GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τώρα στα δύσκολα...

Του Άρη Δαβαράκη Μετά τις τελικές αποφάσεις που , από ώρα σε ώρα πια, θα ανακοινωθούν και ανάλογα με το ποσοστό του « κουρέματος » - όπως ...

Του Άρη Δαβαράκη

Μετά τις τελικές αποφάσεις που, από ώρα σε ώρα πια, θα ανακοινωθούν και ανάλογα με το ποσοστό του «κουρέματος» - όπως δείχνουν τα πράγματα θα έχουμε αυτό που λένε «πιστωτικό γεγονός» - με λίγα λόγια θα είμαστε μια πτωχευμένη χώρα που δεν θα μπορεί να δανειστεί από πουθενά. Προσπαθούνε ακόμα και τώρα που γράφω, αργά τη νύχτα της Δευτέρας, και θα...
προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο (όσοι και όσο μπορούν), και ολόκληρη την Τρίτη, μήπως και κρατηθεί το κούρεμα κάπου στο 50% και πεισθεί ο κ. Νταλάρα να μην το θεωρήσει πιστωτικό γεγονός, δηλαδή πτώχευση με τα όλα της. (Άλλο πάλι αυτό που μας έτυχε, έτσι; Παίζει παράξενα παιχνίδια με τις «συμπτώσεις» της η ζωή, ένας Νταλάρα(ς) να κρατάει στα χέρια του τη δύναμη αποφάσεων που μπορεί να επηρεάσουν ολόκληρο το πρώτο μισό του 21ου αιώνα για την Ελλάδα –και βάλε).
Το πιθανότερο είναι (το λέω ευγενικά γιατί, δυστυχώς, είναι το βέβαιο) να γυρίσει ο πρωθυπουργός μας γερά τσουρουφλισμένος μετά τις αποφάσεις της Τετάρτης, ως νέος Τρικούπης (και εδώ μια από τις «συμπτώσεις» της ζωής που μ’ αρέσει να παρατηρώ : Ίσα που πρόλαβαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ να μετακομίσουν από το 50 της Χαριλάου Τρικούπη στην Ιπποκράτους – πριν πτωχεύσουμε και επισήμως). Ο Παύλος Γερουλάνος, Υπουργός Πολιτισμού αλλά και παλιός καλός φίλος και συνεργάτης του ΓΑΠ, έλεγε πριν λίγες ώρες, στο δελτίο στου ΣΚΑΙ αν δεν κάνω λάθος, πώς «είναι καιρός να πάμε για εκλογές, ξέρω, είναι πολλά τα 170 εκατομμύρια ευρώ που θα κοστίσουν, αλλά οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και πρέπει να ερωτηθεί επιτέλους ο Ελληνικός λαός άμεσα». Γνωστός μου από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας μιλάει ήδη για εκλογές στις 27 Νοεμβρίου ή τις 4 Δεκεμβρίου (πάνω στα Νικολοβάρβαρα όπως το λέμε το τριήμερο 4/5/6 Δεκεμβρίου εμείς οι «θρησκευόμενοι»). Δεν θέλει πολύ για να το καταλάβουμε : Θα μας οδηγήσουνε στις κάλπες με το σλόγκαν «ἁπελθέτω απ’εμού» και θάναι η πρώτη φορά που , αν υπάρξει, (που δεν θα υπάρξει) αυτοδύναμος «νικητής», δεν θα είναι καθόλου χαρούμενος εκείνη την Κυριακή το βράδυ - και τα επόμενα 40 χρόνια. Ούτε αυτός ούτε και εμείς.
Το «πείραμα» του ΓΑΠ δυστυχώς δεν πέτυχε. Δυό χρόνια μετά την θριαμβευτική του εκλογή με 11% διαφορά από τον αντίπαλό του, θα αναγκαστεί (από το ίδιο του το κόμμα και τους ψηφοφόρους του) να οδηγηθεί σε εκλογές, φορτωμένος πια το βάρος μιας εθνικής τραγωδίας, μιας πολύ βαρειάς αποτυχίας που ούτε που ξέρουμε πόσο βαθειά στον πάτο του πηγαδιού (που δεν έχει πάτο) μπορεί να οδηγήσει τον τόπο.
Σε τέτοιες στιγμές δεν κάνει να λέμε πολλά. Αυτοσυγκράτηση, ομοψυχία (όσο γίνεται) και αποφασιστικότητα για γρήγορη ανάκαμψη –αυτά μετράνε τώρα. Ποιος φταίει και τι έγινε και τα λοιπά οφείλουμε να τ’ αφήσουμε για αργότερα. Στην κάλπη εξ’ άλλου οι πολίτες ξέρουν να δείχνουν την απογοήτευσή τους –και αυτό αρκεί για την ώρα.
Τώρα πια μετράει το από σήμερα και μπρός: Τρίτη 12 ή ώρα κάποιοι γνωστοί Έλληνες δίνουν μια συνέντευξη τύπου –θα τα διαβάσετε αυτά παντού αλλού. Θα συγκροτηθούν πολιτικές ομάδες, μικρά κόμματα ίσως, με κοινούς στόχους και εναλλακτικές λύσεις. Αυτή τη φορά θα ψηφίσουμε στις εκλογές όχι πια με την λογική της αυτοδυναμίας» (μακριά από μας, είδαμε που μας οδήγησε η παντοδυναμία των δύο μεγάλων κομμάτων) αλλά με το μυαλό μας στις ρεαλιστικές προτάσεις των πολλών «μικρών» για την διαχείριση της κρίσεως - που οφείλουμε ν’ ακούσουμε προσεκτικά. Έχει πια σημασία μεγάλη να ψηφίσουμε τον ικανό και τον αποφασισμένο να βοηθήσει, μακριά από τα παλιά πια κόμματα και τις θλιβερές, εγκληματικές, πρακτικές τους.
Μπαίνουμε σε μια φάση πολύ ζόρικη και θα χρειαστούμε όλα τα αποθέματα δημιουργικότητας, στοχοπροσήλωσης και αποφασιστικότητας που μπορούμε να αντλήσουμε ο καθένας μέσα από τον ίδιο του τον εαυτό: Όσο απογοητευμένοι και αν είμαστε, τώρα είναι που δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω.
Το έχουμε αποδείξει : Στα δύσκολα είμαστε γεροί. Στα εύκολα είναι που είμαστε ασυγκράτητοι και αυτοκαταστροφικοί.

9 σχόλια

  1. Σωστά, τις ευθύνες να τις ζητήσουμε αργότερα, δηλαδή ποτέ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ, ΕΚΛΕΨΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.mindcup.blogspot.com
    Η γενιά του «αείμνηστου Εωσφόρου», η γενιά του Πολυ…τεχνείου και «η κόρη του δράκουλα».

    Πάνε χρόνια άλλωστε από τότε που ο «αείμνηστος εωσφόρος» χαιρετούσε και καλούσε στην Ελλάδα τα αδέλφια του, τους αλλόθρησκους

    Πάνε χρόνια από τότε που ο «μέθυσος εωσφόρος» γλεντοκοπούσε πάνω στο σώμα της παρθένας Ελλάδας

    Πάνε χρόνια από τότε που «ο δράκουλας» είπε ότι σε λίγα χρόνια κανείς δε θα θυμάται τα Σκόπια με Ελληνικό κλεμμένο όνομα της Μακεδονίας μας

    Πάνε χρόνια από τότε που «ο κινέζος κλόουν» έφερε 2.000.000 ασιάτες για ολυμπιακούς εργάτες χωρίς επαναπατρισμό.

    Πάνε χρόνια από τότε που το ΠοΣΟΚ υποσχόταν λύση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα σε χρόνο ρεκόρ.

    Κανείς τότε δεν μπορούσε να καταλάβει, τι θα ακλουθούσε .

    Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου

    μια Ελλάδα των 8.000.000 γέρων, και των 2.000.000 νέων ανυπεράσπιστη μπροστά στις ορδές των βαρβάρων.

    Συνυπεύθυνε Ποσόκε (εγώ σε λέω θύμα και εξαπατημένο από τον «Εωσφόρο» γλυφομουνάκια της Μιμής) ήρθε η ώρα να πληρώσεις το λογαριασμό,

    Μην ζητάς συναίνεση, πλήρωσέ τον μόνος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η επέτειος του «ΟΧΙ» στη χώρα του …Yes men
    Kαι για να γίνω πιο ακριβοδίκαιος,
    όχι στη χώρα του yes men αλλά στη χώρα της δωσίλογης κυβέρνησης, των υποτελών ανδρείκελων…

    Δεν είναι η χώρα το πρόβλημα αλλά οι προδότες ταγοί της που με δόλο υφάρπαξαν την ψήφο του καλόπιστου λαού και τώρα επιλέγουν την διάλυση της από το να παραδώσουν αναίμακτα την εξουσία!!!
    Γιατί είναι καθεστώς, γιατί κανένα καθεστώς δεν πέφτει αναίμακτα…
    Αυτή η ηρωική χώρα λοιπόν ετοιμάζεται να γιορτάσει αύριο την επέτειο του ΟΧΙ με σκηνικό λίγο πολύ ανάλογο με εκείνο 70 χρόνια πριν.
    Με Γερμανούς, με δυνάμεις του άξονα (Τροϊκα) με δωσίλογους και σπιούνους… Όμως πάντα με έναν λαό που αντιστέκεται και που στο τέλος θα νικήσει.
    Μέσα σ΄όλους λοιπόν τους εξευτελισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση στις κότες της αυλής της (τους βουλευτές της φυσικά) τους εξαναγκάζει αύριο να παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο και δη στην εξέδρα των επισήμων…
    Ε ρε γλέντια!!!

    Και ξαφνικά οι παρελάσεις αποκτάνε άλλο ενδιαφέρον…
    Μια κατάσταση τραγελαφική, όπου Έλληνες μαθητές, παιδία ανέργων, απολυμένων, οικονομικά κατεστραμμένων εμπόρων, παιδιά εξαθλιωμένων μισθωτών που είδαν το χαμόγελο να χάνεται από το οικογενειακό τραπέζι, θα παρελάσουν ενώπιον των υπευθύνων αυτής της κατάντιας τους και θα πρέπει να κλίνουν τιμής ένεκεν την κεφαλήν προς το μέρος της εξέδρας…

    Δεν είμαι μάντης κακών αλλά θα συμβούλευα στους κυβερνητικούς παράγοντες να μην αποτολμήσουν να εκτεθούν έτσι σε απόσταση…βολής αν δεν θέλουν να μοιάζουν σαν αβγοφέτα πριν το τηγάνι.

    Γιατί το κατοχικό σκηνικό που βιώνουμε έχει
    ( αλλοίμονο αν δεν είχε) και εθνική αντίσταση. Ίσως να λέγεται σήμερα κίνημα του δεν πληρώνω, κίνημα των αγανακτισμένων, κίνημα ανυπακοής, κίνημα της πλατείας, των γηπέδων, των καταλήψεων, των ταξιτζήδων, των οδοκαθαριστών, των εκπαιδευτικών των εργατών.
    ΚΙΝΗΜΑ ΟΛΟΥ του ΛΑΟΥ θα το συνοψίσω…
    11 εκατομμύρια απέναντι σε 154 νενέκους.

    Που με τα σωστά τους θα στηθούν πάνω στις εξέδρες να χειροκροτήσουν και να χειροκροτηθούν… Να αισθανθούν ρίγη εθνικής περηφάνιας που είναι απόγονοι των μαχητών του ΟΧΙ στον κατακτητή!!!
    Τον ίδιον κατακτητή ενώπιον του οποίου αυτοί σήμερα κάνουν κωλοτούμπες άδοντας το yes men και το ja herr….
    Δεν έχω τι άλλο να πω. Προσμένω και γω όπως όλοι τη μέρα της… απελευθέρωσης.

    Γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται πάντα.
    Όσο για το τι μέλει γενέσθαι κατά τη διάρκεια των παρελάσεων πανελληνίως νομίζω πως η ατάκα του Ρ. Χαραλαμπίδη με καλύπτει πλήρως…
    (Ε, ρε γλέντια)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρη,

    Άρες, μάρες, Δαβαμάρες".....

    Τό τί κοτσάνες (λόγω ημιμαθείας), έχεις αραδιάσει, δέν λέγεται.
    Συζήτησέ το μέ κάναν σοβαρό άνθρωπο, καί θά στίς εντοπίσει, εγώ βαρυέμαι.

    Πάντως, ποτέ,ουδέποτε ΔΕΝ "Το έχουμε αποδείξει : Στα δύσκολα είμαστε γεροί....".

    Διάβασε τήν Real Ιστορία μας :
    ΠΑΝΤΟΤΕ, κάποιος ξένος, σοβαρός, έχει βάλει τό (συνήθως ένοπλο) χεράκι του, γιά νά ξαναστήση όρθιον τόν Θίασο : "Ελληνικός Λάός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά το κούρεμα έρχεται η φάπα, το «φατούρο» που λέγαμε στο σχολείο.
    Κι ο καθένας βγάζει τα εσώψυχα του πριν τη «συντέλεια» του χρέους:

    Ο Ανδρουλάκης έβγαλε ένα όψιμο απωθημένο για τις ΒΠ (βορείων προαστίων) «γκόμενες», που ποτέ προφανώς δεν είχε. Οι συντρόφισσες τον γέμισαν νεανικά τραύματα. Δήλωσε και ανεξάρτητος βουλευτής, φιλοξενούμενος (!!!) στο ΠΑΣΟΚ.
    Δεν φεύγει όμως από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, «γιατί δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη της πτώσης της Κυβέρνησης».
    Είναι αδύνατον να παρακολουθήσει κανείς τον ειρμό της σκέψης του, χωρίς ψυχότροπα φάρμακα. Έξω από την Βουλή όλοι μάγκες το παίζουν.
    Μέσα όμως ; κο, κο, κο….

    Η δε Γιαννακά, ψήφισε τον τελευταίο νόμο,
    μετά από απαίτηση των ψηφοφόρων της !!!
    Αν όντως πρόκειται για πραγματικά και όχι μυθικά πρόσωπα πρέπει να ασχοληθούν μαζί τους οι αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί για τα απειλούμενα είδη.

    Άλλοι ψηφίζουν από συνήθεια, άλλοι από άνοια, άλλοι από στενό προσωπικό συμφέρον.
    Ο Σκανδαλίδης δηλώνει ότι δεν θα δεχτεί επίτροπο στο Υπουργείο του και επαναφέρει το ζήτημα του κατοχικού δανείου…

    Όλα τα αποθέματα της υπομονής έχουν εξαντληθεί προς την Κυβέρνηση και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Έχοντας ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια, οδηγούμαστε σε καταστάσεις γαϊδουρινής υπομονής.

    Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας γιατί οι όνοι είναι πολύ trendy, που λένε και στο χωριό του ΓΑΠ. Το γάλα της γαϊδούρας χρησιμοποιούνταν στην Αρχαία Αίγυπτο σε διάφορες ιατρικές συνταγές για την ίαση εσωτερικών και εξωτερικών φλεγμονών. Επίσης η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο σε γάλα γαϊδούρας για να διατηρήσει νεανική και λαμπερή την επιδερμίδα της. Στην αρχαία Ρώμη, ήταν το ποτό της αριστοκρατίας. Μόνο την τελευταία 5ετία έχουν δημοσιευτεί περίπου 60 επιστημονικές εργασίες, αποκλειστικά για το γαϊδουρινό γάλα. Ορίστε η καθημερινή λύση για τους Νεοέλληνες.

    Μεταφορικό μέσο και πηγή άντλησης ασβεστίου.
    Το σλόγκαν θα είναι..
    «πάρε και εσύ μια γαϊδούρα, μπορείς».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Που είσαι Παπαδόπουλε, να δεις τα μαύρα χάλια. Μας έκαναν οι βουλευτές κουρέλια και παρτάλια. Σε κλείσανε στην φυλακή, και πήραν καλαμάκι. Και πίνουν ανελέητα το αίμα του κοσμάκη. Που είσαι Παπαδόπουλε, ν' ανοίξουμε την Γυάρο Και όλα αυτά που κλέψανε, πίσω για να τα πάρω. Σε κλείσανε στην φυλακή, και πήραν καλαμάκι. Και πίνουν ανελέητα το αίμα του κοσμάκη. Κατάντησαν την χώρα μας, σκέτο κωλοχανείο. Γιατί μας κυβερνά η γενιά, απ' το πολυτεχνείο. .............. [youtube ΠΑΡΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ το παλιο καλο τραγουδι]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που είσαι Παπαδόπουλε;


    στην ψειρού και μετά χώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οι φραγκατοι θα σωθουν απο τους γερμανους το 2011,
    οπως σωθηκαν και το 44 απο τους αγγλους,
    δινοντας τις κορες τους για ανταλλαγμα στους τομμηδες..

    ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΣΗΜΕΡΑ...

    ΣΤΗΣΤΕ ΚΩΛΟ ΜΑΛΑΚΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. " ....δινοντας τις κορες τους για ανταλλαγμα στους τομμηδες.."

    Ενώ οι αλλαξοκολλιές τών θυγατέρων τών "Αγωνιστών τής Εθνικής Αντίστασης", μέ τούς κλεφτοκοττάδες ήρωες τού Δ.Σ.Ε,
    ήταν "πράξεις" πατριωτικές ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση