GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πεζόδρομος η Αγίας Σοφίας...

Από το tvxs.gr Παρτέρια με μικρούς θάμνους και δένδρα, χώρους με καθιστικά και τραπεζάκια για τους πολίτες, πύργους εισόδου, στέγαστρα γι...

Από το tvxs.gr

Παρτέρια με μικρούς θάμνους και δένδρα, χώρους με καθιστικά και τραπεζάκια για τους πολίτες, πύργους εισόδου, στέγαστρα για εκδηλώσεις περιλαμβάνει εκτός των άλλων η αρχιτεκτονική μελέτη της πεζοδρόμησης της οδού Αγίας Σοφίας, στο τμήμα της από την πλατεία μέχρι την Τσιμισκή. Το εγχείρημα σε πρώτη φάση είναι πιλοτικό για τις επόμενες 45 ημέρες και αποτελεί το πρώτο στάδιο της υλοποίησης του σχεδίου πεζοδρόμησης 50 δρόμων της Θεσσαλονίκης, που...
προωθεί η διοίκηση του δήμου.
«Δεν δίνουμε προτεραιότητα στα αυτοκίνητα, δεν χωράνε», δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος περπάτησε στην πεζοδρομημένη Αγίας Σοφίας όπου δέχτηκε συγχαρητήρια αλλά και αποδοκιμασίες από περίοικους και άλλους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. «Το κέντρο είναι η κορόνα σε κάθε πόλη και στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε το κέντρο της Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε.
Ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, δήλωσε ακόμη ότι με αφορμή την πεζοδρόμηση η δημοτική αρχή δεν θα επιτρέψει το διπλοπαρκάρισμα οχημάτων στην Μακένζι Κινγκ και στην Παύλου Μελά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 22:00 καθώς οι δρόμοι θα ελέγχονται τακτικά από τη δημοτική αστυνομία.
Το σχέδιο
Σημαντική καινοτομία στον πεζόδρομο θα είναι η διαμόρφωση χώρων με τραπέζια και καθιστικά, που θα έχουν δημόσια χρήση.
Επίσης, ο πεζόδρομος θα αποκτήσει δύο μικρές πλατείες στη συμβολή του με τους πεζόδρομους Αγίας Θεοδώρας και Γεωργίου Σταύρου. Στη γωνία Αγίας Σοφίας-Αγίας Θεοδώρας θα τοποθετηθεί στέγαστρο, όπου θα διοργανώνονται εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις. Στη γωνία Αγίας Σοφίας-Γεωργίου Σταύρου θα τοποθετηθεί εξέδρα για συναυλίες, ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αγίας Σοφίας, όπου περνούσαν 400 αυτοκίνητα την ώρα, απαγορεύεται, ενώ αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι για παράνομο παρκάρισμα στις οδούς Μακένζι Κινγκ και Παύλου Μελά. Η πεζοδρόμηση ικανοποίησε μεγάλη μερίδα καταστηματαρχών, ωστόσο στη χθεσινή έναρξη αρκετοί κάτοικοι εξέφρασαν τα παράπονά τους στον δήμαρχο, καθώς έχασαν τις θέσεις στάθμευσης.
Συγχαρητήρια και...παράπονα
«Κάντε πρώτα γκαράζ και μετά πεζόδρομο», δήλωσε ένας περίοικος που πρόσθεσε ότι «δεν έχω που να βάλω το αυτοκίνητο και οι τιμές στα υπάρχοντα πάρκινγκ είναι πολύ ακριβές». «Δεν ζητάμε από τον δήμαρχο να κάνει, αλλά να μην κάνει τίποτα», είπε!
Αλλος περίοικος είπε ότι «με το κλείσιμο ενός κεντρικού δρόμου θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Η Θεσσαλονίκη σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Βαρκελόνη, δεν έχει καμία υποδομή σε μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως μετρό και τραμ, για να αντέξει τις πεζοδρομήσεις».
Την αντίθεσή του στην πεζοδρόμηση εξέφρασε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κώστας Χαντζαρίδης. «Είμαστε αντίθετοι με το μέτρο διότι την ώρα που πασχίζουμε να συγκρατήσουμε τον κόσμο να κάνει τις αγορές του στο κέντρο για να μην πηγαίνουν αλλού. Ο Ελληνας έχει συνηθίζει να κάνει τις αγορές του με το αυτοκίνητό του και θα προτιμούσαμε η Αγίας Σοφίας να ήταν δρόμος συνεχούς ροής οχήμάτων με έναν μεγάλο πεζόδρομο, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις» δήλωσε σχετικά. .

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση