GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξανά στο ίδιο έργο θεατές...

Του Γεωργίου Ι. Αναστασόπουλου * Είναι πραγματικά αξιοσημείωτη η μετάλλαξη που συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ. Όπως το φίδι που αλλάζει το δέρμα του...

Του Γεωργίου Ι. Αναστασόπουλου*

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτη η μετάλλαξη που συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ. Όπως το φίδι που αλλάζει το δέρμα του, αντικαθιστώντας το φθαρμένο με νέο γυαλιστερό και ευέλικτο, το οποίο όμως περιβάλλει την ίδια, πάντα, σάρκα, που τρέφεται σκοτώνοντας τα θηράματα της με το ίδιο, ακριβώς, δηλητήριο. Αξιοσημείωτη μετάλλαξη αλλά όχι κι εντυπωσιακή. Γιατί… αυτό το έργο, το έχουμε ξαναδεί.
Η συνήθεια αυτή δεν είναι μήτε καινούργια μήτε πρωτότυπη για το ΠΑΣΟΚ. Την έχει επεξεργασθεί από την εποχή της πρώτης μετα-Ανδρεϊκής εποχής. Κάθε φορά που το Κίνημα βρισκόταν σε κυβερνητική κρίση, ενεργοποιείτο αυτόματα η παραδοσιακή συνταγή επιβίωσης του. Η συνταγή είναι...
απλή και συνάμα σατανική:
- Η κρίση από «εθνική» μετατρέπεται σε «εσωκομματική».
- Το Κίνημα ποτέ δεν θα συγκρουστεί με την αντιπολίτευση πρόωρα.
- Το Κίνημα ποτέ δεν θα ρισκάρει να παραδώσει την εξουσία.
Η λαϊκή κατακραυγή πρέπει να και μεταφέρεται σε άλλο γήπεδο. Σίγουρα θα υπάρξει θυσία, και το κοινό θα γευθεί «αίμα». Μόνο που το «αίμα» θα είναι συντροφικό. Όχι από μίσος ή εχθρότητα, αλλά από την επιβολή του ενστίκτου της επιβίωσης. Το Κίνημα λειτουργούσε πάντα ομαδικά, σαν "αγέλη". Και η επιβίωση της "αγέλης" ενίοτε προϋποθέτει την θυσία ενός συντρόφου για το καλό των υπολοίπων. Έτσι, το Κίνημα παραμένει γαντζωμένο στην εξουσία απομυζώντας τους γλυκούς καρπούς της, την ίδια στιγμή που οι σύντροφοι του καλούνται να συγκρουστούν στην εσωκομματική αρένα. Ο εκάστοτε, νέος μηχανισμός εξουσίας που θα επιβληθεί, θα συνεχίσει να εγγυάται στο κρατικοδίαιτο κοινό του την πρόσβαση στον πολύτιμο, για την επιβίωση κάθε εξωπαρασιτικού οργανισμού, ξενιστή. Θα συνεχίσει, πολύ απλά, να εγγυάται την παραμονή του στην εξουσία.
Το σενάριο αυτό ξαναζούμε στις μέρες μας. Πριν μερικούς μήνες, τον Ιούνιο για την ακρίβεια, ο σκληρός κομματικός πυρήνας επανέφερε στην τάξη τον, άμαθο στα Πασοκικά τερτίπια της διατήρησης της εξουσίας, Γιωργάκη, που αφελώς παρέδωσε, για 2 ώρες, την εξουσία στον παλιό του συγκάτοικο. Το Κίνημα κινητοποιήθηκε, οι μηχανισμοί έδρασαν ακαριαία, το «λάθος» ανακλήθηκε και ως νέα Ιφιγένεια ο «αφελής» οδηγήθηκε στον, υπερ κόμματος και εστιών βωμό, θυσία στον υπέρτατο σκοπό ύπαρξης του Κινήματος. Αυτόν της διατήρησης στην εξουσία. Στο θύμα απενεμήθη ο τίτλος του «εν ενεργεία επιτίμου» πρωθυπουργού με ανοιχτό εισιτήριο απεριορίστων ταξιδιών στο εξωτερικό, ενώ «πρωθυπουργεύων» ανακηρύχτηκε ο νέος τσάρος της οικονομίας. Ο σκοπός επιτεύχθηκε. Τα κλειδιά της εξουσίας παρέμειναν στα χέρια του Κινήματος.
Μόνο που οι εποχές είναι δύσκολες. Και η παραμονή στην εξουσία προϋποθέτει... υπακοή στα κελεύσματα της - απρόσκλητης είναι αλήθεια - τρόικας, οδηγώντας τους πολίτες σε έναν πραγματικό Γολγοθά. Είναι αλήθεια πως το Κίνημα έκανε τα πάντα για να κωλυσιεργήσει τις επίπονες μεταρρυθμίσεις που ζητούσε η απεχθής διεθνής επιτροπεία, όχι λόγω συμπόνιας προς τους πολίτες, αλλά για να διατηρήσει με νύχια και με δόντια τα προνόμια του κομματικού του στρατού, πού λυμαίνεται τα ασφαλή καταφύγια των ΔΕΚΟ και του Δημοσίου. Έδωσε σκληρή μάχη για να παραπλανήσει τους κουτόφραγκους, αλλά πλέον τα αποθέματα ψεύδους έχουν εξαντληθεί και οι ευκολόπιστοι υπάλληλοι εξ εσπερίας δείχνουν να έχουν εκπαιδευτεί και να μην παρασύρονται στις οφθαλμαπάτες, που περίτεχνα προκαλεί η τέχνη της πράσινης παραπλάνησης.
Τα σκληρά μέτρα αγγίζουν πλέον τις παρυφές του πράσινου κράτους. Προνόμια δεκαετιών δείχνουν να απειλούνται. Οι κρατικοδίαιτοι μισθοφόροι νοιώθουν πως το πάρτι πλησιάζει στο τέλος του και ανησυχούν. Ή έμπειρη ηγεσία του Κινήματος αφουγκράζεται τις στριγκλιές των καλοζωισμένων «χοιρινών» της φάρμας που αντιλαμβάνονται πως προορίζονται να οδηγηθούν επί σφαγήν. Η ατμόσφαιρα αρχίζει και πάλι να μυρίζει «αίμα». Ο λαός που ξεχύνεται με την πρώτη ευκαιρία αγανακτισμένος σε δρόμους και πλατείες σε λίγο δεν θα συγκρατείται από τα «λυκόσκυλα» της εξουσίας. Ακόμη και οι τόσο περίτεχνα στημένες ομάδες πεμπτοφαλαγγιτών, αυτές των προβοκατόρων αντι-εξουσιαστών, δεν θα μπορούν σε λίγο να διαλύσουν το ρεύμα των αγανακτισμένων.
Η «κρεατομηχανή» της κρίσης αλέθει πλέον σε φρενήρεις ρυθμούς. Και αν ο προηγούμενος τσάρος βάστηξε 2 χρόνια, ο καινούργιος δείχνει πως θα αντέξει πολύ λιγότερο. Και, σύντομα, θα αναγκαστεί να φορέσει κι αυτός τον λευκό παρθενικό χιτώνα της Ιφιγένειας για να οδηγηθεί προς το ιερό θυσιαστήριο, για το καλό του Κινήματος, για την επιβίωση της «αγέλης». Η νέα θυσία ήδη προετοιμάζεται. Όχι δεν θα οδηγηθούμε σε εκλογές, τουλάχιστον συνειδητά και χωρίς να συμβεί κάποιο απρόοπτο. Οι προσκλήσεις για το νέο πανηγύρι ήδη τυπώνονται. Αν δεν σας έστειλαν και την δική σας, διαβάστε την στο κείμενο-μανιφέστο των «τριών» που κυκλοφόρησε αυτό το Σαββατοκύριακο.
Το πλήθος θα μαζευτεί ξανά στο πράσινο Κολοσσιαίο και θα ουρλιάζει σε έντονο παροξυσμό την ώρα που τα λιοντάρια θα ξεσκίζουν το θύμα τους. Ο θρόνος του Καίσαρα θα παραμείνει για λίγο κενός και το Κίνημα θα εκλέξει τη νέα ηγεσία, υπό τους αλαλαγμούς του όχλου. Μια ηγεσία, που θα εγγυηθεί την διατήρηση των πατρικίων στα οφίκια της εξουσίας, ενώ οι πληβείοι θα αποχωρούν ικανοποιημένοι έχοντας προσωρινά κορέσει τα πρωτόγονα ένστικτα τους με το χολιγουντιανό θέαμα, που θα τους έχουν περίτεχνα σερβιρίσει. Μέχρι την ώρα που θα συνειδητοποιήσουν, αν το συνειδητοποιήσουν, πως είναι αυτοί οι ίδιοι που αποτελούν τον ξενιστή του παρασίτου… Και πως έχουν πλέον μετατραπεί σε ένα αποστεωμένο κουφάρι, που τόσα χρόνια έτρεφε το παράσιτο του κρατισμού.
Είναι σίγουρο πως το παράσιτο θα πάψει να ζει όταν οι ξενιστές θα έχουν εξοντωθεί, μόνο που τότε θα είναι πολύ αργά και για τους δύο. Μέχρι όμως εκείνη την ώρα θα υπάρξουν μερικές ακόμη εντυπωσιακές παραστάσεις στην αρένα των ανθρωποθυσιών του πράσινου Κολοσσιαίου.
Βιαστείτε, το θέαμα αρχίζει - ξανά - σε λίγο!
-------
*Αμήχανος ξενιστής, υποψήφιο θύμα.

11 σχόλια

  1. "Θεσσαλονίκη: Νέα επίθεση στον Σίμο Δανιηλίδη -Τον έφτυσαν και τον κλώτσησαν!"
    _____________________________________________
    Το κόκκινο πανί για τους εργαζομένους στην καθαριότητα είναι ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης καθώς...δέχτηκε δεύτερη επίθεση μέσα σε λίγες μέρες.
    Στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης μερικοί εργαζόμενοι έθεσαν θέμα συμπαράστασης στον αγώνα τους από τον κ. Δανιηλίδη.
    Επειδή εκείνος τους απάντησε αρνητικά στο αίτημά τους, εκείνοι προσπάθησαν να τον κλωτσήσουν και τον έφτυσαν.
    Θυμηθείτε KAI τι είχε γίνει στις 13 Οκτωβρίου, στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ, μετά από εισβολή συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ....

    - αφού δεν τον γάμησαν, πάλι καλά, δόξα τον Αλλάχ...να λέει.

    Νά τόν ξεβρακώσετε, α λά Κολλά, τήν επόμενη φορά!!! Πρασινορουφιάνοι.

    Από τίς τηλεοπτικές παρουσίες/ομιλίες του στά διάφορα μπουρδελοMEGAκάναλα, δείχνει πόσο λαμόγιο είναι (τού πούστη τό ένα μάτι, πετάει από δώ καί τό άλλο από ΄κει, σάν τού τηλεοπτικού δοσίλογου αείμνηστου Αρτεμη Μάτσα).
    Πρασινοφρουρός καί αμετανόητος !!!
    ΞΕΒΡΑΚΩΣΤΕ ΤΟΝ, ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΕΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ.

    ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ "ΠΑΣΟΚ"
    ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΡΟΥΓΕΣ
    ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ..ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

    ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΙ
    ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ....χοχοχοχο

    ΣΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ = ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ AYTA
    ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μισθωτος που ψηφιζει πασοκ/νδ
    ειναι προβατο που χαιρεται για το πασχα,
    γαλοπουλα που δεν βλεπει την ωρα ναρθουν χριστουγεννα,
    βιασμενη που θελει να την παντρευτει ο βιαστης της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο. Τι άλλο από αλήτες είναι οι τραμπούκοι τάχα συνδικαλιστές οδοκαθαριστές! Αίσχος.

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΟΣ17 Οκτ 2011, 8:27:00 μ.μ.

    Υπέροχο κείμενο. Έτσι ακριβώς είναι. Σε κάθε κομματική κρίση εμφανίζονται ως σωτήρες οι ίδιοι οι θύτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να καταργηθουν οι φοροαπαλλαγες των επιχειρησεων.
    αγοραζουν τα παντα χωρις να πληρωνουν φορους...
    οι επιχειρηματιες δεν εχουν πατριδα να γλυτωσουν;
    και μην ξαναπει κανενα κοθωνι το παραμυθι της βουλγαριας...
    ξυπνησαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκτός των πολιτικών αρχηγών ο Παπανδρέου ενημερώνει και …εκδότες
    ---------------------------------
    Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί διαδοχικά με τους κ. Ψυχάρη και Μπόμπολα

    Δυστυχώς δεν μάθαμε ακόμα ποιός θα πάει πρώτος και ποιός δεύτερος.

    Προκαλεί την περιέργεια όμως αυτή ξαφνική… υπερδραστηριότητα του κ. Παπανδρέου ; Μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς αποφάσισε να ενημερώσει και την …διαπλοκή ;
    Να περιμένουμε και συναντήσεις με τραπαζίτες;

    Τι να ετοιμάζει άραγε ;
    Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντως, όταν σε παρόμοιες περιστάσεις ο πρωθυπουργός συναντά εκδότες ή πάει για εκλογές, ή φοβάται ότι θα τον υπερβούν οι εξελίξεις.

    - Δεν είναι αφελής ο Παπανδρέου.
    Η πιθανή συνάντησή του με τους γνωστούς εκδότες δε γίνεται τυχαία. Και ειδικά μετά το χθεσινό κεντρικό τίτλο του ”Βήματος”,τον έχουν ζώσει τα φίδια….
    Πάντως, νιώθει το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδιατου.Αντιλαμβάνεται πως και οι σύμμαχοί του αρχίζουν και του τραβούν το χαλί….

    Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι η στάση της υπερδύναμης απέναντί του.Έχω την εντύπωση πως ακόμη και οι Αμερικανοί,σιγά-σιγά και διακριτικά,τον εγκαταλείπουν. Φυσικά,θα ρωτήσει κάποιος πως γίνεται αντιληπτό.
    Είχε διαρρεύσει πως θα πάει, εντός εβδομάδας, στις ΗΠΑ να συναντήσει Ομπάμα-Μπάιντεν.Αλλά από τη πλευρά των Ηνωμ.Πολιτειών, τηρείται σιγή ιχθύος…Αυτό ερμηνεύεται ως άρνηση να τον δεχθούν….Και αυτή η άρνηση φανερώνει ΠΟΛΛΑ….

    Μαλλον διαπραγματευεται την εκδοση της αυτοβιογραφίας του.
    ..“Γκαπ, ένα όνομα μια φίρμα”.

    Εντυπωσιακό !!!
    Οι κυβερνώντες συνήθως ενημερώνουν πρώτα τους εκδότες (τα αφεντικά τους) και μετά τους πολιτικούς αρχηγούς. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

    Δεν τον έχουν υπερβεί η εξελίξεις απλώς, έχει χάσει την μπάλα και το γήπεδο ~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνάντηση αυτή την ώρα πραγματοποιείται στη Βουλή με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τους μετόχους του Mega Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Σταύρο Ψυχάρη.

    Υ.Γ. Ο πρωθυπουργός έχει σκοπό να ενημερώσει όλους τους καναλάρχες – θα ακολουθήσουν ο Κυριακού και ενδέχεται και οι γερμανοί του Alpha. Το αντικείμενο της συζήτησης είναι οι συγχωνεύσεις και φυσικά παραινέσεις για το πώς θα χειρίζονται την ειδησεογραφία!
    -------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ξεχασες και την λασπη του κινηματος.
    υπαρχουν αγανακτισμενοι πολιτες οι οποιοι ειναι ειτε ανεργοι πολυ πολυ καιρο και ανθρωποι που δεν μπορουν καλα καλα να ζησουν τις οικογενειες τους που στερουνται βασικα πραγματα ,αγανακτισμενοι ειναι αυτοι που αηδιασαεν απο την πολιτικη διαφθορα και σηψη???
    οχι αγανακτισμενοι ειναι αυτοι που τους κοβουμε τα προνομοια ,λασπη λασπη ψευτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γαμιώντ@@ τον πάνε το Σίμο Δανιηλίδη: "Με έφτυσαν, με έβρισαν και με κλώτσησαν" λέει (ηχητικό).

    Το κόκκινο πανί για τους εργαζομένους στην καθαριότητα είναι ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης καθώς...

    δέχτηκε δεύτερη επίθεση μέσα σε λίγες μέρες. Στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης μερικοί εργαζόμενοι έθεσαν θέμα συμπαράστασης στον αγώνα τους από τον κ. Δανιηλίδη.

    Όταν εκείνος απάντησε αρνητικά στο αίτημά τους, του επιτέθηκαν με κλωτσίες και μπουνιές !

    Ο κ.Δανιηλίδης μίλησε στο NewsIt για τα όσα έγιναν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά.

    ''Όλα έγιναν στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του συνδέσμου των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης, που διαχειρίζεται τους ΧΥΤΑ και τα απορρίμματα. Πριν αρχίσει η συνεδρίαση έκαναν έφοδο 40-50 άνθρωποι και με βρυσιές, απειλές και χειρονομίες, μας ζήτησαν να δηλώσουμε μπροστά στις κάμερες αυτά που εκείνοι ήθελαν...
    Όταν αρνηθήκαμε, πέσανε κλωτσιές, μπουνιές, αγκωνιές και φτυσίματα''!

    ΑΝΤΕ...ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ και .....ΕΓΚΥΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ..ΧΟΛΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ-ΜΑΦΙΑ ..ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ..ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΤΩΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ.. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ Η ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΤΕΛΑ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ 2000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ..(ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥΣ..ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΤΟΥΑΝ ΣΑΜΑΡΙΣΚΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ////////////////////////////////

    Ο Καραμανλής ζήτησε συναίνεση,
    ο Γιώργος εκλογές

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/02/2009

    Στριμωγμένος σε όλα τα επίπεδα φάνηκε χθες στη Βουλή ο Κ. Καραμανλής.

    Και στην απέλπιδα προσπάθειά του να ξεφύγει από τα αδιέξοδα, τόσο της οικονομίας όσο και του εσωκομματικού λαβύρινθου, ζήτησε, αλλά δεν έλαβε τη συναίνεση της αντιπολίτευσης.

    Συναίνεση την οποία ζήτησε μετ' επιτάσεως τέσσερις φορές, προκειμένου, όπως ερμηνευόταν από την αντιπολίτευση, να πετάξει τις ευθύνες για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών από πάνω του και εφ' όσον τις προκηρύξει, να τις αποδώσει κυρίως στο ΠΑΣΟΚ.

    Διότι ο πρωθυπουργός δεν τις απέκλεισε, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου επανέλαβε και στο Κοινοβούλιο το αίτημα
    «εκλογές μέχρι ή με τις ευρωεκλογές και συναινετική απόφαση στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2010».

    Περιορίστηκε να πει «εμάς δεν μας απασχολεί η εκλογολογία.
    Εκείνο που μας απασχολεί,
    ειδικά αυτή την ώρα, δεν είναι οι εκλογές»...

    /////////////////////////////////

    ΕΕ...ΤΩΡΑ !
    κανένα εύκαιρο σκυλοτσογλάνι πασοκ
    να γαυγίσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση