GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρελάσεις και αντιδράσεις...

Του Ιωακείμ Βράβα, πολιτικού επιστήμονα Κάθε χρονική συγκυρία δεν είναι ιστορική στιγμή . Και κάθε ιστορική στιγμή ορίζεται ως τέτοια, επ...

Του Ιωακείμ Βράβα,
πολιτικού επιστήμονα

Κάθε χρονική συγκυρία δεν είναι ιστορική στιγμή. Και κάθε ιστορική στιγμή ορίζεται ως τέτοια, επειδή γίνεται «κόντρα» στην προσδοκώμενη αντίδραση. Ο φασίζων Ιωάννης Μεταξάς είπε όχι στη φασιστική επέλαση και ήταν μαζί με έναν ολόκληρο λαό. Δεν απαίτησε ισχυρή περιφρούρησή του από την αστυνομία, ώστε να μπορεί να βαυκαλίζεται ότι το «ΝΑΙ» του δε συναντά αντιδράσεις.
Όποιος μεταφράζει την αντίδραση στο πρόσωπό του ως ύβρι απέναντι στους θεσμούς και τα σύμβολα, τότε...
 διαπράττει ένα τεράστιο πολιτικό ατόπημα το οποίο του στερεί κάθε δημοκρατική νομιμοποίηση, μια και ανάγει τον εαυτό του σε λάβαρο. Δε μπορεί να διατείνεται ότι εκπροσωπεί την κοινωνία, όποιος κρύβεται από αυτήν κι δεν συνδιαλέγεται μαζί της. Όποιος κόντρα στη συνείδησή του και στην πολιτική του σκέψη, υποκύπτει σε ηθικούς εκβιασμούς εντός του Κοινοβουλίου.
Κανείς, εκτός από το πολιτικό σύστημα που πνέει τα λοίσθια και την μιντιακή αυλή του, δεν είναι δυνατό να βλέπει στη σημερινή διαμαρτυρία, προσβολή στους αγώνες του έθνους. Τουναντίον, σεβόμενοι αυτούς τους αγώνες, άνθρωποι, άλλοι αυθόρμητα και άλλοι όχι, συντάχθηκαν σε αυτή τη συμβολική επέτειο απέναντι στις πολιτικές που περιορίζουν την εθνική κυριαρχία. Δεν απαξιώθηκαν οι θεσμοί, αλλά τα πρόσωπα που επιλέγουν πολιτικές που προσβάλλουν την εθνική ανεξαρτησία και την ευημερία του λαού. Και επιτέλους, ας γίνει κατανοητό, ότι πλέον οι πολιτικοί, οι παρ’αυτοίς και οι συνδιαλλαγές με τα ΜΜΕ, δεν ορίζουν πλέον την πραγματικότητα. Ας σταματήσουν να κλείνουν τα μάτια και ας δουν, αν τολμούν, την ελληνική κοινωνία. Την κοινωνία που χειροκρότησε τις παρελάσεις όταν οι πολιτικοί δεν ήταν παρόντες, και χειροκρότησε εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας.
Στις τελευταίες τους προσπάθειες, τα συτημικά ΜΜΕ προωθούν την ακροδεξιά ως υπερασπιστή του έθνους και της σημαίας (λες και οι υπόλοιποι τα επιβουλευόμαστε) και χρίζουν συγκεκριμένο τμήμα της αριστεράς ως υποκινητή των αντιδράσεων, στοχευμένα υποδαυλίζοντας έναν νέο εθνικό διχασμό, υπηρετώντας την πρακτική του «διαίρει και βασίλευε». Επειδή γνωρίζουν πως αν δε στηρίξουν το σπίτι τους, θα πέσει και θα τους πλακώσει. Αλλά ξεχνούν πως το σπίτι είναι χτισμένο σε σαθρό έδαφος, από κακούς τεχνίτες και ανίδεους μηχανικούς που έκλεβαν όλοι μαζί στα υλικά και τα εργατικά. Και ο σεισμός που έρχεται είναι μεγάλος.
Ναι, δεν ήταν πολιτικώς ορθή η σημερινή αντίδραση. Αλλά με τα πολιτικώς ορθά και τις συνωμοσίες της σιωπής φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Με την εθνική κυριαρχία να περιορίζεται, την εξουσία του λαού να υποτάσσεται στους ξένους τεχνοκράτες που εποπτεύουν και υπαγορεύουν πολιτικές χωρίς να δεσμεύονται από το Σύνταγμα της Ελλάδας και τα ελληνικά δικαστήρια, με τις υποδομές και την ενέργεια της χώρας να παραδίδονται ανεπιστρεπτί σε πολυεθνικές γερμανικών, γαλλικών ή και πιθανώς μελλοντικά βουλγάρικων, ρωσικών και, (πώς και ποιος θα το εμποδίσει;) τουρκικών συμφερόντων.
Μπροστά σε όλα αυτά η αντίδραση δεν είναι δυνατό να καλουπώνεται και να καπελώνεται.
Ας συνεχίσουν να βλέπουν στις αντιδράσεις υποκινούμενες μειοψηφίες. Αν θεωρούν τους εαυτούς τους ότι ανήκουν στην ισχυρή πλειοψηφία, στην πεφωτισμένη κάστα όσων βλέπουν στους εαυτούς τους σωτήρες, έχει καλώς. Σύντομα η συγκυρία θα τους βάλει στην ιστορία.

7 σχόλια

  1. Συμφωνώ.
    Συμφωνώ, με όποιον- είναι εναντίων τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λογαριασμοι Γιαννακά ,κωλοτουμπας: Η χωρα σωθηκε και ολα πανε καλα 50% κουρεμα 110 δις δανειο και παραδωση κυριαρχιας αρα, η χωρα ,κατα τα μουτρα της πετυχαν να σωθει.
    Κλεισαμε σαν χωρα,αντε και στο κομα της ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ.
    Δεν θα βρεις την ψηφο σου ουτε σημαδεμενη,αν, σε βαλουνε σε ψηφοδελτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΑΜΗΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΕΓΚΑΘΕΤΟ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗ ΤΣΙΡΑΚΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΤΟΥΣ..OTΑΝ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αμάνννννννννν ΠΙΑ !

    ο παλιολαός ο Ελληνικός φταίει..
    το ΞΕΡΟΥΜΕ..
    το ΕΜΠΕΔΩΣΑΜΕ !

    ΗΜΑΡΤΟΝ, και δεν θα το ξανακάνουμε.
    Απο τώρα....ταπεινά δούλοι σας... χιχιχιχι
    ____________________________________________
    Πρωτοφανείς αποδοκιμασίες των ΠΑΣΟΚων σ'όλη την Ελλάδα... όπου τόλμησαν να εμφανιστούν
    Πρωτοφανείς εικόνες με τους πολίτες να πετούν αυγά στις εξέδρες των επισήμων, να διώχνουν τους πολιτικούς και να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ...

    Στον Πύργο, ο κόσμος από νωρίς το πρωί φώναζε συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος. Η αστυνομία συγκράτησε τους πιο θερμόαιμους που προσπάθησαν να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων, ενώ οι αποδοκιμασίες κορυφώθηκαν όταν έκανε την εμφάνισή του, ο περιφερειάρχης κ.Κατσιφάρας. Μετά τη μαθητική παρέλαση, δάσκαλοι και καθηγητές που βρίσκονταν στην ουρά, ξεκίνησαν πορεία με μαύρα περιβραχιόνια!

    Επεισόδια σημειώθηκαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ρόδου από ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κώστας Σκανδαλίδης, οι βουλευτές κ.Δημ.Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ, και Μίκα Ιατρίδη της ΝΔ, και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Η παρέλαση διεκόπη και οι επίσημοι αποχώρησαν με την προστασία της αστυνομίας και μετέβησαν στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

    Τα επεισόδια έντονα γιουχαρίσματα ξεκίνησαν την ώρα που οι πολιτικοί κατέθεταν στεφάνι. Ο κόσμος όταν άκουγε το όνομά τους από τα μεγάφωνα, φώναζε: ''Προδότες, κλέφτες, απατεώνες,, η Τρόικα είναι χούντα''!

    Ίδια ατμόσφαιρα και στην Πάτρα!
    Πολίτες φώναζαν συνθήματα και ξέσπασαν στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ.Σπηλιώπουλο. Με την παρέμβαση της αστυνομίας δεν είχαμε χειρότερα, όμως οι συγκεντρωμένοι απειλούν ότι δεν θα αφήσουν να πραγματοποιηθεί η παρέλαση, αν δεν φύγουν οι πολιτικοί.

    Στη Σύρο η παρέλαση πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρά τη ματαίωση που είχε ζητήσει, ο αρμόδιος περιφερειάρχης κ.Πουσσαίος.
    Στην εξέδρα των επισήμων, ανέβηκε ο μοναδικός εν ζωή αντιστασιακός του νησιού κ.Βαμβακάρης μαζί με μικρά παιδιά. Παρέλασαν κανονικά πρόσκοποι, σωματεία και μαθητές. Ο κόσμος κρατούσε πανό διαμαρτυρίας, αλλά δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

    Στο Μεσολόγγι...
    Στη Χίο. Στο Βόλο. Στη Λάρισα. Στη Λαμία.Στη....
    Στο..
    Στη..
    Στο Ηράκλειο, έδιωξαν τους επισήμους από την εξέδρα και στη συνέχεια ξεκλινησε κανονικά η παρέλαση ενώ στη Ν. Αλικαρνασσό οι μαθητές δεν χαιρέτησαν τους επισήμους και στο τέλος ο κόσμος πέταξε αυγά στην εξέδρα των επισήμων.
    και..και...ΚΑΙ...
    Π Α Ν Τ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

    Α Λ Η Τ Ε Σ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑ$$ΟΚ
    ΔΗΜΟΣΙΟΙ(πουτά νες) - ΚΑΦΡΟΙ.

    _____________________
    α.:...και ΠΟΥΣΤ΄Ε αλήτες
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ...ΠΙΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KKE και Παπαρηγα δαγκωτο ΤΩΡΑ Κρεμαλες για ολα τα λαμογια ΚΑΙ αν δεν κανει και το ΚΚΕ τιποτε απο οσα λεει ΔΕΥΤΕΡΗ ευκαιρεια δεν θαχει ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε τηλεφωνική επικοινωνία Παπούλια Παπανδρέου είπε ο Παπούλιας στον Παπανδρέου : Την δουλεία θα την φτάσουμε μέχρι το τέλος μαζί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η λύση...........

    Λοιπον στην επομενη επετειο μπορειτε να γιορτάσετε με ενα Πασοκο χωρις να προσβάλετε τα ηθη.

    Πρωτα απ ολα καλειτε ενα Πασοκο στο σπιτι.
    Τον στήνετε στα τεσσερα.
    Πασαλειβετε την πουτ.α σας με αμμοχαλικο και γαλαζόπετρα και του τον χώνετε βαθεια!

    Στις σπαρακτικες κραυγές του που φωνάζει κλαίγοντας γιατι?
    Του απαντάτε, ξέρεις εσυ γιατι.....

    Αφου του κανετε την τρυπα σα βουλγαρικο θυμιατο του πετάτε και ενα γιαουρτι στη μαπα για να ειναι ασορτι με την κ.λοροδέλα του!!

    Τελος του ευχεστε χρονια πολλα
    του δινετε ενα χερι ξυλο
    και εξω που.στ.η απο την παραγκα!!

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση