GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο φαύλος κύκλος της σοσιαλιστικής κρίσης...

Της Θέκλας Παρασκευούδη Kαι τώρα με την οικονομική κρίση τι γίνεται; Η κυβέρνηση ψήφισε ένα μνημόνιο με σημαία τη σωτηρία της χώρας από τη...

Της Θέκλας Παρασκευούδη
Kαι τώρα με την οικονομική κρίση τι γίνεται; Η κυβέρνηση ψήφισε ένα μνημόνιο με σημαία τη σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία. Και μετά αποκοιμήθηκε στην εσωστρέφειά της. Δέσμια του πελατειακού κράτους αρνήθηκε τις επιβεβλημένες αλλαγές και ως άλλη στρουθοκάμηλος έχωσε το κεφάλι της κάτω από τη λάσπη της διαπλοκής και των ρουσφετιών.
Και μετά ήρθαν οι δημοτικές εκλογές. Και μόλις τελείωσαν η κυβέρνηση έγειρε ξανά το προσκεφάλι της επαναπαυμένη στις μέτριες επιδόσεις της. Λες και το πρόβλημα της χώρας ήταν αν θα πρασίνιζαν οι δήμοι. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια κι έτσι το καλοκαίρι που μόλις περνά, βρεθήκαμε ξανά μπροστά στο...
δίλημμα της χρεοκοπίας ή της εναλλακτικής λύσης του μεσοπρόθεσμου.
Ο ελληνικός λαός έδειξε για μία ακόμη φορά το τεράστιο αίσθημα ευθύνης που τον διακατέχει και αποδέχθηκε τα οδυνηρά γι’ αυτόν μέτρα. Η κυβέρνηση όμως για τρίτη φορά αρνήθηκε να προχωρήσει υλοποιώντας τα όσα αποφάσισε. Οι βουλευτές και οι υπουργοί της έπιασαν τα νησιά του Αιγαίου και το τέλος του Αυγούστου μας ξαναβρήκε στο σημείο μηδέν.
Έτσι, ο «φρέσκος» υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος, με το ιδιαίτερο… επικοινωνιακό του χάρισμα, εξήγγειλε αρχικά την έκτακτη εισφορά μαζί με το τέλος επιτηδεύματος, εν συνεχεία το χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και λίγα εικοσιτετράωρα μετά από την Ουάσινγκτον σε ένα «γκαλά» με γιάπηδες και τραπεζίτες, έξι ακόμη μέτρα!
Κι όλο αυτό το «αίμα» που καλείται να χύσει ο ελληνικός λαός για έναν και μόνον λόγο: επειδή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρνείται πεισματικά να κάνει πράξη τα λόγια του πρωθυπουργού της «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Προτιμά να «βουλιάζει» ακόμη περισσότερο τον τόπο στην καταστροφική νοοτροπία του βολέματος και του ωχαδερφισμού με την οποία το ίδιο γαλούχησε τους έλληνες.
Αρνείται να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και να θέσει τις βάσεις για την Ελλάδα της ευμάρειας, της αξιοκρατίας και της αξιοπρέπειας.
Έτσι, ο φαύλος κύκλος της κρίσης θα συνεχίζεται, οι κυβερνώντες θα προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι πράττουν για το καλό τους, η οικονομία θα βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην ύφεση και η χρεοκοπία θα πλησιάζει απελπιστικά σε απόσταση αναπνοής.
Το χειρότερο όμως αυτής της προδοτικής για τη χώρα συμπεριφοράς, δεν είναι η οικονομική καταστροφή, αλλά η χρεοκοπία της αξιοπιστίας μίας πατρίδας και έντεκα εκατομμυρίων υπερήφανων ελλήνων, που ακόμη περιμένουν να ακούσουν την αλήθεια .
Πρέπει λοιπόν έστω κι αυτή την ύστατη στιγμή να στραφούμε στο μέγα ζητούμενο της ανάπτυξης και να προσηλώσουμε όλες τις προσπάθειές μας στο πώς θα θέσουμε εκ νέου στη σωστή τροχιά την ελληνική οικονομία.
Με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα που δε θα λειτουργεί αποτρεπτικά στις επενδύσεις, αναπτυξιακά κίνητρα μέσω ενός νέο πλαισίου σε διάλογο με του φορείς, κίνητρα για το νέο επιχειρείν, δημόσιο με ευέλικτο σύστημα διοίκησης και νομικό πλαίσιο που θα «κλειδώσει» άπαξ και διαπαντός τη διαφθορά έξω από τη χώρα μας.
Εάν σταματήσει απλά να «αρμέγεται» και η τελευταία οικονομική ικμάδα του έλληνα πολίτη, τότε η ελληνική αγορά θα βρει σιγά – σιγά, συνεπικουρούμενη από τα παραπάνω, το δρόμο της προς την ανάπτυξη.
Όλα αυτά βέβαια δεν μπορούν να έλθουν μέσα από ένα σαθρό και αποτυχημένο πολιτικό σύστημα αλλά μέσα από νέους πολιτικούς σχηματισμούς. Γιατί στις νέες, άγνωστες θάλασσες του μέλλοντος, το καράβι της Ελλάδας δεν μπορεί να πορευτεί με παλαιά παρά μόνο με νέα σκαριά και ικανό καπετάνιο.

3 σχόλια

  1. ΑΠΑΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ
    ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Η Διαμαντοπουλου Αννα εχει μια συμβουλο την Μπουντα Ελενη την αγραμματη που πρεπει να ερευνηθει και πως γραφτηκε σε διδακτορικο και το πως εγινε συμβουλος

    Την Μπουντα Ελενη που την εβαλε να φτειαξει τα πειραματικα και τα χαλασε γιατι πληρωνονται απο τα ιδιωτικα με χοντρα παρανομα χρηματα σε πακετα.Δηλ. χαλαστε τα καλα δημοσια για να ξαναερθουν τα παιδια στα ιδιωτικα!

    Η Μπουντα Ελενη τωρα κανει ιντριγκες με κατι του ΣΥΡΙΖΑ της Ελμε Προτυπων που εχει μονο δυο σχολεια απο τα 120, που ειναι μια παρανομη ΕΛΜΕ με προεδρο την Παπατσιμπα Λαμπρινη με πληρωμενο διδακτορικο.

    Η μεγαλη λουμπινα ειναι η Γραμματέας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Προτύπων Γιούλης Ρουμπέα με τις χοντρες μιζες που εκμεταλευτται και την Παπατσιμπα και θα της φαει και την θεση στο ΠΣΠΑ μετα τις κρισεις και θα την διωξει μαζι με τον βλακα που τον δουλευουν οτι θα γινει επικουρος...μαλακας.. Ψαχτε την περιουσια της Ρουμπεα Γιουλης της λαμογιας.,


    Περνει μιζες απο καθηγητες για να τους υποσχετε οτι θα μενουν στο σχολειο και μετα τις κρισεις.


    Η δήθεν «ακομμάτιστη» ΕΛΜΕ - προτύπων συμμετείχε και συνέβαλε με προτάσεις στο αντιδραστικό νομοσχέδιο. Σε ανακοίνωσή της (13-4-2011) χαρακτηρίζει θετικό σε γενικές γραμμές το νομοσχέδιο.

    Τις μιζες τις μοιραζεται με την Μπουντα Ελενη και τον Ματθαιο Δημητρη που εχει φαει τα λεφτα απο τα ΠΕΕΚ Κηφησιας, παλιο παλιομουτρο στο χωριο των ιδιωτικων...Να ψαξει το ΣΔΟΕ ην περιουσια του.

    Αυτη με τον ηλιθιο που εχει διπλα της ειναι παρανομα στο ΠΣΠΑ Σκουφα 45 γιατι ειναι υπεραριθμοι και οι δυο σε Πανεπιστημιακο χωρο......

    Ο Παπατσιμπας συζυγος εχει λιγες ωρες επιτηδες για να αραζει και να πληρωνεται ξαπλωτα καθως και ενας γλοιωδης Γλενης ο καραφλος και δυο φιλολογινες - λεμε τωρα- του ΣΥΡΙΖΑ και το κρατος πληρωνει τον παρανομο)
    Ο ΣΥΡΙΖΑ εχει μπει παντου και πλωρωνεται δωρεαν μεσω της Παπατσιμπα Λαμπρινης που δεν διδασκει κανονικο ωραριο αλλα το παιζει συνδικαλιστρια και της την ΕΛΜΕ Προτυπων (που λειτουργει παρανομα γιατι εχει μονο δυο σχολεια ενω ολα ειναι 120) μεσα στο γραφειο της Διαμαντοπουλου και την "τρωει" γιατι αυτοι τα κονομανε.

    Οι ανθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ διωχνουν απο τα σχολεια οσους δεν ειναι στην "κλικα του ΣΥΡΙΖΑ Παπατσιμπα " ακομα και ολους τους πασοκτζηδες και το εμφανιζουν στην Διαμαντοπουλου Αννα ως εργο ΠΑΣΟΚ!!

    Γιωργο

    διωξε την Διαμαντοπουλου Αννα και την Μπουντα Ελενη με πληρωμενο διδακτορικο Ματθαιο Δημητρη που εχει πληρωμενο διδακτορικο απο Αγγλια!

    Ο νεοβλαξ πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ), καθηγητής Συγκριτικής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών δασκαλων κ. Δημήτρης Ματθαίου, με το πληρωμενο διδακτορικο και με τις μασες που εκνε στα ΠΕΚ Κηφισιας οπου δεν πληρωνε κανεναν ειπε οτι τα σημερινά πειραματικά και πρότυπα σχολεία είναι περίπου 120.
    Οι μαθητες για να μπουν σε αυτα θα δινουν εξετασεις

    Τα δυαλυουν ολα τα πειραματικα οι ανθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και οι Πασοκτζηδες κοιμουνται!

    Διαμαντοπουλου Αννα πες αλευρι,,,, η Μπουντα Ελενη η αγραμματη με την Ελμε Προτυπων του ΣΥΡΙΖΑ σε καταστρεφει!!

    Αννα δεν ξαναβγαινεις βουλευτινα με την Παπατσιμπα Λαμπρινη την ασχετη να σε σκαβει και να τα κονομαει.....Αννα θα την παθεις σαν την Γιανακου!

    Που ειναι τα χρηματα ανοικοδομησης του ΠΣΠΑ να γινει εισαγγελικος ελεγχος πως βγηκε η νεα διευθυνση αν εχει διοριστει απο την Διαμαντοπουλου, ποσες ωρες διδασκει αν ειναι καλα ψυχιατρικα ... και ποιοι πιεζουν εκβιαζουν μαθητες και καταστασεεις να γινει προτυπο.
    Γραμματέας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Προτύπων Γιούλης Ρουμπέα,

    Διαμαντοπουλου Αννα να τεθει σε διαθεσιμοτητα η Παπατσιμπα Λαμπρινη ο ανθρωπος της δεξιας με μασκα ΣΥΡΙΖΑ μεσα στο Υπουργειο.

    Να μπουν εισαγγελεις να ψαξουν βαθεια.
    Ολα αυτα εχουν σταλει στο ΣΔΟΕ στον Εισαγγελεα και στον Ρακινζτη..

    Αριστειδου Ελευθερια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω μια ιδέα: να φορολογούμαστε ανάλογα με τα κιλά μας ! και ανάλογα με το νουμερο του παντελονιού μας. Ξέρετε ποιά καλά παιδιά θα πληρώνουν περισσότερο...και τότε σίγουρα θα μας σώσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο σοσιαλισμός είναι η φιλοσοφία της αποτυχίας,
    η θρησκεία της άγνοιας, και το ευαγγέλιο του φθόνου.
    Η μόνη έμφυτη αρετή του ήταν είναι και θα είναι
    η ίση διανομή της δυστυχίας.

    Η Ελλάδα
    θα λυτρωθεί μετά την τελική σφαγή που θα επακολουθήσει
    μεταξύ Σοσιαλιστών και πρώην - Σοσιαλιστών!
    Προσέξτε, δεν πρόκειται περι προφητείας,
    είναι ενα γεγονός που όλοι μας ανεξαιρέτως ζούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση