατά των διαδηλωτών είχαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του Δημήτρη Κοτζαρίδη.

    Ο διαδηλωτής ζαλίστηκε και έπεσε κάτω. Οι σύντροφοί του τον πήραν στα χέρια για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και τον μετέφεραν εκτός της πλατείας Συντάγματος. Την εικόνα αυτή μεταφέρουν άλλοι τραυματίες διαδηλωτές. Ο τραυματίας διαδηλωτής που μεταξύ των άλλων μετέφερε την εικόνα στους γιατρούς και στον πατέρα του, ήταν μέχρι αργά το βράδυ στον «Ευαγγελισμό» και του προσφέρονταν οι πρώτες βοήθειες. Ο τραυματίας δεν γνώριζε το θύμα, αλλά τον ταυτοποίησε μετά την ανακοίνωση για το θάνατο του οικοδόμου στον «Ευαγγελισμό».

    Τις εικόνες αυτές τις έζησαν έντονα οι συγγενείς, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό», που - πέραν των εφημερευόντων - προσέτρεξαν στο νοσοκομείο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Ο αγωνιστής οικοδόμος μετά την κατάρρευσή του από το καπνογόνο μεταφέρθηκε από τους συντρόφους στην «Αίγλη» Ζαππείου, ενώ ταυτόχρονα κλήθηκε το ΕΚΑΒ. Ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ επιβιβάστηκε σε μηχανή του ΕΚΑΒ, αλλά στη διάρκεια της μεταφοράς του έπαθε ανακοπή (κολπική μαρμαρυγή).

    Στον «Ευαγγελισμό», όπου μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κοτζαρίδης, διαπιστώθηκε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου, «πως ο 53χρονος πολίτης ήταν απνοϊκός, χωρίς σφυγμούς, με μυδρίαση και δεν έφερε κανένα τραύμα. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψής του για 50 λεπτά από τους γιατρούς του νοσοκομείου, κατέληξε».

    Δηλαδή, από την ανακοίνωση διαγράφονται στην κυριολεξία όσα συνέβησαν
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΑΒΟΗΘΗΤΟΝ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ

    ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

    π.

    23 Οκτ 2011 9:15:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αστεγοι,ανεργοι,και χωρις πολιτικα δικαιωματα..
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ..
    μας τα ζαλισατε κουμουνια..
    ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λιάνη υπήρξες για 20 χρόνια, όπως λες, ένας από αυτούς που μας οδήγησαν στην κατάρρευση. Όταν κάποιος αδιαμαρτύρητα συμπλέει με μια πολιτική εκτροχιασμού είναι ή βλάκας
    ή συνένοχος. Ο άνθρωπος αυτός σκοτώθηκε γιατί εσύ βολεύτηκες με την διαφθορά. Άσε λοιπόν τα εκ του ασφαλούς δάκρυα και άραξε στην Φλώρινα να γράφεις ποιήματα αυτοκριτικής και αυτοτιμωρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αποκαλυψη

    θα ειχε σωθει ο ανθρωπος αν οι "συντροφοι" ειχαν ιατρικη ομαδα και τον πηγαιναν αμεσως στον Ευαγγελισμο!! Και να δεν τον βαζανε μπροστα χωρις κρανος και μασκα!

    Γιαυτο κανουν την παπια και δεν μιλανε για χτυπηματα στο κεφαλι ελεγε ενας μπλογερ του δρ Κουτσουκου!

    Ποσες ωρες τον καθυστερησαν και γατί
    Αν ηταν 2 οι ωρες εγκαταλειψης πρεπει να διωχτει ποινικα η ηγεσια του ΠΑΜΕ για εγκαταλειψη τραυματια με δόλο εκλεγε μπλογκερ τοπυ δρ Κουτσουκου!

    Αυτα τα λιγα για τις ματαιοδοξιες του ΠΑΜΕ που θελει να καπελωσει τους αγωνες

    Νικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αποκαλυψη

    θα ειχε σωθει ο ανθρωπος αν οι "συντροφοι" ειχαν ιατρικη ομαδα και τον πηγαιναν αμεσως στον Ευαγγελισμο!! Και αν δεν τον βαζανε μπροστα χωρις κρανος και μασκα!

    Γιαυτο κανουν την παπια και δεν μιλανε για χτυπηματα στο κεφαλι ελεγε ενας μπλογερ του δρ Κουτσουκου!

    Ποσες ωρες τον καθυστερησαν και γατί
    Αν ηταν 2 οι ωρες εγκαταλειψης πρεπει να διωχτει ποινικα η ηγεσια του ΠΑΜΕ για εγκαταλειψη τραυματια με δόλο ελεγε μπλογκερ τοπυ δρ Κουτσουκου!

    Αυτα τα λιγα για τις ματαιοδοξιες του ΠΑΜΕ που θελει να καπελωσει τους αγωνες

    Νικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αποκαλυψη

    θα ειχε σωθει ο ανθρωπος αν οι "συντροφοι" ειχαν ιατρικη ομαδα και τον πηγαιναν αμεσως στον Ευαγγελισμο!! Και αν δεν τον βαζανε μπροστα χωρις κρανος και μασκα!

    Γιαυτο κανουν την παπια και δεν μιλανε για χτυπηματα στο κεφαλι ελεγε ενας μπλογερ του δρ Κουτσουκου!

    Ποσες ωρες τον καθυστερησαν και γατί
    Αν ηταν 2 οι ωρες εγκαταλειψης πρεπει να διωχτει ποινικα η ηγεσια του ΠΑΜΕ για εγκαταλειψη τραυματια με δόλο ελεγε μπλογκερ τοπυ δρ Κουτσουκου!

    Αυτα τα λιγα για τις ματαιοδοξιες του ΠΑΜΕ που θελει να καπελωσει τους αγωνες

    Νικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αστεγοι,ανεργοι,και χωρις πολιτικα δικαιωματα..
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ..
    μας τα ζαλισατε κουμουνια..
    ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΛΟΒΕΡΔΟΣ-ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ------------------------------
    ωωωω..
    ωωωωωωω

    ΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΔΟΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

    ΣΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΙΠΟΚΡΑΤΟΥΣ
    ΤΟΥ ΔΩΣΑΝΕ.

    Ή ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΑΡΑΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
    ΠΑΣΟΚ ΚΑΝΕΝΑ ΧΗΜΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

    ΚΑΙ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. οι "αναλύσεις" ενός clown από την αυλή του Ανδρέα και της Mιμης μας λείψαν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. σανταμ-τσαουσεσκου-κανταφι-νορβηγια.
    γιατι αραγε να σας μισουν τοσο πασοκια;
    και οχι μονο τους αρχηγους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ

    Δημήτρης Κοτζαρίδης
    ΝΕΚΡΟΣ

    ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ??

    ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΨΥΧΟΡΑΓΟΥΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΡΗΓΑ?

    ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΔΙΩΞΗ ΚΞΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΜΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Ο κουκουλοφόρος…ζει"...ΦΥΣΙΚΑ !
    ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
    ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ......



    Πειστήρια υπάρχουν αρκετά για την διασύνδεση μεταξύ κουκουλοφόρων-κρανοφόρων χρυσαυγιτών αλλά και οπαδών του ΛΑΟΣ που είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

    Να θυμήσω μερικά:

    “Τον υποψήφιο Δήμαρχο Βοιωτίας και στέλεχος του κόμματός του Ν. Τούτουζα απομάκρυνε ο Γ. Καρατζαφέρης ύστερα από το βίντεο που τον δείχνει να συμμετέχει στις πρόσφατες αντισυγκεντρώσεις στον Άγιο Παντελεήμονα πλάι σε μέλη της Χρυσής Αυγής, κρατώντας λοστό.
    Όπως δήλωσε ο κ. Τούτουζας, βρισκόταν στο σημείο απλά… για συμπαράσταση.”

    http://www.inews.gr/97/politeftis-tou-laos-sta-epeisodia-tou-ag-panteleimona.htm
    ---------------------------------

    “Είδαν το φως το αληθινό στο πρόσωπο του Χίτλερ οι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ με τα στυλιάρια τους οποίους περιέθαλψαν οι άνδρες των ΜΑΤ στο γωστό Video που κάνει το γύρο του διαδικτύου.
    Σήμερα εμφανίστηκε στο… Mega ένας εξ αυτών και δήλωσε στον Οικονομέα ότι τους απεγκλώβισε η Αστυνομία από μια πολυκατοικία που τους κρατούσαν όμηρους οι αναρχικοί.

    Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι αρθρογραφεί στο “Απολλώνειο Φως” προσπαθώντας να μεταδώσει το πνεύμα του Εθνικοσοσιαλισμού στις αστικές συγκοινωνίες.”

    http://www.inews.gr/63/HEIL-HITLER-HEIL-ethel-arthrografoi–tou-apolloneiou-fos–oi-ergazomenoi-tis-ethel-me-ta-styliaria-pou-tous-periethalpse-i-agkalia-ton-matatzidon.htm
    ---------------------------------

    Το Σάββατο 28 Μάη 2011 σε συνέντευξη του ο Γ. Καρατζαφέρης, στο κανάλι “contra” συνομιλώντας με την δημοσιογράφο Βίκυ Μιχαλονάκου… είπε μεταξύ άλλων: «η ΧΡΥΣΗ ΑΥΤΗ δεν είναι ούτε ακροδεξιό, ούτε Ναζιστικό κόμμα, αλλά ένα νόμιμο κόμμα της Ελληνικής Δεξιάς!…»

    http://www.inews.gr/116/an-thelete-akrodexia-psaxte-sto-08-tou-voridi-pou-einai-me-ton-lepen-kaienergoumeno-ton-evraion.htm
    ----------------------------------

    Μακάρι το ΚΚΕ να έχει και να βγάλει στην δημοσιότητα
    ο,τιδήποτε στοιχείο διαθέτει.
    Προς το παρόν, ρίξτε μιά ματιά σε ένα βίντεο, που βρήκα στο Youtube,
    το οποίο μού φαίνεται πολύ ύποπτο:

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ysB_A8bahdY

    Μόνο δική μου ιδέα είναι, το ότι ο μασκοφόρος με το μπλέ καπελάκι
    και το ματσούκι στο χέρι δίνει εντολή στην διμοιρία των ΜΑΤ,
    υποδεικνύοντας κιόλας από πού να οπισθοχωρήσουν;
    Πείτε καμμιά γνώμη, γιατί έτσι όπως το βλέπω εγώ
    επιβεβαιώνεται πλήρως η Παπαρήγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΥΤΗ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΜΑΘΑΜΕ ΠΛΕΟΝ. ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΑΚΑΒΡΙΟ, δεν συμφωνούμε βέβαια, αλλά η ευρηματικότητα κάποιων είναι αξεπέραστη !!!

    Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████100% Complete.

    Georgios Papandreou ██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒Loading...

    απο ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ

    ________________________________
    κακή νύχτα ΠΑΣτόκοι >>>>>>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

    Μαλάκας για πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δημήτρης Κοτζαρίδης ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ .
    ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ .
    ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λιάνη,
    σκουπίσου ρε.
    Πάλι ψαρεύεις λαϊκό έρεισμα.
    Μπαγαπόντη.
    Τι θα γίνει με σάς πολιτικοκύνες?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. o sixamenos kaphleyetai to 8anato enow an8rwpoy.sto diaolo na pate eseis kai to faidro a8lio trisa8lio sixamero vrwmiko kommasas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση