GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αδιαπραγμάτευτο το Αιγαίο...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Συνοψίζοντας τα τελευταία άρθρα του Δευκαλίωνα έχουμε καταλήξει στα εξής σ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Συνοψίζοντας τα τελευταία άρθρα του Δευκαλίωνα έχουμε καταλήξει στα εξής συμπεράσματα:
Ο Γιώργος Παπανδρέου επιλέγει τώρα να προχωρήσει σε «κούρεμα» (haircut) των Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων. Πολιτική επιλογή που μέχρι πριν λίγο καιρό απέρριπτε μετά βδελυγμίας. Απέρριπτε λοιπόν πέρσι την Άνοιξη καταγγέλλοντας περίπου ως προδότες όσους προέκριναν την επιλογή του «κουρέματος (haircut) τότε που η χώρα και η οικονομία της ήταν απείρως ισχυρότερη. Και την υιοθετεί τώρα που η οικονομία κατέρρευσε.
Αντικειμενικά πέρσι την Άνοιξη τα λαϊκά και τα μεσαία στρώματα θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την Χρεοκοπία πιο εύκολα και οι δανειστές πολύ πιο δύσκολα. Εφέτος τα πράγματα έχουν αντιστραφεί. Τα λαϊκά και μεσαία στρώματα έχουν υποστεί μία άνευ προηγουμένου οικονομική αιμορραγία ενώ οι δανειστές έχουν εισπράξει μέρος του Χρέους και έχουν προετοιμαστεί για μια Ελληνική Χρεοκοπία. Όλοι αντιλαμβανόμαστε πότε η Χώρα θα μπορούσε να διαπραγματευθεί καλύτερα και να κερδίσει περισσότερα. Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν τα πράγματα ξεκαθάρισαν ακόμα και στο μυαλό των...
 φανατικών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Με βάση αυτό το συμπέρασμα εξαναγκαστικά προχωράμε στο δεύτερο. Η Πατρίδα μας και ο Λαός μας θα βιώσουν τα επόμενα χρόνια μια ανείπωτη δυστυχία. Το «γκρίζο πολιτικό σύστημα» που κινείται μεταξύ της νεοφιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ επέτυχε τελικά να καταστρέψει την χώρα εφαρμόζοντας τα τελευταία 15 χρόνια διάφορες παραλλαγές νέο-φιλελεύθερων πολιτικών. Ποτέ δεν το παραδέχθηκαν και πάντα τους έφταιγε η αντίσταση που προέβαλαν όσοι ήταν αντίθετοι με τον νεοφιλελευθερισμό για τα κακά αποτελέσματα. Τώρα όμως, την εποχή της Τρόικας, ποιος τους αντιστάθηκε και απέτυχαν πάλι; Διέθεταν πλήρη ιδεολογική και πολιτική κυριαρχία αλλά οι στόχοι και πάλι δεν επετεύχθησαν. Γιατί; Μα πολύ απλά... Γιατί το παγκόσμιο συμπέρασμα όπου εφαρμόστηκαν αυτές οι πολιτικές είναι πάντα το ίδιο. Νεοφιλελευθερισμός = Δυστυχία και Οπισθοδρόμηση, άρα στο τελικό αποτέλεσμα ΥΦΕΣΗ.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε ένα εξαιρετικά ελπιδοφόρο γεγονός. Το πρώτο φως στο σκοτάδι. Οι ψηφοφόροι της συντηρητικής παράταξης πρωτοπόροι όταν τους δόθηκε η ευκαιρία ξεμπέρδεψαν μια και καλή με τους νεοφιλελεύθερους. Το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη βουλιάζει σε όλες τις δημοσκοπήσεις, παρά την άκρατη υποστήριξη που έχει από τα ΜΜΕ, ενώ όσες νεοφιλελεύθερες νησίδες υπάρχουν ακόμα μέσα στην Νέα Δημοκρατία είναι βέβαιο ότι θα συνθλίβονται. Όσο δυναμώνει ο πατριωτικός λόγος του Αντώνη Σαμαρά γίνεται πιο πειστικός και προτάσσει αρχές και αξίες προαιώνιες όπως και ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία.
Στο σημείο αυτό βρίσκεται ακριβώς και το πρόβλημα της ευρύτερης αριστεράς και του κέντρου. Σε ποιες χρονικές στιγμές της Νεοελληνικής Ιστορίας η κεντροαριστερά και η αριστερά αναδείχθηκαν σε ηγέτιδες πολιτικές δυνάμεις; Όταν πρόταξαν και υιοθέτησαν συνθήματα και πολιτικές Εθνικής Απελευθέρωσης και ολοκλήρωσης. Ας θυμηθούμε, η Ιστορία διδάσκει. Η Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών, η Εθνική Αντίσταση, ήταν επικές προσπάθειες του Ελλήνων που ανέδειξαν τις δυνάμεις του Ελληνισμού και συνεισέφεραν τα μέγιστα στην δημιουργία της σύγχρονης Ελλάδας. Και ήταν πολιτικές που τις ανέδειξε και τις ολοκλήρωσε η κεντροαριστερά και η αριστερά.
Σήμερα η κεντροαριστερά και η αριστερά δεν πρέπει να φοβηθούν μήπως θεωρηθούν αναχρονιστικές πολιτικές δυνάμεις με τάσεις προς τον εθνικισμό. Δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της τάχα προοδευτικής παγκοσμιοποίησης.
Η κυρίαρχη αντίθεση είναι μεταξύ του Εθνικού Κράτους και της τάχα προοδευτικής παγκοσμιοποίησης, που καθοδηγείται ποιος ξέρει από ποια κέντρα, και η οποία προωθεί δόλια και καλυμμένα τον οικονομικό καταναγκασμό των λαών. Ας πάρουμε το παράδειγμα που όλοι ζήσαμε με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ένα σωρό νεωτεριστικοί θεσμοί (open government, ανοικτό πανεπιστήμιο κ.λ.π.) και στο βάθος ΔΝΤ και Τρόικα. Το τυρί το φάγαμε αλλά την φάκα δεν την είδαμε!
Σήμερα η κεντροαριστερά και η αριστερά θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συντηρητικών ψηφοφόρων και να υιοθετήσουν Εθνικόαπελευθερωτικούς στόχους και πολιτικές.
Η Πατρίδα κινδυνεύει. Οι νεοφιλελεύθεροι εθνικοί ολετήρες προωθούν ασύστολα τον οικονομικό καταναγκασμό των νεοελλήνων, προκειμένου να ξεπουλήσουν την εθνική περιουσία, είτε αυτή βρίσκεται στην ξηρά, είτε στο υπέδαφος του Αιγαίου, το από την εποχή του Όμηρου Ελληνικό Αρχιπέλαγος. Το σύνθημα μας πρέπει να είναι απλό, αλλά αδιαπραγμάτευτο: το Αιγαίο είναι η κόκκινη γραμμή του ελληνισμού. «Τάφος το Αιγαίο»!

11 σχόλια

  1. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο Ρε Φιλε.Δεν παιζεσαι.Μηπως θα εχει και Εξι δακτυλα στα Ποδια και εξι στα Χερια? Μηπως θα παρει και την Πολη απο το Ξανθο Γενος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ….
    ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!
    ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…
    Ο ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ…..
    Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ…ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ Η ΕΥΛΟΗΜΕΝΗ!
    ΕΛΛΗΝΕΣ…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ…
    ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ…
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ…ΕΦΤΑΣΕ… ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ…

    ΖΗΤΩ Ο ΘΕΟΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

    ΥΓ.ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΔΕΙΞΤΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ…ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΦΤΩΧΙΑ ΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ..ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ…

    ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ..ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ…ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΜΩΣ…
    ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. [[Ο όρκος του ταγματασφαλίτη 1942

    «Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ.
    Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθησομένας μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου.
    Γνωρίζω καλώς ότι διά μιαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεών μου, τας οποίας διά του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των γερμανικών στρατιωτικών νόμων».]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. [[Ο όρκος του ταγματασφαλίτη 1942
    και του ΠΑssΟΚ ..ΑΣΦΑΛΙΤΗ ΤΟ 2011
    ----------------------------------

    Άθλος ΠΑΣΟΚ: Στο έλεος των ληστών η Αθήνα
    και γενικά η Ελλαδα.

    Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ληστειών ανυποψίαστων πολιτών μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, την ώρα που χθες το ΠΑΣΟΚ μας ενημέρωσε ότι έλυσε όλα τα προβλήματα ασφάλειας του πολίτη (κλικ στη φώτο). Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι αυξάνονται τα κρούσματα που οι αρρωστημένοι ληστές, όταν βρίσκουν μέσα στα σπίτια ανυπεράσπιστες γυναίκες, δεν διστάζουν να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες σεξουαλικές τους ορέξεις.
    Τελευταίο τέτοιο κρούσμα είχαμε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Ηλιούπολη. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σπίτι βρίσκονταν και το ανήλικο παιδί της, αφού ο άντρας έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι. Οι δράστες αυτή τη φορά ήταν δύο, παραβίασαν την πόρτα και βρέθηκαν τετατέτ με την γυναίκα που ώρες αργότερα μεταφέρθηκε σε κακή κατάσταση στο νοσοκομείο. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να πρόκειται για τους περίφημους ληστές με τα καλάσνικοφ, που έχουν κάνει παρόμοιες ενέργειες και ενδεχομένως πλέον να μην παίρνουν πλέον μαζί τους τα συγκεκριμένα όπλα, που αποτελούν έμμεση ταυτότητα.

    Τα ξημερώματα της Κυριακής είχαμε όμως και άλλες δύο εισβολές σε σπίτια στην Αθήνα.
    Η μία περίπτωση ήταν στο Ζεφύρι με τους δράστες να εισβάλουν στο σπίτι και να ληστεύουν τους ενοίκους του και άλλη μια στην Καλλίπολη του Πειραιά, όπου όμως έμειναν στην απόπειρα και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια μόλις έγιναν αντιληπτοί.

    Υπενθυμίζεται ότι τρία άτομα συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Ραφήνα μετά από ληστεία σε σπίτι της περιοχής, που μάλιστα εκτιμάται από τον τρόπο που έδρασαν ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται για τους ίδιους που είχαν χτυπήσει και στο σπίτι του Ανδρέα Φουστάνου.

    Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εγκληματικότητα έχει εκτοξευθεί στα ύψη.
    Και κάτι πρέπει να γίνει. Και άμεσα...

    Τα ακούνε τα μΠατΣΟΚ της ΧΟΥΝΤΑΣ
    ή στα αμελέτητά τους !!~!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. « Μια νύχτα μαγική,
    σαν την Αργεντινή , να δούμε στο ελικόπτερο ποιός θα πρωτομπεί!».

    Ο υπουργός Εσωτερικών είχε πάει για να παρακολουθήσει την προβολή κινηματογραφικής ταινίας, κάποιοι φοιτητές που αντιλήφθηκαν την παρουσία του, εισέβαλαν στην αίθουσα του κινηματογράφου και τον περιέλουσαν με γιαουρτάκια.

    Ο κόσμος απλά επιδοκιμάζει και χειροκροτεί !

    Το αποκορύφωμα; Μια ολόκληρη διμοιρία των ΜΑΤ προστατεύει τον Καστανίδη για να δεί σινεμά !!!

    Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου Λαέ... έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ..ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΟΝΙΑ

    ρε συ, μεθυσμένος είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ Το πρωτο του παρθενικο ταξίδι στο Αιγαίο, θάκανε έναν Αύγουστο το πλοίο το μοιραίο.
    Ολοι επιβιβάστηκαν με μπρίο και με χάρη,
    γιατι ένοιωθαν ξεχωριστοί το είχαν και καμάρι.
    Αφού εμοιραστήκανε ο κόσμος στα δωμάτια
    βγήκανε να ξεναγηθούν με γουρλωτά τα μάτια.
    Νέοι , γέροι και παιδιά όλο ετριγυρνούσαν
    ωσπου ενύχτωσε βαθειά και λίγο σκουντουφλούσαν.
    Οι πάντες κοιμηθήκανε, ήπιανε κι ήταν χάλια
    φάγανε και χορέψανε και γίνανε παρτάλια.
    Κι εκεί που ησυχάζανε ακούγεται η Ρίτα [Μαργαρίτα]
    που έψαχνε το γιόκα της επάνω στην προβλήτα.
    «Γιωργάκη φύγε από κεί μην παίζεις με τα τιμόνια
    πρόσεχε κακομοίρη μου μην κάνεις τσιριμόνια».
    Χοροπηδούσε το παιδί όλο χαρά γεμάτο
    κι η μάνα του εκστατική «παιδί μου πιάνουμε πάτο!»
    Ξερνούσε όλο το πλήρωμα ο κόσμος θα πεθάνει
    κι ο Γιώργος βροντοφώναξε «μαμά στεριά εφάνη!»
    Και ξάφνου εμφανίζεται μπροστά τους ένας βράχος
    είναι ο Μπένυ ο ξακουστός, γι αυτό τους πιάνει άγχος.
    Χτυπιέται αλύπητα σ’ αυτόν τον βράχο το καράβι
    και μια αποδώ και μια αποκεί η μηχανή ανάβει.
    Τρέξτε σωθείτε φίλοι μου με λέμβους με βαρκούλες,
    το πλοίο μας βυθίζεται πιάστε και σανιδούλες!
    Και σαν εβγήκαν στ’ ανοιχτά κι η θάλασσα αλλάζει,
    ηρέμησαν τα κύμματα, ο κόσμος δεν φωνάζει.
    Όταν απομακρύνθηκαν σκεφτόνταν τι εχουν πάθει
    τι χάσανε, τι κέρδισαν, γιατί είχαν κάνει λάθος.
    Αχ Ελληνάρες δυνατοί βρέστε τον εαυτό σας
    διώξετε τους κακόβουλους τους ξένους απ’ το βιό σας.
    Μόνοι ορθοποδήσετε μόνοι σας στηλωθείτε
    κι αυτούς που σας επλήγωσαν χεσμένους να τους δείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!

    Τι πίνεις ρε καλλιτέχνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βασιλεύς των Ελλήνων Γεώργιος Β' ο μυστακοφόρος της δυναστείας των Παπανδρέ!
    Θεός να του δίνει δύναμη να σώσει την χώρα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δευκαλίωνα,
    την αφίσα από που την ξετρύπωσες?
    Απο το "χρονοντούλαπο της ιστορίας?"
    Χαχαχουχιχιιί...
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση