GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρήγορη η διάσπαση του φιλο-μνημονιακού μετώπου...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Το πρωί της Κυριακής 16 Οκτωβρίου 2011 τρεις Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, η κα. Α. Δια...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Το πρωί της Κυριακής 16 Οκτωβρίου 2011 τρεις Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, η κα. Α. Διαμαντοπούλου και οι κ.κ. Ι. Ραγκούσης και Α. Λοβέρδος, έδωσαν ταυτόχρονα στη δημοσιότητα επιστολή στην οποία μεταξύ άλλων ανέφεραν τα εξής:
«Εχθροί της κοινωνίας σήμερα είναι η δημαγωγία, ο λαϊκισμός, η ατιμωρησία, ο συντεχνιασμός, και οι καθυστερήσεις»
Είναι γνωστό ότι η στήλη θεωρεί τον Γιώργο Παπανδρέου κύριο υπεύθυνο για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Πατρίδα μας. Μία χώρα της οποίας οι κάτοικοι είχαν 1 τρις ακίνητη περιουσία και 280 δις καταθέσεις δεν χρεοκοπεί και δεν τίθεται υπό την κηδεμονία μίας οικονομικής τρόικας. Μία χώρα η οποία βρίσκεται στη 16η θέση κατάταξης ως προς το συνολικό χρέος δεν υπογράφει μνημόνιο με το οποίο αποδέχεται να...
επιτηρείται η οικονομία της από χώρες που χρωστάνε πολύ περισσότερα από την Ελλάδα. Μία χώρα που μπορεί τον Ιανουάριο να δανειστεί με υψηλό αλλά λογικό επιτόκιο δεν πετάει αυτή την ευκαιρία για να προσφύγει μετά από 3 μήνες, με κάτω τα χέρια στην θανάσιμη αγκαλιά του ΔΝΤ. Και όλα αυτά καθώς και πολλά άλλα συνέβησαν επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου. Αυτός μας έφερε στη σημερινή απελπιστική κατάσταση, αυτός έχει φέρει μεγάλα τμήματα του λαού στα όρια του λιμού, αυτός με την πολιτική του κατέστρεψε τις εναπομείνασες παραγωγικές δομές της οικονομίας, αυτός υποτίμησε στα όρια του μηδενός ότι είχε αξία στην Ελληνική Οικονομία, αυτός με την βοήθεια της τρόικας έριξαν την οικονομία στα γρανάζια της ύφεσης και αύξησαν την ανεργία σε ποσοστά μετεμφυλιοπολεμικής περιόδου, αυτός και η ολέθρια πολιτική του έφεραν το φάντασμά της εξαθλίωσης πάνω από την πατρίδα μας.
Φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα τα δεινά που επισώρευσε η πολιτική του και τα οποία βιώνει σήμερα ο Ελληνικός Λαός. Σε αυτή την παρέα και σε όλα τα Υπουργικά Συμβούλια Πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, δεν υπάρχει ούτε ένας αθώος η παραπλανηθείς. Όλοι γνώριζαν τι έκαναν και τι συνεχίζουν να κάνουν. Κανείς τους δεν εξέφρασε, μέχρι την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011, διαφωνία επί της ουσίας της υλοποιούμενης πολιτικής. Όλοι συμφωνούσαν στα βασικά με επί μέρους και χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα διαχειριστικές μικροδιαφωνίες. Τα ίδια και χειρότερα για τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μετά την ψήφιση του περιβόητου Μεσοπρόθεσμου, το οποίο αποκάλυψε τα αδιέξοδα του Μνημονίου, κανένα από τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ δεν διαφοροποιήθηκε. Παριστάνουν όλοι τους θλιμμένους, τους βαριά προβληματισμένους, αλλά όταν φτάνουν οι ώρες των κρισίμων ψηφοφοριών δίνουν όλοι την θετική τους ψήφο και μετά βγαίνουν στο περιστύλιο για τσιγάρο και δηλώνουν ότι ψήφισαν για τελευταία φορά.
Ούτε ένα ΟΧΙ, ούτε μία ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ για την τιμή των όπλων που κατέθεσε αμαχητί υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου το μεγαλύτερο σοσιαλιστικό κόμμα της Ευρώπης. Σε απλά Ελληνικά όλοι τους είναι το ίδιο συνυπεύθυνοι για το σημερινό κατάντημά. Όμως υπάρχουν και χειρότερα.
Η κα. Α. Διαμαντοπούλου είναι γνωστό ότι δεν κατάφερε να στείλει τα βιβλία στα σχολεία έγκαιρα και με την έναρξη του σχολικού έτους. Κανένα πρόβλημα. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός που τόσο υποφέρει σήκωσε ακόμα ένα βάρος. Για κάθε παιδί της οικογένειας 30 ευρώ επί πλέον για να αγορασθούν βιβλία που υποτίθεται ότι έπρεπε να τα δώσει δωρεάν το Υπουργείο Παιδείας στους μαθητές. Αυτή λοιπόν η Υπουργός που δεν μπόρεσε να κάνει το στοιχειώδες, διατηρήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας από τον Γιώργο Παπανδρέου ενώ λίαν επιεικώς έπρεπε να έχει πάει σπίτι της. Και φυσικά έχει άποψη για το πως πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα. Εδώ θα τρελαθούμε εντελώς! Η Υπουργός που δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα και απαραίτητα θέλει να διαμορφώσει την γενική πολιτική της κυβέρνησης. Λες και φταίει «η δημαγωγία, ο λαϊκισμός, η ατιμωρησία, ο συντεχνιασμός» και δεν έφθασαν έγκαιρα τα βιβλία στα σχολεία. Ήμαρτον Κύριε!
Ο κ. Ι. Ραγκούσης από το πουθενά των ταχυφαγίων αναδείχθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου σε πρωτοκλασάτο στέλεχος. Έκανε την Ελλάδα άνω-κάτω το προηγούμενο καλοκαίρι με το έτοιμο ή σχεδόν έτοιμο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος του ιδιοκτήτη ταξί. Τελικά το έτοιμο ή σχεδόν έτοιμο νομοσχέδιο συζητήθηκε πέρασε πριν λίγες ημέρες από το Υπουργικό Συμβούλιο. Όμως το κακό έχει γίνει για εφέτος από τον άνθρωπο που δεν έχει πάρει ποτέ στην ζωή του ούτε ένα σταυρό ως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αφού από το 2007 που μπήκε για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο ήταν πάντα διορισμένος από τον Γιώργο Παπανδρέου σε σίγουρη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ίσως γιατί δεν ήθελε να μπλέξει με την πλέμπα του κοινού λαού και απόψεις όπως «δημαγωγία, λαϊκισμός, ατιμωρησία και συντεχνιασμός».
Να πάμε τώρα στον κ. Α. Λοβέρδο κι εκεί να δείτε μνημείο κυβερνητικής ικανότητας. Ο Νίκος Ξανθόπουλος της Ελληνικής Πολιτικής σκηνής. Με ύφος δακρύβρεκτο σπαράζει για τα δεινά των κοινών ανθρώπων. Όμως τα Νοσοκομεία δεν λειτουργούν και όπου λειτουργούν τα ράντζα πληθαίνουν, το μεγαλύτερο μέρος του νοσοκομειακού προσωπικού είτε είναι απλήρωτο, είτε έχει πληρωθεί με έναντι δεδουλευμένων. Τα φάρμακα για τους άρρωστους δίνονται με το σταγονόμετρο. Όμως, μπροστά σε αυτό το ανθρώπινο άγος που με την έλευση του χειμώνα και την ετήσια επιδημία γρίπης είναι δυνατόν να μετατραπεί ακόμα και σε γενοκτονία για τους γέροντες, ο Υπουργός Ξανθόπουλος προβάλει τις ανακοινώσεις του εναντίον της δημαγωγίας, του λαϊκισμού, της ατιμωρησίας και του συντεχνιασμού.
Το μόνο παρήγορο σε αυτή τη γελοία παρέμβαση βρίσκεται στην εμφανή πλέον διάσπαση του φίλο-μνημονιακού μετώπου και στη μεθόδευση για αποκαθήλωση του Γιώργου Παπανδρέου από τα «πολιτικά παιδιά του». Μία αχτίδα φωτός στο πυκνό σκοτάδι… τα μέχρι πρότινος φιλαράκια, η παρέα των νενέκων άρχισε να τρώγεται, ξεκίνησε ο Α΄ Έσω-Νενεκικός Πόλεμος!

4 σχόλια

  1. ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ
    Έλληνες πάρτε το χαμπάρι είναι η μοναδική σωτηρία.
    Πριν όλο το χρέος γίνει ενυπόθηκο δάνειο.
    Υπάρχει άραγε κανένας πολιτικός με αρ.....ια να το κάνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήκω Ανδρέα για να δεις το κω λοπαίδι σου
    της… καταστροφής.
    -------------------------------
    Πριν από 30 χρόνια, 18 του Οκτώβρη 1981, η Ελλάδα πανηγύριζε την Αλλαγή. Ο Ανδρέας Παπανδρέου διέλυε την… επάρατη Δεξιά και με 48% πανηγύριζε τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και την αλλαγή σελίδας στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας.

    Πόσες ελπίδες είχε εναποθέσει ο ελληνικός λαός σ’ εκείνους τους πολιτικούς νέας γενιάς, στο Λαλιώτη, τον Ακη, το Σημίτη, τον Χαραλαμπόπουλο, τον Αλευρά, τον Κου λούρη, τον Απ. Κακλαμάνη και τόσους άλλους.

    Πόσες απογοητεύσει λίγα χρόνια αργότερα, όταν η σημαία της Αλλαγής έγινε κουρελόπανο και όταν –για να συνδεθούμε με τα σημερινά- το ελληνικό χρέος είχε πολλαπλασιαστεί αφού ο… large Ανδρέας μοίραζε αφειδώς χρήμα.
    Αυτά, όμως είναι ιστορία, στο παρόν τώρα.

    30 χρόνια μετά το ΠΑΣΟΚ είναι στην εξουσία και… γιορτάζει τα 30χρονα της πρώτης εκείνης νίκης. Πώς τα γιορτάζει;
    Με το γιό του Ανδρέα να έχει διαλύσει τη χώρα και τον κόσμο να φωνάζει «Σήκω Ανδρέα για να δεις το παιδί της… καταστροφής».

    Τριάντα χρόνια μετά έχουμε μια πλήρη αντιστροφή. Τότε ο κόσμος ήλπιζε στον ανατέλλων ήλιο, περίμενε το καλύτερο για τη ζωή του. Κι ακόμη δεν είχε αλλοτριωθεί με τις θεσούλες που μοίραζε αργότερα ο Ανδρέας στο Δημόσιο, ούτε με τα θαλασσοδάνεια και τις επιδοτήσεις.

    Στην εποχή μας ο κόσμος δεν περιμένει το καλύτερο, το χειρότερο περιμένει. Ο γιος του Ανδρέα, σε αντίθεση με τον πατέρα του, προσφέρει στον ελληνικό λαό το απόλυτο πιάτο καταστροφής. Σε δύο ημέρες καλεί τους βουλευτές να ψηφίσουν ένα νόμο ο οποίος, πέραν όλων των άλλων, έχει και το άρθρο 37. Την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων για τις οποίες κάποιοι έχουν δώσει αίμα.
    Πόσο περήφανος θα ήταν ο Ανδρέας για το γιο του...

    Τι τραγική ειρωνεία. Ο “Γιωργάκης” έμεινε Γιωργάκης από τότε, από τη δεκαετία του 1980. Και γιορτάζει τα γενέθλια της μεγάλης νίκης του κόμματος που κληρονόμησε από τον πατέρα του, σβήνοντας κεράκια με τη διαπλοκή. Κάνοντας ραντεβού με τους εκδότες ικετεύοντάς να στηρίξουν μια πολιτική που διαλύει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης.

    Φυσικά οι παραπαίοντες επίτροποι του συστήματος δεν θα του πουν όχι. Τους συμφέρει η πολιτική που συνθλίβει τα εργασιακά δικαιώματα.

    18 Οκτώβρη του 1981: τα Κάρμινα Μπουράνα έσκιζαν τον ουρανό και τα τραγούδια του Λοίζου, του Ανδρεόπουλου, του Μαρκόπουλου έκαναν τον κόσμο να ανατριχιάζει. Εκείνη την ημέρα μπήκαν τα θεμέλια του μεταπολιτευτικού εκτρώματος της Ελλάδας. Μιας χώρας πνιγμένης στα σκάνδαλα, στη διαπλοκή, στα ρουσφέτια, στα πράσινα εργατικά συνδικάτα, στο «Τσοβόλα δώσε τα όλα», στη δημιουργία πολιτικών αστέρων όπως ο Ακης, ο Σημίτης και οι λοιποί.

    18 Οκτώβρη του 2011, οι συνθέτες έχουν απαγορεύσει να παίζονται τα τραγούδια τους στις συνάξεις του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιωργάκης, που τη δεκαετία του ’80 δεν θα τον γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας αν δεν ήταν ο Ανδρέας (έκφραση του Κατσιφάρα), είναι πρωθυπουργός μιας χώρας υπό χρεοκοπία.
    Και δεν έχει ούτε μια στάλα ταλέντου να κληρονομήσει από τον πατέρα του. Δημαγωγός ο Ανδρέας αλλά είχε κότσια. Ο γιος ούτε δημαγωγός είναι, ούτε ρήτορας και δεν έχει και κότσια.

    Τραγική ειρωνεία.
    Μια χώρα που στήθηκε έτσι όπως στήθηκε από τον Ανδρέα, καταρρέει στα χέρια του γιου. Όχι ότι ήταν μια καλά δομημένη και αξιόλογη χώρα, όχι ότι δεν χρειαζόταν αλλαγές. Αλλά, εδώ μιλάμε για τον “Εξολοθρευτή 1″.

    Μελαγχολικά γενέθλια για τον προσωρινό ένοικο του Μαξίμου.
    1981 Carmina Burana
    +
    2011 Σώσον Κύριε τον λαόν Σου
    ΠΑ/SS/OK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ..ΧΟΛΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ-ΜΑΦΙΑ ..ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ..ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΤΩΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ.. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ Η ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΤΕΛΑ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ 2000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ..(ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥΣ..ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΤΟΥΑΝ ΣΑΜΑΡΙΣΚΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το τρίο Στούτζες έδωσε κυριακάτικη παράσταση παίζοντας τον ρόλο του μπιφτεκά του παρλαπιπα και της τρεις λαλούν και δυό χορεύουν.

    Αυτοί είναι το μέλλον της Ελλάδας οι τιποτε, οι κλούβιοι, από το πουθενά.

    Όσο ακομα είστε στην εξουσία γαντζωμένοι μπορείτε να λέτε ότι μαλακία σας κατέβει μετά τις εκλογές ο κόσμος μπροστά σας θα είναι ριγέ και θα τραγουδάτε σαν τρίο στο κελί 33 έτσι για να ταιριάζει με το οι τρείς μας.
    Αντε να χαθείτε αρουραίοι πολιτικοί της πλάκας και της ξεφτίλας, πουλημένοι άχρηστοι ανικανοι τιποτένιοι μολυβένια στρατιωτακια των τοκογλύφων άντε να χαθείτε ξεφτίλες.

    Νουθεσίες από ηλίθιους χορτάσαμε έρχεται η ώρα της θεραπείας σας οριστικά παλιόσκυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση