GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ...

Από το Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων Το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού πραγματοποιεί παράνομες προσλήψεις αγνοώντας τις οδηγίες του Α...

Από το Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού πραγματοποιεί παράνομες προσλήψεις αγνοώντας τις οδηγίες του ΑΣΕΠ
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προβαίνει σε παράτυπες προσλήψεις ειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού (αρχαιολόγων, συντηρητών) και εξειδικευμένων εργατοτεχνιτών σε αρχαιολογικά έργα που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, αγνοώντας τις υπ' αριθ. 13008/23.06.11 και 17447/08.09.11 οδηγίες του Α.Σ.Ε.Π., σύμφωνα με τις οποίες «το κώλυμα του Π.Δ. 164/2004 ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ στην περίπτωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για...
την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων». Οι παραπάνω οδηγίες του Α.Σ.Ε.Π. διαβιβάστηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΤ στις 14 Σεπτεμβρίου 2011 για άμεση εφαρμογή από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, που είναι και αρμόδιες για τις προσλήψεις του επί συμβάσει προσωπικού.
Ωστόσο, αν και οι Περιφερειακές Υπηρεσίες του ίδιου του ΥΠΠΟΤ προσλαμβάνουν ήδη το μη ειδικευμένο επί συμβάσει προσωπικό των συγχρηματοδοτούμενων έργων -σε πλήρη συμμόρφωση με τις οδηγίες του ΑΣΕΠ- χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις περιοριστικές διατάξεις του ΠΔ 164/2004, αρνούνται να εφαρμόσουν το ίδιο για το εξειδικευμένο προσωπικό (αρχαιολόγους, συντηρητές κα.), εξοντώνοντας κυριολεκτικά αυτές τις ειδικότητες, που ως μοναδικό φορέα απασχόλησης έχουν το ΥΠΠΟΤ και στερώντας την Αρχαιολογική Υπηρεσία από το απαραίτητο για την εκτέλεση αυτών των έργων καταρτισμένο προσωπικό.
Με την ηγεσία του ΥΠΠΟΤ να μην προβαίνει στη σύνταξη σαφών οδηγιών για την εφαρμογή των γνωμοδοτήσεων του Α.Σ.Ε.Π., οι Διευθύνσεις των κατά τόπους Εφορειών Αρχαιοτήτων εφαρμόζουν το νόμο κατά το δοκούν, προκαλώντας σύγχυση στη λειτουργία της Υπηρεσίας. Κάποιες Εφορείες Αρχαιοτήτων ανακαλούν προκηρύξεις, στις οποίες δεν λαμβάνονταν υπόψη το ΠΔ 164/2004 «διότι υπήρχε ασάφεια στη πληροφόρηση ως προς το κείμενο της ανακοίνωσης που αφορά στο κώλυμα του 24μήνου, σύμφωνα με το Π.Δ. 164/2004» (προκήρυξη ΙΣΤ΄/9304/14-9-2011 της ΙΣΤ΄ Ε.Π.Κ.Α.), άλλες αγνοούν επιδεικτικά τα σχετικά έγγραφα του ΑΣΕΠ και ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν παράτυπες προσλήψεις μη λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα (Αρχ. Μουσείο Ηρακλείου, ΙΖ΄, ΚΓ΄, ΛΓ΄ Ε.Π.Κ.Α. κ.α.) και άλλες εφαρμόζοντας μόνο το άρθρο 5 για το 3μηνο κενό (Εφορεία Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδας). Επικρατεί το απόλυτο χάος, με αποκορύφωμα της γελοιότητας τις περιπτώσεις Εφορειών Αρχαιοτήτων που «τρέχουν» συγχρόνως κάποιες προκηρύξεις που λαμβάνεται υπόψη το ΠΔ 164/2004 και άλλες που δεν ισχύουν τα κωλύματά του (ΛΓ΄Ε.Π.Κ.Α.).
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της απροθυμίας του ΥΠ.ΠΟ.Τ. να δώσει επιτέλους λύση στο ζήτημα του 24μήνου και των τρίμηνων κενών μεταξύ των συμβάσεων. Οι προσλήψεις του απαραίτητου για τα αρχαιολογικά έργα του ΕΣΠΑ προσωπικού είτε έχουν ανακληθεί, είτε διενεργούνται παράτυπα με όρους που βολεύουν κάθε φορά. Γινόμαστε έτσι μάρτυρες καταστάσεων, που απαξιώνουν τις αρχές της διαφάνειας, της ισονομίας και της αξιοκρατίας.
Το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού «γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του» με επιδεικτικό τρόπο και απαξιώνει το Α.Σ.Ε.Π. καταστρατηγώντας τις σαφέστατες οδηγίες του, ενώ ο Υπουργός Πολιτισμού δείχνει απόλυτη αδιαφορία, αποδεικνύοντας ότι ξέχασε πολύ γρήγορα τις μεγαλόστομες υποσχέσεις του για ισονομία, διαφάνεια και απόλυτο σεβασμό στο Α.Σ.Ε.Π.
- Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.)
- Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία Άρτας - Πρέβεζας
- Σωματείο Έκτακτου Προσωπ. Αρχαιολογικών Εφορειών Πατρών-Πελ/νήσου - Αιτ/νίας και Ιόνιων Νήσων
- Σωματείο Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στο Νομό Λακωνίας

7 σχόλια

  1. ετσι ετσι ,και ο αφελης λαος στην πεινα και στην ανεργια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα όραμα που έσβησε .
    Αν ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , θα έλυνε δια παντός το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος για τους Έλληνες .
    Με τους Ρώσικους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα διέσχιζαν την Ελλάδα και με την ενοικίαση των λιμανιών μας στην Κίνα οι Έλληνες θα είχαν μόνιμο και αυξανόμενο εισόδημα .
    Σκέφτηκε ο Κώστας Καραμανλής σαν πραγματικός Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του :
    Ο Έλληνας δεν παράγει τίποτα , δεν έχει βιομηχανίες , έχει υποτυπώδεις γεωργία και κτηνοτροφία όλα τα εισάγει και με μαθηματική ακρίβεια θα τον πτωχεύσουν οι Εβραιοαμερικάνοι αρχήτοκογλύφοι δανειστές μας με κάποιον Εφιάλτη που θα βρουν , για να τον πάνε στο Δ .Ν Τ. και να δημεύσουν την Ελλάδα μαζί και τους Έλληνες με μισθούς και συντάξεις πείνας όπως στην Λατινική Αμερική , στα Σκόπια και στην Βουλγαρία και έκανε συμφωνίες με την Ρωσία και την Κίνα για πετρέλαια , αγωγούς πετρελαίων , αγωγούς φυσικού αερίου , λιμάνια , που ο Έλληνας θα ζει πλουσιοπάροχα για πάντα και χωρίς άλλα δάνεια .
    Αυτό ήταν το όραμα του Κώστα Καραμανλή ,άλλα δυστυχώς βρέθηκε αντίθετος στις ξένες εχθρικές δυνάμεις κατά τα άλλα φίλους μας ο Δούρειος ίππος , o Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Επείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Ελληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων αρχήτοκογλύφων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 2046 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία,

    Θα τον παίρνανε με τις πέτρες και τα γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε σείς "ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ" θυμάστε την εποχή όπου διορίζονταν στον ΑΣΕΠ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ μόνο με 880 μονάδες και αφήνατε έξω ταλέντα με 1800 μονάδες; Ήταν 3 χρόνια πρίν και οι προκηρύξεις απαιτούσαν προυπηρεσία σε Αρχαιολογική Υπηρεσία; Μιλάμε για προκήρυξη πρόσληψης σε νομαρχίες, ΑΣΧΕΤΕΣ με κάθε αρχαιολογική δραστηριότητα. Τι και αν είχες Προφίσιενσι, τι και αν είχες 2 Μάστερ, εσείς ήσασταν οι εκλεκτοί. Βέβαια τώρα που παρασυγκεντρωθήκατε υπάρχουν και ...παράπονα.
    Σαχινίδη συγγενής διορίστηκε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε, να μην διορίσει το κόμμα τα δικά του παιδιά;
    Μεγάλες απαιτήσεις έχετε.
    Τα ελληνόπουλα αντί να τα θεωρούν οι πολιτικοί παιδιά της Ελλάδας τα χωρίζουν σε κόμματα και τα μισά τα θεωρούν αποπαίδια.
    Ντροπή πιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση