GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιες οι επιπτώσεις στη μη καταβολή του "πολυεκκαθαριστικού"...

Από τον  Σ.Κ. Καταρχήν, όλοι ελέγχουμε αν έχει υπολογιστεί σωστά το λεγόμενο "πολυεκκαθαριστικό - φόρος αλληλεγγύης ". Αν δεν ε...

Από τον Σ.Κ.

Καταρχήν, όλοι ελέγχουμε αν έχει υπολογιστεί σωστά το λεγόμενο "πολυεκκαθαριστικό - φόρος αλληλεγγύης". Αν δεν είναι σωστό ανεξάρτητα αν το πληρώσουμε η όχι πρέπει να πάμε στην εφορία που ανήκουμε να το διορθώσουμε.
Επίσης όσοι δεν θα καταβάλουν το φορολογικό χαράτσι και σκοπεύουν να έχουν την οποιαδήποτε συναλλαγή στο επόμενο διάστημα και θα...
χρειαστούν φορολογική ενημερότητα να πάνε στην εφορία μέχρι 30.9.2011 να την πάρουν και έχει ισχύ για 6 μήνες.
Το συγκεκριμένο εκκαθαριστικό είναι αντισυνταγματικό και πρέπει όλοι ανεξαρτήτως να συμπληρώσουμε τη δήλωση ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΗΛΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ,διότι αποτελεί υποχρέωση νομικής κάλυψης όλων των ενεργειών μας. Τη συγκεκριμένη δήλωση μαζί με το εκκαθαριστικό (αφού κρατήσουμε αντίγραφο) τα καταθέτουμε στην εφορία που ανήκουμε και παίρνουμε αριθμό πρωτοκόλλου ή αποστέλλουμε συστημένο ταχυδρομικά κρατώντας τον αριθμό αποστολής.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι στη διαδικασία ποινικών κυρώσεων και οποιασδήποτε κατάσχεσης μπορεί να προχωρήσει η Εφορία όταν το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών ξεπερνάει τα 10 χιλ. ευρώ. Όμως πρακτικά μέχρι σήμερα δεν έχει προχώρηση μια τέτοια διαδικασία.
Σκοπός ως κίνημα πρέπει να καταγραφή η μη δυνατότητα πληρωμής ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ και να μην αποδώσει αυτό το φορολογικό χαράτσι. Η κυβέρνηση επιδιώκει με αυτή το φορολογική επιδρομή μαζί και με το φόρο επί των ακινήτων στο λογαριασμό της ΔΕΗ να κλείσει την τρύπα του προϋπολογισμού που σημειωτέον θα ολοκληρωθεί 31.1.2012
Άρα εμείς δεν πληρώνουμε οπωσδήποτε μέχρι τότε. Το κόστος μιας τέτοιας άρνησης πληρωμής θα σημαίνει μόνο ένα πρόστιμο μηνιαίο 1%, αντίθετα για την κυβέρνηση και την τρόικα θα είναι κόλαφος.
Παράδειγμα ένα εκκαθαριστικό 450 ευρώ θα έχουμε επιβάρυνση αν το πληρώσουμε εξ ολοκλήρου μέχρι 31.1.2012 16,50ευρώ.
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Ιανουάριος
Πρόστιμο 1%
Πρόστιμο 1%
Πρόστιμο 1%
Πρόστιμο 1%
Σύνολο
Δόση Σεπτεμβρίου
300,00
0,00
3,00
3,00
3,00
3,00
312,00
Δόση Οκτωβρίου
150,00
0,00
0,00
1,50
1,50
1,50
154,50
Γενικό σύνολο
 450,00
466,50
Στην κατηγορία των φορολογούμενων έχουμε τα φυσικά πρόσωπα(μισθωτοί , συνταξιούχοι) και τους ελεύθερους επαγγελματίες(κυρίως με ατομικές επιχειρήσεις).
Είναι γεγονός ότι διαφέρει η δυνατότητα να μην πληρωθεί το εκκαθαριστικό από φορολογούμενο σε φορολογούμενο. Για παράδειγμα όσοι έχουν επαγγελματική δραστηριότητα και χρειάζονται συναλλαγή (Θεώρηση) με τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων θα είναι υποχρεωμένοι ενδεχομένως να το καταβάλουν για να θεωρήσουν τιμολόγια, δελτία αποστολής κλπ . Στη κατηγορία αυτή η αντίσταση για μακρό χρονικό διάστημα θα είναι μάλλον δύσκολη, παρόλα αυτά χρειάζεται να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια και τις δυνατότητες που έχουμε. Να ζητούμε να γίνει η οποία συναλλαγή με την εφορία επικαλούμενοι τη Δήλωση αντισυνταγματικότητας που έχουμε καταθέσει και προβάλλοντας την αδυναμία πληρωμής και το ενδεχόμενο κλείσιμο της επιχείρησης. Καλό είναι να απευθυνόμαστε στο έφορο και να του ζητάμε την δική του συνδρομή στην επίλυση του θέματος (στον έφορο παρέχετε η δυνατότητα να εγκρίνει μια εργασία και να δώσει εντολή να προχωρήσει για βάσιμους λόγους). Τέλος μπορούμε να ζητήσουμε τη συνδρομή του λογιστή, των συνδικαλιστικών οργάνων καθώς και των επιμελητηρίων.

12 σχόλια

  1. Oi farmakopoioi kai oi alloi kyrioi... me kleista... epaggelmata (ta3itzhdes, forthgatzhdes k.a.), 8a plhrwsoyn kapoio eidiko telos gia ta mayra... xrhmata poy eispratoyn apo tis paranomes agorapwlhsies kratikwn adeiwn leitoyrgias?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣ ΒΡΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΞΩΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η

    Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ Π Ρ Ο Σ Ε Ξ Τ Ε ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΓΙΔΑ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ.ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΗ Α.Ε ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ- ΚΑΖΑΚΗΣ .
    ΝΑ ΕΛΘΕΤΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/10 ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΚΥΒΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ 1 ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΛΟΚΥΝΘΟΥΣ ΕΚΕΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3.36
    Πρώτον ρε αθλιο σιχαμερό σκουλήκι οι φαρμακοποιοί και οι ταξιτζηδες σου φταίνε? και δεν σου φταίει η ΧΟΥΝΤΑΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ που διέλυσε την Ελλάδα¨?
    Ου να χαθείς τσανακογλύφτη βρωμοσκυλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οποιος κάνει τέτοια δήλωσητην πάτησε είναι παγίδα.απλά ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα όραμα που έσβησε .
    Αν ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , θα έλυνε δια παντός το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος για τους Έλληνες .
    Με τους Ρώσικους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα διέσχιζαν την Ελλάδα και με την ενοικίαση των λιμανιών μας στην Κίνα οι Έλληνες θα είχαν μόνιμο και αυξανόμενο εισόδημα .
    Σκέφτηκε ο Κώστας Καραμανλής σαν πραγματικός Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του :
    Ο Έλληνας δεν παράγει τίποτα , δεν έχει βιομηχανίες , έχει υποτυπώδεις γεωργία και κτηνοτροφία όλα τα εισάγει και με μαθηματική ακρίβεια θα τον πτωχεύσουν οι Εβραιοαμερικάνοι αρχήτοκογλύφοι δανειστές μας με κάποιον Εφιάλτη που θα βρουν , για να τον πάνε στο Δ .Ν Τ. και να δημεύσουν την Ελλάδα μαζί και τους Έλληνες με μισθούς και συντάξεις πείνας όπως στην Λατινική Αμερική , στα Σκόπια και στην Βουλγαρία και έκανε συμφωνίες με την Ρωσία και την Κίνα για πετρέλαια , αγωγούς πετρελαίων , αγωγούς φυσικού αερίου , λιμάνια , που ο Έλληνας θα ζει πλουσιοπάροχα για πάντα και χωρίς άλλα δάνεια .
    Αυτό ήταν το όραμα του Κώστα Καραμανλή ,άλλα δυστυχώς βρέθηκε αντίθετος στις ξένες εχθρικές δυνάμεις κατά τα άλλα φίλους μας ο Δούρειος ίππος , o Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Επείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Ελληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων αρχήτοκογλύφων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 2046 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΩ ΠΩ

    ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ!!!!!

    ΠΡΑΣΙΝΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία

    Η γιαγιά μου θα είχε καρούλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσύ που λες για τον Καραμανλή κοιμάσαι και ονειρεύεσαι.Λοιπόν άν θέλεις ακουσε με φέτος θα καταλάβεις στο πετσί σου οτι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι χειρότερος αυτόν του 1941 και αν θέλεις να βγουν τα γράσα απ τα μάτια σου έλα την Δευτέρα στις 7 το βράδυ στο ΚΥΒΕ στο Περιστέρι Εθνάρχου Μακαρίου 1 (προέκταση της Λένορμαν Γεφυρα Κολοκυνθούς.Θα είναιι εκεί ο Καζάκης ,Φοροτεχνικοί και νομικοί, για τα χαράτσια κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΕΕΕΕ....ΕΕΕΕΕΕ......Ε Ρ Χ Ε Τ Α Ι

    ΕΕΕΕ..ΕΕΕΕΕ.......Ε Ρ Χ Ε Τ Α Ι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση