GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελλειμματικός ο προϋπολογισμός του κ. Αγοραστού...

Γράφει ένας μακρινός ξάδελφος του κ. Αγοραστού Σαν έναν από τους τελευταίους προϋπολογισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή , τους οποίους συνήθ...

Γράφει ένας μακρινός ξάδελφος του κ. Αγοραστού

Σαν έναν από τους τελευταίους προϋπολογισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή, τους οποίους συνήθιζε να επιμελείται ή να εισηγείται στους συναδέλφους του κατά την μέρα ψήφιση του Προϋπολογισμού στη Βουλή, έτσι κι αυτός που καταθέτει την ερχόμενη Τρίτη (5 το απόγευμα) στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο οικονομολόγος ακαδημαϊκός κ. Αγοραστός, είναι ελλειμματικός.
Συγκεκριμένα, έλλειμμα 8.404.500 ευρώ υπολογίζει ότι θα έχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας το 2012, όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης στην εισήγηση που κατάθεσε στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου. Σύμφωνα με...
την εισήγηση "τα έσοδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2012 υπολογίζονται σε 97.056.796 ευρώ, ενώ τα έξοδα σε 105.461.296 ευρώ". Ειδικότερα, οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι, που αποτελούν και το μοναδικό έσοδο της Περιφέρειας, "προβλέπονται να κινηθούν μέσα στο 2012, στο ύψος που αυτά διαμορφώθηκαν το 2011".
Καθώς τα έξοδα είναι υπολογισμένα εντός άκρως αισιόδοξων πεποιθήσεων, είμαι ανοιχτός σε όποιον επώνυμα καταθέσει ποσοστό στοιχήματος για το πόσο θα είναι εν τέλει αυξημένος αυτός ο προϋπολογισμός. Ξεκινώ, το... bet με μια πρόβλεψη για 25% τελική αύξησή του...

14 σχόλια

  1. Μακρυγιαννης23 Οκτ 2011, 5:38:00 μ.μ.

    Η ΛΥΣΗ:

    http://tamgr.blogspot.com/2011/10/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παπαγιώτη δεν υπάρχει ελειμματικός προϋπολογισμός
    Κρίμα τα πτυχία που όπως έχει γραφεί αγνώστου προελεύσεως κατέχεις??
    Πάντως επανέρχεται ο φόβος των αγωγών γι αυτά που γράφεις με το ψευδώνυμο ένας μακρυνός ξαδελφος ,και με τα αλλα ,όπως και οι αγωωγές που εκρεμμούν εναντίον σου
    Τα κειμενά σου έχουν πάρει διαζύγιο με την αλήθεια
    Και ταυτίζονται με την συκοφαντία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παπαγιώτη λεφτά εκβιασμού θέλεις να πάρεις
    Και συκοφαντικά γράφεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ!
    ------------------------

    Για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνουν λόγο οι «Έλληνες φορολογούμενοι»

    Tην ακύρωση της υπουργικής απόφασης για το χαράτσι της ΔΕΗ διεκδικούν με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι νόμιμοι εκπρόσωποι του Σωματείου «Ελληνες Φορολογούμενοι», μία ανώνυμη επενδυτική εταιρεία και ένας ιδιώτης μέτοχος της εταιρείας αυτής.

    Στην πολυσέλιδη προσφυγή τους - είναι η πρώτη που κατατίθεται για την υπόθεση αυτή - υποστηρίζουν ότι η επίμαχη απόφαση είναι αντισυνταγματική , ενώ παραβιάζει ευθέως και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου . Λόγω μάλιστα της σοβαρότητας της υπόθεσης ζητούν από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου να την προσδιορίσει,όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, με διαδικασίες εξπρές στην Ολομέλεια του ΣτΕ,ώστε να κριθεί κατ΄εξαίρεση με βάση τις διατάξεις για το θεσμό της πρότυπης δίκης.

    Στην προσφυγή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι :

    *Η είσπραξη των φόρων ,όσο και η βεβαίωση παραβάσεων και επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε ιδιώτες λόγω της άρνησης πληρωμής των φόρων ,αποτελούν στοιχεία δημόσια εξουσίας ,η άσκηση της οποίας από ιδιώτες νοθεύει και τη γενική αρχή του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

    *Παραβιάζεται η αρχή της φορολογικής ισότητας ,διότι επιβάλλεται αδιακρίτως ο ίδιος φόρος σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων με μόνα κριτήρια την τιμή ζώνης και την παλαιότητα του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου ,χωρίς να συνυπολογίζεται το πραγματικό ετήσιο εισόδημα του καθενός ιδιοκτήτη του ακινήτου.

    *Η επιβολή του νέου ειδικού τέλους αποτελεί δεύτερη φορολόγηση των ιδιοκτητών ακινήτων.

    *Υποβαθμίζει τον φορολογούμενο ιδιοκτήτη, ακόμη και τον άνεργο σε αντικείμενο επίτευξης έκτακτων δημοσιονομικών στόχων για τη μείωση ελλειμμάτων.

    *Η διακοπή ηλεκτροδότησης σε άτομα που αδυνατούν να καταβάλλουν το φόρο τους οδηγεί σε έσχατη εξαθλίωση και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την επιβίωσή τους.

    Τέλος, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι : « η αποτροπή της χρεωκοπίας της χώρας ενδεχομένως να αποτελεί εύλογο σκοπό επιβολής φορολογικών επιβαρύνσεων ,δεν επιτρέπει όμως, το Σύνταγμα μας, ως μέσο εξαναγκασμού στην καταβολή των επιβαρύνσεων αυτών , την επιβολή μέτρων που καταλήγουν στην προσβολή της ίδιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ...ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΛΑΘΟΣ ΕΧΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑ 8.404.500 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟΥ 2011 ΠΟΥ ΣΗΜΑΕΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΛΟΓΩ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟ 2011
    ΜΕΛΕΤΕΙΣΤΕ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΜΕΝΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τις ελπίδες στον Ύψιστο εναποθέτει πλέον το Μαξίμου..............

    Ο Παπανδρεϊσμός έχει αξίες, έχει ρίζες, έχει μακρά ιστορία.
    Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν απευθύνεται στους ξένους για βοήθεια.
    Όταν ζορίζουν ακόμη περισσότερο, δίνει στους ξένους και τα κλειδιά της χώρας.
    Όταν φτάσουν στο απροχώρητο, απευθύνεται στις μεταφυσικές δυνάμεις.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Με ευχέλαιο στο Μαξίμου αναμένεται να απαντήσει στα προβλήματα ο Πρωθυπουργός.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Αποκλειστικές πληροφορίες φέρουν τον Πρωθυπουργό να έχει ζητήσει από τον Καρατζαφέρη να του στείλει τον παπα-Τσάκαλο, που έχει και χέρι.
    Αν και διαφωνεί ο Βορίδης, το αίτημα αναμένεται να ικανοποιηθεί.

    Αν δεν πιάσει κι αυτό υπάρχουν εναλλακτικές: καφετζούδες, χαρτορίχτρες, χαρτομάντεις, ταρό, αστρολόγοι, συνταγματολόγοι…
    Έτσι θα μάθει έγκαιρα το ύψος του κουρέματος, πριν του το ανακοινώσουν οι «εταίροι».

    - Θα πω την αμαρτια μου για να ξεσκασω ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Η μονη μου παρηγορια στα τοσα που τραβαμε {μειωσεις εισοδηματων,
    αυξησεις τιμων ,ταπεινωσεις κλπ } ειναι να ξεσκληριστει ο παπανδρεισμος αυτο το μιασμα του αιματος της Ελλαδας !

    Εαν γινει αυτο { αμαν και ποτε} τοτε η θεση μου ειναι χαλαλι τα δεινα που μας βρηκαν και ας ξεκινησουμε ξανα απο την αρχη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αποκαλυψη

    θα ειχε σωθει ο ανθρωπος αν οι "συντροφοι" ειχαν ιατρικη ομαδα και τον πηγαιναν αμεσως στον Ευαγγελισμο!! Και αν δεν τον βαζανε μπροστα χωρις κρανος και μασκα!

    Γιαυτο κανουν την παπια και δεν μιλανε για χτυπηματα στο κεφαλι ελεγε ενας μπλογερ του δρ Κουτσουκου!

    Ποσες ωρες τον καθυστερησαν και γατί
    Αν ηταν 2 οι ωρες εγκαταλειψης πρεπει να διωχτει ποινικα η ηγεσια του ΠΑΜΕ για εγκαταλειψη τραυματια με δόλο ελεγε μπλογκερ τοπυ δρ Κουτσουκου!

    Αυτα τα λιγα για τις ματαιοδοξιες του ΠΑΜΕ που θελει να καπελωσει τους αγωνες

    Νικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΑΚΑΒΡΙΟ, δεν συμφωνούμε βέβαια, αλλά η ευρηματικότητα κάποιων είναι αξεπέραστη !!!

    Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████100% Complete.

    Georgios Papandreou ██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒Loading...

    απο ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ

    ________________________________
    κακή νύχτα ΠΑΣτόκοι >>>>>>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ελεγε μπλογκερ του δρ Κουτσουκου!

    Του χαζού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντα αλήτες και λαμόγια είσασταν σε αυτό το κωλοblog... Τι να περιμένει κανείς από εσάς;; Συκοφαντίες και ψεύδη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η… ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΗ!

    Δημοσίευση: alexiou Στις Δευ, 24/10/2011 - 06:38
    Η… ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΗ!

    Το έχει γυρίσει πολύ στα της Εκκλησίας ο Χρήστος Μιχαλάκης!!! Δεν χάνει Εσπερινό για Εσπερινό, αρτοκλασία για αρτοκλασία, πανηγυρική Λειτουργία για πανηγυρική Λειτουργία!...

    Παραλλήλως δε ήδη έχει ολοκληρώσει έναν πρώτο κύκλο επισκέψεων στα Μοναστήρια της περιοχής μας ακούγοντας με προσοχή τα αιτήματα των ιερών κοινοτήτων. Εσχάτως δε κραδαίνει μονίμως ένα κομποσχοίνι το οποίο του χάρισε Ηγουμένη Μονής και όπως λέει «αυτό μου δίνει δύναμη να ξεπερνάω τις δυσκολίες της καθημερινότητας»!... Πέρα από πλάκα ο Μιχαλάκης ήταν πάντοτε άνθρωπος ευλαβής, ενώ αυτό ίσως που πρέπει να υπογραμμιστεί είναι ότι εκκλησιάζεται πάρα πολλές φορές, καθήμενος σε στασίδι, μακριά από το χώρο των «επισήμων» που διαμορφώνεται σε μεγάλες εορτές και πανηγύρεις. Μακάρι να ‘χαμε κι άλλους πολιτικούς τόσο (… και πραγματικά!) ευλαβείς, όσο ο Μιχαλάκης. Θα ‘ταν αλλιώς ο κόσμος μας…
    ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΩΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΗ Ο ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ;;;;
    Συζήτηση για το στρατόπεδο στο Κυψελοχώρι και τη σύσταση 37 οργανικών θέσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα γίνει αύριο, Τρίτη, στις 5 μ.μ. στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

    Το πρώτο θέμα του περιφερειακού συμβουλίου αφορά τα πυρομαχικά σε στρατόπεδο του Κυψελοχωρίου με εισηγήτρια την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου.

    Θα ακολουθήσει συζήτηση για την τροποποίηση του άρθρου 37 του Οργανισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας(Π.Δ. 129/2010) με τη σύσταση τριάντα επτά (37) συνολικά οργανικών θέσεων, για την κατάταξη του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού, που μετατάχθηκε εθελούσια ή αυτοδίκαια από την πρώην κρατική περιφέρεια Θεσσαλίας, σε εφαρμογή των διατάξεων των παρ. 1 και 2 του άρθρου 256 του Ν. 3852/2010.

    Εισηγητής θα είναι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Ανάμεσα στα θέματα είναι και η τροποποίηση του Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011 κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση