GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Βρήκα λύση για τα χαράτσια της εφορίας..."

Από τον Γιώργο Κουμεντάκη http://www.aixmi.gr/ Συμβουλές προς φορολογούμενους Από τις πρώτες μέρες της οικονομικής κρίσης τα δελτία ειδήσ...

Από τον Γιώργο Κουμεντάκη

Συμβουλές προς φορολογούμενους
Από τις πρώτες μέρες της οικονομικής κρίσης τα δελτία ειδήσεων της ελληνικής τηλεόρασης (ας είναι καλά), αλλά και ο έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος, χωρίς φειδώ, μας βομβαρδίζουν με ευρώ παντός τύπου. Δεν υπάρχει είδηση για την οικονομία που να μην συνοδεύεται από πακτωλούς  ευρωνομισμάτων. Ευρώ ρέουν άφθονα σε μηχανήματα καταμέτρησης χρημάτων, ευρώ κόβονται και τακτοποιούνται σε διάφορες δεσμίδες, ευρώ μετρώνται με την δέουσα προσοχή στα χέρια τραπεζικών υπαλλήλων, μέχρι και σε...
 μαγική σφαίρα μέντιουμ έβαλαν χαρτονομίσματα και τη γέμισαν με τις δυσοίωνες προβλέψεις εκ του ασφαλούς: δεν χρειαζόμαστε τις συμβουλές κανενός μέντιουμ  για το τι μέλλει γενέσθαι. Η χρεοκοπία βρίσκεται στο κατώφλι της εξώπορτας και χτυπάει δυνατά την πόρτα.
Αυτή, ίσως, είναι και η εξήγηση για τη λυσσαλέα απεικόνιση εκατομμυρίων ευρώ μπροστά στα μούτρα μας και σε όλους τους δυνατούς χορευτικούς συνδυασμούς! Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο…
Στην εποχή, λοιπόν, του εικονικού χρήματος, σκέφτομαι τα χαράτσια της εφορίας να τα πληρώσω με τα αποκόμματα των ευρώ που μάζεψα απο τις εφημερίδες και από ανάλογες φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Δύσκολη δουλειά, απαιτητική. Προσέχω να μην είναι τσαλακωμένα, να διατηρούν ζωντανό το χρώμα τους και, το πιο σημαντικό, να μην τους λείπει κανένα κομματάκι και χάσουν την αξία τους.
Ήδη, λοιπόν, έχω κάνει μια γερή μπάζα που θα με βοηθήσει, ελπίζω, να καλύψω τις υποχρεώσεις μου προς τον κύριο Βενιζέλο και την Τρόικα, τουλάχιστον για αυτή τη χρονιά, (μόνο μη μπει καμιά ιδέα στον Βαγγέλη, το εκλάβει ως αποταμίευση, και μου τα φορολογήσει).
Αν και πολύ φοβάμαι ότι του χρόνου  θα χαθούν όλα μου τα ευρουδάκια, που με τόσο κόπο συνέλεξα, και θα πρέπει να αρχίσω να «αποταμιεύω» δραχμές!

5 σχόλια

  1. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ….
    ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!
    ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…
    Ο ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ…..
    Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ…ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ Η ΕΥΛΟΗΜΕΝΗ!
    ΕΛΛΗΝΕΣ…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ…
    ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ…
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ…ΕΦΤΑΣΕ… ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ…

    ΖΗΤΩ Ο ΘΕΟΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

    ΥΓ.ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΔΕΙΞΤΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ…ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΦΤΩΧΙΑ ΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ..ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ…

    ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ..ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ…ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΜΩΣ…
    ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!


    Θα σε μαζέψει ο μπόγιας,βλήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!




    Ότι ληγμένο υπάρχει αυτός το παίρνει ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ELLHNIDES, ELLHNES,
    APOFASHZWMEN KAI DIATASWMEN.

    NA KYRHX8EI EPEIGWNTOS STRATIOTIKOS NOMOS, GIATI ETSI OPWS PATE OI ELLHNES THS ELLADOS
    8A KATALH§ETAI SE EMFYLIO POLEMO. MONO ENAS DEYTEROS PAPADOPOULOS MPOREI NA SWSEI THN ELLADA.
    O ELLHNAS XREIAZETAI ARBILA STO SBERKO TOY ALOIWS DEN SYNERXETAI. KAI GI AYTO KALYTERA H ARBILA NA EINAI ALLHNIKH PARA EISAGOMENH.


    ZHTW H ELLAS
    ZHTW TO E8NOS

    ELLHN TOY E§WTERIKOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΑΠ..."Μια φωνή, ένα πάθος, ένα όραμα"
    _______________________________________
    Σκάστε και πληρώστε
    την "πράσινη ανάπτυξη":
    ΤΟΥ ΚΩ ΛΟΥ..... σκλαβάκια
    ELLHN TOY EΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
    ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
    ---------------------------------------------

    Νέο χαράτσι της ΔΕΗ για τα φωτοβολιταϊκά κ.λπ
    Νέες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος αναμένονται από την 1η Νοεμβρίου, καθώς βαίνει προς αύξηση κατά 4,80 ευρώ το τέλος υπέρ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας .

    Η αύξηση αυτή επιλέχθηκε προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) ώστε να είναι εφικτή η πληρωμή των επενδυτών που δραστηριοποιούνται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

    Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προτείνει στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος τη σταδιακή μείωση του ελλείμματος ύψους 100 εκατ. ευρώ του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ του ΔΕΣΜΗΕ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012.

    Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε την αύξηση από την 1η Νοεμβρίου του 2011 και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 του ειδικού τέλους ΑΠΕ, αλλά και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους, ώστε να επιμερίζει με δίκαιο τρόπο το κόστος στις κατηγορίες κατα ναλωτών.

    Η ΡΑΕ προτείνει το ειδικό τέλος να διαμορφωθεί από τα 3,2 ευρώ το τετράμηνο στα 4,8 ευρώ, ήτοι σε ετήσια βάση να αυξηθεί κατά 4,80 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση