GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η σιγή ενός "δύσμοιρου"...

Του Κώστα Ζωγράφου Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ορφανά του εκσυγχρονιστικού μπλοκ, αλλά και του παλαιοπασοκικού κατεστημένου εντός του κυβε...

Του Κώστα Ζωγράφου

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ορφανά του εκσυγχρονιστικού μπλοκ, αλλά και του παλαιοπασοκικού κατεστημένου εντός του κυβερνώντος κόμματος και εντελώς διαφοροποιημένος από τη στάση που ακολουθούσε μέχρι να γίνει υπουργός Οικονομικών ο (πολιτικός κι όχι μόνον) φίλος του κ. Βενιζέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης έχει κατεβάσει την ένταση της ντουντούκας του στην εσωκομματική κριτική που ασκεί. Κι είναι ένας συνδυασμός υποσχέσεων για υπουργοποίησή του (συνδυαστικά με μια φοβία που του έχουν προκαλέσει οι κοινωνικές αντιδράσεις -και- στην τοπική κοινωνία που πολιτεύεται), η αιτία που τον εναποθέτει στα βουλευτικά έδρανα μουδιασμένο και αμίλητο, μη ενταγμένο σε ομάδες αντιφρονούντων και μονίμως διαμαρτυρόμενων, πια...
Ο κ. Καρτάλης βλέποντας σε δημοσκοπήσεις την πρωτοκαθεδρία του στα εκλογικά ποσοστά να απειλείται από την...
Ροδούλα Ζήση και τον Απόστολο Παπατόλια, μετά και την μη υπουργοποίησή του στην οποία είχε στηρίξει την προεκλογική του καμπάνια (και στα μακρινά -όπως αργότερα αποδείχθηκε- σημαίνοντα που φέρει το όνομά του) και με πιθανό το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να εκλέξει έναν βουλευτή στο Νομό Μαγνησίας, έχει βρεθεί μπρος σε ένα δίλημμα: να ασκήσει έντονη κριτική στον κ. Βενιζέλο και να χάσει μια -ούτως ή αλλιώς έχουσα λιγοστές πιθανότητες πια- ευκαιρία να γίνει υπουργός, αλλά να διατηρήσει έτσι την δημοφιλία του ή να παραμείνει σύμμαχος των κυβερνητικών επιλογών με την όποια προοπτική προεδρίας έχει ο κ. Βενιζέλος να φαντάζει μια ευνοϊκή εξέλιξη για την τύχη του ιδίου. Για την ώρα επιλέγει να στηρίξει την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου και την ίδια στιγμή ελαττώνει τις... βόλτες στους δρόμους του Βόλου.
Όπως μαθαίνω, ο κ. Βενιζέλος τον παραμυθιάζει με την προβολή ότι και ανασχηματισμός να μην γίνει, σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας ή τεχνοκρατών θα είναι μέσα ο πρώην Γενικός Γραμματέας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 (έτος που θα ήθελε ο κ. Βενιζελός να επιστρέψουμε, μετά την επίσκεψη στον δανειστή μπαρμπέρη).
Μοιάζει, λοιπόν, "δύσμοιρος" ο κ. Καρτάλης που για άλλη μια φορά πείθεται από παραμύθια παλιών κολλητών του, ενώ το τρένο της εξουσίας πέρασε συχνά από μπροστά του δίχως να προλάβει να χωθεί σε κάποιο βαγόνι...

6 σχόλια

  1. Ο εν προκειμένω αποτελεί μαζύ με το βούγια, τη παναγιωταρέα και κάποια άλλα φυντάνια χαρακτηριστική περίπτωση γιαλαντζί "καθηγητάδων".
    O συγκεκριμένος είναι πσοκο"καθηγητής" χωρίς διδακτορικό, δημοσιεύσεις και citations...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. της Γιαννακά δεν της βγήκε το ...όχι που έλεγε και τελικά θα ψηίσεις ΝΑΙ.. ΟΛΕ !

    Ευτυχώς που η κ. Σοφία Γιαννακά, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Αιτωλ/νίας είπε το μεγάλο ΝΑΙ και θα ψηφίσει κι αυτή μεθαύριο την τροπολογία.

    Είπα και γω τόλμησε η Σόφυ να αντισταθεί στο χουντικό ΠΑΣΟΚ που αν λοξοδρομήσεις λίγο σε σφάζει στο γόνατο σαν κατσίκι !

    ΄Ηθελε η καυμενούλα να δημιουργήσει λίγοι ντόρο γύρω απ΄το όνομά της μήπως και ανέβουν κάπως οι πολιτικές της μετοχές, γιατί στις τελευταίες εκλογές του 2009...η εν λόγω βουλευτής δεν ανέβασε καθόλου τα ποσοστά της από τις προηγούμενες εκλογές, εν συγκρίσει με τους άλλους συναδέλφους της στον Νομό της, αφού εκλέχθηκε τελευταία και καταιδρωμένη στο κόμμα της.
    Σκέφθηκε λοιπόν να γίνει λίγο αντιρρησίας για να αυτοηρωποιηθεί, μήπως και αρπάξει καμιά πρωτιά σε επόμενες εκλογές, αλλά δεν της βγήκε και έτσι έχασε το παιχνίδι.

    Γεια σου βρε Σοφία, Σοφάκι, Σοφούλα, Σοφό που κάνεις σαν ένα ρομπότ ότι σου πούνε και δεν τολμάς ν΄αντισταθείς σε κάτι που βλέπεις παράνομο, άδικο και τρελό.

    Ναι Σοφία κάνεις ότι σου πούνε.
    Θυμάσαι πριν από κάποιους μήνες που σε κάλε το τηλεοπτικό κανάλι, το Kontra , και ενώ πήγες κανονικά και αφού σε μακιγιάρανε στο καμαρίνι και είσουνα έτοιμη να βγεις ζωντανά στη τηλεόραση, έλαβες το απειλητικό τηλεφώνημα από το «δημοκρατικό» ΠΑΣΟΚ και εξαφανίσθηκες από το τηλεοπτικό κανάλι χωρίς να πεις μια δικαιολογία και ακόμα σε ψάχνουν ;

    Αυτή είσαι Σοφία Γιαννακά.
    ΄Ακουσα χθες στις ειδήσεις να λες ότι τώρα νοιώθεις ικανοποιημένη και ότι καλύφθηκες για την δήθεν διαφωνία που είχες για την τροπολογία και μετά χαράς μεγάλης άνοιξες το στοματάκι σου και είπες ότι θα ψηφίσω.
    Σε ρωτάω Σοφία τι θα ψηφίσεις το τριπλό χαράτσι που έβαλε ξαφνικά ο φαυλατάς ο Βενιζέλος στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους ;
    Αυτό περίμενες να ακούσεις και είπες ότι καλύφθηκες και θα ψηφίσεις ;

    Στις επόμενες εκλογές που έρχονται όπου νάναι, με τι μούτρα να αντικρύσεις πρόσωπο με πρόσωπο τους ψηφοφόρους σου Αιτωλ/νες και ποια δικαιολογία θα τους πεις και σε τι βαθμό πιστεύεις ότι θα τους πείσεις ;

    Κυρία Γιαννακά ΞΟΦΛΗΣΕΣ πολιτικά και μ΄αυτό που έκανες έβαλες την πολιτική σου ταφόπλακα, εκτός και σκέφτεσαι να εγκαταλείψεις από μόνη σου την πολιτική, πριν σε εγκαταλείψει ο λαός που σε τίμησε με την ψήφο του και σε πίστεψε ότι θα τον εκπροσωπείς επάξια, δίκαια και τίμια στο κοινοβούλιο.

    Δεν πειράζει, τι να κάνουμε, βλέπεις ότι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και δεν είναι μόνο Ο "δύσμοιρος" Καρτάλης,

    τα ορφανά τί θαπογίνουν;

    Η νοσοκόμα απο το Βελεστίνο

    Ο Αούτης αφου βόλεψε συζυγο και τέκνα στο π.ν. και γυρίζει στους δρόμους και διαλαλεί πως εχουμε τι καλύτερη κυβέρνηση που είχε ο τόπος!

    Ούστ λαμόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ πρεπει να τιμωρηθει,γιατι ολοι ειναι υπευθυνοι.
    ΠΑΠΑΡΗΓΑ-ΤΣΙΠΡΑΣ μεχρι να ξαναγινουν λαικο κομμα...
    λαικο κομμα με ραγκουσες και διαμαντω δεν γινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΣΕ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΗΤΑΝ ΓΕΡΟ ΒΙΟΛΙ.ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥ ΝΑ ΔΕΔΑΞΕΙΣ.....Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ..ΧΟΛΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ-ΜΑΦΙΑ ..ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ..ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΤΩΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ.. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ Η ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΤΕΛΑ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ 2000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ..(ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥΣ..ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΤΟΥΑΝ ΣΑΜΑΡΙΣΚΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση