GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκικά ΜΜΕ: αν θέλεις ειρήνη, πρέπει να είσαι έτοιμος για πόλεμο...

Από το tvxs.gr Το ενδιαφέρον του τουρκικού Τύπου συγκέντρωσε η καθέλκυση του « πρώτου εθνικού πολεμικού πλοίου» της χώρας, με την ονομασί...

Από το tvxs.gr

Το ενδιαφέρον του τουρκικού Τύπου συγκέντρωσε η καθέλκυση του «πρώτου εθνικού πολεμικού πλοίου» της χώρας, με την ονομασία TCG Heybeliada. Η περίσταση συνδέθηκε δια στόματος του πρωθυπουργού της Τουρκίας με τις ενεργειακές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο από την Κύπρο.
Όπως αναφέρεται σε τουρκικές εφημερίδες, ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για «μονόπλευρες ενέργειες αναζήτησης πετρελαίου της νότιας Κύπρου» και επισήμανε με νόημα ότι «η Τουρκία είναι πλέον μια από τις 10 χώρες που μπορούν να...
σχεδιάζουν και να ναυπηγούν τα πολεμικά τους πλοία». «Θα συνεχίσουμε στο εξής να υλοποιούμε ό,τι απαιτούν τα εθνικά μας συμφέροντα. Θα αξιοποιούμε μέχρι τέλους τις δυνατότητες που μας δίνει η ειρήνη, αλλά ταυτόχρονα θα προστατεύουμε τα εθνικά μας δίκαια», πρόσθεσε.
Οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού φιλοξενήθηκαν σε ρεπορτάζ από το ναυπηγείο του Πέντικ, απ’ όπου προστέθηκε στο δυναμικό του τουρκικού ναυτικού το συγκεκριμένο πλοίο, αποκαλούμενο και ως «φάντασμα», λόγω των ικανοτήτων του να περνά απαρατήρητο από τα ραντάρ -επίσης διαθέτει πλατφόρμα ελικοπτέρου 10 τόνων και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 30 ναυτικά μίλια.
Στην τελετή καθέλκυσης του πλοίου έδωσε το «παρών» και ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος χαρακτήρισε το στρατό ως έναν «από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της εθνικής ισχύος μιας χώρας». Σημείωσε δε πως «ο πόλεμος αποτελεί την ύστατη λύση, το χειρότερο δυνατό σενάριο», αλλά συμπλήρωσε: «αν προσδοκά κανείς την ειρήνη και τη σταθερότητα, αν επιθυμεί να μπορεί να προστατεύει τα δίκαια και τα δικαιώματα της χώρας του, πρέπει να είναι έτοιμος για πόλεμο».
Στο μεταξύ, όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, το σημείο της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής της Κύπρου, από το οποίο ξεκινά εργασίες το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Πίρι Ρέις, συμπίπτει με το λεγόμενο οικόπεδο 12, στο οποίο οι κυπριακές αρχές αναζητούν πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η εφημερίδα Μιλιέτ εκτιμά πως «βρισκόμαστε στο κατώφλι νέας μεγάλης κρίσης».
Η σχετική ειδησεογραφία περιλαμβάνει και τις «βαριές επικρίσεις της ΕΕ στην Τουρκία», με αντικείμενο τη στάση της τελευταίας απέναντι στις επιχειρούμενες γεωτρήσεις από την Κύπρο. Υπογραμμίζεται και η έκκληση του Ευρωκοινοβουλίου προς την Άγκυρα «να σταματήσει τις απειλές».
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με δηλώσεις του καπετάνιου του Πίρι Ρέις, Ομούτ Γενίζε, το σκάφος έχει αρχίσει τις εργασίες κατόπτευσης και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τουρκικές τορπιλακάτους, ενώ τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πετούν ανά διαστήματα στην αντίστοιχη εναέρια περιοχή.

3 σχόλια

  1. ΑΚΡΙΒΩΣ

    ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ

    ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ

    ΚΑΚΟΜΟΙΡΕ γιωργάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΕΣ ΔΕΚΑΡΕΣ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΣΕ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ "ΠΑΙΖΟΥΝ" ΚΑΛΑ ΟΙ "ΣΥΜΜΑΧΟΙ".
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΕΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.
    ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ "ΦΙΛΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ".
    ΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ,ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με αυτα τα μυαλά σε 10 χρόνια η Τουρκια δεν θα υπάρχει ως κράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση