GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκρότημα λουτρών της ελληνιστικής περιόδου ανακαλύφθηκε στην Κύπρο...

Από το tvxs.gr Σημαντικό ελληνιστικό και ρωμαϊκό συγκρότημα λουτρών που τοποθετείται χρονικά στην Ελληνιστική Περίοδο ανακαλύφθηκε στο αρ...

Από το tvxs.gr

Σημαντικό ελληνιστικό και ρωμαϊκό συγκρότημα λουτρών που τοποθετείται χρονικά στην Ελληνιστική Περίοδο ανακαλύφθηκε στο αρχαίο Ιδάλιο Κύπρου, μεταξύ Λευκωσίας και Λάρνακας.
Ανασκαφή που πραγματοποίησε το Lycoming College, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Αρχαιολογίας Pamela Gaber, είχε ως αποτέλεσμα την...
ανακάλυψη του συγκροτήματος λουτρών του 3ου αι. π.Χ. στην περιοχή δίπλα από το χωριό Λύμπια. Η χρήση του πιθανολογείται πως συνεχίστηκε στα χρόνια της Ρωμαϊκής περιόδου, μέχρι τον 1ο αι. μ.Χ.

Μέχρι σήμερα σώζονται τρία διαδοχικά στρώματα υδραυλικού κονιάματος διαφορετικών περιόδων το καθένα. Στο λαξευμένο κανάλι υπήρχαν πολλοί πήλινοι αγωγοί, ενώ βρέθηκαν και θραύσματα από πήλινα ειδώλια και ασβεστολιθικά αγάλματα.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε διερεύνηση του Ναού των Δύο Θεοτήτων που είχε κατασκευαστεί περί τα 1050 π.Χ., προς τιμή δύο θεοτήτων οι οποίες αναπαριστώνται με δύο όρθιους λίθους. Στο εσωτερικό του ναού εντοπίστηκαν βωμοί και λάκκοι με στάχτη. Στο φως ήρθαν και λαξευτά κανάλια, που προορίζονταν για τη μεταφορά ναού κάτω από το κτίριο του ναού. Ο ναός έχει ανακαλυφθεί σε ανασκαφές του 1998.
O τελευταίος αρχαιολογικός χώρος διερεύνησης ήταν το Τέμενος του Άδωνη στην Ανατολική Ακρόπολη. Σύμφωνα με τους ερευνητές τα κτίρια της περιοχής ανήκουν στην Κυπρο-Γεωμετρική περίοδο, γύρω στον 9ο αι. π.Χ.

2 σχόλια

  1. Τελικα βρισκομαι σε αδιεξοδο..
    Τι ειναι ρε παιδια αυτη η .."δεξια"??

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλη απορια:
    Τελικα το βλακογιοργο "μας δουλευει" η ειναι εξαιρετικα ηλιθιο σκατοπραμμα και δεν εχει επαφη με το περιβαλλον??

    Στειλτε τις απαντησεις στο:
    κωλοχανειο_πασοκ.σκυλια@Hol.gr..

    Οι απαντησεις ειναι εμπιστευτικες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση