GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναθεωρείται συνολικά το ΕΤΧΣ και το σχέδιο στήριξης της ΕΕ...

Από το  sofokleous10.gr Με τίτλο : «Σ ε πλήρη αναθεώρηση το σχέδιο διάσωσης της ευρωζώνης », η οικονομική εφημερίδα Λεζ Εκό αναφέρεται στη ...

Από το sofokleous10.gr
Με τίτλο: «Σε πλήρη αναθεώρηση το σχέδιο διάσωσης της ευρωζώνης», η οικονομική εφημερίδα Λεζ Εκό αναφέρεται στη συνάντηση στο Παρίσι του Γερμανού αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Φρανσουά Μπαρουέν.
«Η επιδείνωση της κρίσης από το καλοκαίρι» υπογραμμίζει η...
εφημερίδα, «έχει ανακατέψει τελείως την τράπουλα. Με αποτέλεσμα το σχέδιο διάσωσης της 21ης Ιουλίου, που είχε παρουσιαστεί από τις κυβερνήσεις ως η μόνη δυνατή εκδοχή, φαίνεται όλο και περισσότερο ξεπερασμένο. Σήμερα, όλες οι εκδοχές αυτού του σχεδίου είναι πάλι πάνω στο τραπέζι».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γερμανός αντικαγκελάριος συνάντησε στο Παρίσι τον κ. Μπαρουέν για να συζητήσει το πλαίσιο του μηχανισμού της «οργανωμένης χρεοκοπίας» ενός κράτους που αντιμετωπίζει δυσκολίες εντός της ευρωζώνης.
Σε επιστολή του ίδιου του αντικαγκελάριου που διέρρευσε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, διευκρινίζεται ότι ένας ανεξάρτητος υπερεθνικός οργανισμός, είναι επιφορτισμένος να διαπραγματευθεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Εξάλλου  δημοσίευμα στον ιστότοπο της Λεζ Εκό, με τίτλο : «Ο Γερμανός υπουργός οικονομίας φέρνει επιχειρηματίες στην Αθήνα», αναφέρεται στο πέρασμα του κ. Ρέσλερ από το Παρίσι, για να παραδώσει στον Γάλλο πρωθυπουργό Φ. Φιγιόν και στον υπουργό Φ. Μπαρουέν «ένα σχέδιο του μηχανισμού που θα πρέπει να διαδεχθεί το ΕΤΧΣ».
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην αποστολή 50 επιχειρηματιών που θα μεταβούν με τον υπουργό στην Αθήνα, για συναντήσεις του σε πολλαπλούς τομείς ενδιαφέροντος. Σχετικά με το πέρασμά του από το Παρίσι, το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι στόχος ήταν να συζητηθεί «το σχέδιο οργανωμένης χρεοκοπίας των χωρών σε δυσκολία.
Η ιδέα είναι να προβλεφθεί η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ενός εργαλείου που θα διαδεχθεί το ΕΤΧΣ το οποίο αρχικά είχε προβλεφθεί για τα μέσα του 2013. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας προβλέπει ευθύς εξ αρχής τη δυνατότητα για ένα κράτος που βρίσκεται σε δυσκολία να οργανώσει την χρεοκοπία του».

2 σχόλια

  1. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 30% ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση