GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου καταγγέλλουν...

Από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ   e mail : omopolit@otenet.gr Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήν...

Από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
 e mail : omopolit@otenet.gr

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Δημοσίου, αφού έλαβε γνώση του ασφαλιοκτόνου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του νεοσύστατου ΕΟΠΥ που θα περιθάλπει το σύνολο σχεδόν του ελληνικού πληθυσμού, μετά από συζήτηση αποφάσισε να ζητήσει από την Κυβέρνηση την άμεση απόσυρση του διότι:
Κατά τη σύνταξή του δεν προσκλήθηκαν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι των χρηστών υγείας και δεν...
 διεξήχθει κανένας διάλογος.
Αντί βελτιώσεως της υγειονομικής περίθαλψης, την υποβαθμίζει στο σύνολο των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, καθιστώντας την ομοίαν τριτοκοσμικής χώρας.
Επιβαρύνει με σημαντικές δαπάνες περίθαλψης, ως και 45%, συμμετοχής άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους, πολλοί των οποίων αδυνατούν να καταβάλλουν υπό τις παρούσες τραγικές οικονομικές συνθήκες, καταδικαζόμενοι έτσι σε θάνατο.
Εξαναγκάζει τους ασφαλισμένους να περικόπτουν ακόμη και από τις καθημερινές ανάγκες τους, προκειμένου να προσφεύγουν σε ιδιωτικά εξεταστικά κέντρα, για να προστατέψουν την υγεία τους.
Τέλος, επειδή καταβάλλομε κανονικά κάθε μήνα σημαντικά ποσά για την υγειονομική μας περίθαλψη αξιώνουμε από την Κυβέρνηση αντίστοιχη παροχή.
Τονίζομε ότι το πολυτιμότερο αγαθό είναι η υγεία και δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο ευτελών πολιτικών σχεδιασμών.
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΠΣ

9 σχόλια

  1. ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φωνη βωόντως εν τη ερήμω της ΕΕ της Μπούντεσμπανκ και του ΔΝΤ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε δεν πεθαίνουν κι όλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ στο φίλο ...19 Οκτ 2011 11:03:00 μ.μ.
    `Εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ φιλε μου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.ΟΣ και ντόρα εφαρμόζουν ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ !!! τι μπορεί να περιμέμει κανείς ;;; ΤΙΠΟΤΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μια ζωη πασοκοι,μια ζωη δεξιοι.
    αρκετη ζημια δεν κανατε;
    ζητατε ελεος απο το χασαπη,γιατι υπηρξατε μια ζωη καλα προβατα...
    τωρα σας ανταμειβει ο χασαπης για την υπακοη σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το τελευταίο αντίο σε αυτούς
    που παρέδωσαν την χώρα μας.
    ____________________________________________
    Όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, κανένα σχέδιο δεν είναι τέλειο, όσο καλό και αν φαίνεται. Και το γερμανικό σχέδιο που με τόση προθυμία επιθυμούν να εφαρμόσουν ο κ. Παπανδρέου και οι συν αυτώ ‘’σωτήρες του έθνους’’, δεν είναι, όχι μόνο καλό, αλλά ούτε καν επαρκές. Είναι παραπάνω από πιθανόν η πτώχευση να προκύψει από ατύχημα και να είναι άτακτη. Εκτός από πιθανό, μέρα με τη μέρα γίνεται και περισσότερο επιθυμητό, αφού οι αξιώσεις που συνοδεύουν την ελεγχόμενη πτώχευση, αγγίζουν τα όρια της τιμωρίας ενός ολόκληρου λαού. Η ενδοτικότητα της κυβέρνησης κατάντησε τη χώρα μας κολαστήριο, το οποίο χρησιμοποιείται ως παράδειγμα για το σωφρονισμό των άτακτων νοτίων της Ευρώπης.

    Κάτι που ενισχύει ακόμα περισσότερο την πιθανότητα εκδήλωσης ατυχήματος, το οποίο παρεμπιπτόντως αναμένεται να προκαλέσει σεισμό στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, είναι η –επιτέλους- αλλαγή τακτικής των κινητοποιήσεων. Μέχρι πρότινος η κυβέρνηση ήταν αντιμέτωπη με ένα συμβατικό σύστημα αντίδρασης, οργανωμένο συνήθως από πειθαρχημένους κομματικούς συνδικαλιστές, που περιελάμβανε απεργίες, πορείες και τα συνηθισμένα έκτροπα. Piece of cake για τα πάνοπλα ματ και την Υπηρεσία προπαγάνδας:

    Λίγα χημικά παραπάνω, κάμποσο αναίτιο ξύλο, ένας – δύο προπηλακισμοί δημοσιογράφων για παραδειγματισμό, μετά ρίχνανε στη ‘’μάχη’’ το παρακράτος για να εξαγριωθούν οι νοικοκυραίοι και να γαβγίζει ο Πρετεντέρης, στήνανε και ένα τοίχος στη Bουλή μην τυχόν προκύψει καμία στραβή και όλα μέλι γάλα.

    Όσο όμως το κίνημα ανδρώνεται και απογαλακτίζεται από το κομματικό κατεστημένο, η αντίσταση μεταλλάσσεται και γίνεται πιο ουσιαστική. Είναι βέβαια λυπηρό να περιμένεις να σωθείς από το ΠΑΜΕ, τη ΓΕΝΟΠ ή την ΠΟΕ ΟΤΑ, για πολλούς και διάφορους λόγους, που δεν θα αναλύσουμε τώρα. Αλλά ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Και, είτε μας αρέσει, είτε όχι, μπροστά στην καταστροφή που βλέπουμε να έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, οφείλουμε να παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές και να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον.

    Η κινητοποίηση αυτή δεν μοιάζει με τις προηγούμενες. Γιατί στις προηγούμενες υπήρχαν ακόμα περιθώρια. Σήμερα δεν υπάρχουν καθόλου περιθώρια, καθώς η αήθης αυτή κυβέρνηση αποφάσισε να εκθεμελιώσει κάθε έννοια πρόνοιας και έπειτα από μια άνευ προηγουμένου ληστρική φοροεπιδρομή επί δικαίων και αδίκων, να συλήσει ακόμα και αυτή την πενιχρή συλλογική σύμβαση εργασίας. Και δεν είναι μόνο αυτό, γιατί η αξιοπρέπεια και το φιλότιμο των Ελλήνων θα μπορούσαν να δεχθούν οποιαδήποτε θυσία. Δεν μπορούν όμως να δεχθούν την εισβολή Ευρωπαίων γραφειοκρατών οι οποίοι θα καθοδηγούν ως μαριονέτες τους εκλεγμένους πολιτικούς.

    Έπειτα από δύο χρόνια ωμής κρατικής βίας, κατακερματισμού των κοινωνικών αντιστάσεων, λοιδορίας επαγγελματικών ομάδων και υφαρπαγής εισοδημάτων, φαίνεται πως αρχίζουμε να βρίσκουμε μια υποτυπώδη συνοχή, ένα σημείο μηδέν πέρα από το οποίο είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε, ξεπερνώντας κομματικές ταυτότητες και παρωχημένες αντιλήψεις ή φθόνο για κλάδους που θεωρούμε προνομιούχους.

    Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, είμαστε έτοιμοι να πούμε το τελευταίο αντίο σε αυτούς που βίασαν αισχρά την πατρίδα μας και ύστερα την παρέδωσαν βορά στα κοπρόσκυλα της διεθνούς τοκογλυφίας.
    ---------------------------------------
    Είμαστε θυμωμένοι και αποφασισμένοι.
    Θα είμαστε μαζικά στο πλευρό όλων αυτών που αποφάσισαν να αντισταθούν με όποιο τρόπο έκριναν χρήσιμο.
    ---------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TI ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ?
    ------------------------------------------
    Συναντήθηκε ο Παπανδρέου με τους αρχηγούς των κομμάτων και τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.
    Πολλές ερμηνείες επίσημες και ανεπίσημες δόθηκαν.

    Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο ΓΑΠ ενδιαφέρεται μόνο για το τι θα μεταδώσουν τα Μ.Μ.Ε. σχετικά με την επερχόμενη σύνοδο της 23ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
    Εξηγούμαι.
    - Κατά 99% η σύνοδος θα αποφασίσει πιο θα είναι το κούρεμα που θα γίνει.Αν είναι μικρό,θα εξακολουθεί η Ε.Ε να χρηματοδοτεί μια χώρα,
    που σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί να αποπληρώσει ούτε τους τόκους,όσοι φόροι και αν μπουν.
    Αν είναι μεγάλο το κούρεμα,από 40% και πάνω, τότε έχουμε χρεωκοπία.

    Ο ΓΑΠ λοιπόν εκλιπαρεί τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ να βάλουν πολύ ΤΖΑΤΖΙΚΙ στο πως θα παρουσιάσουν την ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.
    Το μεγάλο πρόβλημα δηλαδή του ΑΞΙΟΠΟΥΣΤΑ είναι το πως θα παρουσιαστεί η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ και όχι αυτό καθ' αυτό το πρόβλημα.
    ΠΑΣΟΚΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ.

    Υ.Γ.1 Μη περιμένετε εκπλήξεις από την αυριανή ψηφοφορία. Μπορεί να φύγουν 1-2 βουλευτές αλλά τίποτα άλλο.Εξάλλου σας το έχω ξαναγράψει,
    σε κάθε κρίσιμη ψηφοφορία θα φεύγει και από ένας, για εκτόνωση, μέχρι να πετύχουν αυτό που θέλουν.

    Υ.Γ 2. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ θα πέσει είτε από εξωτερικό γεγονός, ή , από την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας.

    Υ.Γ 3 Σέβομαι απεριόριστα τους απανταχού οικονομολόγους, αλλά εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα. Κανένας δεν έχει ξαναδιαχειριστεί ένα τέτοιο πρόβλημα.Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Τουρκία ούτε Αργεντινή.
    Μην ξεχνάμε τι είπε ο Μπαρόζο αμέσως μετά την σύνοδο της 21ης ΙΟΥΛΙΟΥ.
    ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

    ΥΓ 4. Αν δεν το έχετε καταλάβει ήδη έχουμε χρεωκοπήσει.
    Από αυτά που θα πληρώσουμε για ΦΟΡΟΥΣ κ.λ.π αφαιρούμε αυτά που θα έχουμε σαν εισοδήματα
    και η σούμα είναι ΑΡΝΗΤΙΚΗ.

    ΥΓ. 5 Τον ΓΑΠ άρχισαν να τον απασχολούν οι λέξεις ΓΟΥΔΙ και ΚΡΕΜΑΛΕΣ.

    Χμμμμ κάτι είναι και αυτό........ +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 11:40:00 μ.μ.
    "ΥΓ. 5 Τον ΓΑΠ άρχισαν να τον απασχολούν οι λέξεις ΓΟΥΔΙ και ΚΡΕΜΑΛΕΣ."

    Ε ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΟΥ ΓΟΥΔΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χιλιάδες λαού περικυκλώνουν την Βουλή.

    Ποτάμια λαού πλημμυρίζουν το κέντρο της Αθήνας..

    Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ ακούγεται έξω από τη Βουλή.

    Ολα δείχνουν ότι σήμερα όλη η Αθήνα θα είναι έξω από τη Βουλή.


    Σηκωθείτε όλοι από τις πολυθρόνες και τα pc και κατεβείτε στη Βουλή.

    Η Ελλάδα σας χρειάζεται σήμερα. ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση