GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απάνθρωπες συνθήκες κράτησης για μανάδες με τα παιδιά τους...

Από το  www2.rizospastis.gr ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ Ανατριχιαστικές είναι οι καταγγελίες που κάνει η Πόλα Ρούπα μέσα από τις φυ...

Από το www2.rizospastis.gr
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ανατριχιαστικές είναι οι καταγγελίες που κάνει η Πόλα Ρούπα μέσα από τις φυλακές όπου είναι έγκλειστη εδώ 17 μήνες ως μέλος (έχει αναλάβει την ευθύνη) της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Η γυναίκα βρίσκεται στη φυλακή με το 14μηνο παιδί της, που γέννησε στη διάρκεια του εγκλεισμού της σε νοσοκομείο και καταγγέλλει τις συνθήκες κράτησής της, αλλά και των άλλων γυναικών και μωρών, στις φυλακές της Θήβας και του Κορυδαλλού. Μιλά για συνθήκες «παντελώς ακατάλληλες για παιδιά, καταστροφικές για την ψυχολογική και πνευματική τους ανάπτυξη, καταστροφικές για την υγεία τους και την ίδια τους τη ζωή».
Στο πολυσέλιδο κείμενο καταγγέλλεται η...
έκθεση παιδιών σε σοβαρές και ανίατες ασθένειες. Είναι υποχρεωμένα αυτά και οι μητέρες τους να συμβιώνουν σε κοινούς χώρους με γυναίκες που έχουν προσβληθεί από λοιμώδεις αρρώστιες. Ακόμα, αναφέρεται στην άρνηση των φυλακών να παρέχουν στις κρατούμενες κάθε είδους ιατρική φροντίδα όπως εξέταση και εμβολιασμό για λοιμώδη νοσήματα. Από το κείμενο ενδεικτικά αναφέρουμε περίπτωση εγκύου κρατούμενης με ηπατίτιδα C, η οποία διέμεινε μαζί με την Π. Ρούπα, το παιδί της και άλλες κρατούμενες και παιδιά για 4 μήνες. Οπως αναφέρεται: «Η διάγνωση έγινε στο νοσοκομείο όπου γέννησε και ενώ η υπηρεσία της φυλακής κατά την επιστροφή της την απομόνωσε, αρνήθηκε να μας ενημερώσει για το περιστατικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν εξαγριωτικό το γεγονός ότι όχι μόνο συμβίωνα εγώ, το παιδί μου και άλλες κρατούμενες και παιδιά με μια γυναίκα που έπασχε από ηπατίτιδα C στον ίδιο θάλαμο για 4 μήνες, όχι μόνο "αμέλησαν" να της κάνουν τις εξετάσεις αυτές που είναι βασικές για κάθε έγκυο αλλά και όταν "ανακάλυψαν" το πρόβλημα, φρόντισαν να το κουκουλώσουν, λέγοντας ψέματα όλοι για το λόγο που είχε η συγκεκριμένη κρατούμενη να μεταφερθεί στην απομόνωση».
Για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Θηβών καταγγέλλεται ότι «κατά το χρονικό διάστημα που κρατήθηκα στις φυλακές, έζησα αρκετά περιστατικά άρρωστων παιδιών που δεν τα έβγαζαν για να εξεταστούν σε νοσοκομείο. Το εγκληματικό, δεν είναι μόνο ότι απουσιάζουν οι γιατροί, αλλά και ότι οι ίδιες οι υπάλληλοι της φυλακής αναλαμβάνουν το ρόλο του γιατρού, κάνοντας διαγνώσεις απέναντι σε περιπτώσεις ασθενών κρατουμένων και παιδιών! Οι περισσότερες, φυσικά, από αυτές τις διαγνώσεις καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι "δεν υπάρχει ασθένεια" ή ότι "δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να μεταφερθεί κάποιο άρρωστο άτομο σε νοσοκομείο για εξέταση". "Είναι πραγματικά εξοργιστικό να βλέπεις μωρό να ψήνεται στον πυρετό για πολλές ημέρες, η μάνα του να παρακαλεί να κάνουν κάτι και να μην γίνεται τίποτα. Είναι φανερό πως στις φυλακές της Θήβας οι υπάλληλοι έχουν ρητή εντολή, είτε από τη διεύθυνση είτε από το ίδιο το Υπουργείο, ότι πρέπει να αποφεύγουν τις μεταγωγές σε νοσοκομεία».
Σε άλλο σημείο καταγγέλλονται από την κρατούμενη οι χυδαίες μέθοδοι έρευνας μωρών και παιδιών κατά την είσοδο στις φυλακές της Θήβας «μέθοδο που επιδίωκε η προηγούμενη διεύθυνση της φυλακής του Κορυδαλλού να επιβάλλει και για το δικό μου παιδί». «Η πρακτική αυτή της έρευνας παιδιών περιλαμβάνει γδύσιμο του παιδιού σε τραπέζι της έρευνας, πέταγμα της πάνας και άνοιγμα του στόματος του παιδιού με τη βία». Η Π. Ρούπα καταγγέλλει και την «απαράδεκτη πρακτική των ένοπλων φρουρών, που συνοδεύουν στο νοσοκομείο τις έγκυες κρατούμενες και οι οποίοι επιδιώκουν πάντα να εισέρχονται και στο χώρο του τοκετού. Μόνο η απαγόρευση των γιατρών ορισμένων νοσοκομείων αποτρέπει αυτή την πρακτική. Ετσι, πολλές γυναίκες, ίσως οι περισσότερες, είναι υποχρεωμένες να γεννούν μπροστά στα μάτια ανδρών αστυνομικών που τις παρακολουθούν».

12 σχόλια

  1. η ψηφος του πασοκομαλακα σκορπαει φτωχεια,πεινα,θανατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι μας λες 6:38
    ειμαστε το 45% του ελληνικου λαου,οι εξυπνοτεροι και οι καλυτεροι,για να μην αναφερω οι πλουσιοτεροι...
    μαλλον εσυ εισαι μαλακας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κατσελη-μπαρουφακης-παναγιωτακοπουλος=πασοκοδολωμα για αριστερους χανους.
    λοβερδος-διαμαντοπουλου-ραγκουσης=πασοκοδολωμα για δεξιους χανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που μου τη σπάει είναι ότι ο καθένας γράφει ότι του κατέβει. Οι τρεις προηγούμενοι σχολιαστές διαβάσατε τι λέει το άρθρο; ή έχει κολλήσει η βελόνα στο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ -ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Ξέρετε υπάρχουν και άλλα πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζούμε το τέλος των κοινωνικών παροχών. Πλέον όποιος δεν πληρώνει, δεν έχει ρεύμα, νερό, τροφή, θέρμανση, υγεία ή εκπαίδευση. Σαν καλός κτηνοτρόφος το καθεστώς ξέρει πότε πρέπει να ταΐζει τα ζώα του και πότε όχι . Η εποχή των παχιών αγελάδων τελείωσε.

    Κανείς δεν μας χάρισε τίποτα και δεν πρέπει να χαρίσουμε τίποτα σε κανέναν. Να μην πληρώσουμε τίποτα, να πάρουμε πίσω όσα μας κλέβουν, να κάνουμε επανασυνδέσεις ρεύματος και νερού και να σπάσουμε τα εκδοτήρια των εισιτηρίων στα νοσοκομεία. Δεν είμαστε ζώα να μας ταΐζουν όποτε θέλουν και άμα δεν θέλουν να μας αφήνουν να πεθάνουμε. Να καταλάβουμε τις εφορίες. Να οργανωθούμε ανά γειτονιά, περιοχή ή πολυκατοικία και να περιφρουρήσουμε την ανυπακοή μας. Να δημιουργήσουμε κοινωνικά ιατρεία, λαϊκά συσσίτια και αγροτικές κολλεκτίβες. Να οργανώσουμε την επιβίωση μας.

    Να οργανώσουμε γενική απεργία διαρκείας.

    Να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε το σάπιο παρελθόν και να αρχίσουμε να χτίζουμε το μέλλον.

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΙΣΟΤΗΤΑ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πασόκοι παραιτηθείτε!
    Παραιτηθείτε να κυβερνήσουν αυτοί πήρανε τα αποθεματικά των ταμείων και αφού τα κάμανε ομόλογα και τα βουτήξανε στο αίμα, το αίμα των ασφαλισμένων, τα βγάλανε βόλτα σε πισίνες με καρχαρίες, και έγινε το έλα να δεις, δώσμου και μένα μπάρμπα! Κι όταν τα γυρίσανε στα ταμεία αλουνού του έλειπε το χέρι, αλουνού το πόδι, αλουνού του είχαν ανοίξει την κοιλιά και κρατούσε τ’ άντερα του στα χέρια.
    Παραιτηθείτε να έρθουν αυτοί που για τίνος το συμφέρον τα είχανε κατεβάσει σε ένα καλόγερο και ο αθεόφοβος μια ολόκληρη κυβέρνηση, μόνος του; την γλύκαινε και τον γλυκαίνανε, την τάιζε και τον τάιζαν, τους έδινε και του δίνανε, μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ. Παραιτηθείτε να κυβερνήσουν αυτοί που όταν καιγότανε ολόκληρη η Ελλάδα, και για όνομα του Θεού καήκανε ζωντανοί σχεδόν εβδομήντα άνθρωποι ο πρωθυπουργός Καραμανλής δήλωσε από τηλεοράσεως ότι έβλεπε τα τεκταινόμενα από την τηλεόραση του σπιτιού του στην Ραφήνα. Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που στο όνομα της τυφλής παράλογης κομματικής εκδίκησης με την ασυνάρτητη < απογραφή > τους ρίξανε την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας στον βαθύτερο λάκκο με σκατά που έγινε ποτέ για μια χώρα. Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που κρύβανε το οικονομικό έλλειμμα της χώρας για να μην φανούν, για να μην ψάξει κάποιος που πήγανε τόσα δισεκατομμύρια ευρώ και με την τελική πρόθεση να το φορτώσουν σε άλλη κυβέρνηση και αυτή να βγάλει κυριολεκτικά το φίδι από την τρύπα. Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που στις πρώτες νομοθετικές πράξεις τους μετά τις εκλογές του 2004 ήταν να καταργήσουν τον ΣΔΟΕ, δίνοντας έτσι το σύνθημα στην αγορά, στην ραχοκοκαλιά της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής στους μικρομεσαίους να κλέβουν τον ΦΠΑ, να μην κόβουν αποδείξεις να ρημάξουν τα κάθε είδους ταμεία. Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί οι ικανότατοι που το χρέος της Ελλάδας από 150 δις το πήγανε στα 330 έτσι για να μπορούν να κάνουν μεγάλες μπίζνες ; και κομματικά ρουσφέτια.Παραιτηθείτε το απαιτεί ο κύριος Καρατζαφέρης, αυτός που επί πρωθυπουργίας Μπουχέσα δήλωσε έξω από το μέγαρο Μαξίμου ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στο Πασόκ να κυβερνήσει
    Παραιτηθείτε γιατί το φωνάζει όλη η Αριστερά δηλαδή οι Αριστεροδεξιούληδες, δεν μπορούν οι άνθρωποι να σας βλέπουν να κυβερνάτε, το καταλαβαίνετε ή είσαστε χαζοί; Δεν μπορούν να κάνουν τους διορισμούς που θέλουν! Τις δουλειές που θέλουν!Τους θυμάστε στην Βουλή πόσες και πόσες φορές με ερωτήσεις απαιτούσαν να προσληφθούν στο Δημόσιο μόνιμοι υπάλληλοι όλοι όσοι δούλευαν με STAGE;
    Παραιτηθείτε, το απαιτεί ο κύριος Συνταγματλόγος που καθιέρωσε- έντυσε με το κύρος του τις προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω της προσωπικής συνέντευξης για να μπορούν να ορμήσουν ανεμπόδιστα τα στίφη από Δεξιά και Αριστερά, σε αυτό το από τότε πτωχευμένο Ελληνικό Δημόσιο, όμως αυτός εκεί ακλόνητος στο κομματικό καθήκον του
    Παραιτηθείτε γιατί σύσσωμη η Αντιπολίτευση δεν ασχολείται με το ποιος δημιούργησε το χρέος και το έλλειμμα αλλά με αυτούς που προσπαθούνε μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες να σώσουν την ΕλλάδαΠαραιτηθείτε για χάρη εκείνων που ζουν χλιδάτη ζωή στο εξωτερικό φυγαδευμένοι από την τότε Δεξιά κυβέρνηση προκειμένου να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και αν χρειαστεί να πούνε και ένα καλό λόγο για την Συμπέρασμα, Πασόκοι, αν για όλα αυτά πρέπει να παραδώσετε την κυβέρνηση στην Δεξιά, στους Αριστεροδεξιούληδες και στις Παραφυάδες της κάντε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 7:09
    ΒΡΩΜΑΣ ΠΑΣΟΚΙΛΑ καθυστερημενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ________________________________________

    η ψηφος του/της ΚΑΘΕ πασοκομαλακα σκορπαει φτωχεια, πεινα, θανατο...


    +

    ΠΑΣΟΚΕ...
    ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΤΟ "ΚΟΜΜΑΤΙ" - Ο ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ

    ΤΣΟΓΛΑΝΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ

    ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ

    ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΛΙ ??????

    ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ..
    Kourdistiri ...


    +
    _______________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αριστερουδια μου
    απο τα ζαβα ξαδερφια σας τα πασοκια θα το βρειτε....
    μολις σας ξεπαστρεψουν,θα αναλαβουμε εμεις...

    η δεξια δεν εκανε εκτελεσεις,
    οπως πολυ καλα θυμοσαστε....


    χααχαααααχαααα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΞΥΠΝΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΤΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Πόλα(?) Ρούπα,
    τώρα σκεφτηκε το παιδί της.
    Όταν γαμήθηκε όοοολα θα κυλούσαν
    ομαλά.
    Εκτός απο παράπλευρες απώλειες.
    Οι άααααλλες γυναίκες κινδύνευσαν?
    Στη βαγγίνα της...,αγωνιζόταν!?!?
    Φυσικά κάποιος δικηγόρος της είπε
    να πορευτεί έτσι.
    Αναστάσης.
    Υ.Γ.:Σας παρακαλώ μη σχολιάσετε.
    Διότι αν γράψω σεντόνι πολλοί θα
    κρυφτούν...Οί φανατικούληδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με 35 δις έλλειμμα (ήτοι 15,4 του ΑΕΠ), 54 δις πρωτογενείς δαπάνες και δημόσιο χρέος 300 δις, το 2009, όχι θα καταρρεύσει η χώρα, όχι θα βγει από τη ζώνη του ευρώ, όχι θα γυρίσει στη δραχμή, αλλά στα τάλαντα (τάρταρα) θα γυρίσει…

    Γα... το μπουχέσα της Ραφήνας σας, γ..ώ, και το Σαχλαμαρά μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση