GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλοι οι καβγάδες Βενιζέλου - βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον ΚΤΕ Οικονομικών...

Αντιμέτωπος με τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των βουλευτών του ΠαΣοΚ, που κορυφώνονται όσο παραμένει θολό το τοπίο στην οικονομία, β...

Αντιμέτωπος με τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των βουλευτών του ΠαΣοΚ, που κορυφώνονται όσο παραμένει θολό το τοπίο στην οικονομία, βρέθηκε ο κ. Ευ. Βενιζέλος στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών. Η ατμόσφαιρα ήταν τόσο φορτισμένη ώστε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών είπε στους βουλευτές: «Αν εσείς είστε έτσι πως πρέπει να είμαι εγώ;»
Ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να εξηγήσει...
 στους βουλευτές τη σύνθετη κατάσταση και τις ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στην Ευρώπη, λέγοντας τους ότι έχουν διαμορφωθεί δύο άξονες: στη μια πλευρά βρίσκονται οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί και στην άλλη οι Γάλλοι με τους Ιταλούς και τους Ισπανούς. «Πρόκειται για μια δύσκολη συγκυρία βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Η καταστροφή από τον θρίαμβο απέχει μια κλωστή και πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί. Θα ζήσουμε έναν κολασμένο μήνα» επισήμανε.
Δέχτηκε ότι υπάρχουν διεργασίες για τη «διεύρυνση του εγχειρήματος αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους», πρόσθεσε όμως πως ότι και να γίνει θα πρόκειται για μια καλύτερη απόφαση από αυτή της 21ης Ιουλίου, η οποία «θα κατοχυρώνει θεσμικά και οικονομικά τη χώρα μας ώστε να μην δημιουργηθούν πρόσθετα προβλήματα από τον αντίκτυπό της».
Ωστόσο, η εισήγηση του κ. Βενιζέλου δεν φάνηκε να καθησυχάζει τους βουλευτές. Η κυρία Βάσω Παπανδρέου και ο κ. Μ. Ανδρουλάκης έθεσαν ζήτημα ανάληψης πολιτικών πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κρίση», είπε ο κ. Ανδρουλάκης ενώ η κυρία Παπανδρέου επισήμανε ότι εφόσον «δεν μας συμπαραστέκεται ένα ευρύ κυβερνητικό μέτωπο θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε». «Να πάρουμε τους καλύτερους», πρόσθεσε, και οι παριστάμενοι κατάλαβαν ότι αναφερόταν σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας όμως η ίδια δεν το διευκρίνισε και ο κ. Βενιζέλος δεν απάντησε.
Ερωτήματα για την ύπαρξη σχεδίου για έξοδο από την κρίση και για τη λειτουργία της κυβέρνησης είχαν και άλλοι βουλευτές. «Αν με αυτά που λέτε εννοείτε εκλογές, αυτή θα είναι μια καταστροφική επιλογή για τη χώρα αυτή τη στιγμή», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος. Έδειξε όμως να ενοχλείται από τον όγκο των θεμάτων που του ετέθησαν. «Ξέρετε η κυβέρνηση αυτή δεν ξεκίνησε τον Ιούνιο. Αυτά τα ερωτήματα που θέτετε αφορούν τον Πρωθυπουργό. Όταν όμως πάτε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ή στις συναντήσεις μαζί του μαθαίνω ότι δεν λέτε τίποτα από όσα λέτε στον ΚΤΕ».
Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο κ. Δ. Κουσελάς έθεσε θέμα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. «Εγώ παρέδωσα μια λίστα με 3.000 ονόματα. Τί έχει γίνει;» ρώτησε. «Μη μου λες εμένα τι έκανα τρεις μήνες που είμαι στο υπουργείο. Δεν έχω μιλήσει για το παρελθόν γιατί αυτή τη στιγμή με απασχολεί το μέλλον της χώρας. Αν θέλετε όμως να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση, πολύ ευχαρίστως να το κάνουμε», απάντησε σε έντονο ύφος ο υπουργός Οικονομικών.
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο κ. Ι. Διαμαντίδης, για να ρωτήσει για ένα δάνειο της Εθνικής με την Goldman Sachs. «Τώρα έχετε όλες τις απορίες, πριν τα δεν ξέρατε αυτά», του επιτέθηκε ο κ. Βενιζέλος. «Επειδή συμμετείχαμε στην κυβέρνηση δεν δικαιούμαστε να έχουμε άποψη;», επανήλθε ο κ. Διαμαντίδης. «Και εμείς είχαμε άποψη το προηγούμενο διάστημα αλλά μας λέγατε αποστάτες», παρεμβλήθηκε στη συζήτηση η κυρία Τόνια Αντωνίου.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι εθνική υπόθεση και κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά ότι όχι μόνο δεν βοηθά αλλά τορπιλίζει την κατάσταση. «Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η αντιπολίτευση, αν η κυβέρνηση δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει», παρατήρησε η κυρία Μιλένα Αποστολάκη. Και πρόσθεσε ότι η αφετηρία της κυβέρνησης είναι η 5η Οκτωβρίου του 2009 και ότι υπάρχει ευθύνη γιατί με τις συνεχείς αναθεωρήσεις του προγράμματος σταθερότητας λαμβάνονται νέα μέτρα.
«Αυτό αποδεικνύει την αποτυχία των κυβερνητικών αποφάσεων. Υφεση θα έχουμε και το 2012 αφού κατευθύνουμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στη συγκράτηση του ελλείμματος και οι επιδόσεις του υπουργείου Ανάπτυξης είναι μηδενικές. Οταν τα προβλήματα της χώρας είναι τόσο οξυμένα δεν πρέπει να παίζουμε με τους θεσμούς και με τα δημοψηφίσματα», σημείωσε. Κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος, τάχθηκαν και άλλοι βουλευτές, όπως οι κ. Κ. Γείτονας, Οδ. Κωνσταντινόπουλος και οι κυρίες Βάσω Παπανδρέου, Αθ. Μερεντίτη και Τόνια Αντωνίου, οι οποίοι άσκησαν κριτική και για την εικόνα που έδωσαν οι διαφορετικές παρεμβάσεις των κ.κ. Χ. Καστανίδη και Ηλ. Μόσιαλου για το θέμα αυτό.
Πηγή: http://www.tovima.gr

10 σχόλια

  1. Και ειπαμε δεν ειναι λυση το "δεν πληρωνω" οταν αυτο γινεται μεμονωμενα..

    Πρεπει να γινει ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ..
    ΚΑΝΕΙΣ δεν πληρωνει την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια ΟΥΤΕ ΕΝΑ σεντς..

    Λοιπον "σαμαρας" και λοιπα κομματα καλουν τους πολιτες ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤΣ την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια..

    Τελεια και παυλα..

    Υ.Γ
    Ζηταμε την συλληψη και αμεση εκτελεση της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείθεν, μαλώνουνε για το καλό μας!
    Και ύστερα, οι κότες, πάνε και ψηφίζουνε για να μας στείλουνε... στον τάφο!

    Θα πέσει μαύρο. Μαυρογιαλούροι, που θα πάει κα- πι- νός. Που έλεγε και η γιαγιά μου!

    Ρόζα η ναζιάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το νεοφιλελευθερο μπατσοκ το κομμα των βορειων προαστειων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φτωχεια ,ξυλο,ανεργια πασοκ προασπιζουμε τα κλεμμενα και την ταξη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο ελάχιστος αποδειχτήκατε κ Βουβουζέλο !!!

    Πόσο βαριά υπερτιμημένος !!!

    Είσαι η δεύτερη μεγαλύτερη φούσκα των Σοσια-ληστών του ΠΑΣΟΚ.

    Συμπατριώτες Έλληνες,κινδυνεύουμε πιο πολύ από τον Βενιζέλο και τους σχεδιασμούς του, παρά από τους δανειστές μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στο χείλος του γκρεμού κι αυτό πλέον το ομολογούν όλοι.

    Πως έφτασε ως εδώ;

    Δε θέλει ρώτημα! Φτάσαμε ως εδώ εξαιτίας του περιβόητου Μνημονίου, που τάχα θα μας… έσωζε!

    Η υπομονή ξεπέρασε τα όριά της.

    Οι χορδές τέντωσαν.

    Τρίζουν ήδη και βρίσκονται ολίγο πριν να σπάσουν.

    Ο λαός βλέπει τη συμφορά που έρχεται μανιασμένη και κατευθύνεται επάνω του.

    Οι μόνοι που δεν την βλέπουν είναι οι ανόητοι και ακαταλόγιστοι κυβερνώντες.

    Είναι αυτοί που καθημερινώς διαπράττουν καινούργια εγκλήματα σε βάρος της χώρας μας και του λαού της.

    Aνεξέλεγκτοι, ατιμώρητοι, κυβερνάνε ακόμα σήμερα τη χώρα οι αυτουργοί του εγκλήματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ηρθανε οι γερμανοι επενδυτες να φανε τα πετρελαια και εχουνε και απαιτησεις για μεταρυθμισεις,δηλαδη τι θελουνε να μπορουν να δινουν 400ευρω εργομισθια,να απελευθερωθουν τα φορτηγα ,για να ελεγχουν τις μεταφορες,να εχουν δικες τους και ετσι θα γινει ενα νεοναζιστικο πλιατσικο της χωρας ,οι πολιτικοι θα τα παιρνουν παλι χοντρα ,οπως με την ζιμενς,οι 10 οικογενειες στην ελλαδα θα συνεχιζουν να πλουτιζουν και ο λαος θα σ υνεχισει να πειναει και να χανεται.
    και σιγα μην πληρωνουν και φορους ,αλλωστε και ο κουρουπλης ειπε οτι η γερμανικη εταιρεια που εκμεταλλευεται το αεροδρομιο 2 χρονια δεν εχει πληρωσει φορους και τον φαγανε.
    αυτα σαπιλες του κολοπασοκ του σημιτη και του γιωργου παπανδρεου ειναι εθνικη προδοσια και το ξερετε οτι ο λαος το εχει καταλαβει και ξερετε πως φερθηκατε σαν πουστηδες που νομιζετε οτι ο κοσμος ειναι χαζος και νομιζετε οτι μπορειτε να τον κοροιδευεται συνεχως.
    ενας ανθρωπος υπηρξε σε αυτο που λεγεται πασοκ ο ανδρεας παπανδρεου και το πασοκ του σημιτη και επειτα δεν εχει καμια σχεση.
    η αθηνα θα σας βαλει 3ο κομμα για να το βουλωσετε και για να μην σας βλεπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα παιδιά, για να κάνουν εκείνο που θέλουμε αρκετοί ακόμη και τώρα τα φοβερίζουμε, ίσως όχι με τον μπαμπούλα ή τον φοβερό {γύφτο}, όπως παλιότερα, αλλά με πιο σύγχρονους φόβους. Πιο αλλόκοτους.

    Στα παιδιά η λειτουργία της κριτικής ικανότητας δεν είναι ανεπτυγμένη. Δεν μπορούν να αξιολογήσουν το δίλημμα φόβος ή {πρέπει}. Ο,τι περίπου συμβαίνει σήμερα στη χώρα, όπου πολιτικοοικονομικό κατεστημένο και τα πρόθυμα Μέσα Μαζικής Επικονωνίας {ΣΑΝ TOY MEKA ΑΡΕ ΚΑΜΟΥΡΑΚΗ} μάς φοβερίζουν με την αποβολή από την Ευρωζώνη αν δεν κάνουμε ό,τι επιβάλλουν οι δανειστές. Μάλιστα.

    Μπορούν να μας πουν, κατ' αρχάς, τι ακριβώς προβλέπουν οι συνθήκες και κυρίως ΑΝ προβλέπουν κάτι τέτοιο; Και δεύτερον ποια είναι η διαφορά της πείνας, της ανεργίας, της έλλειψης περίθαλψης και της έλλειψης Παιδείας, ας πούμε, με ή χωρίς ευρώ; ΕΕΕΕΕΕΕ ΚΚΚΚ ΛΛΛΛΛ ΟΟΟΟ ΓΓΓΓ ΕΕΕ ΣΣΣΣ ΤΩΡΑ.. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ-ΜΕ ΟΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ.ΠΟΣΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΑΝ ΠΟΙΟΙ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ,ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ Η ΜΠΗΚΑΜΕ ΜΕΣΑ .ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ.ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΟΣΟΙ ΣΠΑΤΑΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΑΝ Η ΕΚΑΤΣΑΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ.ΕΔΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΓΕΝΝΙΕΣ ΓΕΝΝΝΕΩΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΩΡΑΙΟ ΚΟΛΠΟ ΒΡΗΚΑΝ . ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ......ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ.ΚΟΒΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΕ.ΕΙΣΤΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.Η ΝΔ ΛΟΥΦΑΖΕΙ Η ΚΟΝΤΗ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΨΕΛΛΙΖΕΙ ,Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΛΟΓΙΑ ΠΑΧΙΑ .ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ.ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ .ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΗΔΩΝΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟΝ ΧΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΦΑΓΑΤΕ,ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΓΑΖΕ .ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΒΡΟΥΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ...ΑΦΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΜΕΙΝΕ ΤΑΠΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ 600 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΣΑΚΚΟΣ...ΟΧΙ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΓΛΟΥΤΟΥΣ ΞΥΛΙΕΣ.ΚΑΙ ΟΡΚΙΖΕΣΤΑΙ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση