GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πηγάδι στέρεψε...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Θα ξεκινήσουμε και σήμερα με το συμπέρασμα των τελευταίων μας άρθρων. Την εγκ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Θα ξεκινήσουμε και σήμερα με το συμπέρασμα των τελευταίων μας άρθρων. Την εγκληματική κατά της χώρας και του λαού πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου που αρνήθηκε να προχωρήσει σε «κούρεμα» (haircut) των Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων πέρσι την Άνοιξη όταν και η οικονομία ακόμα ήταν αρκετά ισχυρή και οι καταθέσεις υπήρχαν στα ταμεία των τραπεζών και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα δεν είχε πάρει μέτρα αυτοπροστασίας. Αντ’ αυτού ο Γιώργος Παπανδρέου υπέγραψε το επαίσχυντο μνημόνιο με το οποίο η οικονομία διολίσθησε ακόμα περισσότερο στην ύφεση, η ανεργία πήγε στα ύψη και ακόμα ανεβαίνει, οι καταθέσεις έκαναν φτερά και οι Ευρωπαίοι Τραπεζίτες βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν προστατευτικά μέτρα.
Σήμερα λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου υιοθετεί, γιατί εκεί θα πήγαιναν τα πράγματα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την επιλογή του «κουρέματος» (haircut), αλλά από θέση σαφέστατα πιο αδύνατη από ότι πέρσι. Δηλαδή σε απλά Ελληνικά. Ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έπρεπε να προχωρήσει σε «κούρεμα» (haircut) πέρσι, τότε που σαν χώρα διατηρούσαμε ακόμα μικρές οικονομικές δυνάμεις που θα μας βοηθούσαν να αντιμετωπίσουμε την...
λαίλαπα της χρεοκοπίας, έκανε το εξής εγκληματικό: Με τις πολιτικές του μνημονίου μετέφερε στις τσέπες των δανειστών τις μικρές οικονομικές δυνάμεις που διέθετε ακόμα η χώρα και σήμερα που το πηγάδι στέρεψε εντελώς προχωράει σε «κούρεμα» (haircut). Δηλαδή χρεοκοπούμε τώρα που δεν έχουμε ούτε ένα ευρώ στην τσέπη, ενώ αν είχαμε χρεοκοπήσει πέρσι θα είχαμε λίγα ευρώ για να αγοράσουμε γάλα για τα παιδιά μας.
Φυσικά όταν όλοι εμείς δεν θα έχουμε να αγοράσουμε γάλα για τα παιδιά μας οι σημερινοί κάτοχοι των CDS, που τα αγόρασαν και από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, δεν θα ξέρουν που να βάλουν τα κέρδη τους αφού όπως έχουμε πει έχουν 50πλασιάσει τα λεφτά τους. Κάποιοι άλλοι θα κερδίζουν επίσης άπειρα χρήματα από την πρωτοφανή υποτίμηση της αξίας της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας, που σιγά-σιγά χάνει και τα σημερινά επίπεδα των 2 ευρώ και οδεύει προς νέα ιστορικά χαμηλά στην περιοχή του 1 ευρώ. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και αρκετές άλλες κατηγορίες κερδοσκόπων που πέτυχαν και έκαναν με την χρεοκοπία της Ελλάδας τη δουλειά της ζωής τους.
Με Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου οι κερδοσκόποι έκαναν πάρτι και κέρδισαν τόσα που δεν είχαν φανταστεί ποτέ στην ζωή τους, ενώ οι Έλληνες φτώχυναν τόσο που τα παιδιά των λαϊκών γειτονιών αρχίζουν να κινδυνεύουν με πείνα.
Με ρωτούν πολλοί φίλοι και αναγνώστες. Τι πιστεύω για τον Γιώργο Παπανδρέου; Τι είδους άνθρωπος είναι; Αν είναι δηλαδή άνθρωπος καλών προθέσεων ή συνέταιρος κερδοσκόπων, πατριώτης ή πράκτορας ξένων συμφερόντων.
Ειλικρινά πλέον για εμάς δεν έχει καμία σημασία να απαντηθούν σωστά και δίκαια αυτά τα ερωτήματα. Κατά την γνώμη μας αυτά τα ερωτήματα θα τα απαντήσει όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου η Ιστορία. Η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος και ως αποτέλεσμα για την Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση υπό την Πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου έχουμε:
1) Την Πατρίδα μας να οδεύει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε χρεοκοπία, αφού πρώτα και για 1,5 ολόκληρο χρόνο οι τελευταίοι οικονομικοί πόροι της χώρας μεταφέρθηκαν στις τσέπες των ξένων δανειστών μέσω της αδιέξοδης πολιτικής του μνημονίου.
2) Σκοτεινούς τύπους σαν τον George Soros να μην έχουν που να κρύψουν τα χρήματα από τα υπέρ-κέρδη που αποκομίζουν με το κερδοσκοπικό παιχνίδι εναντίον της Ελληνικής Οικονομίας.
3) Τα τελευταία αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία της πατρίδας μας να απαξιώνονται και να είναι έτοιμα να πουληθούν έναντι εξευτελιστικού τιμήματος στους ξένους δανειστές.
4) Τους Έλληνες να οδηγούνται σιγά-σιγά στην πείνα, την εξαθλίωση και εξαναγκαστικά την μετανάστευση.
Για εμάς τα πράγματα ήταν φως φανάρι εδώ και πολύ καιρό. Προσπαθήσαμε εδώ και 1 χρόνο να προειδοποιήσουμε τους συμπατριώτες μας για τα δεινά και τα τελικά αποτελέσματα της πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου. Πάρα πολλοί μας πίστεψαν, στήριξαν την προσπάθεια και διέδωσαν τον λόγο μας. Η ίδια η ζωή τώρα μας δικαιώνει.
Ο Γιώργος Παπανδρέου με την πολιτική του κατέστρεψε την χώρα. Δυστυχώς ήρθε η ώρα που η παρούσα γενιά θα πρέπει να εξοφλήσει το χρέος της προς την πατρίδα. Χρέος που θα πρέπει να αντιμετωπίσει μία άθλια πραγματικότητα και να την ξεπεράσει με αυταπάρνηση που θα αγγίξει τα όρια της θυσίας. «Από μία αθλιότητα δίχως τέλος, καλύτερα ένα άθλιο τέλος!» Κ. Μαρξ

6 σχόλια

  1. Μας θεωρούν κορόιδα οι Κυβερνώντες. Μας έχουν πιεί το αίμα για να βρεθούν τα λεφτά να αποπληρωθούν τα χρέη και εξακολουθούν να μας αφαιρούν από ότι μας απέμεινε επειδή έχουν κάνει υπέρ δανεισμό. Ρε πρόστυχοι πολιτικάντηδες, βρομερή, σας έγινε πρόταση από τον Γάλο ευρωβουλευτή τον χειμώνα να εξετασθούν οι καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό το πόθεν έσχες και εάν έχουν δηλωθεί στην εφορία γιατί σας έχουν πάρει χαμπάρι ρε πούστηδες ότι λεηλατήσατε τον τόπο και τα κλεμμένα είναι έξω, κάπου 600 δις ευρώ ρε κλέφτες και κάνετε το κουνέλι διότι είσθε και εσείς σ΄αυτούς με τον πλούτο σε ξένες τράπεζες. Δεν πρέπει να ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση να μας θεωρούν ηλίθιους. Εδώ και τώρα να ελεχθεί ο πλούτος όλων σας, πρέπει να γίνει Εθνική απαίτηση Έλληνες, μην είσθε άλλο κορόιδα ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπάαααααα.........

    Ο,τι φάνε ό,τι πιούνε ..$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
    «Συνεργάτες Βενιζέλου και Οικονόμου πήραν λεφτά με κομπίνα και φέσωσαν το δημόσιο»...

    Απίστευτοι τύποι τα Πασοκικά στελέχη.
    Ορισμένοι απ’ αυτούς φαίνεται ότι έχουν την λαμογιά στο DNA τους.

    Κάποιες φορές –όχι και τόσο συχνά- βλέπουν το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις στις οποίες τα πρεζόνια της εξουσίας εκμεταλλεύονται τις κυβερνητικές καρέκλες τους για να κάνουν την καβάντζα τους. Κι αυτό γίνεται μόνο όταν «στραβώσει» η δουλειά κάτι που συνήθως οφείλεται σε αλληλοκάρφωμα, όπως συμβαίνει σε όλες τις συμμορίες.

    Και ερχόμαστε στην συγκεκριμένη περίπτωση που μας έδωσε το ερέθισμα να κάνουμε αυτή την ανάρτηση.

    Η φυλλάδα του Εμίλιου Λιάτσου «Παρασκευή και 13» με τίτλο «Συνεργάτες Βενιζέλου και Οικονόμου πήραν λεφτά με κομπίνα και φέσωσαν το δημόσιο», γράφει μεταξύ άλλων σήμερα:

    «Ταραχή έχει πέσει στις τάξεις της κυβέρνησης καθώς δυο ιδιαίτερα προβεβλημένα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του οποίου ηγούνται οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Παντελής Οικονόμου εμφανίζονται να οφείλουν χιλιάδες ευρώ στο ελληνικό δημόσιο τα οποία έλαβαν ως αχρεωστήτος καταβληθέντα για δήθεν συμμετοχή τους σε ερευνητικά προγράμματα ως καθηγητές τότε του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τώρα καλούνται να τα επιστρέψουν στο δημόσιο.

    Πρόκειται για τα δυο απ’ τα βασικότερα οικονομικά στελέχη που κινούν τα νήματα της οικονομικής πολιτικής στην χώρα μας και μάλιστα ο ένας εξ αυτών από την θέση του έχει αναλάβει να συμβάλει στην είσπραξη των εισόδων του κράτους».

    Η φυλλάδα δεν γράφει τα ονόματα των απατεώνων αλλά κάπου πάει το μυαλό μας.

    Μήπως έχουν σχέση αυτοί οι δυο με κάποια ΜΚΟ και στην οποία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο πρόσωπο του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος ;

    Όπως και να είναι όμως και την λαμογιά
    –και να το θυμηθείτε- θα την φάει το σκοτάδι …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:


    ΠΑΣΟΚ με τέρμα τα γκάζια:~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Στο 151% η απόδοση του 1ετούς ελληνικού ομολόγου

    Είχαμε γράψει τον Σεπτέμβριο ότι το ΠΑΣΟΚ μεγαλουργεί
    και έβγαλε άχρηστα τα πινακάκια του Bloomberg, που δείχνουν τις αποδόσεις του 1ετούς ελληνικού ομολόγου.

    Όλα πήγαιναν μέχρι το 100% μέχρι που το ΠΑΣΟΚ έσπασε το κοντέρ και πήγε την απόδοση στο 112% στις 12 Σεπτεμβρίου (φώτο αριστερά).

    Έτσι το Bloomberg αναγκάστηκε να αλλάξει τα ελληνικά πινακάκια τα οποία πήγαιναν πλέον μέχρι το 150%:
    Σήμερα όμως το ελληνικό 1ετές ομόλογο ξεπέρασε σε απόδοση το 151% !!!! ..ολε..ΟΛΕ !! ΟΛΕ !!

    Και ανάγκασε το Bloomberg να μεγαλώσει πάλι το πινακάκι που πηγαίνει μέχρι το 175%..
    _______________________________________________
    Τελικά εκεί στο Bloomberg αποδεικνύεται ότι δεν ξέρουν τι θα πει ΠΑΣΟΚάρα...
    αν ήξερα θα πήγαιναν το πινακάκι μέχρι το 300-400% για να μην αναγκάζονται κάθε τρεις
    και λίγο να το αλλάζουν...

    ΟΛΕ !! ΠΑΣΟΚΑκάραααααα...ΟΛΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουσελάς: Το παν είναι να μην πέσουμε από Κυβέρνηση ρε μαλάκ@
    .................................
    Αναδιπλώθηκε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς σχετικά με το ζήτημα της λίστας των φοροφυγάδων.

    Όπως τόνισε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, «δε δήλωσα ποτέ ότι διαθέτω λίστα με φοροφυγάδες πολύ περισσότερο ότι έδωσα τέτοια λίστα στο Μέγαρο Μαξίμου».
    Όταν φίλος του τον ρώτησε εξερχόμενο της αιθούσης "μα καλά ρε Δημήτρη, θα μας τρελάνεις όλους;", η απάντηση του ήταν:

    "Ναι, γιατί το παν είναι να μην πέσουμε από κυβέρνηση ρε μαλάκ@!!!"
    ..........................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 11 Οκτ 2011 1:43:00 μ.μ.

    ==
    Η ..αξιοτιμη μαργκαρετ τσαντ ,φιλε..
    Αυτη πρεπει να εχει τσεπωσει δισεκατομμυρια ευρω σαν προεδρος σε καμμια τρακοσαρια Μ.Κ.Ο..


    Φτου γαμωτοο..

    Παπαδοπουλο θελουμε.. Τωρα!!ΤΩΡΑ!! .. να συλλαβει και να εκτελεσει την αλητοσυμμορια πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
    Η' ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ;
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ.
    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ,ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΧΟΥΝΤΑ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
    ΟΛΟΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.
    ΟΛΟΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ.
    ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ.
    ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ.ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ.
    ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ.
    Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ.ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση