GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε τοκογλύφους παραδίδουμε τις ζωές μας;...

Από τον Μιχάλη Ιφνατίου http://www.aixmi.gr/ Η ιστορία που θα σας αφηγηθώ είναι πέρα για πέρα αληθινή. Αφορά ένα πολίτη, ο οποίος ζει μεν...

Από τον Μιχάλη Ιφνατίου

Η ιστορία που θα σας αφηγηθώ είναι πέρα για πέρα αληθινή. Αφορά ένα πολίτη, ο οποίος ζει μεν στο εξωτερικό, αλλά εργάζεται για εταιρεία που έχει έδρα την Αθήνα. Άρα, έχει τον ίδιο πόνο όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, και επηρεάζεται το ίδιο -ίσως και χειρότερα- αφού η μείωση των μισθών στην Ελλάδα κτύπησε άγρια και τον δικό του. Σημειώστε ότι στη χώρα που ζει, το ενοίκιο ενός μικρού διαμερίσματος σε μία μέτρια γειτονιά -γύρω στα 75 τετραγωνικά μέτρα- αγγίζει τις 2000 ευρώ. Άρα, οι απώλειες του είναι ακόμα μεγαλύτερες.
Τις καλές εποχές, όταν δηλαδή ο μισθός του ήταν αρκετά υψηλός, επιχείρησε και αγόρασε στην Αθήνα και σε ενα νησί, ένα διαμέρισμα 80 τετραγωνικών και ένα μικρό σπιτάκι 55 τετραγωνικών, αντίστοιχα. Τα αγόρασε, βέβαια, παίρνοντας δάνεια, αφού δεν...
 γεννήθηκε με χρυσό κουτάλι στο στόμα. Προτίμησε το ελβετικό φράγκο, επειδή τότε ήταν «μία έξυπνη κίνηση». Παραδέχεται πως συμφώνησε αμέσως όταν του το παρουσίασε η τράπεζα. Πλήρωνε κανονικά τις δόσεις και, μάλιστα, είχε φροντίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του ακριβώς δέκα ημέρες πριν από την ημερομηνία πληρωμής. Είμαι βέβαιος πως οι δανειστές του πρέπει να τον θεωρούσαν ως «τον καλύτερο πελάτη». Όταν στις αρχές του καλοκαιριού πέρασε από την τράπεζα, η καλοσυνάτη υπάλληλος, που εξέτασε τον φάκελλο του, είπε με θαυμασμό: «Δεν καθυστερήσατε ποτέ».
- «Δεν μπορώ να σας πληρώσω πια, της απάντησε» βλέποντας στο κενό…
Η κουβέντα του έπεσε σαν «κεραυνός» και η υπάλληλος έχασε προς στιγμήν τα λόγια της. Όταν συνήλθε του είπε ότι έχουν διάφορα προγράμματα για την περίπτωσή του και του ομολόγησε ότι καθημερινά περνούν από την τράπεζα δεκάδες άνθρωποι, που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση μαζί του. «Το χειρότερο όλων κύριε μου», του είπε, «είναι ότι έρχονται και ζητούν απελπισμένα βοήθεια συνταξιούχοι, οι οποίοι είχαν ξεπληρωμένα τα σπίτια τους, αλλά τα είχαν βάλει υποθήκη για να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Πρόκειται για σπίτια που είχαν κληρονομήσει από τους γονείς τους και με τα οποία είχαν συναισθηματική σχέση».
- «Εγώ δεν πρόλαβα να έχω», της απάντησε, «αλλά είχα δώσει όλα τα χρήματα που κέρδισα από τα βιβλία μου. Και τα βιβλία μου είναι κομμάτι της ζωής μου».
Έφυγε σέρνοντας στην κυριολεξία τα πόδια του, μου αφηγήθηκε. Περπάτησε από τους Αμπελόκηπους στο κέντρο της Αθήνας για να «καθαρίσει» το μυαλό του. Στην οδό Βουκουρεστίου συνάντησε ένα παλιό γνώριμο από τον τόπο εργασίας του και κάθισαν σε ένα καφενείο συζητώντας τα παλιά με νοσταλγία, και τη νέα κατάσταση που δημιούργησε η οικονομική τραγωδία που περνά η Ελλάδα. Του είπε το πρόβλημά του…
Ο φίλος του, καθηγητής Οικονομικών σε ξένο Πανεπιστήμιο, πήρε στυλό και χαρτί. Έβαλαν κάτω τα ποσά που χρωστούσε, τα επιτόκια, τη δόση, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι με βάση το μειωμένο εισόδημά του θα μπορούσε να γλιτώσει τα διαμερίσματα, για τα οποία είχε ήδη δώσει τα τελευταία πέντε χρόνια σχεδόν 100 χιλιάδες ευρώ, πέραν του αρχικού ποσού που κατέβαλε στην τράπεζα. Το συμπέρασμα του φίλου του οικονομολόγου ήταν ότι έπρεπε να βρει μία τράπεζα ή παρατράπεζα ή κάποιον τοκογλύφο, που θα του δάνειζε τα ποσά για να ξεπληρώσει τις τράπεζες. «Ο στόχος σου», τον προειδοποίησε, «πρέπει να είναι ένα χαμηλό επιτόκιο, άρα αυτόματα αποκλείονται οι τράπεζες».
Για να μην πολυλογώ και χάνετε τον χρόνο σας, ο καθηγητής του πρότεινε να καταφύγει σε τοκογλύφο. «Βρίσκονται», του είπε, «σε χειρότερη κατάσταση από τις τράπεζες, διότι δεν δανείζεται κανείς πιά, εκτός ολίγων χαρτοπαικτών και φανατικών του ιπποδρόμου».
Ένιωσε απαίσια, αλλά από την μία στιγμή στην άλλη γεννήθηκε μία ελπίδα ότι θα έσωζε τα διαμερίσματα, για τα οποία είχε ξοδέψει μία μικρή περιουσία και ένα κομμάτι της ζωής του. Συναντήθηκε με τον τοκογλύφο στην οδό Χρήστου Λαδά. Ο τοκογλύφος δεν έκρυψε τα λόγια του. Του έδωσε μία κόλλα χαρτί στην οποία ανέφερε πως του προσφέρει το ποσό που χρειαζόταν, με επιτόκιο 3,5%. Και στην περίπτωση που αδυνατούσε να πληρώσει, ο τοκογλύφος θα έπαιρνε τα διαμερίσματά του… Ούτε δικαστήρια, ούτε καυγάδες, ούτε παρεξηγήσεις…
Του ζήτησε ένα μήνα διορία για να πάρει τελική απόφαση…
Την περασμένη Παρασκευή του τηλεφώνησα. Συζητήσαμε ξανά το θέμα. Τον βρήκα σε αθλία ψυχολογική κατάσταση. Μόλις είχε επιστρέψει από τον καρδιολόγο. Για το διαμέρισμα στο νησί είχε λάβει ήδη την τρίτη επιστολή από την τράπεζα. Και για το διαμέρισμα στην Αθήνα είχε χρήματα για να καλύψει ακόμα μία δόση…
Η κατάστασή του δεν είναι διαφορετική από τις προσωπικές τραγωδίες πολλών Ελλήνων. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχουν δει τη ζωή τους να γυρίζει ανάποδα τους τελευταίους 16 μήνες, από την ημέρα δηλαδή της απόφασης του σημερινού πρωθυπουργού να παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές της. Κάποιοι ξενιτεύθηκαν αναζητώντας την ελπίδα που σκότωσαν όσοι αποφάσιζαν για τις τύχες της χώρας, κάποιοι επέστρεψαν στα χωριά τους, μερικοί αυτοκτόνησαν μη αντέχοντας τον διασυρμό… Η αυτοκτονία δεν είναι λύση.
Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, οι επιλογές για τις Ελληνίδες και τους Ελληνες δεν είναι πολλές. Δεν πρέπει να αφήσουμε να μας παρασύρει η πίκρα, η απογοήτευση και ο θυμός για τους ανίκανους πολιτικούς που κατέστρεψαν την πατρίδα μας. Πρέπει να παλέψουμε για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας, για τους εαυτούς μας. Και μέχρι να τα καταφέρουμε πρέπει να γνωρίζουμε ότι το κόστος και οι απώλειες για τον καθένα μας θα είναι ακόμα μεγαλύτερες. Όπως και να ‘χει, να θυμάστε δύο πράγματα:
- Οι πολιτικοί που δημιούργησαν τα μύρια προβλήματα στον ελληνικό λαό, δεν έχουν τις ικανότητες που απαιτούνται για να τα επιλύσουν, και
- Δεν είναι δυνατόν, οι λύσεις για τη χώρα μας να είναι μόνο αυτές, που προτείνουν οι δανειστές μας…

37 σχόλια

  1. Ένα όραμα που έσβησε .
    Αν ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , θα έλυνε δια παντός το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος για τους Έλληνες .
    Με τους Ρώσικους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα διέσχιζαν την Ελλάδα και με την ενοικίαση των λιμανιών μας στην Κίνα οι Έλληνες θα είχαν μόνιμο και αυξανόμενο εισόδημα .
    Σκέφτηκε ο Κώστας Καραμανλής σαν πραγματικός Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του :
    Ο Έλληνας δεν παράγει τίποτα , δεν έχει βιομηχανίες , έχει υποτυπώδεις γεωργία και κτηνοτροφία όλα τα εισάγει και με μαθηματική ακρίβεια θα τον πτωχεύσουν οι Εβραιοαμερικάνοι αρχήτοκογλύφοι δανειστές μας με κάποιον Εφιάλτη που θα βρουν , για να τον πάνε στο Δ .Ν Τ. και να δημεύσουν την Ελλάδα μαζί και τους Έλληνες με μισθούς και συντάξεις πείνας όπως στην Λατινική Αμερική , στα Σκόπια και στην Βουλγαρία και έκανε συμφωνίες με την Ρωσία και την Κίνα για πετρέλαια , αγωγούς πετρελαίων , αγωγούς φυσικού αερίου , λιμάνια , που ο Έλληνας θα ζει πλουσιοπάροχα για πάντα και χωρίς άλλα δάνεια .
    Αυτό ήταν το όραμα του Κώστα Καραμανλή ,άλλα δυστυχώς βρέθηκε αντίθετος στις ξένες εχθρικές δυνάμεις κατά τα άλλα φίλους μας ο Δούρειος ίππος , o Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Επείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Ελληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων αρχήτοκογλύφων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 2046 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ante gamisou ke´sy re ili8ie. mas exis spasi t´arxidia me ton malaka ton karamanli.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΧΕΙ ΤΟ PLAY STATION. ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ.
    ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ ΣΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,ΚΤΗΝΗ.
    Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ '67 ΩΧΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ" ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 7 Οκτ 2011 9:10:00 π.μ.
    Συμφωνώ και επαυξάνω. Άντε και γαμήσου παλιομαλάκα πρωί-πρωί, με τον ανίκανο γόνο του μπινέ που η προπαγάνδα του τον είχε βαφτίσει "εθνάρχη".-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν με διαφορά η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

    Ο Καραμανλής βρέθηκε γυμνός από προσωπική ανικανότητα και περικυκλωμένος από αχρείους συνεργάτες (Ρουσοπούλο,Aρούλη, Ντόρα,Aντώναρο,Λούλη,Αγγέλου,Μειμαράκη,Βουλγαράκη,Μαρκογιαννάκη ,Xατζηδάκη και κάθε αχρείο Ντοράκη ) που είχαν χίλιες αδυναμίες και είχαν καταντήσει εκβιαζόμενα υποχείρια στα χέρια Αμερικανών και άλλων που είχαν στοιχειώδη οργάνωση στις μυστικές τους υπηρεσίες.

    Όχι μόνο δεν παρήγαγε τίποτα, όχι μόνο απογείωσε τη διαφθορά αλλά, το χειρότερο, συνειδητά και
    προγραμματικά αφαίμαξε τους μη έχοντες προς όφελος μιας ολιγαρχίας.

    Είχε κάνει σημαία του «τον αγώνα κατά της παραοικονομίας και της διαφθοράς», για να βυθισθεί εν συνεχεία στον βούρκο των σκανδάλων.

    Η τραγωδία είναι ότι ο μικρόνους αυτός, ο Κ. Καραμανλής, ο πρώτος μεταξύ των υπόλογων που ρήμαξαν την Ελλάδα , έχει το θράσος να βάζει τους ουτιδανούς του να τον υποστηρίζουν , παρά το γεγονός ότι ακόµη δεν έχει εκστομίσει µια «συγγνώµη» για όσα διέπραξε εις βάρος της χώρας και την οδήγησε στον γκρεµό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λίγοι πλούσιοι και πολιτικοί είναι από τα γεννοφάσκια τους πλούσιοι.

    Όλοι οι υπόλοιποι έγιναν με γκρίζες μεθόδους δηλαδή λαμόγια

    Λες λοιπόν αυτοί μαζί με τους πολιτικούς όχι όλους,

    με τους συνδικαλιστές και τις απεργίες, τους κερδοσκόπους,

    και μερικούς ηλίθιους καθοδηγούμενους πολίτες κυρίως κομματόσκυλα, να επιθυμούν την καταστροφή της ίδιας της πατρίδας τους.

    Δεν βλέπω πια την ομάδα ΔΙΑΣ να κυκλοφορεί, διότι τούς κόψανε και αυτά τα λίγα που τούς έδιναν, αυτομάτως ανέβηκε η εγκληματικότητα, όταν έκλεψαν τον Φουστάνο και κάτι άλλους επώνυμους έγινε πρωτοσέλιδο, τον γέρο στην Σβορώνου στον Πειραιά που τον έδειραν και του πήραν την σύνταξη, το μάθαμε από την γειτονιά.

    Οι Κούρδοι μπήκαν όμορφα στην Ελλάδα έφτιαξαν και μία γιάφκα και αν δεν έσκαγε η χειροβομβίδα στα χέρια του ενός ακόμα θα κοιμόμασταν ήσυχοι βάλε τώρα πόσοι τέτοιοι υπάρχουν υπό την ευλογία της δημόσιας τάξης.

    ’ντε λοιπόν στην Βουλγαρία να δεις πόσους ελέγχους σου κάνουν σε διαδρομή 5 χιλιομέτρων.

    Και ερωτώ είναι να μην αηδιάζεις με αυτά που γίνονται εδώ?

    Ποιος φακέλωσε τους ξένους που μπαίνουν έστω και παράνομα όταν του πιάνουν.

    Ποια ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο στους μετανάστες που δουλεύουν μαύρα και κτίζουν στις πατρίδες τους.

    Ρε οι υπηρεσίες μας δεν θέλουν να κάνουν ελέγχους και αν δήθεν κάνουν το κάνουν για το χαρτζιλικάκι τους.

    Βρομιά και αηδία όπου και αν κοιτάξεις.

    Αν μπει τώρα κάποιος στο σπίτι σου με τα χάλια που έχομε για να σε κλέψει, τι κάνεις?

    Τον σκοτώνεις αν προλάβεις και πας φυλακή, γιατί δεν έχεις προστασία για την οποία πληρώνεις στο κράτος, αν σε σκοτώσει δεν τρέχει τίποτα γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία που δεν μερίμνησε το κράτος να έχει. Και όλοι αυτοί οι ανίκανοι μιλάνε για σωτηρία της χώρας? όποιος ξέρει κάτι λίγα θα δει ότι είμαστε χρεωμένοι από το 1824 και από τότε όλο χρεωνόμαστε για να θρέφομαι πολιτικούς, βασιλείς, συνδικαλιστές, κομματόσκυλα και λαμόγια.

    Αν είχαν χρησιμοποιήσει τόσα δάνεια σωστά από τότε δεν θα χρωστούσαμε σε κανέναν και θα είμασταν η καλύτερη χώρα του κόσμου.

    Φτάνουν αυτά Ελληνα για να ξυπνήσεις? μπα τι λέω εγώ.

    Καλή μας Τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία

    Χέσε μας ρε καραγκιόζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ
    ΤΕΤΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ
    ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ !!

    Τιτίβισε ο ..μαυλοχυμένος
    και χέστηκε και ο αδελφός του...

    ΚΑΙ...Η επανάσταση του ΛουκάΝικου....
    Τι άλλο θα ακούσουμε....
    Πάρτε όλοι τα λουκάνικα και κοπανάτε τους....

    Πάρτε όλοι τα λουκάνικα και κοπανάτε τους....
    Σε άρθρο του στην Οικονομική Επιθεώρηση, με τίτλο "Το γερμανικό λουκάνικο ως πολιτικό όπλο", ο αδελφός του πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου χαρακτηρίζει "τουλάχιστον ηλίθια" την απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια εν μέσω κρίσης.

    "Η απόφαση για μια τέτοια Κεντρική Τράπεζα είναι καθαρά πολιτική: Πρέπει να δώσει 'εντολή' ο σκληρός πυρήνας της Ευρώπης ώστε να πάρει το μήνυμα και να σώσει την κατάσταση" σημειώνει ο Νίκος Παπανδρέου.

    Και προσθέτει: "Αυτό σημαίνει ή ότι αλλάζεις τον Τρισέ, ή ότι τον κοπανάς στο κεφάλι με ένα βαρύ - γερμανικής πάντα προέλευσης - λουκάνικο (μεγάλου μεγέθους) ώσπου να ξυπνήσει και να συμφωνήσει κάνοντας στροφή 180˚, κάτι που απαιτεί επειγόντως η εποχή μας".

    Υ.Γ
    Και για να μην ξεχνάμε διαβάστε :
    Ο Νίκος Παπανδρέου είναι αυτός που λέει ο ίδιος ότι είναι "ψυχάκιας"
    ----------------------------------------------
    Παραδέχεται ότι έχει ψυχωτικές εμμονές και τικ που θα τον συνοδεύουν μέχρι το τέλος!!!

    Το καλύτερο βέβαια είναι αυτό με το καρούμπαλο επειδή χτύπαγε το κεφάλι του στον τοίχο...
    και το ότι παρομοίαζε, όταν ήταν μικροί,
    τον ΓΑΠ με τον Lewis..

    Διαβάστε τα στα αγγλικά όπως τα έγραψε για το περιοδικό The Threepenny Review τον χειμώνα του 1999:....
    http://dexiextrem.blogspot.com/2011/02/blog-post_883.html



    Τι άλλο να προσθέσουμε ;
    Δεν χρειάζεται τίποτα νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ιγνατίου,

    να πείς του φίλου σου να πανα γαμηθεί διότι,

    Οποιος γράφει και διαβαζει βιβλία, θα πρέπει να γνωρίζει απο 10 χρόνια πρίν την κατάληξη του οικονομικού θαύματος Σημίτη, Καραμαλή και Παπαντρέα.

    Λοιπον άντε γαμηθείται μουνόπανα που κανετε τους δημοσιογράφους.

    Παπαγαλάκια των αφεντικών σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γέννησαν μίσος και ετοιμάζονται να το εισπράξουν + + + + + +

    Η οικογένεια Παπανδρέου αρχίζει πλέον να νιώθει την καυτή ανάσα του πολιτικού τέλους.
    Η αίσθηση ότι από στιγμή σε στιγμή θα σκάσει ένα τσουνάμι αποκαλύψεων είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα.
    Το διαισθάνονται και οι ίδιοι, γι αυτό και οι σχετικές οδηγίες για την αύξηση της δοσολογίας βίας στις καταστολές των πολιτών που....
    διαδηλώνουν.

    Κάθε βράδι μετά από μια επιτυχημένη καταστολή του πλήθους, ο Παπουτσής επικοινωνεί με το Καστρί και αφού περιγράψει τη κατάσταση δέχεται τα πρωθυπουργικά συγχαρητήρια.
    Οι σχετικές συνομιλίες δεν καταγράφονται μόνο στο υποσυνείδητο των δύο αλλά το «αποτύπωμά» τους παραμένει και κάπου «αλλού».
    (Ο πρωθυπουργός λησμόνησε γρήγορα τα «νεκρά» τηλέφωνα της κατοικίας του, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.)
    Είναι πολλοί εκείνοι που γνωρίζουν μυστικά και έχουν οικειοποιηθεί, στη μνήμη τους, ντοκουμέντα από το οικογενειακό παρελθόν.

    Στο σπίτι των Παπανδρέου μπαινόβγαιναν άνθρωποι όπως ο Αντώνης Λιβάνης και ο Κώστας Λαλιώτης. Ο Λαλιώτης σας θυμίζουμε ότι αντικαταστάθηκε από τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, τον άνθρωπο που εξάρθρωσε τη «17 Νοέμβρη», στη Γραμματεία του Κινήματος.

    Το περιοδικό «Επίκαιρα», ιδιοκτησίας Λιβάνη και Λαυρεντιάδη, αφού ολοκλήρωσε την επιχείρηση "Δολοφονία Καραμανλή" κυκλοφορεί με αποκαλύψεις για το ρόλο του Παπανδρέου στην περίφημη υπόθεση του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη κι όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στην ουσία δίνει στεγνά τον γιο
    του Ανδρέα._______________________
    Με τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη συνεργάζεται ο Κώστας Λαλιώτης,
    το προσωπικό τσιπάκι του οποίου θα ζήλευε και ο Έντγκαρ Χούβερ.

    Αίφνης οι παλαιοί φίλοι που κατέχουν το μυστικό του «οικογενειακού»-Παπανδρεικού Δισκοπότηρου απελευθερώνουν τις «αναμνήσεις» τους και αυτές ξεχύνονται- άγρια άτια στην ατμόσφαιρα.
    Δεν είναι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας που μιλάει ανοιχτά για οργανωμένο σχέδιο σε βάρος της χώρας με τον Παπανδρέου σε ρόλο ντίλερ.
    Είναι το γεγονός ότι αυτό που ξεκίνησε σαν μοναχική καταγγελία του Πάνου Καμμένου-η εμπλοκή της οικογένειας σε σκοτεινές μπίζνες με τη χρεοκοπία της χώρας-αρχίζει να αποκτά μυθικές διαστάσεις.
    Ο αστικός μύθος του οργανωμένου ξεπουλήματος της χώρας αποκαλύπτει όλο και πιο πολλές αληθοφανείς πλευρές του, λες και μέρα με τη μέρα συμπληρώνεται ένα εφιαλτικό παζλ για την ιστορική πολιτική οικογένεια.

    Τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από το Καστρί και ο ΓΑΠ, από ένστικτο,
    το διαισθάνεται.Άλλωστε έχει ζήσει από πολύ κοντά την κολασμένη πτώση του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου και την εποχή του Ωνασείου.
    Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ψηλαφούν τον δικό του ρόλο σ’ εκείνη τη συγκυρία.
    Αλλά και από την άλλη άκρη του Ατλαντικού τα μηνύματα μόνο φιλικά δεν είναι για έναν πρωθυπουργό που πολλοί τον αποκαλούν «Αμερικανάκι».
    Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι
    πολύ περίεργο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει να πατήσει το πόδι του στην Αμερική από την εποχή που συνελήφθη ο Ντομινίκ Στρος Καν.

    Τι φοβάται ο ΓΑΠ και δεν ταξιδεύει στις ΗΠΑ ; Πόσο καιρό έχει να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Μπαράκ Ομπάμα ; Μέσα σε 2 χρόνια, αυτά της εξουσίας, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του φαίνεται να έχουν «αλλάξει».

    Οι Παπανδρέου, για όσους τους γνωρίζουν, είναι πλέον «άλλοι» άνθρωποι.Μόνο ένα πράγμα παραμένει ίδιο, βαθιά ριζωμένο μέσα τους:
    Το ΠΑΣΟΚ μας ανήκει κι εμείς είμαστε αυτοί που θα του βάλουμε
    το λουκέτο, οι σκηνοθέτες που θα ρίξουμε τους τίτλους τέλους στην οθόνη.

    Το ζήτημα πλέον είναι αν θα προλάβουν ακόμη και αυτό.......
    Το ΠΑΣΟΚ για τη συνείδηση των πολιτών είναι το κόμμα της μεγάλης προδοσίας, αυτό που παρέδωσε τη χώρα και τις ζωές τους στη κόλαση.

    Ακόμη και οι 154 βουλευτές του γνωρίζουν πως ελάχιστοι από δαύτους θα επιβιώσουν την επόμενη μέρα.
    Με τη ψυχολογία του "όλοι μαζί", έχουν ταμπουρωθεί πίσω από τον Βασιλιά της Βίας Χρήστο Παπουτσή και ψηφίζουν αφουγκραζώμενοι τα ανοιγμένα κεφάλια των διαδηλωτών εκεί έξω, με την ψευδαίσθηση ότι
    θα διασωθούν οι ίδιοι.

    Οι πιο ανόητοι από τους δελφίνους του ΓΑΠ-υπάρχουν και τέτοιοι-πυκνώνουν τα πάρε δώσε σε βίλες και θαλαμηγούς των γνωστών σεσημασμένων και απαξιωμένων ιδιοκτητών των ΜΜΕ ελπίζοντας στην στήριξή τους.

    Σε αυτό το σημείο έχουν την κατανόησή μας, τη συμπάθειά μας.
    Είναι ανθρώπινο να μην αντέχουν στη θέα του ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΙΣΟΥΣ
    που έρχεται κατά πάνω τους…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. guatemalla,το προτυπο για την ελλαδα,ο μισος πληθυσμος θα ειναι πλουσιος και ο αλλος μισος θα πεθαινει στην πεινα πασοκ για τον σοσιαλισμο και τον ανθρωπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kαι θελεις ρε εμεις απο την Ελλαδα να πληρωνουμε ενοικια Αμερικανικα που σε τελικη αναλυση ολα αυτα τα εξοδα μετακυλυουν στον καταναλωτη?? Περαν αυτων ομως ξερουμε τι καπνο φουμαρεις και τι ρολο παιζεις διξιομουτρο. Αυτα που λες να τα λες στους κοπανους που ονειρευονται επιστροφη του Ραφινατου. Αν ητανε τοσο ωραια και καλα γιατι εφυγε νυχτα ρε ηλιθιε?? του εβαλε κανεις στον κροταφο πιστολι για να παει σε εκλογες?? ισα ισα που πεσανε ολοι πανω του να μην παει, αρα?? μας δουλευετε ρε ανικανο καταστροφεις της Ελλαδας που αξιωνετε να μας ξαναελθετε πανω στο ασπρο αλογο θριαμβευτες?? Θα ελθετε καμια αμφιβολια αλλα αυτη την φορα δεν θα ειναι σαν τις προηγουμενες, θα φτυσετε αιμα γιατι ολα αλλαξαν αν δεν το εχετε αντιληφθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οταν θα αρχισει το αιματοκυλισμα, δεν θα δειξει οικτο κανενας ελληνας σε αυτους που διελυσαν τη χωρα, ξεπουλησαν τα παντα, εστειλαν νεους στη ξενιτια, εκαναν κοσμακη να αυτοκτονησει, ξευτελισαν τους γεροντους με συνταξεις πεινας και φορους εξωντοτικους, γεμισαν την ελλαδα με καθε λογης βρωμιαρη ετσι ωστε να προκαλουν το φοβο στον ελληνα και ασφαλως να απαξιωσουν το κεντρο της πολης ετσι να το ωφεληθουν αυτοι που ηδη το εχουν οφεληθει αγοραζοντας ακινητα σε τιμες ζιμπαμπουε.....οταν θα παρακαλατε για ελεος το κοσμο εκεινη τη νυχτα, κανενας δεν θα σκεφτει ποιος ηταν λιγοτερο κλεφτης, ποιος εκλεψε πιο λιγα!!!
    και ολη η ...πλακα θα γινει με τα βουλευτακια της περιφερειας που ψηφιζουν αυτους τους νομους-εκτρωμα στελνοντας καθημερινα τους ελληνες πιο βαθεια στη κολαση, αυτα λοιπον τα βουλευτακια της πλακας που δεν προλαβαν να κονομησουν, κατι γιατρουδακια η δικηγορακια που πουλησε ο πατερας τους καποιο χωραφακι τους εστειλε στην αθηνα να σπουδασουν, μαθαν δυο γραμματακια, πουλησαν οτι αλλο μπορουσαν εκαναν προεκλογικη καμπανια, καταφεραν δινοντας χαρτζηλικια στους γεροντους εκαναν και δυο τρια τραπεζωματα και εκλεχτηκαν απο τον....σοφο ελληνικο λαο!!!τοσο απλα εκλεγονται στην επαρχια!!!
    αυτοι λοιπον θα φανε ολο το ξυλο γιατι τα "μεγαλια κεφαλια" υπουργοι εχουν ετοιμο το σχεδιο διαφυγης, θα πανε στην αμερικανικη πρεσβεια και θα τη κανουν εκεινη τη νυχτα....τα κακομοιρα τα βουλευτακια της επαρχιας που θα πανε???? οσο και αν τους ταζουν οτι θα τους βολεψουν στη περιπτωση ασχημης, ξερουν και οι ιδιοι οτι ειναι αδυνατον να φυγουν απο τη χωρα ολοι!!!
    τα "μργαλια κεφαλια" (με τα χοντρα σωατα απο κατω) εχουν κανει τη μπαζα τους και εχουν δις!! εσεις ρε φουκαραδες βουλευτακια της πλακας δεν προλαβατε να κονομησετε, πεσατε πανω στη κεντα της κρισης και μονο τιποτα χαρτζηλικια να πηρατε για αυτα που ψηφιζετε!!!
    και ειναι σιγουρο και γνωστο οτι με χωρις χαρτι, πολυ χαρτι δεν μπορεις να στησεις νεα ζωη εξω!!!
    που θα πατε, εδω εχετε σπιτια παιδια γονεις....΄πως θα φυγετε????
    οι μαγαλοι θα φυγουν γιατι προτου κανουν ολα αυτα τα ειχαν ζυγισει τα πραγματα και ειχαν ετοιμο το σχεδιο διαφυγης τους πριν κανουν οτιδηποτε!!!!
    εσεις λοιπον θα φατε ολο το γαμησι τσογλανακια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 7 Οκτ 2011 10:21:00 π.μ.
    εξοχος.
    το αρθρο ιγνατιου δειχνει ολη την εμετικη δουλοπρεπεια-κομπλα των τζουτζεδων της αρχουσας ταξης.ουσιαστικα αυτο που λενε οι κυριοι καθηγητες ειναι:αφου ειπα ΟΛΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΝΑ ΠΩ,ΑΦΕΝΤΙΚΑ,γιατι τωρα μου παιρνετε το σπιτι;
    ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
    LA TRAHISON DES CLERCS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΥΠΟΡΓΕΙΟ ΕΣΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟ ?

    ΣΤΟ ΠΑΓΚΩΛΟΥ Ή ΣΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. τουλαχιστον ο καραμανλης εκανε αυτα που δεν θα εκανε ποτε ενας παπανδρεου...
    παμε λοιπον
    οχι στο σχεδιο αναν
    βετο στο βουκουρεστι (και μαλιστα με τροπο απιστευτο απεναντι στον μπους που ειχε ΗΔΗ προαναγγηλει τη ...συμφωνια της Ελλαδας!!!!!
    εκανε τη συμφωνια μαμουθ με τους ρωσους ετσι να εχει τον πρωτο λογο στην ευρωπη η ελλαδα στο ενεργειακο κομματι!!!
    εκλεισε φυλακη τους καθηγητες της παντειου (διορισμενα κομματοσκυλα του πασοκ) που εφαγαν τα δις στη παντειο!!!!!
    εναντι ολων αυτω βεβαια οι αμερικανοι του εκαψαν τη μιση πελοπονησσο και μαλιστα η φωτια ξεκινησε συμβολικα απο την αρχαια ολυμπια, μερος που ΠΟΤΕ στα χρονικα δεν ειχα καει γιατι πολυ απλα δεν υπηρχε λογος να καει, ειναι αρχαιολογικο μερος με παγκοσμια απηχηση και δεν υπηρχε ποτε περιπτωση να γινει...οικοποεδο!!!
    μετα του εβγαλαν στους δρομους τα γνωστα βρωμοσκυλα, τους παρακρατικους τα πασιγνωστα εργαλεια του πασοκ, τους αριστεροαναρχικους και εκαιγαν την αθηνα 2 εβδομαδες!!!!
    και τελος αφου ειδαν οτι δεν μασαει ο καραμανλης τον εβαλαν στο στοχαστρο και τον ειχαν ετοιμο για φαγωμα!!!
    πραγματα γνωστα που οσο πασοκ δηλαδη μαλακας να εισαι αυτα τα βλεπεις ευκολα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ....ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΠΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ....ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...ΤΡΕΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΗΔΗ ΝΕΚΡΟΙ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΥΛΕΥΣΑΝ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΤΟΘ ΣΩΜΑ) Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙ ΠΕΘΑΝΕ ΕΝΩ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΝΟΙΓΕΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΚΛΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ
    ΕΝΩ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΣΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΤΗ ΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΕΡΑ...
    ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ...
    ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΜΑΛ ΑΚΑΣ...
    ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠOYΘΕΝΑ.


    αλλά...
    ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ
    ΜΕ ΦΑΣΚΕΛΑ.
    ΕΛΛΗΝΕΣ....ΞΥΠΝΗΣΤΕ.....
    ΛΥΚΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ.

    Ο Γιωργάκης της "αναδιανομής του πλούτου"
    έχει μεταβληθεί σε dealer πολυεθνικών και έχει ρημάξει τον κόσμο στην πείνα και την ανεργία.

    Ο πρ0θυπουργός μας είναι ανερμάτιστος,ασυνάρτητος και ακαταλόγιστος.
    26 χρόνια στην πολίτικη σκηνή ( βουλευτής ,
    υφυπουργός,υπουργός ,πρωθυπουργός) μάθαμε πια πόσο ανεπαρκής και μικρόνοoς είναι…

    Πέρασε από πολλές υπουργικές θέσεις… Προσφερθέν έργο μηδενικό…
    (Κι εμείς καθόμαστε σα μαλακες και ακούμε τον ολίγιστο που χωρίς ίχνος ντροπής αμολάει
    τη μια παπα ριά πίσω από την άλλη και δεν αρπάμε τις κοτρώνες και τα λοστάρια να τον πάρουμε στο κυνήγι κι αυτόν και τους σιχαμερούς παλαμοκρούστες του «ναι σε όλα»…

    Για ποιο φως και ποιο τούνελ μιλάς ρε μυαλοχυμένε ; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ολη η αγνοια και η συμπλεγματικη κατωτεροτητα της ελληνικης νομενκλατουρας φαινεται στην αηδιαστικη ιστορια του ιγνατιου:ο μορφωμενος κυριος δεν μπορει να κανει αριθμητικες πραξεις μπακαλικου,και χρειαζεται οικονομολογος καθηγητης εξωτερικου για κατι που εκανε στο μυαλο του ο καθε μπακαλογατος.
    εχουμε και αλλα δειγματα...
    17 εγκριτοι οικονομολογοι, με αρθρο τους στην καθημερινη,υπερ του μεσοπροθεσμου...
    1000 πανεπιστημιακοι υπερ των μεταρρυθμισεων διαμαντοπουλου...
    χαζονομπελιστες με αρθρα τους στην καθημερινη υπερ του στρατιωτικου νομου...
    οι εμβριθεις σχολιαστες στα τσοντοκαναλα της εξουσιας...
    ΤΑ ΠΟΥΣΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιατι τα καναλια της ...."ελευθερης τηλεορασης" δεν εχουν παιξει το θεμα που χαλαει κοσμο στην Ελβετια μετα το δημισιευμα της μεγαλης σε κυκλοφορια σοσιαλιστηκης εφημεριδας laliberte για τη εταιρεια του Ανδρικου Παπανδρεου και της Μαργαρετ Τσαντ στον ακριβοτερο δρομο της Γενευης πανω κυριολεκτικα στη λιμνη της πολης!!
    Ουτε κουβεντα, ουτε λαλια για το θεμα, που αναφερει Ελβετικη εφημεριδα επονυμως!!
    Επιδοτησεις εκατομμυριων απο το Ελληνικο δημοσιο και την Ευρωπαικη ενωση!!!
    Λεφτα που εφυγαν απο τη χωρα μας και απο τους Ελληνες φορολογουμενους για τις τσεπες ενος ακομα Παπανδρεου-Μινειοκο-Τσαντ!!
    Τη μητερα και αδερφο του...."Ελληνα"..... προθυπουργου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. διαβαζε protagon και aixmi για να μαθεις ολα τα ονοματα και συμπλεγματα της νομενκλατουρας.
    οταν απολυονται οι αλλοι και χανουν τα παντα,ειναι γιατι ειναι τεμπεληδες-ανικανοι.
    οταν ελαχιστα χανουν οι νομενκλατουροι,ειναι δραμα αξιο του balzac.
    by the way,ο μπαρουφακης τι καινουρια δουλιτσα καβαντζωσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οφείλω να ομολογήσω ότι συγκινήθηκα και έκλα(υ)σα με το άρθρο...Παπαγιώτη, έλα να ρουφήξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. αχ κακια χουντα εσυ φταις για ολα!!!!
    εσυ κακια χουντα εφαγες τα λεφτα!!!!
    εσυ....προδοτη παπαδοπουλε ξεπουλησες τα παντα!!!!
    εσυ κακε παπαδοπουλε που σε εβαλαν οι.....αμερικανοι!!!!
    αχ κακια χουντα ποσο κακο εκανες στους ελληνες!!!!
    για αυτο λοιπον οι....αγωνιστες τοιυ πολυτεχνειου (που..... δεν τους εβαλε η αμερικανικη πρεσβεια) εφεραν τον...ιωαννιδη!!!!
    εσυ κακια χουντα φταις για ολα!!!!

    ασε που εδειρες και τον μακη τριανταευρωπουλο....κακια χουντα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ξεπουλημενα τσογλανακια του μεγκα-αλτερ-σκαι...
    πουτανες αρθρογραφοι στα εγκυρα κιτρινοφυλλα..
    συμβουλοι επιχειρησεων,πολιτικων,τραπεζων,σωματειων...
    τραπεζιτες,επιχειρηματιες,εισαγωγεις,χονδρεμποροι,λιανεμποροι,σωματεμποροι...
    ο μπαρουφακης...

    τα καλυτερα εμετικα για βουλιμικες που αγαπουν τη σιλουετα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ποιος μαλάκας
    ποιος παλιομαλάκας
    ποιος τρόμπας ......του Υπουργείου Οικονομικών
    το σκέφθηκε αυτό... !!!!

    να βάλει 13% ΦΠΑ στην γλυκιά μπουγάτσα,
    και 23% στην αλμυρή.".

    Πώ πω !

    Τόοοοοσσσσσσοοοοοοοοοοοο
    ρε σαλταρισμένοι !!!

    ΟΙ 90 Παστόκοι σύμβουλοι των 5.000 ευρω του Χοντρομαλάααακαααααααα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 12:29:00 μ.μ.
    θα εισπρατουν 23%,θα αποδιδουν 13%.ολη η προσπαθεια του πασοκ ειναι να προστατεψει απο την τροικα , με παρομοια κολπακια, την τσογλαναρια του 20% των ψηφοφορων που ειναι η σκληρη του βαση.
    ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΡΟΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. κλασικοι αχρηστοι ελληνες επιχειρηματιες:το κρατος να δημιουργησει ζητηση,το κρατος να φτιαξει υποδομες,το κρατος να φροντιζει για υγιεις και μορφωμενους εργατες,το κρατος να ριχνει τους μισθους,το κρατος να κρατησει κλειστη την αγορα,
    ενω ο αχρηστος φραγκατος θα πουλαει σαπακια,θα κονομαει,θα επιδοτειται,και δεν θα πληρωνει φορους.
    ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΝΟΜΗΜΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τρόμος και απελπισία στην κοινωνική πτέρυγα
    του ΠΑΣΟΚ
    - Στην «έξοδο» οι βουλευτές !

    Σε αναζήτηση στρατηγικής «εξόδου» βρίσκονται πολλοί βουλευτές αλλά και κορυφαίοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ εν όψει μιας πιθανής εκλογικής πανωλεθρίας του κυβερνώντος κόμματος.

    Η τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue που δείχνει ότι σε περίπτωση εκλογών περισσότεροι από τους μισούς βουλευτές θα χάσουν τις έδρες τους, αλλά και ότι η βάση του ΠΑΣΟΚ αποσυντίθεται κυρίως με κατεύθυνση την Αριστερά έχει προκαλέσει πανικό κυρίως στους βουλευτές της λεγόμενης «κοινωνικής» και «παπανδρεϊκής» πτέρυγας του κόμματος, καθώς διαπιστώνουν ότι είναι ακριβώς η εκλογική τους πελατεία εκείνη που εγκαταλείπει τρέχοντας το κυβερνών κόμμα.
    Η κραυγές αγωνίας του κ. Χ. Καστανίδη τις τελευταίες μέρες αντανακλούν ακριβώς αυτή τη διάθεση.

    Αν μέσα στις τάξεις των εκσυγχρονιστών πρυτανεύει η άποψη ότι η βέλτιστη στρατηγική είναι η συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος σε συνεργασία με τη ΝΔ, ώστε να μοιραστεί το πολιτικό κόστος, οι Παπανδρεϊκοί και οι
    κοινωνιστές αντίθετα φαίνεται να πιστεύουν ότι η μόνη σωτηρία για το κόμμα και για τους ίδιους είναι να φύγουν από την κυβέρνηση και να παραδώσουν τα ηνία σε άλλους.
    Καθώς βλέπουν με τρόμο ότι η παραμονή τους στην εξουσία οδηγεί σε αποσύνθεση την εκλογική τους βάση.

    Η διαπίστωση αυτή ενδεχομένως να οδηγήσει κάποιους βουλευτές σε κινήσεις απελπισίας,
    κάτι που θεωρείται πολύ επικίνδυνο για την κυβέρνηση, αφού πρόκειται για βουλευτές του Παπανδρεϊκού μπλοκ, στους οποίους μπορούσε να βασιστεί στις προηγούμενες ψηφοφορίες η κυβέρνηση.

    Σε ότι αφορά τους υπουργούς και τα κορυφαία στελέχη, δεν αναμένεται να κινηθούν προτού οριστικοποιηθεί η νέα ευρωπαϊκή λύση για το ελληνικό πρόβλημα, αν αυτή δεν καθυστερήσει πολύ.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως, από το νέον έτος,
    αν δεν έχουν γίνει ακόμα εκλογές αναμένονται κινήσεις από όλους.

    Την ανησυχία, ότι το κυβερνών κόμμα μπορεί να οδηγηθεί όχι μόνον στη συντριβή αλλά και στη διάλυση συμμερίζονται πολλοί στο ΠΑΣΟΚ.

    Θέμης Δαγκλής Από το : newpost

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 1:04
    οι κοτες δεν κανουν επαναστασεις.Στην αναγκη θα γινει και πολεμος,για να μπορει η καθε κοτα να κρυψει τη δειλια της πισω απο το πατριωτικο καθηκον.Για τους ελαχιστους τολμηρους υπαρχουν και τα τροχαια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΕΣΥ
    ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΜΠΑΛΟΝΙΑ
    ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ
    Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΙΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑ$$ΟΚ
    ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
    Ή Ο ΜΑΡΓΕΛΟΣ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 2:00:00 μ.μ.
    κακαριζουν τα πασοκοκοτοπουλα....
    με επιβεβαιωνεις πληρως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΜΕΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΑΝΤΖΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΔΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΙΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ρε καριόληδες,με το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο βάζετε ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ !!!!
    ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ το επίδομα γάμου!
    ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ το επίδομα μεταπτυχιακών!
    ΚΑΘΗΛΩΝΕΤΕ ΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ μπήκαν αξιοκρατικά την τελευταία δεκαετία με σπουδές και τυπικά προσόντα που αποκτήσανε με ιδρώτα κι αίμα!
    Τους υποβιβάζετε,τους παίρνετε βαθμούς και τους αφαιρείτε κανα 300άρι έτσι στην ψύχρα!
    Και τους μόνους που προστατεύετε με τα στεγανά που βάζετε στην ανέλιξη είναι (ποιους άραγε...) όσους μπήκαν τη δεκαετία του '80 στο Δημόσιο!!!!
    ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ,ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΤΑΧΑΟΥ!
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΑΠΛΩΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ!
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ,ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΣΑΣ!
    ΑΡΧΙΔΙΑ,ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΓΕΝΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΤΣΙΠΡΑΣ,ΠΑΠΑΡΗΓΑ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝΕ ΑΛΗΤΕΣ,ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση