GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολόκληρο το άρθρο των Α. Διαμαντοπούλου, Α. Λοβέρδου και Γ. Ραγκούση...

Στη μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνουμε, συναθροίζονται πολλές προϋπάρχουσες «υπο–κρίσεις», με βασικότερη όλων το συντεχνιασμό και την εκτ...

Στη μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνουμε, συναθροίζονται πολλές προϋπάρχουσες «υπο–κρίσεις», με βασικότερη όλων το συντεχνιασμό και την εκτεταμένη, αλλά και ιδιότυπη, ανομία, σε όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής. Για δεκαετίες, μια σειρά αποφάσεων, επιλογών, κατευθύνσεων, προτεραιοτήτων και ιεραρχήσεων δεν υπήρξαν προϊόν δημοκρατικής σύνθεσης στην υπηρεσία του συλλογικού συμφέροντος. Αντίθετα, επρόκειτο για ωμή επιβολή του κορπορατισμού, όπως εκφραζόταν μέσα από την πρακτική δυναμικών μειοψηφιών. Ομάδες πίεσης επιδίωκαν, με το «έτσι θέλω», την εξυπηρέτηση των συμφερόντων συγκεκριμένων τμημάτων της κοινωνίας και διαμόρφωναν, με την ανοχή ή και την εύνοια του πολιτικού συστήματος, στα μέτρα τους τη δημόσια πολιτική. Το υψηλό κόστος αυτών των αποφάσεων για το κοινωνικό σύνολο δεν...
το προσμετρούσε κανένας, διότι η μεγάλη πλειοψηφία παρέμενε σιωπηλή, αφού πρόσκαιρα υπήρχαν τα περιθώρια του ανεξέλεγκτου δανεισμού και το πολιτικό σύστημα έκλεινε εύκολες και πάντως εκλογικά προσοδοφόρες συμφωνίες, χωρίς φυσικά κανένα σχεδιασμό, αλλά και την οποιαδήποτε συνείδηση των συνεπειών.
Μέσα από τέτοιου είδους κοινωνικο-πολιτικές διεργασίες, και με τη λογική «τα θέλουμε όλα δικά μας», φθάσαμε στην περιφρόνηση κάθε έννοιας Δικαιοσύνης και δημόσιου συμφέροντος και στη de facto επιβολή του κανόνα: κατάληψη στο σχολείο, και ενίοτε καταστροφή του, κατάληψη στο πανεπιστήμιο, διακοπή της λειτουργίας των μέσων μεταφοράς, της αποκομιδής των σκουπιδιών και προσβολή της δημόσιας υγείας, κατάληψη δημόσιων κτηρίων, ακόμη και υπουργείων, αποκλεισμοί λιμανιών και αεροδρομίων, και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, πράξεις και απειλές ακόμη και κατά της ζωής. Το σημαντικότερο όλων δε είναι, πως αυτή η εξαιρετικά αντιδημοκρατική και αντικοινωνική «κουλτούρα» και συμπεριφορά, επενδύθηκε με το μανδύα του προοδευτισμού και της επαναστατικότητας, για να κρύψει το πραγματικό πρόσωπο του συντεχνιακού συμφέροντος. Βαφτίστηκε «κοινωνία» η κάθε συντεχνία, ενώ στην πραγματικότητα οι κοινωνοί καλούνταν να πληρώσουν τα αιτήματα των συντεχνιών, που μόνιμα και σταθερά γίνονταν δεκτά. Οι λέξεις, λοιπόν, έχασαν το νόημά τους και επιλογές με υψηλό κοινωνικό κόστος εμφανίζονταν μέσα σε αυτό το ιδιότυπο «matrix» ως «κοινωνικές κατακτήσεις», ενώ στην πραγματικότητα η χώρα απλά δανειζόταν και αργά ή γρήγορα θα πλήρωνε «τα σπασμένα». Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουμε όλοι!
Ήρθε, όμως, τώρα η ώρα της πληρωμής αλόγιστων «κατακτήσεων» και αλόγιστων εκλογικών νικών, στη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Το τίμημα είναι πολύ βαρύ. Παρ’ όλα αυτά, οι πολιτικοσυνδικαλιστικές συστοιχίες που αναπτύχθηκαν με βάση το νόμο του «τυφλού τσαμπουκά» και της «ψευδο-αρχής» πως κερδίζει όποιος εκβιάζει πιέζοντας τους άλλους συμπολίτες του (π.χ. με την οικονομική καταστροφή του εμπορίου στο κέντρο της Αθήνας), εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν να μην συνέβη τίποτα. Ακόμη δηλαδή και σήμερα, που η Ελλάδα αγωνίζεται να μην γονατίσει, εκδηλώνονται αδικαιολόγητες και ακραίες συμπεριφορές, οι οποίες κάποιες φορές στρέφονται ανοικτά και κατά της Δημοκρατίας. Μάλιστα, δεν παραλείφθηκε, ακόμη μία φορά, να ακουστούν έως και αιτήματα για προνομιακή-πελατειακή μονιμοποίηση συμβασιούχων, με την καθολική σχεδόν στήριξη της αντιπολίτευσης. Υπάρχει, όμως, σήμερα μια ποιοτική και ελπιδοφόρος διαφορά. Κάποιες φορές, ακόμη λίγες, η πλειοψηφία δεν παραμένει σιωπηλή, αλλά παίρνει την κατάσταση στα χέρια της. Δημιουργούν εύλογες ελπίδες τα ανοιχτά πανεπιστήμια, τα ανοικτά σχολεία και τα ανοικτά νοσοκομεία, κόντρα στις σκοπιμότητες των αποφάσεων για καταλήψεις, οι γενναίες δημόσιες παρεμβάσεις ορισμένων ανθρώπων του πνεύματος, καθώς και η στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που αποδοκίμασε ανοιχτά τις απαράδεκτες κινητοποιήσεις του Αυγούστου, οι οποίες στράφηκαν εναντίον του μόχθου των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στο τομέα του τουρισμού. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τους πολίτες της Ρόδου που άνοιξαν το λιμάνι με λουλούδια στα χέρια. Οι πολίτες τον Αύγουστο απαίτησαν, κυριολεκτικά, η κυβέρνηση να μην κάνει πίσω -όπως γινόταν τις τελευταίες δεκαετίες- αλλά να εφαρμόσει τις πολιτικές της. Αυτές, συνεπώς, οι περιπτώσεις αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της αφύπνισης της κοινωνίας και της αλλαγής της νοοτροπίας της. Κι όσο τη θέση του «δεν βαριέσαι» παίρνει η συμμετοχή στην υπεράσπιση του δικαιώματος πχ. για μάθηση, για παροχή υπηρεσιών υγείας και προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς και για την ελεύθερη και ανεμπόδιστη κυκλοφορία των ανθρώπων, τόσο οι ελπίδες θα αυξάνονται.
Μια κοινωνία που αγωνιά και αναζητεί δημιουργικές διεξόδους από την κρίση, προφανώς και δεν μπορεί να τα φορτώνει όλα στην αστυνομία και τους εισαγγελείς. Καμιά εισαγγελική ή αστυνομική ενέργεια δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική αυτενέργεια. Η μία δραστηριότητα, άλλωστε, συμπληρώνει και στηρίζει την άλλη. Η μεν κοινωνία έχει υποχρέωση να υπερασπιστεί τον εαυτό της από κάθε επιβολή ιδεολογικών, κομματικών ή συντεχνιακών συμφερόντων, οι δε δημοκρατικά νομιμοποιημένες κρατικές λειτουργίες έχουν την υποχρέωση να ανταποκριθούν στο κοινωνικό αίτημα για την τήρηση της νομιμότητας. Δίχως τη στήριξη των πολιτών η λειτουργία του κράτους θα συκοφαντηθεί ως αυταρχική και, πάντως, θα έχει περιορισμένη αποδοτικότητα. Και δίχως το κράτος και τις λειτουργίες του, η κοινωνία των πολιτών δεν θα είχε νόημα, όποια γνώμη κι αν πλειοψηφούσε σε αυτήν.
Η βουβή κοινωνία και οι φορείς των κρατικών λειτουργιών που έκαναν πως δεν βλέπουν, πρέπει να περάσουν οριστικά στο παρελθόν. Η απειλή της οικονομικής χρεωκοπίας ήρθε ως αποτέλεσμα της χρεωκοπίας των όρων πολιτικής και κοινωνικής συμβίωσης, που επιβλήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες και μας έσυραν ως εδώ. Η αυτογνωσία και η αυτοκριτική είναι αναγκαία, αλλά όχι ικανή προϋπόθεση για την αντιστροφή της πορείας. Πρέπει, λοιπόν, να δράσουμε αμέσως.
Σήμερα έχει καταστεί σαφές, πως ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί ή θα σωθούμε όλοι μαζί. Αυτοί που επιδίδονται σε άνομες συμπεριφορές, όποιο άλλοθι κι αν χρησιμοποιούν, στην πραγματικότητα διεκδικούν σωσίβια μόνο για τους εαυτούς τους και λένε σε όλους τους υπόλοιπους να πάνε να πνιγούν. Πως θα χαρακτηριζόταν όποιος τη στιγμή ενός πραγματικού ναυαγίου έκανε κάτι αντίστοιχο; Η απάντηση δεν θέλει δεύτερη σκέψη. Με άλλα λόγια, ο συντεχνιασμός, η δημαγωγία, ο λαϊκισμός κάποιων ΜΜΕ, η ανομία, η κοινωνική ανευθυνότητα και το πατριωτικό έλλειμμα ορισμένων εχόντων και κατεχόντων, που σαρώνουν κάθε έννοια Δικαιοσύνης, δεν είναι απλά εκφράσεις ανευθυνότητας, αλλά προκλητική επίδειξη ανηθικότητας. Και ως πρόκληση τέτοιας μορφής αρχίζουν να αντιμετωπίζονται από μια κοινωνία των πολιτών, που ξαναβρίσκει τη φωνή της, καθώς και από μία συντεταγμένη Δημοκρατία, που ξαναβρίσκει τον αυτοσεβασμό της.
Οι τρεις υπουργοί οι οποίοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο, λόγω των αρμοδιοτήτων μας που αφορούν βασικούς τομείς του δημόσιου χώρου, βιώνουμε κάθε μέρα, με μεγάλη ένταση, τα φαινόμενα που εδώ καταγράφουμε. Πάρα πολλές φορές, αλλά και σήμερα, αντιλαμβανόμαστε πως ορισμένοι σπρώχνουν τα πράγματα πέραν των ορίων, για να γίνει μακελειό. Πιστεύοντας, πως η Δημοκρατία δεν θα τολμήσει και, συνεπώς, θα κάνουν και πάλι το δικό τους. Οι Έλληνες πολίτες, όμως, γνωρίζουν πως τα δύο χρόνια που πέρασαν δόθηκαν με επιτυχία μάχες για σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές και για τον περιορισμό της κακοδιοίκησης και της σπατάλης. Οι φορείς των πελατειακών σχέσεων και οι εκπρόσωποι του συντεχνιασμού υποχώρησαν. Η πλειοψηφία των πολιτών στήριξε με ένταση τις αλλαγές που έγιναν και δεν παρασύρθηκε από τους δημαγωγούς. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες σήμερα αποτελούν την πρώτη γενιά μετά τον εμφύλιο πόλεμο, που σηκώνει μόνη της τα βάρη της χώρας και δεν τα μεταφέρει στις επόμενες γενιές. Με άλλες λέξεις, οι σύγχρονοι Έλληνες αντιμετωπίζουν καταπρόσωπα το χρέος και τα ελλείμματα της χώρας.
Κατανοούμε απόλυτα τις τεράστιες αλλαγές στη ζωή του κάθε πολίτη και τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση στα δημόσια αγαθά. Παιδεία, Υγεία, Δημόσιες Μεταφορές αποτελούν τον πυρήνα της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, τον οποίο, μέσα στις δραματικές αυτές περιστάσεις, θα πρέπει να υπερασπιστούμε. Δυστυχώς, όμως, για να βγούμε στο κοινωνικό ξέφωτο του μέλλοντος, πρέπει να περάσουμε τις οδύνες του παρόντος. Κοινωνική ευαισθησία σήμερα, σημαίνει να πατήσουμε γκάζι και όχι φρένο, έτσι ώστε να βγούμε το συντομότερο από την κρίση και να επιστρέψουμε στην ευημερία. Οι αναστολές, οι δισταγμοί, οι καθυστερήσεις και οι παλινδρομήσεις τελικά στρέφονται εναντίον των πολιτών. Γιατί κρατούν την κοινωνία και την οικονομία καθηλωμένες στο τέλμα της κρίσης, της ύφεσης και της διευρυνόμενης φτώχειας. Εχθροί της κοινωνίας σήμερα είναι η δημαγωγία, ο λαϊκισμός, η ατιμωρησία, ο συντεχνιασμός, και οι καθυστερήσεις.
Η ελληνική πολιτεία, άρα τόσο το κράτος όσο και η κοινωνία, θα βρει και πάλι τον εαυτό της. Θα καταφέρει να ξαναβρεί αυτό που έχασε, δηλαδή την κλασική για τις προηγμένες χώρες δυνατότητα να συνδυάζονται αρμονικά οι κοινωνικές διαμαρτυρίες και συγκρούσεις, με τη λειτουργία των κλασικών τομέων της κοινωνικής ζωής και του κράτους. Η προσπάθεια, όμως, πρέπει να συνεχιστεί από όλους και με μεγαλύτερη ένταση. Και βέβαια, πέραν από τις αναμφισβήτητες επιτυχίες σε διαρθρωτικές αλλαγές και στο δημοσιονομικό εξορθολογισμό υπήρξαν λάθη, παραλείψεις και κυρίως καθυστερήσεις. Οι καθυστερήσεις αυτές μας ταλαιπώρησαν και δεν υπάρχει πια καμία πολυτέλεια να τις ανεχτούμε. Ο συντεχνιασμός είναι ο αντίπαλος. Όπως αντίπαλοι είναι και όσοι αντιδρούν χλιαρά και για το «θεαθήναι».
Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους, πως η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει δίχως Δικαιοσύνη, εξορθολογισμό των δημοσιονομικών της και χωρίς τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Η πορεία προς αυτούς τους στόχους ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί. Τις οδύνες της, βέβαια, κανείς δεν θα μπορέσει να αποφύγει. ʼρα, όποιος σήμερα συνεχίζει να σπέρνει ανέμους ή να κάνει πως δεν βλέπει, αύριο θα θερίσει θύελλες και θα σαρωθεί. Η διακοπή της λειτουργίας του κράτους, στις πιο ευαίσθητες πτυχές του, αποτελεί απόπειρα άμεσης επιδείνωσης των συνθηκών και υπονόμευση του αγώνα που διεξάγει η χώρα και οι πολίτες της. Αυτή την ακύρωση του κράτους και των προσπαθειών της χώρας, στις σημερινές τραγικές περιστάσεις, δεν πρέπει να την επιτρέψουμε. Το Έθνος και η Πατρίδα αυτή τη στιγμή έχουν ανάγκη από Πολιτική και Κοινωνική Συμφιλίωση, ταχύτατη υλοποίηση των δεσμεύσεων και των μεταρρυθμίσεων και προστασία της Δημοκρατίας. Ή θα τα κάνουμε όλα μαζί ή μας περιμένει συμφορά.
Ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε είναι δύσκολος, πρωτόγνωρος και η διαδρομή θα γίνει σε κακοτράχαλο δρόμο. Οφείλουμε να είμαστε, όμως, όλοι αποφασισμένοι για να σπάσουμε τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση, όλα ή έστω τα περισσότερα μεταπολιτευτικά κακώς κείμενα και, οπωσδήποτε, τις λογικές που φέρνουν την Ελληνική Δημοκρατία να φαίνεται και να είναι αδύναμη. Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε πίσω, δεν έχουμε δικαίωμα να υποχωρούμε. Και σε ό,τι αφορά τις κρίσιμες επόμενες ημέρες, όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσουμε ενωμένοι τις δύσκολες μάχες τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία και με την ενότητά μας αυτή να εξοπλίσουμε τον πρωθυπουργό, που θα διαπραγματευτεί την τελική και οριστική λύση για τη χώρα μας στο πλαίσιο της Ε.Ε.

94 σχόλια

  1. Πασοκ

    ΟΙ δεξιοι υπουργοι του πασοκ κανουν εμφανιση

    δεσμιος ο Γιωργος απο τους δεξιους που εχει στον κορφο του

    Ηχηρή πολιτική παρέμβαση τριών κορυφαίων υπουργών ()δεξιων)

    Σε βαρυσήμαντη πολιτική παρέμβαση προχωρούν τρεις κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας ότι στη σημερινή συγκυρία η κυβέρνηση οφείλει «χωρίς καμία καθυστέρηση» να σπάσει τα μεταπολιτευτικά κακώς κείμενα,

    ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗς ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
    Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Η ΔΕΞΙΑ ΚΟΡΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΚΡΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΑΚΡΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ


    ΚΡΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΠΠΣ ΤΟΝ ΜΑΤΘΑΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΝΩΣΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΚ ΚΗΦΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ - ΜΙΖΑ

    ΚΡΑΤΑ ΔΕΞΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΠΟΥΝΤΑ ΕΛΕΝΗ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΩΝΤΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΕΞΙΟΥΣ!

    ΟΣΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΕΒΑΛΕ Η ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

    ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ....ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ...ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΝ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ!!!

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ

    16 Οκτ 2011 1:47:00 μ.μ.

    16 Οκτ 2011 2:02:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΣΑ ΠΕΡΝΕΙ

    ΜΙΖΑ Η ΜΠΟΥΝΤΑ ΕΛΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

    ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙΜΕΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΑ ΧΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΘΑ ΤΙΣ ΛΥΠΗΘΟΥΝ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Το βράδυ των επόμενων εκλογών, πιθανά, η κ. Διαμαντοπούλου Άννα (και άλλοι), θα ψάχνει τις ψήφους, που κέρδισε καλύπτοντας και κρατώντας στην θέση της την δεξιά Μπότσαρη Μακρή Ευανθία, μια παράνομα εκλεγμένη καθηγήτρια, την οποία υπόθεση γνωρίζει πολύ καλά και την βαστάει σκόπιμα στην θέση της, όπως και όλοι οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι στην συνέχεια ζητούν αξιοκρατία στην παιδεία κλπ…  Ας ελπίσουμε, ότι η κ. Διαμαντοπούλου Άννα, που όπως φαίνεται, «πουλάει την παιδεία στην δεξιά», (όπως και μερικά άλλα γραφεία ΠΑΣΟΚ, που οι αποσπασμένοι σε αυτά γνώριζαν πολύ καλά τις παρανομίες της δεξιάς κ. Μακρή Μπότσαρη και τις συγκάλυπταν), νομίζοντας έτσι ότι θα κερδίσει, θα εκπλαγεί το βράδυ των εκλογών, αφού θα πάρει τόσους ψήφους όσους και η κ. Γιαννάκου Μαριέττα, η οποία είχε σύμβουλο την κ. Μπότσαρη Μακρή και δεν βγήκε βουλευτής (και έχασε και το πόδι της)! Άνθρακες ο θησαυρός! Που είναι οι ψήφοι θα ανακράζουν πολλοί;.  Το παράδοξο είναι, ότι ενώ γνωρίζουν οι υπεύθυνοι και οι αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ότι βαστώντας στην θέση της την κ. Μακρή Μπότσαρη, ότι θα χάσουν τις εκλογές εξαιτίας της, δεν τολμούν να «ξηλώσουν» μια παράνομη γυναίκα, ούτε στο όνομα της αντιμετώπισης της διαφθοράς και δικαιολογούν χαμηλοφώνως, ότι η ανωτέρω κυρία είχε «καλές γνωριμίες» και σε κάποιο διεφθαρμένο κύκλο ΠΑΣΟΚ! Και εμείς θα πληρώσουμε τις γνωριμίες της κ. Μακρή Μπότσαρη, ή να τις πληρώσουν οι έχοντες την γνωριμία με την κ. Μακρή Μπότσαρη;

    16 Οκτ 2011 2:12:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΗΣΕΙ.

    ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΙΠΕ ΛΑΚΕ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ.

    ΟΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΜΕΝΩΣ (ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ) ΑΥΤΑ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΪΚΑ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 16 Οκτ 2011 2:16:00 μ.μ.

    ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΗΔΑΓΕ Ο ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΛΛΑΞΟΚΟΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΜΕ ΤΑ ΒΙΤΣΙΑ
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 16 Οκτ 2011 2:18:00 μ.μ.
    Η ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΜΑΚΡΗ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΣΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΚΑΤΙ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΜΑΝΣΤΕΣ ΕΤΣΙ ΤΗΣ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΛΈΦΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ

    ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΣΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ Ο ΨΟΛΛΑ Η ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΜΑΚΡΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΝΑΙΔΟ ΣΥΖΥΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντί να φροντίσουν να υπάρχουν βιβλία στα σχολεία και φάρμακα στα νοσοκομεία, σχολούνται με την ....επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.
    Καλά πού ζούν. Δέν τους είπε κανείς πως αυτή απλά δέν προβλέπεται.
    Εκτός κιάν έχουν την εντύπωση πως με τέτοιες εκθέσεις ιδεών θα γλυτώσουν την οργή του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΚΑΛΑΥΨΗ

    Ο γνωστος "αριστερος" διευυντης κ. Αντωνιου ειναι στην ΔΕΠΠΠΣ Προτυπων και λυνεικαι δενει με μιζες τις "κρισεις" μαζι με κατι δεξιες της Ελμε Προτυπων - μαιμου

    περασε και εσυ να του δωσεις κατι για να κριθεις ...

    Η Αριστερα ποσα περνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 16 Οκτ 2011 2:28:00 μ.μ.

    ΝΑΙ ΗΤΑΝ Η ΑΔΕΛΦΟΥΛΑ ΤΗς πΛΑΚΑς ΓΝΩΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, αν αποσκοπεί με αυτό το τραγικό και μη καλά προετοιμασμένο νομοσχέδιο στην συλλογή ψήφων, είναι μάταιο, γιατί προβλέπεται απώλεια ψήφων, πρώτα γιατί οι δεξιοί ποτέ δεν θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, όσες θέσεις και να τους χαρίσει, ή και να τους διατηρήσεις σε θέσεις, και δεύτερον θα χάσει ψήφους από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Τονίζουμε ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί των Πειραματικών έχουν και υψηλά τυπικά προσόντα και δημοκρατικό φρόνημα! Αυτούς θέλουν κάποιοι να διώξουν για να φέρουν νέο-φασίστες ακόμα και από τα ιδιωτικά, άρθρο 48 παράγραφος 2, οι οποίοι δεν ορίζεται σαφώς ότι πρέπει πρώτα να έχουν διοριστεί με ΑΣΕΠ στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και να έχουν μονιμοποιηθεί, μετά από διετή δοκιμαστική περίοδο.!

    16 Οκτ 2011 2:31:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλημέρα...
    εσεις που συμμετείχατε στην δημιουργία της κατάστασης που περιγράφετε με ποιά λογική θεωρειτε ότι πρέπει όσοι δεν συμμετειχαν στη δημιουργία αυτου του μπουρδέλου να καταστραφούν πληρώνοντας τις δικές σας επιλογές. Να πληρώσουν οι επίορκοι που λαδώνονται, αυτοι που έφαγαν επιχορηγήσεις και δεν εκαναν τίποτα αυτοι που δηλώναν εισόδημα 10000 ευρώ και χτίζαν σπίτια, οσοι διορίστηκαν και επαιρναν μισθούς χωρις να κάνουν απολύτως τίποτα, οι αχρηστοι και αναξιοι που φροντίζαν να σαμποτάρουν κάθε απόπειρα ορθολογικής διαχείρισης και προγραμματισμού, και που εσείς διορίζατε και δικαιολογούσατε, για να αναφέρω μόνο κάποιους που θα μπορούσατε εύκολα να βρειτε, αλλά πως να το κάνετε όταν η υπούργος παιδείας δεν γνωρίζει οτι στα ΤΕΙ έχεις εργαστήρια με δέκα παιδιά ανα τμήμα όπου μαθαίνουν να κάνουν μια δουλειά και οχι βλέπουν απλά καποιον μετανάστη να την κάνει. Με ολον τον σεβασμό για την εμπειρία σας, κατα την γνώμη μου η πολιτική δεν είναι ικανότητα χειρισμού τάσεων, προθέσεων και προτάσεων, αλλά η τέχνη της διοίκησης ανθρώπων με σκοπό την πραγματοποίηση εργων που έχουν σαν αποτέλεσμα το καλό της κοινωνιάς. Σήμερα εσείς αυτό δεν ξέρετε και δεν μάθατε ποτέ να το κάνετε, γιατί και εσείς και οι ψηφοφόροι σας, που καταστρέφουν αυτην την στιγμή τα πάντα στη χώρα, λόγω έλλειψης παιδείας, καλλιεργειας και ηθικής, θεωρούσατε και θεωρείτε ότι αρκεί να βολέυτώ, να βολέψω, να φάω, να έχω, να πάρω τώρα, κι εγώ και τα παιδιά μου, και οι κολλητοί μου.
    Ελπίζω η καταστροφή της χώρας να διαρκέσει λιγότερο απο τα τετρακόσια χρόνια της τουρκοκρατίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτοί πιστεύουν ότι θα υπάρξει ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές όποτε και αν γίνουν, για να διεκδικήσουν την αρχηγεία του. Είστε τόσο αφελείς? Του ότι έχεις στο γραφείο σου 40 συμβούλους κύριε Λοβέρδο έχουμε τις ίδιες ευθύνες για την κατάντια της χώρας? Ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μιχαλη Χρυσοχοιδη, εσυ που είσαι;
    Γλείφεις ακόμα τον Φωτόπουλο;
    Επρεπε να ήσουν ο πρώτος που θα υπέγραφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διαπιστώνω στο κείμενο των 3 υπουργών ότι περιγράφει την κοινή λογική.
    Η κοινή λογική δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή. Είναι απλά ΛΟΓΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. νδ-πασοκ
    μαζι χαλαρωσανε τους πιστωτικους περιορισμους των τραπεζων
    μαζι φερανε τους ολυμπιακους
    μαζι φερανε το ευρω
    μαζι ψηφισανε συνθηκες λισσαβωνας....
    μαζι καταστρεφουν το δημοσιο για να ξεπουλησουν την περιουσια του
    μαζι ψηφιζουν,ακομα και τωρα,τα περισσοτερα νομοσχεδια.

    ποιον κοροιδευετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
    τα υπολοιπα θα τα βρουμε στην πορεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ
    ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΠΡΙΤΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τραπεζες
    ολυμπιακοι
    ευρω

    τρεις απο τους λογους που κανεις υπουργος νδ-πασοκ δεν πρεπει να ξαναεκλεγει.

    οι παπαριες για συντεχνιες ειναι για να τους παιζει το μεγκα-σκαι

    αν δουλευεις,ανηκεις σε συντεχνια.
    μονο οι εισοδηματιες δεν εχουν αναγκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. οι υπουργαρες πουλανε φασισμο στη μισθωτη εργασια με τις πλατες των τραπεζων και του μεγκα-σκαι.
    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. η τριαδα της αποτυχιας βγαζει και μανιφεστα του κωλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ. ΑΜ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΓΑΜΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΓΑΜΗΣΑΤΕ!!ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝ ΟΧΙ ΩΡΕΣ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΣΑΣ!ΟΥΣΤ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ Ε ΛΑΜΟΓΙΑ!!ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. οι τρεις αδελφες ψυχες...

    ΤΣΙΠΡΑΣ-ΠΑΠΑΡΗΓΑ δαγκωτο,μονο και μονο για να φυγει το τριο της παπαρολογιας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. οι τρεις εμβριθεις παπαρολογοι,
    με τους εκατονταδες συμβουλους,
    θα επρεπε να δικαστουν για εσχατη μαλακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. δημοδιδασκαλοι με φοντο τραπεζιτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. τρια γουρουνια θρεμμενα με πακετα delors,
    συνιστουν διαιτα στους υπολοιπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οι εν λόγω υπουργοί μάταια παρεμβαίνουν την ώρα το καράβι άρχισε ήδη να βουλιάζει. Είναι και αυτοί συμμέτοχοι και συνένοχοι του ίδου πολιτικοί σκηνικού που τώρα καταγγέλουν και το οποίο οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή. Είναι και αυτοί κύρηκες του γνωστού προεκλογικού συνθήματος "λεφτά υπάρχουν" με το οποίο υφάρπασαν την υποστήριξη του κόσμου. Είναι και αυτοί συνεργοί της εξάμηνης αδράνειας που οδήγησε στο μνημόνιο. Αλήθεια ας μας πει ο κος Λοβέρδος γιατί το νομοθετικά εξασφαλισμένο προκλητικό κέρδος 32%των φαρμακείων εξακολουθεί να υπάρχει. Ας μας πει πόσα διάπλατα δήθεν άνοιξε το επάγγελμα των φαρμακοποιών; Ας μας πει η Κα Διαμαντοπούλου. Δεν την έιχαν ενημερώσει στη λέσχη Bindelberg, πριν τις εκλογές ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει;
    Εν ολίγοις, ζούμε σε μια πολυκατοικία όπου οι κατα καιρούς διαχειριστές κάνοντας υπέρογκες και ανάιτιες δαπάνες και μαζεύοντας κοινόχρηστα μόνο από τους μισούς χρέωσαν τους ενοίκους με υπέρογκα ποσά. Και τώρα οι ένοικοι (δηλαδή εμείς οι αφελείς) καλέσαμε του ίδιους διαχειριστές να μας λύσουν το πρόβλημα. Κάποιοι από αυτούς τους διαχειριστές έιναι και οι υπουργοί αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. μπιστη,ανδρουλακη,χριστοδουλακη...
    θελουμε νεα τριανδρια...

    PROTON BANK FOR EVER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Λέτε υπουργίσκοι της συμφοράς: "επρόκειτο για ωμή επιβολή του κορπορατισμού, όπως εκφραζόταν μέσα από την πρακτική δυναμικών μειοψηφιών. Ομάδες πίεσης επιδίωκαν, με το «έτσι θέλω», την εξυπηρέτηση των συμφερόντων συγκεκριμένων τμημάτων της κοινωνίας και διαμόρφωναν, με την ανοχή ή και την εύνοια του πολιτικού συστήματος, στα μέτρα τους τη δημόσια πολιτική. Το υψηλό κόστος αυτών των αποφάσεων για το κοινωνικό σύνολο δεν το προσμετρούσε κανένας, διότι η μεγάλη πλειοψηφία παρέμενε σιωπηλή, αφού πρόσκαιρα υπήρχαν τα περιθώρια του ανεξέλεγκτου δανεισμού και το πολιτικό σύστημα έκλεινε εύκολες και πάντως εκλογικά προσοδοφόρες συμφωνίες, χωρίς φυσικά κανένα σχεδιασμό, αλλά και την οποιαδήποτε συνείδηση των συνεπειών".
    Διαπιστώνετε αυτό που εσείς κανατε όλα αυτά τα χρόνια και που δυστυχώς συβεχίζετε να κάνετε, μόνο που τώρα το εφαρμόζετε για τον δικό σας πιο στενο συντεχνιακό κύκλο και εφαρμόζοντας όχι πλεόν την τακτική "μοιράζουμε χρήματα" αλλά "σοκ και δέος". Σταματήστε να μιλάτε, δεν νομιμοποιείστε για τίποτε πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. τρεις πρασινοφρουροι δεν συνιστουν φαρμακο για καμμια ασθενεια,αλλα τιτλο επιθεωρησης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 3! ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ! ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟ ΛΑΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΤΡΑΧΑΝΟΠΛΑΓΙΑ ΝΑ ΑΡΜΕΞΕΙΣ ΚΑΝΑ ΓΙΔΙ ΚΑΡΑΒΛΑΧΑΡΑ !! ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟ ΜΠΟΝ ΦΙΛΕ!ΛΟΒΕΡΔΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΣ!ΚΑΛΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ??? ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΕΞΑΦΑΝΕΙΣΤΗΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. μετα απο προσεκτικη μελετη του κειμενου,κατεληξα...
    ΖΗΤΩ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. αφεντικα
    κωστοπουλος-σαλλας-λαβρεντιαδης
    γραμματεις
    διαμαντω-λοβερδος-ραγκουσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. τον οικον του πατρος μου οικον εμποριου εποιησατε...
    ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ,ΔΙΑΜΑΝΤΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΓΚΟΥΣΑΙΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Νομίζετε ότι με άρθρα του κ..λ... Θα γλυτωσετε είσαστε πολυ γελασμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 3.55
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΕΛΗΞΑ...ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ.ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΒΟΛΕΜΕΝΟ ΚΟΛΟΠΑΙΔΟ!ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ , ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΣΟΚΟ ΝΑ ΜΙΛΑ ΕΞΩ.ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ !!ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΕΛΙΟΙ!ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 4:05
    να βγαινεις πιο συχνα παπουλη...
    τη βρισια του πασοκου στην επιστρεφω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Συμφωνώ 100%. Προτείνω ο Γιώργος Παπανδρέου να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ και να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα που θα συμπεριλαμβάνει στελέχη με σύγχρονες αντιλήψεις από όλους τους πολιτικούς χώρους. Να μην ηγηθεί του καινούργιου κόμματος ο Παπανδρέου, αλλά μια ισχυρή και άφθαρτη προσωπικότητα όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής. Να κρατήσουν οι παλαιοημερολογίτες το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους Φωτόπουλους, Παναγόπουλους, Μπαλασόπουλους και όλα τα συνδικαλιστικά αποβράσματα, που αυτές τις ημέρες εξοντώνουν την πατρίδα μας. Δεν είναι επανάσταση αυτό που κάνουν οι συνδικαλιστές, αλλά αντεπανάσταση με στόχο την επιστροφή στις συντεχνίες του μεσαίωνα. Να απομονωθούν τα σκουπίδια που έχουν καταστρέψει την οικονομική ζωή στο κέντρο της Αθήνας και διαδηλώνουν με ένα και μοναδικό αίτημα: Να αμείβονται με τεράστιους μισθούς χωρίς να δουλεύουν. Να απομονωθούν οι τεμπέληδες που αντίκεινται στην εργασία και την ισότητα μεταξύ των εργαζομένων. Να διοργανωθούν διαδηλώσεις, που δεν κλείνουν την κυκλοφορία, υπέρ του εκσυγχρονισμού της χώρας και της ανεμπόδιστης δυνατότητας όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων να κάνουν όποια δουλειά τους αρέσει. Να καταργηθούν οι συντεχνίες και να διαλυθούν τα λαβυρινθώδη Μητρώα και Κώδικες των εφοριών, που ανακόπτουν την ανάπτυξη της χώρας. Να επικηρυχτούν με υψηλά χρηματικά ποσά οι φοροφυγάδες και οι κρατικοί υπάλληλοι που παίρνουν φακελάκια, από τους εφοριακούς και τους γιατρούς, μέχρι τους εξεταστές των διπλωμάτων οδήγησης. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας. Είμαστε εκατομμύρια και απαιτούμε να ξεβρομίσει και να σωθεί η πατρίδα μας. Δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι, επειδή μπορεί από ένα τυχαίο γεγονός να έρθει η καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΥΝ Η ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΕΚΛΕΓΕΙ!
    ΤΟ ΤΡΙΟ ΠΑΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΤΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!
    ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΩΝΗ Ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. DEFAULT ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΟΛΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ .
    ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΠΑΤΑΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΜΑΣ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ "ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ" ΤΑΧΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΡΟΥΝ ΜΕ ΜΟΝΟ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ρε πρόστυχοι εσείς με τη αμείβεστε σε μια εποχή που κόψατε μισθούς και συντάξεις και στο αποδυναμωμένο πορτοφόλι ρε καθίκια θέλετε να πάρετε και επιπλέον λεφτά που να τα βρούμε; Το πρωί ένα ανοικτό μυαλό πανεπιστημιακός σας τα είπε χύμα ότι καταστρέψατε τον τόπο με το να βρίσκεστε πάνω από τους νόμους ρε καθίκια, με τους νόμους του ελέφαντα που όπως είπε ούτε ευφάνταστος νους απατεώνα δεν σοφίζονταν τέτοια ρε καθίκια τερτίπια. ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΕΙ Ο ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. η καταστροφη ηρθε,και ερχονται μεγαλυτερες,αφελη 4:18.
    εισαι τοσο σιγουρος και αποφασισμενος οσο ησουν και το 1981..
    το τριο σαχλαμαρα εκφραζει τοσο βαθια την ελληνικη κοινωνια οσο την εξεφραζε ο παπατζης το 1981...
    τα αποτελεσματα θα ειναι εξισου καταστροφικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Το υψηλό κόστος αυτών των αποφάσεων για το κοινωνικό σύνολο δεν το προσμετρούσε κανένας, διότι η μεγάλη πλειοψηφία παρέμενε σιωπηλή…
    Άρα τώρα θα μεριμνήσετε για την μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία… και θα κάνετε τον κατώτατο μισθό του εργαζομένου 1000 ευρώ όπως και των δ.υπ.
    …επενδύθηκε με το μανδύα του προοδευτισμού και της επαναστατικότητας, για να κρύψει το πραγματικό πρόσωπο του συντεχνιακού συμφέροντος. Βαφτίστηκε «κοινωνία» η κάθε συντεχνία..
    Άρα τώρα θα καταργήσετε το πολιτικό άσυλο της συντεχνίας σας.
    Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουμε όλοι!
    Ναι έχετε όλοι ( οι 300 )
    Ήρθε, όμως, τώρα η ώρα της πληρωμής αλόγιστων… σπαταλών…
    Που κάνατε βάζοντας πχ χέρι στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων..
    Η βουβή κοινωνία και οι φορείς των κρατικών λειτουργιών που έκαναν πως δεν βλέπουν, πρέπει να περάσουν οριστικά στο παρελθόν
    Όντως δεν υπάρχει αθώος βουλευτής, που να μπορεί να πει «εγώ δεν γνώριζα»..
    Σήμερα έχει καταστεί σαφές, πως ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί ή θα σωθούμε όλοι μαζί
    Δεν έχω τίποτα για να το χάσω.
    Τέλος ευχαριστούμε Ε.Ε που ήρθες να μας κάνεις ανθρώπους γιατί αποδείχτηκε ότι είμαστε σκατόφαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. παπατζης το 1981
    τριο παπαρα το 2011

    ξαναψηφισε πασοκ για να αποδειξεις ποσο μαλακας εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΤΥΠΩΣΕ 1000 ΤΟΝΟΥΣ ΔΕΚΑΧΙΛΙΑΡΑ
    ΕΧΕΤΕ ΤΑ @ΡΧΙΔΙ@ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κύριοι της Κυβέρνησης, μόνο οι άδειες των ταξί είναι κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβάζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται;
    Οι άδειες των Φαρμακείων είναι επίσης κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβαζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται. Δεν θέλετε να απελευθερώσετε το φαρμακευτικό επάγγελμα ουσιαστικά (κατάργηση πλυθησμιακών και γεωγραφικών κρητηρίων) για λόγους πελατειακών... σχέσεων με τους φαρμακοποιούς, τουλάχιστον βάλτε... ένα τέλος στο παράνομο, χουντικό/φασιστικό και αντισυνταγματικό "δικαίωμα" των κλειστοεπαγγελματιών.... Φαρμακοποιών να μεταβιβάζουν/πωλούν και να κληρονομούν όπου θέλουν τις κρατικές άδειες των Φαρμακείων που οι ίδιοι έχουν λάβρι δωρεάν από το κράτος. Η κύρια ευθύνη βέβαια για την φεουδαρχική... και παράλογη συμπεριφορα και προνομιακή ! αντιμετώπιση των κλειστοεπαγγελματιών... Φαρμακοποιών ανήκει στον κ. Πρωθυπουργό και στον κ. Α. Λοβέρδο. Σε ποιά άλλη χώρα του δυτικού κόσμου υπάρχει το παράλογο δικαίωμα της κληρονομικής εργασίας με τη διαδικασία της κληρονομικής μεταβίβασης κρατικής άδειας για την άσκηση ενός επαγγέλματος και μάλιστα επιστημονικού; Εξαίρεση -με την καλή ένοια- αποτελεί για το Υπουργικό Συμβούλιο ο κύρος Γ. Ραγκούσης που ήρθε σε σύγκρουση με μία συντεχνία και σκοπεύει -παρά τις πελατειακές... αντιδράσεις των περισσότερων Βουλευτών σας- να απελευθερώσει πλήρως το επάγγελμα των ταξί όπως ορίζει το Σύνταγμα και η πρόσφατη άπόφαση -06/2010- της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για πλήρες άνοιγμα... ΟΛΩΝ των κλειστών... επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των Φαρμακοποιών που προστατεύονται ακόμα και σήμερα από το "κράτος δικαίου... της Δ.Ε.Θ. το 2011" του κυρίου! Γ. Παπανδρέου, με πλυθησμιακά/γεωγραφικά κρητήρια, παράνομες μεταβιβάσεις/αγοραπωλησίες κρατικών αδειών Φαρμακείων (όπως και οι ταξιτζήδες/φορτηγατζήδες) και "δικαίωμα" κληρονομικής μεταβίβασης των αδειών αυτών. Παλέψτε με τις ισχυρές συντεχνίες και τα αδικαολόγητα προνόμια και συμφέροντα κύριε Παπανδρέου, κύριε Βενιζέλο και κύριε Πάγκαλε και όχι με τους ανέργους στην Πλ. Συντάγματος, όπως είπε και ο κ. Η. Μόσιαλος. Κάντε αυτά που πρέπει και οι πολίτες θα αλλάξουν στάση. Τώρα όμως, η κοινωνία βράζει... στην ανεργία που προκαλούν τα κλειστά... επαγγέλματα. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ -ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΤΑΞΙ, ΦΟΡΤΗΓΩΝ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ Κ.Α.- ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ... ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Το αυτονόητο ζητάει η κοινωνία, ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στην εργασία. Προσωπική και επαγγελματική ελευθερία για όλους θέλουμε, αυτός είναι ο ορισμός της δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Το 1992, ο τότε υπουργός Στ. Μάνος ανακοίνωσε εν μια νυκτί την απελευθέρωση των φαρμακείων, των περιπτέρων και των ιδιοκτητών ταξί. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ εκείνη την περίοδο, Κ. Λαΐνης, κινητοποίησε τους συναδέλφους του, οι οποίοι "επισκέφτηκαν" τον Κ. Μητσοτάκη στην οικία του. Δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά για να πειστεί ο Κ. Μητσοτάκης ότι η κίνηση του υπουργού του "χτυπούσε" την ίδια την παράταξη. Αμέσως τηλεφώνησε στον Στ. Μάνο και του ζήτησε με έντονο ύφος να αποσύρει το μέτρο, όπως τελικά έγινε.

    Οταν οι συνδικαλιστες ταξιτζήδες και φαρμακοποιοί κυβερνουν την Ελλαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Giati oi adeies twn taxi na mhn mporoyn na metabibastoyn/pwlh8oyn kai na klhronomh8oyn (swsto san metro ayto toy Ragousi), alla oi -kratikes- adeies twn farmakeiwn na mporoyn na metabibazontai/pwloyntai kai na klhronomoyntai kai na emporeyonta mayra... apo toys farmakopoioys?

    Giati ayth h e3airesh gia toys farmakopoioys, oi adeies se ka8e periptwsh kratikes htan kai einai. Gia na mhn anaferw oti akoma kai shmera yparxoyn plvy8hsmiakva kai gewgrafika krhthria poy prostateyoyn toys farmakopoioys apo to plhres anoigma... toy epaggelmatos toys? Giati kyrie Paapandreou synexizete na afhnete ton k. Loverdo na mas empaizei psyxra? Apeley8erwse to wrario o k. Loverdos twn hdh askoyntwn to epaggelma kai etsi anoi3e... to farmakeytiko epaggelma? Ti 8a ginei kyrie Prw8ypoyrge me thn klhronomikothta twn kratikwn adeiwn farmakeiwn kai me th mayrh... agorapwlhsia kratikwn adeiwn mesw ths metabibashs? Eimaste sobaroi? Ka8ikia prasinofroyroi... kai elafronoydoylhdes... syntexniologoi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κύριοι της Κυβέρνησης, μόνο οι άδειες των ταξί είναι κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβάζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται;
    Οι άδειες των Φαρμακείων είναι επίσης κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβαζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται. Δεν θέλετε να απελευθερώσετε το φαρμακευτικό επάγγελμα ουσιαστικά (κατάργηση πλυθησμιακών και γεωγραφικών κρητηρίων) για λόγους πελατειακών... σχέσεων με τους φαρμακοποιούς, τουλάχιστον βάλτε... ένα τέλος στο παράνομο, χουντικό/φασιστικό και αντισυνταγματικό "δικαίωμα" των κλειστοεπαγγελματιών.... Φαρμακοποιών να μεταβιβάζουν/πωλούν και να κληρονομούν όπου θέλουν τις κρατικές άδειες των Φαρμακείων που οι ίδιοι έχουν λάβρι δωρεάν από το κράτος. Η κύρια ευθύνη βέβαια για την φεουδαρχική... και παράλογη συμπεριφορα και προνομιακή ! αντιμετώπιση των κλειστοεπαγγελματιών... Φαρμακοποιών ανήκει στον κ. Πρωθυπουργό και στον κ. Α. Λοβέρδο. Σε ποιά άλλη χώρα του δυτικού κόσμου υπάρχει το παράλογο δικαίωμα της κληρονομικής εργασίας με τη διαδικασία της κληρονομικής μεταβίβασης κρατικής άδειας για την άσκηση ενός επαγγέλματος και μάλιστα επιστημονικού; Εξαίρεση -με την καλή ένοια- αποτελεί για το Υπουργικό Συμβούλιο ο κύρος Γ. Ραγκούσης που ήρθε σε σύγκρουση με μία συντεχνία και σκοπεύει -παρά τις πελατειακές... αντιδράσεις των περισσότερων Βουλευτών σας- να απελευθερώσει πλήρως το επάγγελμα των ταξί όπως ορίζει το Σύνταγμα και η πρόσφατη άπόφαση -06/2010- της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για πλήρες άνοιγμα... ΟΛΩΝ των κλειστών... επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των Φαρμακοποιών που προστατεύονται ακόμα και σήμερα από το "κράτος δικαίου... της Δ.Ε.Θ. το 2011" του κυρίου! Γ. Παπανδρέου, με πλυθησμιακά/γεωγραφικά κρητήρια, παράνομες μεταβιβάσεις/αγοραπωλησίες κρατικών αδειών Φαρμακείων (όπως και οι ταξιτζήδες/φορτηγατζήδες) και "δικαίωμα" κληρονομικής μεταβίβασης των αδειών αυτών. Παλέψτε με τις ισχυρές συντεχνίες και τα αδικαολόγητα προνόμια και συμφέροντα κύριε Παπανδρέου, κύριε Βενιζέλο και κύριε Πάγκαλε και όχι με τους ανέργους στην Πλ. Συντάγματος, όπως είπε και ο κ. Η. Μόσιαλος. Κάντε αυτά που πρέπει και οι πολίτες θα αλλάξουν στάση. Τώρα όμως, η κοινωνία βράζει... στην ανεργία που προκαλούν τα κλειστά... επαγγέλματα. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ -ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΤΑΞΙ, ΦΟΡΤΗΓΩΝ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ Κ.Α.- ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ... ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Το αυτονόητο ζητάει η κοινωνία, ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στην εργασία. Προσωπική και επαγγελματική ελευθερία για όλους θέλουμε, αυτός είναι ο ορισμός της δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. To Yp. Symboylio apofasise epane3etash olwn twn klveistwn epaggelmatwn, prin ligo o k. Loverdos eipe oti to epaggelma toy farmakopoioy einai hdh anoixto... Pws einai anoixto..? Akoma oi farmakopoioi metabibazoyn/pwloyn tis kratikes adeies kai tis klhronomoyn sta tekna toys. Akoma yparxoyn ply8hsmiaka kai gewgrafika krhthria gia thn idrysh newn farmakeiwn. Giati sta taxi h adeia einai kratikh kai sta farmakeia na mporoyn oi farmakopoioi na emporeyontai mayra... kai paranoma tis kratikes adeies? Mas doyleyei... o k. LVoverdos? Me thn aapeley8erwsh toy wrarioy twn hdh askoyntwn to epaggelma, anoigei...plhrws to 8eokleisto epaggelma twn farmvakopoiwn? Poion koro'i'deyoyn? Ntroph sas. A'y'les ypera3ies poylane oi tarifes, oi forthgatzhdes kai oi farmakopoioi. Ish prosbash olwn se ola ta epaggelmata kai epaggelmatikh elvey8eria orizei to Syntagma, oi koinh logikh kai h prosfath apofash toy StE poy anoigei... ola ta kleista epaggelmata plhrws kai xwris e3aireseis. Fysika o Loverdos boleyei akomva th syntexnia twn farmakopoiwn kai paizei... me ekatontades anergoys. Eytyxws o Ragousis ta ebale... me mia syntexnia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. RAGOUSI 8EE PARE THN PAE! 3YLO STA TARIFIA KAI AFAIRESH ADEIAS SE OPOIOYS KANOYN MAGKIES... OPWS TO KALOKAIRI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Kai ta ntalhkeria mesa... sto S.N., oloi oi kleistoepaggelmaties mesa... Gia na doyme, h seira twn (megalo)farmakopoiwn (me ta ply8hsmiaka kai ta gewgrafika krhthria) pote 8a er8ei? Gia an doyme telika poy einai ayto to "kratos dikaioy" toy Giorgou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ews kai 700.000 euro pwloyntai (sygnwmh.., metabibazontai h8ela... na pw...) adeies leitoyrgias farmakeiwn sthn Athina. Apo 300.000 euro 3ekinane... oi (kratikes) adeies stis mikroteres poleis. Zhtw to "kratos dikaioy" toy PA.SO.K. kai toy kyrioy... A. Loverdou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Exw kai mia kalh idea kyrie Ragousi. Na anoi3oyme oloys toys logariasmoys ekeinwn poy metabibasan (poylhsan dhladh mayra... kai paranoma) kratikes adeies leitoyrgias taxi, forthgwn kai farmakeiwn. Ti lete? Einai 'h den einai ayto diakinhsh mayroy... xrhmatos? Poy einai o FPA ths agorapwlhsias? Fysika den yparxei FPA, giati h agorapwlhsia kratikhs perioysias einai mayrh... kai paranomh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ "ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ"
    Οι "μαντράδες" και το αλισβερίσι με τις άδειες

    Από το 2009 το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλή-ματος έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα της ενοικίασης ταξί, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί το σχετικό πόρισμα. Λόγω της ιδιότυπης κατάστασης που διέπει τον κλάδο, είναι βέβαιο ότι "χαμένοι" από την απελευ-θέρωση του επαγγέλματος θα βγουν οι γνωστοί "μαντράδες" που διαχειρί-ζονται από 30 έως 120 άδειες ταξί ως μεσάζοντες των ιδιοκτητών, οι οποίοι, είτε είναι συνταξιούχοι είτε δεν θέλουν να δουλέψουν τα αυτοκίνητά τους, και αναζητούν ένα εισόδημα από την άδεια που έχουν στη διάθεσή τους.

    Το συγκεκριμένο αλισβερίσι με τις άδειες αποτελεί το επίκεντρο του μεγάλου κύκλου της "παρανομίας" και των κυκλωμάτων που λυμαίνονται τον χώρο του ταξί. Ο "μεσίτης" συμφωνεί να καταβάλει στον ιδιοκτήτη μηνιαίως ένα ποσό που συνήθως κυμαίνεται στα 1.000 ευρώ και κατόπιν νοικιάζει το αυτοκίνητο χωρίς "χαρτιά" σε οδηγούς που κυνηγάνε το μεροκάματο. Οι οδηγοί ταξί, που είναι και οι πιο αδικημένοι, δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες για περιορισμένο κέρδος.

    Οι οδηγοί καταβάλλουν για μια δωδεκάωρη βάρδια περίπου 90 ευρώ στα οποία περιλαμβάνεται το ενοίκιο (45 ευρώ), το πετρέλαιο (20 ευρώ) και οι ασφαλιστικές εισφορές (16-20 ευρώ). Ενας "μαντράς" που διαχειρίζεται με αυτόν τον τρόπο 30 άδειες ταξί μπορεί να κερδίζει ετησίως μέχρι και 600.000 ευρώ "μαύρα" και αφορολόγητα, αφού η διαχείριση ενός μόνο ταξί μπορεί να αφήσει κέρδος μέχρι και 20.000 ευρώ ετησίως. Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ένας ιδιοκτήτης μπορεί να έχει στην κατοχή του μέχρι και 2 άδειες, ενώ υπάρχει ασυμβίβαστο με την άσκηση παράλληλου επαγγέλματος. Το άνοιγμα του επαγγέλμα-τος με κανόνες θα βάλει φραγμό στην ενοικίαση των αδειών και στην εκμετάλ-λευση των οδηγών που εργάζονται με αυτό το ιδιότυπο καθεστώς.

    Το δίκτυο "αξιοποίησης" των αδειών ταξί κινείται υπό την ανοχή του Σωματείου των ιδιοκτητών, οι οποίοι γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί και κάνουν τα "στραβά μάτια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. H Eyrwph 8elei plhrh kai oysiastikh apeley8erwsh olwn twn kleistwn epaggelmatwn xwris e3aireseis. Afoy ka8ysterei -skopima- h kybernhsh, kapoios eprepe na to pei. Giorgo, proxwra stis diar8rwtikes allages prin einai poly arga. Katarghsh twn ply8hsmiakwn kai gewgrafikwn periorismwn se farmakeia, taxi kai forthga. Katarghsh ths klhronomikothtas twn kratikwn adeiwn kai ths metabibashs/pwlhshs toys. Plhres anoigma... gia farmakopoioys, symbolaiografoys, taxi kai forthga. Oi neoi 8eloyn na ergastoyn kyrie Prw8ypoyrge.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Giorgo, kane pra3h tis desmeyseis soy ths D.E.8., apeley8erwse twra ola ta kleista epaggelmata (syntexnies, kastes) plhrws, oysiastika kai xwris ponhres... e3aireseis. Farmakopoioi, ta3itzhdes kai forthgatzhdes einai oi prwtoi sth lista ths ntrophs, me mayres... kai paranomes agorapwlhsies kratikwn adeiwn leitoyrgias.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. H TRO'I'KA ZHTA PLHRH APELEY8ERWSH OLWN TWN KLEISTWN EPAGGELMATWN XWRIS E3AIRESEIIS. FARMAKOPOIOI, TA3ITZHDES, FORTHGATZHDES KAI SYMBOLAIOGRAFOI EINAI OI PRWTOI STH LISTA THS NTROPHS. PREPEI NA KATARGH8OYN PLY8HSMIAKA KAI GEWGRAFIKA KRHTHRIA, KLHRONOMIKOTHTA KRATIKWN ADEIWN KAI OI METABIBASEIS/AGORAPWLHSIES KRATIKWN ADEIWN LEITOYRGIAS POY EINAI KRATIKH PERIOYSIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. KATARGHSH PLY8HSMIAKWN KAI GEWGRAFIKWN PERIORISMWN GIA TOYS NEOYS FARMAKOPOIOYS. KATARGHSH THS KLHRONOMIKOTHTAS TWN KRATIKWN ADEIWN LEITOYRGIAS FARMAKEIWN APO GONEIS SE TEKNA KAI KATARGHSH THS MAYRHS... KAI PARANOMHS AGORAPWLHSIAS KRATIKWN ADEIWN. AYTO POY KANOYN KAI OI TA3ITZHDES/FORTHGATZHDES DHLADH.
    PLHRHS KAI OYSIASTIKH APELEY8ERWSH OLWN TWN KLEISTWN EPAGGELMATWN XWRIS E3AIRESEIS, SYMFWNA ME TIS APOFASEIS THS OLOMELEIAS TOY SYMBOYLIOY THS EPIKRATEIAS (06/2011), THS KOINHS LOGIKHS KAI TOY SYNTAGMATOS THS ELLADAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Το 1992, ο τότε υπουργός Στ. Μάνος ανακοίνωσε εν μια νυκτί την απελευθέρωση των φαρμακείων, των περιπτέρων και των ιδιοκτητών ταξί. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ εκείνη την περίοδο, Κ. Λαΐνης, κινητοποίησε τους συναδέλφους του, οι οποίοι "επισκέφτηκαν" τον Κ. Μητσοτάκη στην οικία του. Δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά για να πειστεί ο Κ. Μητσοτάκης ότι η κίνηση του υπουργού του "χτυπούσε" την ίδια την παράταξη. Αμέσως τηλεφώνησε στον Στ. Μάνο και του ζήτησε με έντονο ύφος να αποσύρει το μέτρο, όπως τελικά έγινε.

    Οταν οι συνδικαλιστες ταξιτζήδες και φαρμακοποιοί κυβερνουν την Ελλαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.
    ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ.
    ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΝΥΣΤΕΡΙ ΦΕΥΓΕΙ.
    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
    ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Κύριοι της Κυβέρνησης, μόνο οι άδειες των ταξί είναι κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβάζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται;
    Οι άδειες των Φαρμακείων είναι επίσης κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβαζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται. Δεν θέλετε να απελευθερώσετε το φαρμακευτικό επάγγελμα ουσιαστικά (κατάργηση πλυθησμιακών και γεωγραφικών κρητηρίων) για λόγους πελατειακών... σχέσεων με τους φαρμακοποιούς, τουλάχιστον βάλτε... ένα τέλος στο παράνομο, χουντικό/φασιστικό και αντισυνταγματικό "δικαίωμα" των κλειστοεπαγγελματιών.... Φαρμακοποιών να μεταβιβάζουν/πωλούν και να κληρονομούν όπου θέλουν τις κρατικές άδειες των Φαρμακείων που οι ίδιοι έχουν λάβρι δωρεάν από το κράτος. Η κύρια ευθύνη βέβαια για την φεουδαρχική... και παράλογη συμπεριφορα και προνομιακή ! αντιμετώπιση των κλειστοεπαγγελματιών... Φαρμακοποιών ανήκει στον κ. Πρωθυπουργό και στον κ. Α. Λοβέρδο. Σε ποιά άλλη χώρα του δυτικού κόσμου υπάρχει το παράλογο δικαίωμα της κληρονομικής εργασίας με τη διαδικασία της κληρονομικής μεταβίβασης κρατικής άδειας για την άσκηση ενός επαγγέλματος και μάλιστα επιστημονικού; Εξαίρεση -με την καλή ένοια- αποτελεί για το Υπουργικό Συμβούλιο ο κύρος Γ. Ραγκούσης που ήρθε σε σύγκρουση με μία συντεχνία και σκοπεύει -παρά τις πελατειακές... αντιδράσεις των περισσότερων Βουλευτών σας- να απελευθερώσει πλήρως το επάγγελμα των ταξί όπως ορίζει το Σύνταγμα και η πρόσφατη άπόφαση -06/2010- της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για πλήρες άνοιγμα... ΟΛΩΝ των κλειστών... επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των Φαρμακοποιών που προστατεύονται ακόμα και σήμερα από το "κράτος δικαίου... της Δ.Ε.Θ. το 2011" του κυρίου! Γ. Παπανδρέου, με πλυθησμιακά/γεωγραφικά κρητήρια, παράνομες μεταβιβάσεις/αγοραπωλησίες κρατικών αδειών Φαρμακείων (όπως και οι ταξιτζήδες/φορτηγατζήδες) και "δικαίωμα" κληρονομικής μεταβίβασης των αδειών αυτών. Παλέψτε με τις ισχυρές συντεχνίες και τα αδικαολόγητα προνόμια και συμφέροντα κύριε Παπανδρέου, κύριε Βενιζέλο και κύριε Πάγκαλε και όχι με τους ανέργους στην Πλ. Συντάγματος, όπως είπε και ο κ. Η. Μόσιαλος. Κάντε αυτά που πρέπει και οι πολίτες θα αλλάξουν στάση. Τώρα όμως, η κοινωνία βράζει... στην ανεργία που προκαλούν τα κλειστά... επαγγέλματα. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ -ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΤΑΞΙ, ΦΟΡΤΗΓΩΝ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ Κ.Α.- ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ... ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Το αυτονόητο ζητάει η κοινωνία, ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στην εργασία. Προσωπική και επαγγελματική ελευθερία για όλους θέλουμε, αυτός είναι ο ορισμός της δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ews kai 700.000 euro pwloyntai (sygnwmh.., metabibazontai h8ela... na pw...) adeies leitoyrgias farmakeiwn sthn Athina. Apo 300.000 euro 3ekinane... oi (kratikes) adeies stis mikroteres poleis. Zhtw to "kratos dikaioy" toy PA.SO.K. kai toy kyrioy... A. Loverdou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ews kai 700.000 euro pwloyntai (sygnwmh.., metabibazontai h8ela... na pw...) adeies leitoyrgias farmakeiwn sthn Athina. Apo 300.000 euro 3ekinane... oi (kratikes) adeies stis mikroteres poleis. Zhtw to "kratos dikaioy" toy PA.SO.K. kai toy kyrioy... A. Loverdou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ews kai 700.000 euro pwloyntai (sygnwmh.., metabibazontai h8ela... na pw...) adeies leitoyrgias farmakeiwn sthn Athina. Apo 300.000 euro 3ekinane... oi (kratikes) adeies stis mikroteres poleis. Zhtw to "kratos dikaioy" toy PA.SO.K. kai toy kyrioy... A. Loverdou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Κύριοι της Κυβέρνησης, μόνο οι άδειες των ταξί είναι κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβάζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται;
    Οι άδειες των Φαρμακείων είναι επίσης κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβαζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται. Δεν θέλετε να απελευθερώσετε το φαρμακευτικό επάγγελμα ουσιαστικά (κατάργηση πλυθησμιακών και γεωγραφικών κρητηρίων) για λόγους πελατειακών... σχέσεων με τους φαρμακοποιούς, τουλάχιστον βάλτε... ένα τέλος στο παράνομο, χουντικό/φασιστικό και αντισυνταγματικό "δικαίωμα" των κλειστοεπαγγελματιών.... Φαρμακοποιών να μεταβιβάζουν/πωλούν και να κληρονομούν όπου θέλουν τις κρατικές άδειες των Φαρμακείων που οι ίδιοι έχουν λάβρι δωρεάν από το κράτος. Η κύρια ευθύνη βέβαια για την φεουδαρχική... και παράλογη συμπεριφορα και προνομιακή ! αντιμετώπιση των κλειστοεπαγγελματιών... Φαρμακοποιών ανήκει στον κ. Πρωθυπουργό και στον κ. Α. Λοβέρδο. Σε ποιά άλλη χώρα του δυτικού κόσμου υπάρχει το παράλογο δικαίωμα της κληρονομικής εργασίας με τη διαδικασία της κληρονομικής μεταβίβασης κρατικής άδειας για την άσκηση ενός επαγγέλματος και μάλιστα επιστημονικού; Εξαίρεση -με την καλή ένοια- αποτελεί για το Υπουργικό Συμβούλιο ο κύρος Γ. Ραγκούσης που ήρθε σε σύγκρουση με μία συντεχνία και σκοπεύει -παρά τις πελατειακές... αντιδράσεις των περισσότερων Βουλευτών σας- να απελευθερώσει πλήρως το επάγγελμα των ταξί όπως ορίζει το Σύνταγμα και η πρόσφατη άπόφαση -06/2010- της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για πλήρες άνοιγμα... ΟΛΩΝ των κλειστών... επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των Φαρμακοποιών που προστατεύονται ακόμα και σήμερα από το "κράτος δικαίου... της Δ.Ε.Θ. το 2011" του κυρίου! Γ. Παπανδρέου, με πλυθησμιακά/γεωγραφικά κρητήρια, παράνομες μεταβιβάσεις/αγοραπωλησίες κρατικών αδειών Φαρμακείων (όπως και οι ταξιτζήδες/φορτηγατζήδες) και "δικαίωμα" κληρονομικής μεταβίβασης των αδειών αυτών. Παλέψτε με τις ισχυρές συντεχνίες και τα αδικαολόγητα προνόμια και συμφέροντα κύριε Παπανδρέου, κύριε Βενιζέλο και κύριε Πάγκαλε και όχι με τους ανέργους στην Πλ. Συντάγματος, όπως είπε και ο κ. Η. Μόσιαλος. Κάντε αυτά που πρέπει και οι πολίτες θα αλλάξουν στάση. Τώρα όμως, η κοινωνία βράζει... στην ανεργία που προκαλούν τα κλειστά... επαγγέλματα. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ -ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΤΑΞΙ, ΦΟΡΤΗΓΩΝ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ Κ.Α.- ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ... ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Το αυτονόητο ζητάει η κοινωνία, ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στην εργασία. Προσωπική και επαγγελματική ελευθερία για όλους θέλουμε, αυτός είναι ο ορισμός της δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΤΟΛΜΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΑΧΡΗΣΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ
    Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.
    ΟΣΟΝΟΥΠΩ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Τώρα εξηγείται γιατί ο Λοβέρδος επέτρεψε στους Πανεπιστημιακούς να έχουν ιδιωτικό ιατρείο. Πιστεύει ότι θα τον στηρίξουν για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.Μόνο που κάνει λάθος υπολογισμό, γιατί δεν θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ,ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ,ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ,ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
    ΑΚΟΛΟΥΘΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥΣ ,ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΑΚΡΩΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΡΟΠΟ,ΥΠΟΣΤΗΚΑΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΖΗΜΙΑ.

    ΙΔΙΑΖΟΝΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΧΩΡΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΕΙΔΕΧΘΗ ΤΡΟΠΟ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ .
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ,ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΠΤΩΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ .
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ,ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ .
    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΡΙΣΕ,ΟΛΙ ΡΕΝ ,ΓΙΟΥΝΚΕΡ,ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ,ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ.
    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
    ΤΩΝ "ΟΛΙΓΩΝ"
    ΤΩΝ "ΑΓΟΡΩΝ"
    ΤΩΝ "ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΥΤΩΝ"
    ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Η Ελλάδα θα γίνει ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ, είτε αυτό αρέσει σε κάποια αριστερά ανθρωποειδή, είτε όχι! ΕΥΓΕ στους τρεις υπουργούς και ΝΡΤΟΠΗ στους αρνησίμαχους, οσφυοκάμπτες και ριψάσπιδες συναδέλφους τους που δεν συνυπέγραψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Η Ελλάδα θα γίνει ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ, είτε αυτό αρέσει σε κάποια αριστερά ανθρωποειδή, είτε όχι! ΕΥΓΕ στους τρεις υπουργούς και ΝΤΡΟΠΗ στους αρνησίμαχους, οσφυοκάμπτες και ριψάσπιδες συναδέλφους τους που δεν συνυπέγραψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. 16 Οκτ 5:26 μμ
    Πόσα παίρνεις από τον Κουρή που θέλει να επιστρέψουμε στη δραχμή για να γίνει 50% υποτίμηση, ώστε να μειωθούν στο μισό τα 500 εκατομμύρια που χρωστάει;;; Ή μήπως... είσαι ο ίδιος ο Κουρής;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ Το πρωτο του παρθενικο ταξίδι στο Αιγαίο, θάκανε έναν Αύγουστο το πλοίο το μοιραίο.
    Ολοι επιβιβάστηκαν με μπρίο και με χάρη,
    γιατι ένοιωθαν ξεχωριστοί το είχαν και καμάρι.
    Αφού εμοιραστήκανε ο κόσμος στα δωμάτια
    βγήκανε να ξεναγηθούν με γουρλωτά τα μάτια.
    Νέοι , γέροι και παιδιά όλο ετριγυρνούσαν
    ωσπου ενύχτωσε βαθειά και λίγο σκουντουφλούσαν.
    Οι πάντες κοιμηθήκανε, ήπιανε κι ήταν χάλια
    φάγανε και χορέψανε και γίνανε παρτάλια.
    Κι εκεί που ησυχάζανε ακούγεται η Ρίτα [Μαργαρίτα]
    που έψαχνε το γιόκα της επάνω στην προβλήτα.
    «Γιωργάκη φύγε από κεί μην παίζεις με τα τιμόνια
    πρόσεχε κακομοίρη μου μην κάνεις τσιριμόνια».
    Χοροπηδούσε το παιδί όλο χαρά γεμάτο
    κι η μάνα του εκστατική «παιδί μου πιάνουμε πάτο!»
    Ξερνούσε όλο το πλήρωμα ο κόσμος θα πεθάνει
    κι ο Γιώργος βροντοφώναξε «μαμά στεριά εφάνη!»
    Και ξάφνου εμφανίζεται μπροστά τους ένας βράχος
    είναι ο Μπένυ ο ξακουστός, γι αυτό τους πιάνει άγχος.
    Χτυπιέται αλύπητα σ’ αυτόν τον βράχο το καράβι
    και μια αποδώ και μια αποκεί η μηχανή ανάβει.
    Τρέξτε σωθείτε φίλοι μου με λέμβους με βαρκούλες,
    το πλοίο μας βυθίζεται πιάστε και σανιδούλες!
    Και σαν εβγήκαν στ’ ανοιχτά κι η θάλασσα αλλάζει,
    ηρέμησαν τα κύμματα, ο κόσμος δεν φωνάζει.
    Όταν απομακρύνθηκαν σκεφτόνταν τι εχουν πάθει
    τι χάσανε, τι κέρδισαν, γιατί είχαν κάνει λάθος.
    Αχ Ελληνάρες δυνατοί βρέστε τον εαυτό σας
    διώξετε τους κακόβουλους τους ξένους απ’ το βιό σας.
    Μόνοι ορθοποδήσετε μόνοι σας στηλωθείτε
    κι αυτούς που σας επλήγωσαν να μην τους ξαναδείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. 5:00, 5:22, 5:26μμ
    Ο νεοφιλελευθερισμός ΔΕΝ είναι καρκίνωμα σούργελο, είναι η μοναδική μας ελπίδα! Καρκίνωμα είσαι εσύ, οι όμοιοί σου και η σιχαμερή σας σκατο-ιδεολογία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΟΥΣΤ ΚΟΡΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Κύριοι της Κυβέρνησης, μόνο οι άδειες των ταξί είναι κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβάζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται;
    Οι άδειες των Φαρμακείων είναι επίσης κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβαζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται. Δεν θέλετε να απελευθερώσετε το φαρμακευτικό επάγγελμα ουσιαστικά (κατάργηση πλυθησμιακών και γεωγραφικών κρητηρίων) για λόγους πελατειακών... σχέσεων με τους φαρμακοποιούς, τουλάχιστον βάλτε... ένα τέλος στο παράνομο, χουντικό/φασιστικό και αντισυνταγματικό "δικαίωμα" των κλειστοεπαγγελματιών.... Φαρμακοποιών να μεταβιβάζουν/πωλούν και να κληρονομούν όπου θέλουν τις κρατικές άδειες των Φαρμακείων που οι ίδιοι έχουν λάβρι δωρεάν από το κράτος. Η κύρια ευθύνη βέβαια για την φεουδαρχική... και παράλογη συμπεριφορα και προνομιακή ! αντιμετώπιση των κλειστοεπαγγελματιών... Φαρμακοποιών ανήκει στον κ. Πρωθυπουργό και στον κ. Α. Λοβέρδο. Σε ποιά άλλη χώρα του δυτικού κόσμου υπάρχει το παράλογο δικαίωμα της κληρονομικής εργασίας με τη διαδικασία της κληρονομικής μεταβίβασης κρατικής άδειας για την άσκηση ενός επαγγέλματος και μάλιστα επιστημονικού; Εξαίρεση -με την καλή ένοια- αποτελεί για το Υπουργικό Συμβούλιο ο κύρος Γ. Ραγκούσης που ήρθε σε σύγκρουση με μία συντεχνία και σκοπεύει -παρά τις πελατειακές... αντιδράσεις των περισσότερων Βουλευτών σας- να απελευθερώσει πλήρως το επάγγελμα των ταξί όπως ορίζει το Σύνταγμα και η πρόσφατη άπόφαση -06/2010- της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για πλήρες άνοιγμα... ΟΛΩΝ των κλειστών... επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των Φαρμακοποιών που προστατεύονται ακόμα και σήμερα από το "κράτος δικαίου... της Δ.Ε.Θ. το 2011" του κυρίου! Γ. Παπανδρέου, με πλυθησμιακά/γεωγραφικά κρητήρια, παράνομες μεταβιβάσεις/αγοραπωλησίες κρατικών αδειών Φαρμακείων (όπως και οι ταξιτζήδες/φορτηγατζήδες) και "δικαίωμα" κληρονομικής μεταβίβασης των αδειών αυτών. Παλέψτε με τις ισχυρές συντεχνίες και τα αδικαολόγητα προνόμια και συμφέροντα κύριε Παπανδρέου, κύριε Βενιζέλο και κύριε Πάγκαλε και όχι με τους ανέργους στην Πλ. Συντάγματος, όπως είπε και ο κ. Η. Μόσιαλος. Κάντε αυτά που πρέπει και οι πολίτες θα αλλάξουν στάση. Τώρα όμως, η κοινωνία βράζει... στην ανεργία που προκαλούν τα κλειστά... επαγγέλματα. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ -ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΤΑΞΙ, ΦΟΡΤΗΓΩΝ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ Κ.Α.- ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ... ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Το αυτονόητο ζητάει η κοινωνία, ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στην εργασία. Προσωπική και επαγγελματική ελευθερία για όλους θέλουμε, αυτός είναι ο ορισμός της δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Διαβάζοντας το κείμενο
    ΝΑΙ... άντεξα τελικά !

    Μου δόθηκε η ισχυρή εντύπωση
    οτι περιγράφουν το ΠΑΣΟΚ και την ιστορία του.

    Προσπαθούν ανερυθρίαστα να καταλογίσουν σε όλους τους Έλληνες αυτά που αυτοί οι ίδιοι εξέθρεψαν,
    το θράσος τους είναι απύθμενο !

    " μεγαλείο" ΑΛΗΤΕΙΑΣ,
    ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΩΝ θα το χαρακτήριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Δεν σας άρεσαν αυτά που είπαν οι τρεις υπουργοί ε;;; Φυσικό είναι... Σας ενοχλεί η αλήθεια! Αντίκειται στη διεστραμμένη σας αντίληψη των πραγμάτων. Όμως είτε σας αρέσει είτε όχι, ΑΥΤΗ είναι αλήθεια. Και όποιος δεν την αποδέχεται, υποτιμά την νοημοσύνη του, αλλά και την νοημοσύνη των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. + τους έθαψε ακόμα και το δικό τους χέρι
    ο Ψυχάρης του βήματος της κάθε ΧΟΥΝΤΑΣ.
    ____________________________________
    Κυνική ομολογία ΠΑΣΟΚου Υπουργού:
    Το μνημόνιο εγκρίθηκε μέσα σε 3 ώρες... συντάχθηκε στο πόδι... δεν είχαμε ιδέα τι γράφαμε" !!.

    "Πρόκειται για διαπραγμάτευση άρπα κόλλα.
    Δεν είχαμε ιδέα τι γράφαμε και σε ανάλογη σύγχυση ήταν οι εμπειρογνώμονες της τρόικας,
    οι οποίοι εργάζονταν υπό την ασφυκτική πίεση της Επιτροπής και του Ταμείου"...

    Κανείς από την κυβέρνηση δεν πιστεύει στην οικονομική πολιτική που ακολουθείται σύμφωνα τουλάχιστον με ρεπορτάζ του "Βήματος" που επικαλείται μαρτυρία υπουργού.

    "Ούτε ο Παπανδρέου, ούτε κανένας από εμάς πιστεύει στο Μνημόνιο" λέει ο υπουργός ανώνυμα σύμφωνα με το "Βήμα".

    "Θα θυμίσω ότι το Μεσοπρόθεσμο ήρθε προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο πέμπτο στη σειρά μετά το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς.
    Ολόκληρη η κυβέρνηση βρίσκεται σε άρνηση", αναφέρει στην εφημερίδα.

    Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος αναφέρει σύμφωνα με το "Βήμα" ότι "το Μνημόνιο συντάχθηκε στο πόδι από εμάς και την τρόικα".

    "Πρόκειται για διαπραγμάτευση άρπα κόλλα.
    Δεν είχαμε ιδέα τι γράφαμε και σε ανάλογη σύγχυση ήταν οι εμπειρογνώμονες της τρόικας,
    οι οποίοι εργάζονταν υπό την ασφυκτική πίεση της Επιτροπής και του Ταμείου", προσθέτει
    και λέει στο "Βήμα"
    ότι είχε στη διάθεσή του λιγότερες από
    τρεις ώρες για να το διαβάσει,
    να κατανοήσει να αξιολογήσει και να εγκρίνει το τμήμα της συμφωνίας.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μάλιστα το Μνημόνιο ήταν συρραφή των αντίστοιχων που δόθηκαν σε Ουγγαρία και Τουρκία ενώ μόνο τα δύο πρώτα κεφάλαια ήταν αμμιγώς "ελληνικά".

    Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι κυβερνητικό στέλεχος αναφέρει ότι "ο Γιώργος γνώριζε τα πάντα" και ότι "από τον Φεβρουάριο του 2009, οκτώ μήνες πριν τις εκλογές, γνωρίζαμε ότι ή Ελλάδα είναι τεχνικά πτωχευμένη"....


    ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ....... θα πάτε οικογενειακά ΑΛΗΤΕΣ-ΔΟΣΙΣΛΟΓΟΙ
    -ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ΜΗΝ ψηφίσετε κανένα πολιτικό κόμμα, το οποίο δεν έχει τυπώσει έντυπο, με προγραμματικές δεσμεύσεις.
    Τέλος στα μισόλογα και τις αόριστες απαντήσεις που δίδονται σε κάποιες συνεντεύξεις και debate προεκλογικά(εκεί που οι ερωτήσεις και η πίεση που μπορεί να ασκήσει ο δημοσιογράφος είναι προκαθορισμένες και τέλος πάντων χάρη σας κάνω που δίνω σε εσάς την συνέντευξη και όχι στο ανταγωνιστικό σας κανάλι).
    Περιθώρια ελαφριάς παρέκκλισης θα υπάρχει, για αστάθμητους παράγοντες, ( δεν είμαστε και μονόχνοτοι ) πάντα αιτιολογημένα, αλλά η κατάπτυστη κοροϊδία θα είναι αιτία πτώσης της κυβέρνησης.
    Απαιτήστε νομοθετικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα κινούνται τα πολιτικά πρόσωπα και μην περιμένετε από αυτούς να το θέτουν…
    Η δημοκρατία φτιάχνεται από κάτω προς τα πάνω και όχι αντίστροφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. ΑΙΣΧΟΣ!!!!! ΑΙΣΧΟΣ!! ΑΙΣΧΟΣ !!!ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!!!!!ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!!ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ??!!...ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΤΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. 16 Οκτ. 2011 10:50 μμ
    Μάλλον συνδικαλιστόμουτρο είσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. __________________________________________
    Για όσους δεν το πρόσεξαν:

    Σήμερα κάποιος έγραψε και ένα άρθρο που υπογράφει ο ΓΑΠ.........

    Δημοσιεύθηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αλλά το ότι όλοι ασχολούνται με όσα είπε η τρόικα του ΠΑΣΟΚ, δείχνει την απαξίωση του κόσμου προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού.

    Τα όσα βέβαια του έγραψαν στο άρθρο, 3
    ότι δηλ. το ΠΑΣΟΚ εκτός από Μαρούδα, Μένιο, Λαλιώτη, Μαντέλη και Άκη, έφερε και ελευθερία λόγου, ισότητα και δικαιοσύνη, δεν αντέχουν σε σχολιασμό αλλά παρατίθενται για γέλιο]

    του GAP.....
    σε όποιον μπορεί να αντέχει στις Υπερμαλακίες...... του ΠΙΑ !!! ....________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ρε πολιτικοι γιγαντες όλοι ειμαστε συντεχνιες.....
    Τι θα πρεπει να γινουμε ολοι κακοπληρωμενοι ανασφαλιστοι λαθρομεταναστες στον ιδιο μας τον τοπο;

    Φελοι προσπαθειτε να επιπλευσετε δια του κοινωνικου αυτοματισμου...
    Αλλα για την mega συντεχνια των τραπεζιτων καναλαρχων εφοπλιστων νταβατζηδων χρηματοδοτων σας ουτε λεξη...

    ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ πανω απ όλα!
    Αηδια!
    Απο τα γαμημένα παιδιά της λέσχης bildenberg
    τι περιμένετε.

    Δεν χρειάζεται να διαβάσει κανείς τι λένε αυτά τα τσογλάνια οι προδότες οι άνθρωποι που εξαθλίωσαν,εξευτέλισαν και κατέστρεψαν ενα λαό.

    Ότι και να λένε ειναι ψέυτες υποκριτές δόλιοι και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη προδοσία τους αισθανόμενοι οτι έρχεται το τέλος τους και οχι μόνο πολιτικά.

    Το χυμένο μουνόπανο 'δεν έχει σάλιο στα ταμεία' σε συγχορδία με τα άλλα τσογλάνια του "τιτανικού" και "λεφτά υπάρχουν" ειναι οι πρωταίτιοι της καταστροφής.
    Μονο με τη κρεμάλα τη δική σας ρε αλήτες θα σωθεί αυτός ο τόπος.
    ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    Υ.Γ.. ξεχάσατε τη συντεχνία των κομμάτων/βολευτών και ιδαιτέρως αυτή του πασοκ. τυχαίο ρε καριόληδες ?

    Και τωρα που κοιτανε να σωθουν παλι
    μας βριζουν ;;;;;
    Οι ανθρωποι ειναι μισέλληνες !

    Τα κούφια λόγια τους δεν αξίζουν ούτε το μελάνι με το οποίο γράφονται,
    δικαιολογούν τις προδοτικές πράξεις τους με το να σπέρνουν διχόνοιες.

    Περιμένω με λαχτάρα τη μέρα που θα τιμωρηθούν για αυτά που προκάλεσαν στον Ελληνικό λαό...ελπίζω να έρθει σύντομα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. 16 Οκτ 2011 11:14 μμ
    Ο... εξαπατημένος «ελληνικός λαός σου», είναι λαός συντεχνιών που η κάθε μία συνήθισε να ζει σε βάρος όλης της υπόλοιπης κοινωνίας. Αυτό πρέπει να αλλάξει και ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, είτε αυτό σου αρέσει είτε όχι. Έστω και αν χρειαστούν «παράπλευρες απώλειες» στη πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. don't get mad,get even.
    ΤΣΙΠΡΑΣ-ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΡΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΑΠΑΛΛΑΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Αυτή η σούρδα που έδωσε παράταση στον παπανδρέου στην αναμέτρηση του με τον νομοθέτη της απαλλαγής από το κακούργημα των απατεώνων πολιτικάντηδων βολεμένων , ε αυτή θέλει να διαχειριστεί την συνέχεια ενός λεηλατημένου κράτους από τους βολευτάκιδες τους ξεβράκωτους που πλούτισαν λεηλατώντας τα ταμεία του κράτους, η υπουργός της παιδείας και του ξύλου του απελέκητου η σούρδα που ξεπροβόδησε τον μηχανικό για την νυχτερηνή βάρδια την άνοιξη του 83 στον Άγιο Δημήτριο και μετά στα σκοτεινά της πλατείας ………. Ε ΟΧΙ ΡΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΤΟΥ . ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Πολυ σωστα τα οσα λενε οι τρεις
    Συμφωνω κι επαυξανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. 17 Οκτ 12:45 πμ
    Σου αξίζουν και ο Τσίπρας και η Παπαρήγα. Έχουν ένα μυστικό σχέδιο που δεν το λένε σε κανέναν, για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, βγάζοντάς την από τα Βαλκάνια, την Ευρώπη, τον πλανήτη ΚΑΙ το ηλιακό σύστημα! Θα ταξιδεύσουμε όλοι για τον Άλφα του Κενταύρου, όπου θα εγκατασταθούμε σε ένα κομμουνιστικό πλανήτη με κόκκινα ανθρωπάκια. Τα ανθρωπάκια αυτά λατρεύουν τον Λένιν και τον Μαρξ και θα μας διδάξουν την αυτοοργάνωση, την συλλογικότητα και την άμεση δημοκρατία, πάντα στα πλαίσια του κομμουνιστικού μανιφέστου. Θα είναι μάλιστα τόσο πετυχημένο αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης, που σε λίγα χρόνια θα εποικιστεί και το Πρόξιμα του Κενταύρου και κατόπιν ο Σείριος. Έτσι ο παλνήτης Γη θα απαλλαχθεί από τους Έλληνες και αυτοί θα έχουν το πολίτευμα που τους αξίζει: Τον κομμουνισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. 2:58
    παπαρας,πασοκος,στοκος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. 7:36 πμ
    Μίλησε και ο Αϊνστάϊν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση