GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς τα "σπάσανε" Παπανδρέου και Σαμαράς...

 Οριστική είναι πλέον η ρήξη στις σχέσεις του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά μετά και την τηλεφωνική ...

 Οριστική είναι πλέον η ρήξη στις σχέσεις του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά μετά και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν -σε έντονο ύφος- αργά το πρωί της Τετάρτης. Μετά την εξέλιξη αυτή δεν υπάρχει καμία προοπτική συγκυβέρνησης και η μόνη...
 λύση, όπως παρατηρούν έμπειρα στελέχη και από τα δυο κόμματα, είναι μια εκλογική αναμέτρηση.
«Η μόνη λύση που μπορεί να υπάρξει είναι οι πρόωρες εκλογές» λένε χαρακτηριστικά. Η αρνητική απάντηση που έδωσε ο κ. Σαμαράς στον πρωθυπουργό στο αίτημά του να πάνε μαζί στις Bρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής και να έχουν κοινή στάση, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης.
«Αν άλλωστε εγώ γυρίσω και σε συκοφαντώ όπως είπες, τότε τον συκοφάντη τι τον θες μαζί σου, για επικοινωνιακό τέχνασμα;» ήταν η πιο χαρακτηριστική φράση του κ. Σαμαρά που σημάδεψε μια ακόμα επεισοδιακή συνομιλία τους.
Από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν έκδηλη η απογοήτευση από την εξέλιξη, τόσο της χθεσινής συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον κ. Σαμαρά, όσο και από τη σημερινή τους συνομιλία.
«Ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ αποτελούν την μοναδική περίπτωση αντιπολίτευσης σε όλη την Ευρώπη που δεν αναλαμβάνει στοιχειωδώς τις ευθύνες της για να βοηθήσει τη χώρα της» ανέφερε με έμφαση ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλ. Μόσιαλος.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» επεσήμανε σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος στον Πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό καθώς έχουν τελείως διαφορετική φιλοσοφία και αντίληψη.
«Όταν ένας Πρωθυπουργός και ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνε μαζί στο εξωτερικό, σημαίνει ότι εμφανίζονται στους ξένους με μια κοινή θέση για κάτι που ζητάνε ή διαπραγματεύονται» του είπε ο κ. Σαμαράς και ρώτησε τον κ. Παπανδρέου: «Εσύ τι ζητάς; Τι εθνική γραμμή έχεις; Έδωσες χθες καμία εθνική γραμμή; Θα δεσμεύσω όλη τη χώρα για κάτι που δεν ξέρω; Πρώτα απ όλα έχουμε συμφωνήσει σε τίποτα μαζί;».
Διχογνωμία για τη διαπραγμάτευση
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του επεσήμανε τη διχογνωμία που υπάρχει και στο εσωτερικό της κυβέρνησης και τις διαφορετικές αντιλήψεις που διατυπώνονται για πολλά θέματα.
 «Εδώ ούτε με τους υπουργούς σου δεν έχεις κοινές θέσεις και διαφωνείτε για την οικονομική σου πολιτική. Πού ξέρω εγώ στο παρασκήνιο τι έχεις συμφωνήσει. Εδώ δεν μας έχεις δώσει ούτε τις επιστολές που έστειλες στο ΔΝΤ και στις ζητήσαμε, θέλεις να νομιμοποιήσω αυτά που δεν ξέρω;» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Θα πάω με κλειστά χαρτιά να συμφωνήσω σε ό,τι ήδη έχεις εκεί συμφωνήσει; Και τι διαπραγματεύσεις κάνετε; Αυτά που είπε ο Βενιζέλος ότι ξεκινάει σήμερα».
Από την πλευρά της κυβέρνησης, επεσήμαναν ότι ο κ. Σαμαράς είχε συνεχώς ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, τόσο από τον Πρωθυπουργό, όσο και από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο, ενώ υπήρξε και πληροφόρηση σε υπηρεσιακό επίπεδο. Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη τον κ.Σαμαρά ο οποίος παρουσία στενού του συμβούλου ενημερώθηκε πλήρως για την κατάσταση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Πρωθυπουργός τόνισε στον κ. Σαμαρά ότι δεν έχει κλείσει τίποτα στη διαπραγμάτευση που γίνεται στις Βρυξέλλες. «Είναι ανοικτά όλα τα σημαντικά ζητήματα και ότι εάν δεχόταν να πάνε σε κοινή διαπραγμάτευση θα είχε καθημερινή ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα».«Εγώ θα πάω στις Βρυξέλλες, αλλά μόνος μου»Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε στον κ. Παπανδρέου ότι αυτός θα πάει στις Βρυξέλλες και στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία μετέχουν και οι περισσότεροι αρχηγοί κρατών θα υποστηρίξει τις θέσεις του για μια αλλαγή της οικονομικής πολιτικής που θα δώσει προοπτική ελπίδας και ανάκαμψης της χώρας.
«Θα πάω στις Βρυξέλλες και θα κάνω το εθνικό μου καθήκον. Αυτό που έκανα ενάμιση χρόνο και εσείς πάντα χαιρόσασταν όταν διαφωνούσαν μαζί μου. Και εχθές ακόμα αυτά που είπες στο κοινοβούλιο όταν με καθύβριζες, και όταν εμείς μιλούσαμε ο Βενιζέλος μας έβριζε στη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
Η άρνηση του κ. Σαμαρά ήταν σαφής και κατηγορηματική και του υπογράμμισε με έμφαση: «Άρα θα πάω Βρυξέλλες αλλά όχι μαζί σου. Δεν βοηθιέται έτσι η χώρα, και η δημοκρατία πρέπει να έχει εναλλακτικές λύσεις. Να κάψω την προοπτική της χώρας για μια άλλη λύση;».
Σε αρκετά σημεία της συνομιλίας τους υπήρξε ένταση και μάλιστα ο κ. Σαμαράς επέκρινε τον Πρωθυπουργό για τις κατηγορίες ότι η ΝΔ μιλάει για…«Γουδή». «Και κάτι ακόμα, το Γουδί να ρωτήσεις ποιος το είπε και σίγουρα όχι εγώ...» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
 «Αρνείται να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια»
Με επιθετικό τόνο ο κ. Μόσιαλος άσκησε κριτική στον κ. Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ με προφάσεις και υπεκφυγές, αναζητεί άλλοθι για να αρνηθεί για ακόμη μια φορά να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην εθνική προσπάθεια που κάνει η χώρα με τις θυσίες του Ελληνικού λαού.
Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, ο Πρωθυπουργός, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ τον ενημέρωσε, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρότεινε κοινή στάση και δράση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως διεθνώς.
Παράλληλα ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός, πρότεινε στον κ. Σαμαρά να τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
«Ο κ. Σαμαράς επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Σήμερα απάντησε αρνητικά» υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος και συμπλήρωσε στον ίδιο επιθετικό τόνο: «Ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ αποτελούν την μοναδική περίπτωση αντιπολίτευσης σε όλη την Ευρώπη που δεν αναλαμβάνει στοιχειωδώς τις ευθύνες της για να βοηθήσει τη χώρα της».
«Ας σοβαρευτούν στην κυβέρνηση»Από τη ΝΔ επισημαίνουν μια -κατ' αυτούς- ανακρίβεια, υποστηρίζοντας με έμφαση ότι ουδέποτε ο Πρωθυπουργός έθεσε στη χθεσινή τους συνάντηση θέμα κοινής τους παρουσίας στη Σύνοδο της ΕΕ.
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Ι. Μιχελάκης αντέδρασε άμεσα και επέκρινε τον κ. Μόσιαλο για το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσής του.
«Ο κ. Μόσιαλος, προφανώς, μπέρδεψε το περιεχόμενο της χθεσινής συνάντησης με το περιεχόμενο του σημερινού τηλεφωνήματος. Γιατί χθες δεν υπήρξε καμία πρόταση για Βρυξέλλες. Επιτέλους, ας σοβαρευτεί!» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.
Ομως, από την κυβέρνηση επιμένουν κατηγορηματικά ότι ο Πρωθυπουργός έθεσε το θέμα της κοινής παρουσίας τους στις Βρυξέλλες και θεωρούν πως η αξιωματική αντιπολίτευση ουσιαστικά ψεύδεται.
Πηγή: http://www.tovima.gr/

25 σχόλια

  1. Δεν τον βλέπω να κάνει παρέλαση τον ΓΑΠ,
    για την επέτειο του ΟΧΙ.

    Άλλωστε μόνο το yes men ξέρει!!!

    Φοβαται ο Παπανδρέου.
    Φοβαται πολύ.
    Ισως να βλέπει ενοχλητικές ομοιότητες με το τέλος των φίλων του + + +
    στη “Σοσιαληστική Διεθνή”…

    Οι πραιτωριανοι ειναι οι τελευταιοι που πεφτουν μαζι με τον αρχηγο

    - ΣΑΝ ΤΟ ΜΑΣΤΟΥΡΗ υπηρεσίας της ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ
    στα σχόλια-

    Δεν αξιζει κανεις ουτε να ασχολειται ΠΙΑ
    με τετοιου ειδους Homus pasokus.

    ΚΑΙ Απολυτως σωστη η θεση Σαμαρα,
    οχι στο ανακατεμα της τραπουλας με το Πασοκ.

    Επιθεση σε ολα τα μετωπα, αρκετη αβαντα τους καναμε, το κερδος ηταν βρισιες και απαξιωση.

    το γουρουνι δεν το φιλας στο στομα.
    ΤΕΛΟΣ
    οποιαδήποτε επαφή...
    ΛΕΡΩΝΟΥΝ τα παντα,. ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ γύρω τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τελευταίο αντίο σε αυτον
    που παρέδωσε την χώρα μας.
    ================================

    Όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, κανένα σχέδιο δεν είναι τέλειο, όσο καλό και αν φαίνεται. Και το γερμανικό σχέδιο που με τόση προθυμία επιθυμούν να εφαρμόσουν ο κ. Παπανδρέου και οι συν αυτώ ‘’σωτήρες του έθνους’’, δεν είναι, όχι μόνο καλό, αλλά ούτε καν επαρκές. Είναι παραπάνω από πιθανόν η πτώχευση να προκύψει από ατύχημα και να είναι άτακτη. Εκτός από πιθανό, μέρα με τη μέρα γίνεται και περισσότερο επιθυμητό, αφού οι αξιώσεις που συνοδεύουν την ελεγχόμενη πτώχευση, αγγίζουν τα όρια της τιμωρίας ενός ολόκληρου λαού. Η ενδοτικότητα της κυβέρνησης κατάντησε τη χώρα μας κολαστήριο, το οποίο χρησιμοποιείται ως παράδειγμα για το σωφρονισμό των άτακτων νοτίων της Ευρώπης.

    Κάτι που ενισχύει ακόμα περισσότερο την πιθανότητα εκδήλωσης ατυχήματος, το οποίο παρεμπιπτόντως αναμένεται να προκαλέσει σεισμό στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, είναι η –επιτέλους- αλλαγή τακτικής των κινητοποιήσεων. Μέχρι πρότινος η κυβέρνηση ήταν αντιμέτωπη με ένα συμβατικό σύστημα αντίδρασης, οργανωμένο συνήθως από πειθαρχημένους κομματικούς συνδικαλιστές, που περιελάμβανε απεργίες, πορείες και τα συνηθισμένα έκτροπα. Piece of cake για τα πάνοπλα ματ και την Υπηρεσία προπαγάνδας:

    Λίγα χημικά παραπάνω, κάμποσο αναίτιο ξύλο, ένας – δύο προπηλακισμοί δημοσιογράφων για παραδειγματισμό, μετά ρίχνανε στη ‘’μάχη’’ το παρακράτος για να εξαγριωθούν οι νοικοκυραίοι και να γαβγίζει ο Πρετεντέρης, στήνανε και ένα τοίχος στη Bουλή μην τυχόν προκύψει καμία στραβή και όλα μέλι γάλα.

    Όσο όμως το κίνημα ανδρώνεται και απογαλακτίζεται από το κομματικό κατεστημένο, η αντίσταση μεταλλάσσεται και γίνεται πιο ουσιαστική. Είναι βέβαια λυπηρό να περιμένεις να σωθείς από το ΠΑΜΕ, τη ΓΕΝΟΠ ή την ΠΟΕ ΟΤΑ, για πολλούς και διάφορους λόγους, που δεν θα αναλύσουμε τώρα. Αλλά ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Και, είτε μας αρέσει, είτε όχι, μπροστά στην καταστροφή που βλέπουμε να έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, οφείλουμε να παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές και να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον.

    Η κινητοποίηση αυτή δεν μοιάζει με τις προηγούμενες. Γιατί στις προηγούμενες υπήρχαν ακόμα περιθώρια. Σήμερα δεν υπάρχουν καθόλου περιθώρια, καθώς η αήθης αυτή κυβέρνηση αποφάσισε να εκθεμελιώσει κάθε έννοια πρόνοιας και έπειτα από μια άνευ προηγουμένου ληστρική φοροεπιδρομή επί δικαίων και αδίκων, να συλήσει ακόμα και αυτή την πενιχρή συλλογική σύμβαση εργασίας. Και δεν είναι μόνο αυτό, γιατί η αξιοπρέπεια και το φιλότιμο των Ελλήνων θα μπορούσαν να δεχθούν οποιαδήποτε θυσία. Δεν μπορούν όμως να δεχθούν την εισβολή Ευρωπαίων γραφειοκρατών οι οποίοι θα καθοδηγούν ως μαριονέτες τους εκλεγμένους πολιτικούς.

    Έπειτα από δύο χρόνια ωμής κρατικής βίας, κατακερματισμού των κοινωνικών αντιστάσεων, λοιδορίας επαγγελματικών ομάδων και υφαρπαγής εισοδημάτων, φαίνεται πως αρχίζουμε να βρίσκουμε μια υποτυπώδη συνοχή, ένα σημείο μηδέν πέρα από το οποίο είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε, ξεπερνώντας κομματικές ταυτότητες και παρωχημένες αντιλήψεις ή φθόνο για κλάδους που θεωρούμε προνομιούχους.

    Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, είμαστε έτοιμοι να πούμε το τελευταίο αντίο σε αυτούς που βίασαν αισχρά την πατρίδα μας και ύστερα την παρέδωσαν βορά στα κοπρόσκυλα της διεθνούς τοκογλυφίας.
    ---------------------------------------
    Είμαστε θυμωμένοι και αποφασισμένοι.
    Θα είμαστε μαζικά στο πλευρό όλων αυτών που αποφάσισαν να αντισταθούν με όποιο τρόπο έκριναν χρήσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ΕΦΤΥΣΕ κανονικά το γιο-γιο της Μάργκαρετ
    ...........................................

    Οριστική ρήξη Σαμαρά-Παπανδρέου"
    ---------------------------------
    «Άγρια» συνομιλία Παπανδρέου-Σαμαρά πριν από λίγο μετά από ένα μαραθώνιο διαρροών και κατηγοριών. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής κάτι που όπως βγαίνει από τη Νέα Δημοκρατία, δεν το ζήτησε χτες στη συνάντησή τους.

    Ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε με έντονο ύφος
    κάθε τέτοια προοπτική λέγοντας χαρακτηριστικά .. «ότι ένας Πρωθυπουργός και ένας Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πάνε μαζί για να ζητήσουν κάτι έχουν χαράξει μια κοινή εθνική γραμμή και πάνε να τη διαπραγματευτούν..

    Εσύ δεν παρουσίασες τίποτα τέτοιο ούτε σε μένα αλλά ούτε στους υπουργούς σου.
    Εδώ δε συμφωνείς με τους υπουργούς σου.
    Δεν έκανες καν τον κόπο να δώσεις τις επιστολές που σου ζητήσαμε. Θέλεις να νομιμοποιήσεις αυτά που εσύ έχεις συμφωνήσει, όλα αυτά δεν είναι παρά ένα επικοινωνιακό κόλπο για να καλύψεις της αποτυχία σου.

    “Όταν ένας Πρωθυπουργός και ένας αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνε μαζί σημαίνει ότι εμφανίζονται στους ξένους με μια κοινή θέση για κάτι που ζητάνε ή διαπραγματεύονται.

    Εσύ τις ζητάς ;
    Τι εθνική γραμμή έχεις ;
    Μου έδωσες χθες καμία εθνική γραμμή;....”

    Εγώ δε θα συμφωνήσω ποτέ σε καταστροφικές λύσεις και παρασκηνιακές συμφωνίες.
    Σε τελευταία ανάλυση θέλεις μαζί σου αυτόν που εσύ αποκάλεσες συκοφάντη.

    Δε θα υπονομεύσω εγώ τη μόνη εναλλακτική λύση που έχει η χώρα.
    Η Δημοκρατία πρέπει να έχει εναλλακτικές λύσεις»....

    ΜΠΡΑΒΟ
    ΠΡΟΕΔΡΕ Α Ν Τ Ω Ν Η

    ΦΤΥΣΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣ
    ΤΟΝ clown... ΤΟΝ ΛΗΓΜΕΝΟ ΝΑΡΚΩΜΑΝΗ....ΜΑΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συζητούν 2 τελειωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν τον βλέπω να κάνει παρέλαση τον ΓΑΠ,
    για την επέτειο του ΟΧΙ.

    Άλλωστε μόνο το yes men ξέρει!!!

    Φοβαται ο Παπανδρέου.
    Φοβαται πολύ.
    Ισως να βλέπει ενοχλητικές ομοιότητες με το τέλος των φίλων του στη “Σοσιαληστική Διεθνή”…

    Οι πραιτωριανοι ειναι οι τελευταιοι που πεφτουν μαζι με τον αρχηγο
    - ΣΑΝ ΤΟ ΜΑΣΤΟΥΡΗ υπηρεσίας της ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ
    στα σχόλια-
    δεν αξιζει κανεις ουτε να ασχολειται ΠΙΑ
    με τετοιου ειδους Homus pasokus.

    ΚΑΙ Απολυτως σωστη ηθεση Σαμαρα,
    οχι στο ανακατεμα της τραπουλας με το Πασοκ.

    Επιθεση σε ολα τα μετωπα, αρκετη αβαντα τους καναμε, το κερδος ηταν βρισιες και απαξιωση
    το γουρουνι δεν το φιλας στο στομα.

    ΤΕΛΟΣ οποιαδήποτε επαφή...
    ΛΕΡΩΝΟΥΝ τα πανατα ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ γύρω τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ηλιθιο βλακογιοργο πρεπει να αισθανεται ευτυχης που στις παρουσα φαση δεν ειναι αρχηγος της Ν.Δ ο κ.Παν. Ψωμιαδης..

    Θα το ειχε ξεφτιλισει τελειως αυτο το αχρηστο φυτο..

    Θα το ειχε ξεσκισει αυτο το ανεκδιηγητο φιογκο..

    Θα το ειχε κανει τελειως ρομπα/ρεζιλι..

    Διοτι στη πραγματικοτητα αυτο το αχρηστο διανοητικα αναπηρο βλημα βλακογιοργο ΦΟΒΑΤΑΙ να παει μονο του στην Ευρωπη..

    Καπου ισως καταλαβε οτι πηραν χαμπαρι τι βλημα ειναι και φοβαται να μην το ξεφτιλισουν τελειως εκει.. να μην του μιλαει κανεις να το αποφευγουν να γελανε κοιταζοντας το και τετοια..πραγματα διολου απιθανα..

    Α! ρε φιογκο Α! ρε νουμερο.. Α! ρε βλητο διανοητικα αναπηρο βλημα βλακογιοργο..
    Τρελλαινομαι στη σκεψη οτι σε βαλανε πορδηπουργο αλλα κομα πιο πολυ που ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙΣ με την ποινη που ταιριαζει στους προδοτες στους εφιαλτες,στους κατοχικους στους δοσιλογους ...
    Ειναι το συστημα ετσι ..Δεν θα γλυτωσεις ΜΟΝΟ λογω βλακειας αχρηστο φυτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΝΟΜΑ , ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ;
    Τους Βούλγαρους , τους Ρουμάνους , τους Αλβανούς που έχει διορίσει παράνομα το ΠΑΣΟΚ , ως μονίμους :
    Στο δημόσιο , στα νοσοκομεία , στο Ι.Κ.Α και στους δήμους θα τους πιάσει η εφεδρεία η θα την πληρώσουν μόνο τα κορόιδα οι Έλληνες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το εχει στο μυαλο του το γουδι ο παπανδρεου....το τρεμει το γουδι....βλεπει οτι ερχεται το γουδι και το αισθανεται ο παπανδρεου....ψαχνει να βρει συνενοχους μηπως και σωθει....πλεον το πανηγυρι τελειωσε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια λέξη υπάρχει μόνο για τον Γ.Α.Π. : ΗΤΤΑ! ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...
    ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...

    δύο ιδιαίτερα προβεβλημένα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του οποίου ηγούνται οι Ευάγγ. Βενιζέλος και Παντελης Οικονόμου εμφανίζονται να οφείλουν χιλιάδες ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, τα οποία έλαβαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα για δήθεν συμμετοχή τους σε ερευνητικά προγράμματα ως καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τώρα καλούνται να τα επιστρέψουν.

    τα δύο πρόσωπα είναι πολύ σημαντικά και κατέχουν θέσεις κλειδιά: Ο ένας είναι ο Γιώργος Ζανιάς, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, αυτός που συχνά δίπλα στον πρωθυπουργό συμμετέχει στις συναντήσεις με όλους τους μεγάλους της Ευρώπης. Και ο δεύτερος είναι ο Διομήδης Σπινέλης, γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγω πιστευω οτι ΜΟΝΑΔΙΚΗ λυση που απεμεινε ειναι να παρουσιασθει καποιος "τρελλος" Παπαδοπουλος ,που ναι μεν θα βαλει το κεφαλι του στον ντορβα,αλλα αν επικρατησει θα συλλαβει και θα εξοντωσει ΟΛΑ τα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..
    Τουφεκισμο απαγχονισμο παντως θα τα ξεπαστρεψει ΟΛΑ αυτα τα σκυλια..

    Σημερα ειδα το ηλιθιο βλακογιοργο να λεει οτι ..
    Μιλανε για Γουδι για κρεμαλες ..
    Χα! το ηλιθιο σκατοπραμμα νομιζει οτι αν δεν ειχε εκατονταδες μπατσους γουρουνια δολοφονους να το φυλανε θα εβγαινε στο δρομο και ολοι θα τρεχαμε να του ..δωσουμε το μισθο μας να μας σωσει!!
    Μιλαμε το ηλιθιο σκατοπραμα δεν εχει επαφη με το περιβαλλον..Μιλαμε ζει στο κοσμο του το ηλιθιο σκατοπραμμα..
    Μιλαμε ακομα πιστευει οτι ειναι πρωθυπουργος ..
    Α!
    Και τωρα φοβαται να παει μονο του στην Ευρωπη και θελει και το Σαμαρα μαζι του..
    Γιατι δεν μπορει μονο του να "μας σωσει"!!

    Πουστη να σε ειχα στα χερια ηλιθιο σκατοπραμμα της μαργκαρετ τσαντ γαμημενε βλακογιοργο θα σε εκανα εγω να πεις και αληθεια.. αχρηστο φυτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το τέρας που εξέθρεψε το πελατειακό σύστημα αντιστέκεται.
    Θα πληρώσει τώρα η πατρίδα μας δηλ οι φτωχοί της, ακόμα μια φορά την ιδιοτέλεια, τη συναλλαγή και τον καιροσκοπισμό των πολιτικών μας.
    Είμαι δημόσιος υπάλληλος ΠΕ (από τους πληβείους) με τελευταίο μισθό σε Διευθυντική θέση πριν από τη σύνταξη 1660 €.
    Διαχειρίστηκα τα πενιχρά μου εισοδήματα με στερήσεις που όμως δεν αφαίρεσαν από την αξιοπρέπειά μου, σπούδασα δε δύο παιδιά που ψάχνουν για δουλειά.
    Τα ρετιρέ που βγαίνουν στους δρόμους με το νέο μισθολόγιο θα έχουν ίδιο με το μισθό που συνόδευε την υπηρεσιακή μου σταδιοδρομία; Προφανώς όχι, θα είναι πολύ μεγαλύτερος.
    Όταν κάτω από το τραπέζι αυτά τα ρετιρέ συναλλάσσονταν με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους και έπαιρναν επιδόματα που διπλασίαζαν ή τριπλασίαζαν (ακόμα και για τους κλητήρες) τους μισθούς τους, τι έκανε η συνδικαλιστική νομενκλατούρα που δήθεν εκπροσωπούσε όλους τους υπαλλήλους; Η μισθολογική ανισότητα, έξω από κάθε λογική, δεν ναρκοθετούσε τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης; Σήμερα όλοι αυτοί, μας καλούν σε απεργία και διαδηλώσεις κατά του νέου μισθολογίου δηλ υπέρ της διατήρησης των τεράστιων ανισοτήτων που διαχώριζαν τους υπαλλήλους σε πατρικίους και πληβείους.
    Κλείνω με μία γενική επισήμανση. Ενώ αρχικά η κοινωνία ήταν ανεκτική σε μία περιοριστική πολιτική αναγνωρίζοντας το τεράστιο πρόβλημα της πατρίδας μας, η ισοπεδωτική πολιτική μείωσης εισοδημάτων προφανώς για να μη θιγούν πολύ τα ρετιρέ και οι ισχυρές συντεχνίες δημόσιου και ΔΕΚΟ, έφερε κοινωνική αναστάτωση και αγανάκτηση.
    Είμαι σίγουρος ότι αν με κάποιο τρόπο η συνδικαλιστική νομενκλατούρα και οι συντεχνίες κάνουν πέρα, τότε οι πραγματικά αδικημένοι (άνεργοι, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, νέοι επιστήμονες, φτωχοί συνταξιούχοι κλπ) θα βγουν στους δρόμους και θα σαρώσουν το σάπιο πελατειακό σύστημα.
    Μερικές ακόμα σκέψεις
    • Πως γίνεται και στις πορείες του ΠΑΜΕ παρά τον όγκο τους δεν υπάρχουν περιθώρια για έκτροπα που αμαυρώνουν τις κοινωνικές αντιδράσεις? Γιατί αυτό δεν συμβαίνει στις πορείες των ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ ?
    • Ο λαός είναι αποσβολωμένος από τη περιφορά των δικαστών που οι αμοιβές τους και οι κατά καιρούς αναδρομικές τους αυξήσεις ξεπερνούν και τα όρια του παραλόγου.
    • Είναι γνωστό ότι η ΑΔΕΔΥ εκπροσωπούσε τα συμφέροντα των ρετιρέ του δημοσίου και στελεχών της με πολιτικές βλέψεις. Μήπως για να μην έρθει σε σύγκρουση με τους συνδικαλιστές των ρετιρέ που είχαν ισχυρή, κυρίως στο ΠΑΣΟΚ θέση, ανέχθηκε την απύθμενη ανισότητα στο χώρο των δημοσίων υπαλλήλων?
    • Η ΓΣΕΕ είναι και στις πέτρες γνωστό ότι ποτέ δεν ήταν εκπρόσωπος των εργαζομένων (ιδιωτικός τομέας). Δείτε την εκπροσώπηση σε επίπεδο προέδρου (σχεδόν πάντα υπάλληλος των ΔΕΚΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΑΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

    Ποιός (και γιατί) του εξήγησε τι σημαίνει ΓΟΥΔΗ ;
    [αυτη ηταν η μόνη ελληνική λέξη που δέν ήξερε;]
    Οπότε τι ακριβώς ζήτησε απο τον Σαμαρά, συναίνεση
    ή "χάνομαι" και "δως μου χέρι να πιαστώ . ." ;


    Ανώνυμε 3:49:00 είσαι και πρώτος. .
    --Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 19 Οκτ 2011 6:51:00 μ.μ.

    Τι θελει να πει ο ποιητης??
    Ειλικρινα δεν καταλαβαινω..

    1650 ευρω "τελευταιος μισθος" ειναι ΜΕΓΑΛΟΣ μισθος (και μπορει και να το επαιρνες τζαμπα)..
    Ενας τετοιος μισθος συνεπαγεται και μεγαλη συνταξη ..

    Τι σκατα θελεις να πεις ρε γερο συνταξιουχο με τα μορφωμενα παιντια σου?? και το γυροφερνεις σε ολα τα ποστς???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 19 Οκτ 2011 6:51:00 μ.μ.

    Τι θελει να πει ο ποιητης??
    Ειλικρινα δεν καταλαβαινω..

    1650 ευρω "τελευταιος μισθος" ειναι ΜΕΓΑΛΟΣ μισθος (και μπορει και να το επαιρνες τζαμπα)..
    Ενας τετοιος μισθος συνεπαγεται και μεγαλη συνταξη ..

    Τι σκατα θελεις να πεις ρε γερο συνταξιουχο με τα μορφωμενα παιντια σου?? και το γυροφερνεις σε ολα τα ποστς???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΥΤΟ..
    Γιατί ψήφισαν οι ΠΑΣΟΚοι το Γιωργάκη παρόλο που έβλεπαν ότι δεν μπορεί ; ...οοεεοο

    Βλέπω που γράφουν τις κλασσικές συζητήσεις συμβιβασμού ΠΑΣΟΚων που καταλήγουν φυσικά ότι "το παν είναι να μην πέσουμε από κυβέρνηση ρε μαλάκ@".
    Ξέρεις γιατί το λένε αυτό συνέχεια ;

    Μα γιατί όταν ήταν γνωστό ότι ο Γιώργος κορόιδευε τον κόσμο, όταν έβλεπαν ότι ο αρχηγός τους είναι τελείως άχρηστος, ανίκανος να κυβερνήσει και ακατάλληλος για την θέση κάποιοι έλεγαν:

    "Μα καλά, θα ψηφίσουμε εμείς αυτόν τον βλάκα;"
    Και οι υπόλοιποι τους απαντούσαν:

    "Ναι, γιατί το παν είναι να γίνουμε κυβέρνηση ρε μαλάκ@!" ..ΝΑ ΦΑΜΕ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑΑ$$$$$$$$$$$$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επιτελους βρεθηκε ο αντικαταστατης του Μπαρκουλη, καλυτερος ηθοποιος απο τον Σαμαρα δεν γινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πασοκ

    Να φυγει τωρα ο Γιαννης Ραγκουσης ειπε ο δρ Κουτσουκος σε δηλωσεις του στο Συνταγμα μεσα σε λαοθαλασσα γνησιων πασοκτζηδων...

    Μην ξεχναμε οτι οι αστυνομικοι - ΜΑΤ που ξυλοκοπουν τον κασμακη ψηφιζουν Ν.Δ!!!! Οι ανθρωποι ειναι παρανοικοι ενω

    ολη μερα βριζουν το Πασοκ μολις γινεται διαδηλωσε χτυπανε και τους δεξιους διαδηλωτες...αβυσσος η ψυχη του ματατζη!!

    Ας το ξανασκευτουν στου Μαξιμου για τους μπαχαλκηδες κλπ καλοπαιδα του Πολυδωρα!!

    Ακομα και μεσα στην Πλακα ετρεχαν μηχανες αστυνομικων και οι τουριστες τα ειχαν παιξει

    Τελικα τα ΜΑΤ θα διαλυσουν τον τουρισμο και οχι τους ταραξιες!

    Η Γερμανια μας χρωσταει 1,3 τρισεκατομυρια ειπα ο δρ Κουτσουκος στην Ιαπωνικη και Ελβετικη τηλεοραση και ειναι ωρα να τα δωσει!

    Ξενα καναλια μεταδιδουν και προπαγανδιζουν ολη μερα τις αθλιοτητες απο το Συνταγμα και κανεις δεν το σκεφτεται για την ξεφτιλα της Ελλαδας

    Ηρεμα στην διαδηλωση...γιατι νεκρος σημαινει πτωση ΓΑΠ.....


    Με την νικη

    Μανωλης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΗΛΙΘΙΕ

    ΠΗΓΜΕΝΕ ΣΤΟΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. πορευθειτε με τον σαχλαμαρα σας αξιζει μπορει να κανει πολλα ακομα να μετακινησει και την ακροπολη λιγο πιο διπλα να ανοιξει ο χωρος για κανενα αυθαιρετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΡΕΤΙΝΕ....αντε να παραμιλάς
    πάνε να γαμηθείς

    εκτός και άμα
    είσαι και ΣΑΚΑΤΗΣ σωματικα 9.14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΜΑ ΞΙΠΝΥΣΕΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΕΖΟΥΝ ΤΟ ΠΕΧΝΙΔΗΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΥΓΙΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ.

    ΟΤΑΝ ΣΕ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΣ ΕΚΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΚΑΚΩΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΕΣΗ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ Ν.Δ. ΤΟ 1993,ΚΑΙ ΥΔΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ .ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ.ΜΟΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΟΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΦΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ.ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΑΚΩΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΕΣΗ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ Ν.Δ. ΤΟ 1993,ΚΑΙ ΥΔΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ .ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ.ΜΟΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΟΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΦΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ.ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση