GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πριν δύο χρόνια τέτοια ημέρα...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Πριν 2 χρόνια τέτοια ημέρα, ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζονταν να αναλάβει τη...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Πριν 2 χρόνια τέτοια ημέρα, ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζονταν να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Διεξάγονταν Βουλευτικές εκλογές των οποίων το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν βέβαιο. Νίκη και Αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ.
Όντως έτσι συνέβη. Το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ κατήγαγε περιφανή νίκη επικρατώντας της Νέας Δημοκρατίας με 10 μονάδες και εκλέγοντας μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 160 Βουλευτών. Μία νέα περίοδο διακυβέρνησης με αισιόδοξες και ευοίωνες προοπτικές άρχιζε. Μπορεί μεταξύ όσων πανηγύριζαν να υπήρχαν αρκετοί σκεπτικιστές που φοβόντουσαν την οικονομική συγκυρία και την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Αλλά και αυτοί δεν ανησυχούσαν τόσο πολύ. Θα υπήρχαν προβλήματα αλλά στο τέλος όλα θα πήγαιναν καλά.
Σήμερα δύο χρόνια μετά όλα όσα συνέβαιναν εκείνο το βράδυ έχουν διαψευστεί. Την αισιοδοξία για την νέα πορεία της χώρας μέσα από την νέα διακυβέρνηση έχει διαδεχθεί η απαισιοδοξία και η οργή. Οι Έλληνες είναι απαισιόδοξοι όπως θα ήταν ο κάθε λογικός άνθρωπος του οποίου τις τύχες διαφεντεύει το φοβερό και τρομερό ΔΝΤ. Οι Έλληνες είναι οργισμένοι γιατί τους είπαν ψέματα προκειμένου να τους υφαρπάξουν την ψήφο τους.
Η προβληματικότατη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας έχει...
μετατραπεί πλέον σε εφιάλτη που πνίγει τον κάθε Έλληνα και καταστρέφει την οποιαδήποτε αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Άμεσο συνεπακόλουθο το άλλο μεγάλο φάντασμα, η ύφεση, να έχει μπήξει τα γαμψά του νύχια πάνω στο σώμα της χώρας. Από πού να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει.
Από την ανεργία που κοντεύει να φθάσει στα προπολεμικά επίπεδα. Από τον πληθωρισμό που συνεχίζει να εξανεμίζει τα πενιχρά λαϊκά εισοδήματα. Από την αναλγησία των κυβερνώντων που δανείζουν τις τράπεζες με δανεικά που βαρύνουν το Ελληνικό Κράτος, αφού τα πήρε το Ελληνικό Δημόσιο με επαχθείς όρους εν ονόματι του Ελληνικού Λαού. Με το φοροκυνηγητό των φτωχών και των αδυνάμων. Και όλα αυτά σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου εν ονόματι της σωτηρίας της πατρίδας. Ιδεολόγημα με το οποίο επιχειρεί ο Γιώργος Παπανδρέου να κρύψει την έλλειψη λαϊκής νομιμοποίησης που χαρακτηρίζει και καταδιώκει την πολιτική του.
Δύο χρόνια ήταν αρκετά για να βρεθεί ο μεγαλύτερος δημαγωγός και ψεύτης της Ελληνικής Πολιτικής Ιστορίας. Δύο χρόνια ήταν αρκετά για να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος ο μύθος του καλού παιδιού που μπορεί να μην μιλάει καλά Ελληνικά, αλλά έχει καλή ψυχή και πρόθεση. Δύο χρόνια ήταν αρκετά για να αποκαλυφθεί με την μεγαλύτερη δυνατή ένταση η έλλειψη δημοκρατική παιδείας και κουλτούρας για τα περισσότερα από τα στελέχη που ανέδειξε ο ΓΑΠ και δυστυχώς κυβερνούν ακόμα την χώρα.
Τι δεν είδαν τα μάτια μας και δεν άκουσαν τα αυτιά μας αυτά τα δύο χρόνια… Από το «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα», βρεθήκαμε ξαφνικά στο απόγειο του Νεοφιλελευθερισμού. Από το «Λεφτά Υπάρχουν», στο «Δεν έχουμε Λεφτά να βγάλουμε το 15νθήμερο». Από ηγέτης των απεργών στους δρόμους της Αθήνας και στις προβλήτες του Λιμανιού του Πειραιά, σε αρχηγό των ΜΑΤ που καθημερινά ξυλοκοπούν και ψεκάζουν με χημικά τον κάθε λογής αδικημένο.
Και τώρα τελευταία είδαμε και το φρούτο της εποχής. Φτιάχνουν εντελώς ανερυθρίαστα τις πεθερές τους (Α. Παπανδρέου) και τις γυναίκες τους (Δ. Δρούτσας), σύμπτωμα και αυτό του νεποτισμού και της πολιτικής και κοινωνικής αναισθησίας που διακατέχει και χαρακτηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου. Την ώρα που η πείνα χτυπάει τις πόρτες των σπιτιών των πιο λαϊκών στρωμάτων, η πεθερά του κ. Αντρίκου Παπανδρέου θα απολαμβάνει τους κόπους μίας ζωής υπό την μορφή του ενοικίου που καταβάλει το ΤΤ για την ενοικίαση καταστήματος της εν λόγω κυρίας. Την ίδια ώρα η γυναίκα του κ. Δ. Δρούτσα, ως εκπρόσωπος του ΑΠΕ θα περιδιαβαίνει τις οδούς του Βερολίνου και άλλων πόλεων της Γερμανίας πασχίζοντας να κάνει ρεπορτάζ. Αυτή απολαμβάνει την επαγγελματική επιτυχία.
Αυτά είναι μερικά από όσα μπορώ να πω για την πολιτεία και θητεία του Γιώργου Παπανδρέου στην Πρωθυπουργία της Χώρας. Έγιναν τόσα πολλά ειπώθηκαν τόσες κουταμάρες τα τελευταία 2 χρόνια, χάθηκαν χρυσές ευκαιρίες για τον Ελληνισμό κλπ. Πραγματικά δυσκολεύομαι να βρω πιο άθλια περίοδο στην μεταπολιτευτική περίοδο. Σήμερα έχει γενέθλια η αθλιότητα!

13 σχόλια

  1. Με καλυπτεις απολυτα αγαπητε Δευκαλιωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν σημερα η αλητοσυμμορια πασοκ και το ηλιθιο διανοητικα αναπηρο βλακογιοργο ,υποδουλωσε την Ελλαδα στους ξενους..

    Γιαυτο το εγκλημα εσχατης προδοσιας η ποινη ειναι μια και μοναδικη:
    Εκτελεση δια απαγχονισμου.
    Death by hanging for the stupid greek-american boy..

    Τι στο διαολο δεν υπαρχει κανεις αξιωματικος να ηγηθει ενος ταγματος και να συλλαβει και εκτελεσει αυτα τα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ??
    Τοσο πολυ του μουνουχισαν ολους??

    Φτουυ γαμωτοο

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και το ζητουμενο δεν ειναι "δεν πληρωνω" αυτο ειναι αυτονοητο..
    Δεν πληρωνουμε ουτε σεντς την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια..

    Αλλα το ζητουμενο ειναι πως θα γινει αυτο οργανωμενα!
    1-2 εκατ Ελληνες δεν πληρωνει κανεις τιποτα και πουθενα ..
    Ουτε εφορια ουτε εκτακτες κλεψιες ουτε ΔΕΗ ουτε ΟΤΕ ,δεν πληρωνουμε ΤΙΠΟΤΑ..

    Τα συνδικαλιστικα τζογλανια γιατι δεν καλουν τον κοσμο να κανει κατι τετοιο??
    Το τραυλο κυριοθ παπανγοπουλοθ τηθ ΓΣΕΕ που γαμιεται??
    Αν ηταν τωρα η Νεα Δημοκρατια (του κυριου καραμανλη οπως ελεγε και το ηλιθιο βλακογιοργο),θα ειχε λυσσαξει! Τωρα γιατι λουφαζει ο πουθτηθ??

    Ο σαμαρας γιατι δεν ζηταει δημοσια απο τον κοσμο να μην πληρωσει τιποτα???

    Αν ηταν η Ν.Δ νομιζει ο αφελης οτι η αλητοσυμμορια πασοκ δεν θα το εκανε??

    φτουυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ,ΓΙΑ ΠΑΡΕ 600€ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε να αντλήσει χρήσιμα διδάγματα από τον Πορτογάλο κεντροδεξιό Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Κι αυτός ήθελε να γίνει πρωθυπουργός.
    Δεν ξέρω αν τον κ. Κοέλιο απασχολεί πώς θα εορταστούν τα 200 χρόνια εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας του. Είναι βέβαιο ότι έχει καταλάβει ότι για μια χώρα υπερχρεωμένη, ο μόνος δρόμος ανάκτησης εθνικής, οικονομικής και δημοσιονομικής ανεξαρτησίας, είναι η άμεση δημοσιονομική εξυγίανση. Υποθέτω ότι στις πατριωτικές ομιλίες του ο κ. Κοέλιο δεν μοιράζει φτηνές υποσχέσεις «επαναδιαπραγμάτευσης», αλλά ένα σοβαρό σχέδιο ταχείας μετάβασης σε πρωτογενές πλεόνασμα.
    Σε μια περίοδο που επιτάσσει καθολική ευθύνη, θυσίες και πόνο, η πολιτική του κ. Σαμαρά έχει τον λαϊκισμό γραμμένο στο κούτελό της. Θέλει το δάνειο αλλά χωρίς τους όρους, θέλει ευρωομόλογο και σχέδιο Μάρσαλ, δηλαδή τα λεφτά των Γερμανών, αλλά χωρίς έλεγχο του πώς τα ξοδεύουμε.
    Μιλά για μείωση του ελλείμματος, αλλά εξαγγέλλει μειώσεις φόρων που θα το γύριζαν στο 2009. Μιλά για μείωση του κράτους, ανώδυνα, χωρίς απολύσεις.
    Μιλά για απελευθέρωση των επαγγελμάτων, αλλά στηρίζει κάθε πληττόμενη συντεχνία.
    Μιλά για αποκρατικοποιήσεις, αλλά απειλεί με ειδικά δικαστήρια αν πουλήσουν σε χαμηλή τιμή. Μιλά για μεταρρυθμίσεις, αλλά καταψηφίζει τις περισσότερες, από το ασφαλιστικό μέχρι τον Καλλικράτη. Μιλά για αλληλεγγύη και υπευθυνότητα στην Ε.Ε., αλλά αδιαφορεί για τις επιπτώσεις στην Ευρωζώνη από τον πολιτικό διχασμό στην Ελλάδα. Ο κ. Σαμαράς ξέρει ότι το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό πρόβλημα της χώρας σήμερα δεν είναι ούτε ο δημοσιονομικός πανικός ούτε οι αστοχίες της κυβέρνησης. Είναι η έλλειψη εθνικής αξιοπιστίας.
    Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στο ευρώ που δεν πείθει ότι είναι αποφασισμένη να κάνει ό, τι χρειάζεται για να σωθεί. Οι εταίροι κοιτούν την Ελλάδα και τι βλέπουν; Βλέπουν μια κυβέρνηση που παλεύει, με τεράστιες αδυναμίες, με οριακή πλειοψηφία στη Βουλή. Από αριστερά δύο κόμματα να επενδύουν πολιτικά στην καταστροφή, στηρίζοντας την ανομία, το «δεν πληρώνω», για να μη λειτουργήσει τίποτα. Κι από δεξιά βλέπουν το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα να πολιτεύεται σαν να είμαστε ακόμα στο 2007.
    Βλέπουν μια οικονομία που η επιβίωσή της κρέμεται από τη μεγαλοψυχία των εταίρων, κι από την απειλή ότι αν βουλιάξει θα τους πάρει μαζί της. Και διακρίνουν τις πολιτικές δυνάμεις να διαγκωνίζονται για το καλύτερο τραπέζι πίστα στο κατάστρωμα του Τιτανικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΤΟΥ ΣΟΥ !! ΡΕ ΑΛΗΤΗ!! ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ !! ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΑ !!!

    ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΣΟΥ !!!

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ !! ΔΟΣΙΛΟΓΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η πιο ευχαριστη ειδηση ειναι αυτη που ακουσα σημερα σε καποιο μπουρδελοκαναλο:
    Τα αφεντικα δεν θα δωσουν την .."αλλη δοση"δανειου στην αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια!!

    Μπραβοοοο.. Μπραβοοο..
    Αρχιζω και μετραω τις μερες που απομειναν στην αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια..

    Οχι της..εξουσιας,αυτη τελειωσε...
    Τις μερες που τα αχρηστα κορμια τους θα αιωρουνται στα ικριωμτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ... μέσα απ' το γραφείο του Κουτρουμάνη!!!
    -Ο ίδιος κρύβεται!!! (βίντεο)

    Θεατρική παράσταση έδωσαν το μέλη του ΠΑΜΕ μέσα στο γραφείο του Κουτρουμάνη όπου ένα μέλος του ΠΑΜΕ παρίστανε τον υπουργό και οι άλλοι τον έλουζαν με συνθήματα!!!
    Ο ίδιος ο Κουτρουμάνης κρύβεται και δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ να επιστρέψει στο γραφείο του για να συζητήσουν για τη συλλογική σύμβαση εργασίας, παρά μόνο τους παρακαλάει να λήξουν την κατάληψη γιατί του δημιουργούν πρόβλημα... εννοώντας ότι τον κάνουν ρόμπα. Δείτε τα βίντεο:
    ----------------------------------------------
    newsIt.gr Σκετς στο γραφείο του Κουτρουμάνη
    newsittv
    Απόσπασμα από την εκπομπή του ΣΚΑΪ "ΤΩΡΑ" 04/10/11
    ---------------------------------------------
    newsIt.gr Συνθήματα μέσα στο γραφείο
    newsittv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Ο Παπανδρέου σκέφτεται να παραιτηθεί"

    ..[ Κάποτε ένα πράσινο παπαγαλάκι, που του τα ακουμπάει το Τ.Τ. και το βουλώνει είπε ότι ο Καραμανλής δήλωσε "κουρασμένος" και έγινε σλόγκαν...
    Τώρα μέχρι το απόγευμα το θέμα
    των πολύ πιο έγκυρων FT, θα έχει ξεχαστεί...]....................

    Συζητήσεις έχει προκαλέσει χθεσινοβραδινό δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός έχει εκμυστηρευτεί στους στενούς του συνεργάτες ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της παραίτησης.

    Δύο φορές τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει περάσει από το μυαλό του Γιώργου Παπανδρέου να παραιτηθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times Deutschland.

    «Ο Παπανδρέου προσπαθεί εδώ και μήνες να γλιτώσει τη χώρα του από την πτώχευση, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες Έλληνες πηγαίνουν κατά των μέτρων λιτότητας που έχει λάβει και διαδηλώνουν στα οδοφράγματα. Δεν είναι να απορεί κανείς με το ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να ρίξει τα πάντα στα σκουπίδια».

    Επειδή, βέβαια, οι "έγκυρες πηγές" και οι "συνεργάτες" του πρωθυπουργού είναι μεγέθη ιδιαζόντως ελεγχόμενα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν το δημοσίευμα είναι ακόμη μια γερμανική προβοκάτσια ή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

    Το δημοσίευμα αυτό φέρεται να έχει προκαλέσει συναγερμό στους κόλπους της κυβέρνησης, ενώ παραμένει κεντρικό θέμα του site ακόμη και την ώρα της δημοσίευσης του άρθρου. Πάντως, κυβερνητικοί κύκλοι χαρακτήρισαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα ως «σκουπίδια» το δημοσίευμα των «Financial Times Deutschland».

    Παράλληλα, δημοσίευμα των βρετανικών Financial Times υποστηρίζει πως κανένα μέτρο και καμία νέα θυσία ή λιτότητα δεν πρόκειται να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα «πιάσει» τους στόχους που έχουν τεθεί από τους δανειστές.

    Όπως και να 'χει, με δεδομένη την ανασφάλεια που εμπνέει η κυβέρνηση και τα πάντα "ζωντανά" σενάρια για νέα μέτρα, τα μεταμεσονύκτια
    θρίλερ είναι κάτι που θα πρέπει να συνηθίζουμε σιγά-σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η μεγαλη γιορτη θα ειναι στις 18 οκτοβρη!! 18 οκτοβρη του 81 ανελαβε την καταστροφη της χωρας ο πατερας αυτουνου του γελοιου, ο πατερας του χρειαστηκε 20 χρονια να διαλυσει τη χωρα και αυτος εδω χαμω ο γελοτοποιος τα καταφερε μολις σε 2 χρονια!!!!!
    "οικογενεια" να σου πετυχει!!!
    ολοι τους...."ελληνες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αν ειχε παντελονια ο γιωργακης θα ελεγε στη μερκρλ και στον σαρκοζι δεν εχω ευρω να πληρωσω και τυπωνω δραχμες,να δεις να θα τους πηγαινε.
    αλλα προδοτης ο γιωργακης αρχιπροδοτης του κερατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι μια ξεκάθαρη υπόθεση τυρανίας και προδοσίας.." Max Kaiser στο blog κλασσικοπερίπτωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μην ακουτε την προπαγανδα τους,
    μην αγοραζετε την πραματεια τους,
    μην ψηφιζετε τους υπαλληλους τους,
    κανενα σεβασμο στους φραγκατους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση