GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ως η χώρα να έχει ήδη χρεοκοπήσει...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Ο Δευκαλίων σε τρία διαδοχικά του άρθρα με τίτλους « Πόσους τόκους πληρώναμε ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Ο Δευκαλίων σε τρία διαδοχικά του άρθρα με τίτλους «Πόσους τόκους πληρώναμε & πόσους θα πληρώνουμε από εδώ και πέρα», «Σύντροφοι, τα σπάσατε τα computerάκια» και «Σύντροφοι, μάλλον νομίσατε ότι μετράμε με τα δάχτυλα», (press-gr: 25, 26 και 27 Ιουλίου 2011), είχε σταθεί και τοποθετηθεί αρνητικά απέναντι στην περιβόητη συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Τότε πολλοί φίλοι της στήλης είχαν θεωρήσει ότι μας είχε συνεπάρει το αντι-μνημονιακό μένος και αδικούσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου.
Κατ’ αρχήν τι λέγαμε τότε; Σε πάρα πολύ απλά Ελληνικά, ότι η κεντρική ιδέα και πυρήνας της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου ήταν το Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων (PSI). Αυτό λοιπόν το πρόγραμμα δεν θα υλοποιούνταν γιατί οι τραπεζίτες που θα δέχονταν να ενταχθούν σ’ αυτό το πρόγραμμα θα έχαναν πάρα πολλά χρήματα σε σχέση με αυτά που θα εισέπρατταν στο παρελθόν από τις πληρωμές των τόκων του Ελληνικού Χρέους, που θα υπολογίζονταν και θα διέπονταν από τους κανονισμούς και τις ρυθμίσεις του PSI. Στα προαναφερόμενα δε άρθρα είχαμε επακριβώς υπολογίσει τις απώλειες που θα είχαν οι τράπεζες οι οποίες θα δεχόντουσαν να ενταχθούν στο PSI.
Επίσης αρνούμαστε να αποδεχθούμε την συμφωνία της 21ης Ιουλίου διότι δεν «κούρευε» σε σημαντικό βαθμό και...
κλίμακα το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος. Το χρέος λοιπόν -παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα-, δεν μειωνόταν ως ποσοστό του ΑΕΠ σημαντικά. Άρα θα συνέχιζε να θεωρείται από τις διεθνείς χρηματαγορές ως μη βιώσιμο.
Έχουν περάσει από την ανακοίνωση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου περίπου 2,5 μήνες. Έχουν πλέον σταματήσει οι θριαμβολογίες τόσο των γκαιμπελίσκων του Μαξίμου, όσο και του ΔΝΤ και των ευρωπαίων βρικολάκων του νεοφιλελευθερισμού. Την θέση της δοξολογίας έχει πάρει πλέον ο σκεπτικισμός. Όλοι θεωρούν το κούρεμα που προβλέπεται από το PSI μικρό και λίγο, άρα με ένα τόσο μικρό κούρεμα δεν επιλύεται η Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση, συνεπώς πρέπει να βρούμε κάποια άλλη λύση κ.λ.π.
Εχθές το επανέλαβε και η γνωστή μας φράου Μέργκελ. Πως όμως θα γίνει αλλαγή του ποσοστού του κουρέματος όταν η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, που προβλέπει επακριβώς πόσο θα είναι το ποσοστό του κουρέματος, έχει ήδη εγκριθεί από τα κοινοβούλια 14 κρατών της ευρωζώνης; (απομένουν μόνο τα κοινοβούλια της Μάλτας της Ολλανδίας και της Σλοβενίας). Απλά, είτε θα προχωρήσει έτσι όπως είναι η συμφωνία, είτε δεν θα γίνει απολύτως τίποτε.
Αμφιβάλει κανείς από τους αναγνώστες μας ότι οι τραπεζίτες είναι πίσω από τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για την ανάγκη μεγαλύτερου κουρέματος των Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων μέσω του PSI, ώστε να καταστεί το Ελληνικό Χρέος βιώσιμο;
Πότε ξεκινάει ο θόρυβος; Όταν έχει ψηφισθεί από τα περισσότερα κοινοβούλια. Άρα τότε που η συμφωνία της 21ης Ιουλίου δεν ήταν δυνατόν να αλλάξει χωρίς προηγουμένως να επανεισαχτεί σε όλα τα κοινοβούλια για επανα-ψήφιση -ακόμη και στα 14 που ήδη έχουν επικυρώσει την συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Πράγματα καθόλου μα καθόλου σοβαρά.
Αμφιβάλει κανείς μετά από όλα αυτά ότι όλος αυτός ο θόρυβος γίνεται ώστε να αποτύχει ακόμα και το ελάχιστο PSI;
Βρισκόμαστε λοιπό στην εξής κακή και ταυτόχρονα περίεργη θέση. Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα με πρόφαση την αναγκαιότητα μεγαλύτερου κουρέματος των Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων (από αυτό που προβλέπεται στο PSI), προσπαθεί να αποτρέψει την εφαρμογή της απόφασης της 21ης Ιουλίου. Επιδιώκοντας ευνοήτως να πληρωθεί στο ακέραιο όλους τους αυξημένους τόκους που προβλέπονται από τα παλαιού τύπου Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα.
Ταυτόχρονα η Ελληνική Κοινή Γνώμη -είτε υλοποιηθεί, είτε δεν υλοποιηθεί το PSI- βιώνει και γνωρίζει κάθε ημέρα καλύτερα το εξής: οι ημερήσιες και μηνιαίες αποδοχές δεν είναι πλέον αρκετές για να ζήσει μία οικογένεια στο οριακά ανεκτό επίπεδο ζωής. Δηλαδή μετά από 1,5 χρόνους θυσίες για να σώσουμε την χώρα από την χρεοκοπία -όπως μας είπε ο Γιώργος Παπανδρέου- οι περισσότεροι Έλληνες ζουν σαν η χώρα να έχει ήδη χρεοκοπήσει!
Προσέξτε κατόρθωμα! Ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε την Ελλάδα σε αυτό το σημείο αρνούμενος και αποκηρύσσοντας μετά βδελυγμίας να προχωρήσει σε ένα γενναίο κούρεμα του Ελληνικού Κρατικού Χρέους. Μα είπε τότε «θα υποφέρουμε αλλά θα πληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας μέχρι το τελευταίο ευρώ και δεν θα χρεοκοπήσουμε». Σήμερα με το PSI που είναι υπό αμφισβήτηση και τελεί εν κινδύνω, αποδέχεται το κούρεμα του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους. Επιλογή την οποία πέρσι απέρριπτε. Ταυτόχρονα η Ελληνική Οικονομία βαδίζει προς την χρεοκοπία, ενώ παράλληλα όλα τα κοινωνικά στρώματα έχασαν εισόδημα, τα λαϊκά στρώματα είδαν σε μεγάλο ποσοστό τη θέση τους να γκρεμίζεται, οι καταθέσεις μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό και το τραπεζικό σύστημα τελεί υπό κατάρρευση. Είναι κατόρθωμα να τα καταστρέφεις όλα αυτά και ταυτόχρονα να χρεοκοπείς, αποδεχόμενος και υιοθετώντας αυτό που πέρσι απέρριπτες. Σαν να τρέχεις μόνος σου και να έρχεσαι δεύτερος!

22 σχόλια

  1. κλασικοι αχρηστοι ελληνες επιχειρηματιες:το κρατος να δημιουργησει ζητηση,το κρατος να φτιαξει υποδομες,το κρατος να φροντιζει για υγιεις και μορφωμενους εργατες,το κρατος να ριχνει τους μισθους,το κρατος να κρατησει κλειστη την αγορα,
    ενω ο αχρηστος φραγκατος θα πουλαει σαπακια,θα κονομαει,θα επιδοτειται,και δεν θα πληρωνει φορους.
    ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΝΟΜΗΜΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρόμος και απελπισία στην κοινωνική πτέρυγα
    του ΠΑΣΟΚ
    - Στην «έξοδο» οι βουλευτές !

    Σε αναζήτηση στρατηγικής «εξόδου» βρίσκονται πολλοί βουλευτές αλλά και κορυφαίοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ εν όψει μιας πιθανής εκλογικής πανωλεθρίας του κυβερνώντος κόμματος.

    Η τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue που δείχνει ότι σε περίπτωση εκλογών περισσότεροι από τους μισούς βουλευτές θα χάσουν τις έδρες τους, αλλά και ότι η βάση του ΠΑΣΟΚ αποσυντίθεται κυρίως με κατεύθυνση την Αριστερά έχει προκαλέσει πανικό κυρίως στους βουλευτές της λεγόμενης «κοινωνικής» και «παπανδρεϊκής» πτέρυγας του κόμματος, καθώς διαπιστώνουν ότι είναι ακριβώς η εκλογική τους πελατεία εκείνη που εγκαταλείπει τρέχοντας το κυβερνών κόμμα.
    Η κραυγές αγωνίας του κ. Χ. Καστανίδη τις τελευταίες μέρες αντανακλούν ακριβώς αυτή τη διάθεση.

    Αν μέσα στις τάξεις των εκσυγχρονιστών πρυτανεύει η άποψη ότι η βέλτιστη στρατηγική είναι η συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος σε συνεργασία με τη ΝΔ, ώστε να μοιραστεί το πολιτικό κόστος, οι Παπανδρεϊκοί και οι
    κοινωνιστές αντίθετα φαίνεται να πιστεύουν ότι η μόνη σωτηρία για το κόμμα και για τους ίδιους είναι να φύγουν από την κυβέρνηση και να παραδώσουν τα ηνία σε άλλους.
    Καθώς βλέπουν με τρόμο ότι η παραμονή τους στην εξουσία οδηγεί σε αποσύνθεση την εκλογική τους βάση.

    Η διαπίστωση αυτή ενδεχομένως να οδηγήσει κάποιους βουλευτές σε κινήσεις απελπισίας,
    κάτι που θεωρείται πολύ επικίνδυνο για την κυβέρνηση, αφού πρόκειται για βουλευτές του Παπανδρεϊκού μπλοκ, στους οποίους μπορούσε να βασιστεί στις προηγούμενες ψηφοφορίες η κυβέρνηση.

    Σε ότι αφορά τους υπουργούς και τα κορυφαία στελέχη, δεν αναμένεται να κινηθούν προτού οριστικοποιηθεί η νέα ευρωπαϊκή λύση για το ελληνικό πρόβλημα, αν αυτή δεν καθυστερήσει πολύ.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως, από το νέον έτος,
    αν δεν έχουν γίνει ακόμα εκλογές αναμένονται κινήσεις από όλους.

    Την ανησυχία, ότι το κυβερνών κόμμα μπορεί να οδηγηθεί όχι μόνον στη συντριβή αλλά και στη διάλυση συμμερίζονται πολλοί στο ΠΑΣΟΚ.

    Θέμης Δαγκλής Από το : newpost

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΜΟΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗ ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ.

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά, αρχίζω να πιστεύω οτι θα ήταν καλλίτερη η φτώχευση πριν 18 μήνες . Το πιστεύω γιατί όλοι αυτοί οι μανδαρίνοι προσπαθούν αγωνιωδώς να με πείσουν για το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @δαγκλης

    οι κοτες δεν κανουν επαναστασεις.Στην αναγκη θα γινει και πολεμος,για να μπορει η καθε κοτα να κρυψει τη δειλια της πισω απο το πατριωτικο καθηκον.Για τους ελαχιστους τολμηρους υπαρχουν και τα τροχαια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η πτωχευση και οι δραχμες ηταν η καλυτερη λυση και οχι το ξεπουλημα του φυσικου πλουτου.
    ο λαος ενω ειχε την ευκαιρια να αναδιοργανωθει κα η επομενη γενια να ζησει αιοπρεπεστατα και με τις δικες της δυναμεις την καταδικασαν αφου υπογραψανε την καταδικη της χωρας και του λαου.
    δεν ξερω αν το εκανε σκοπιμα η αν ειναι αχρηστος ο γαπ ,το σιγουρο ριναι οτι ηξερε οπως οφειλε την οικονομικη κατασταση και δεν ειχε το ηθικο δικαιωμα αφου αλλα ελεγε στον λαο να βαλει ττην χωρα στο δντ.
    αν και δημοκρατικος και κεντρωος ανθρωπος δεν με νοιαζει αν ο παπανδρεου παει φυλακη.
    ξεφτιλισε την χωρα και τον λαο της παντου κλεφτες και ανικανους μας διαλαλει αυτος και ο παγκαλος και εχει γραμμενους τους παντες.
    γενικα το πασοκ τελειωσε και το κυριοτερο εχει τελειωσει στη συνειδηση του κοσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γέννησαν μίσος και ετοιμάζονται
    να το εισπράξουν ______________ +

    Η οικογένεια Παπανδρέου αρχίζει πλέον να νιώθει την καυτή ανάσα του πολιτικού τέλους.

    Η αίσθηση ότι από στιγμή σε στιγμή θα σκάσει ένα τσουνάμι αποκαλύψεων είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα.
    Το διαισθάνονται και οι ίδιοι, γι αυτό και οι σχετικές οδηγίες για την αύξηση της δοσολογίας βίας στις καταστολές των πολιτών που....
    διαδηλώνουν.

    Κάθε βράδι μετά από μια επιτυχημένη καταστολή του πλήθους, ο Παπουτσής επικοινωνεί με το Καστρί και αφού περιγράψει τη κατάσταση δέχεται τα πρωθυπουργικά συγχαρητήρια.
    Οι σχετικές συνομιλίες δεν καταγράφονται μόνο στο υποσυνείδητο των δύο αλλά το «αποτύπωμά» τους παραμένει και κάπου «αλλού».
    (Ο πρωθυπουργός λησμόνησε γρήγορα τα «νεκρά» τηλέφωνα της κατοικίας του, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.)
    Είναι πολλοί εκείνοι που γνωρίζουν μυστικά και έχουν οικειοποιηθεί, στη μνήμη τους, ντοκουμέντα από το οικογενειακό παρελθόν.

    Στο σπίτι των Παπανδρέου μπαινόβγαιναν άνθρωποι όπως ο Αντώνης Λιβάνης και ο Κώστας Λαλιώτης. Ο Λαλιώτης σας θυμίζουμε ότι αντικαταστάθηκε από τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, τον άνθρωπο που εξάρθρωσε τη «17 Νοέμβρη», στη Γραμματεία του Κινήματος.

    Το περιοδικό «Επίκαιρα», ιδιοκτησίας Λιβάνη και Λαυρεντιάδη, αφού ολοκλήρωσε την επιχείρηση "Δολοφονία Καραμανλή" κυκλοφορεί με αποκαλύψεις για το ρόλο του Παπανδρέου στην περίφημη υπόθεση του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη κι όχι μόνο.

    Στην ουσία δίνει στεγνά τον γιο
    του Ανδρέα._________________
    Με τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη συνεργάζεται ο Κώστας Λαλιώτης,
    το προσωπικό τσιπάκι του οποίου
    θα ζήλευε και ο Έντγκαρ Χούβερ.

    Αίφνης οι παλαιοί φίλοι που κατέχουν το μυστικό του «οικογενειακού»-Παπανδρεικού Δισκοπότηρου απελευθερώνουν τις «αναμνήσεις» τους και αυτές ξεχύνονται- άγρια άτια στην ατμόσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είναι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας
    που μιλάει ανοιχτά για οργανωμένο σχέδιο σε βάρος της χώρας με τον Παπανδρέου σε ρόλο ντίλερ.

    Είναι το γεγονός ότι αυτό που ξεκίνησε σαν μοναχική καταγγελία του Πάνου Καμμένου-η εμπλοκή της οικογένειας σε σκοτεινές μπίζνες με τη χρεοκοπία της χώρας-αρχίζει να αποκτά μυθικές διαστάσεις.

    Ο αστικός μύθος του οργανωμένου ξεπουλήματος της χώρας αποκαλύπτει όλο και πιο πολλές αληθοφανείς πλευρές του, λες και μέρα με τη μέρα συμπληρώνεται ένα εφιαλτικό παζλ για την ιστορική πολιτική οικογένεια.

    Τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από το Καστρί και ο ΓΑΠ, από ένστικτο,
    το διαισθάνεται.Άλλωστε έχει ζήσει από πολύ κοντά την κολασμένη πτώση του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου και την εποχή του Ωνασείου.
    Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ψηλαφούν τον δικό του ρόλο σ’ εκείνη τη συγκυρία.

    Αλλά και από την άλλη άκρη του Ατλαντικού τα μηνύματα μόνο φιλικά δεν είναι για έναν πρωθυπουργό που πολλοί τον αποκαλούν «Αμερικανάκι».
    Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι
    πολύ περίεργο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει να πατήσει το πόδι του στην Αμερική από την εποχή που συνελήφθη ο Ντομινίκ Στρος Καν.

    Τι φοβάται ο ΓΑΠ και δεν ταξιδεύει στις ΗΠΑ ; Πόσο καιρό έχει να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Μπαράκ Ομπάμα ; Μέσα σε 2 χρόνια, αυτά της εξουσίας, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του φαίνεται να έχουν «αλλάξει».

    Οι Παπανδρέου, για όσους τους γνωρίζουν, είναι πλέον «άλλοι» άνθρωποι.Μόνο ένα πράγμα παραμένει ίδιο, βαθιά ριζωμένο μέσα τους:
    Το ΠΑΣΟΚ μας ανήκει κι εμείς είμαστε αυτοί που θα του βάλουμε
    το λουκέτο, οι σκηνοθέτες που θα ρίξουμε τους τίτλους τέλους στην οθόνη.

    Το ζήτημα πλέον είναι αν θα προλάβουν ακόμη και αυτό.......
    Το ΠΑΣΟΚ για τη συνείδηση των πολιτών είναι το κόμμα της μεγάλης προδοσίας, αυτό που παρέδωσε τη χώρα και τις ζωές τους στη κόλαση.

    Ακόμη και οι 154 βουλευτές του γνωρίζουν πως ελάχιστοι από δαύτους θα επιβιώσουν την επόμενη μέρα.
    Με τη ψυχολογία του "όλοι μαζί", έχουν ταμπουρωθεί πίσω από τον Βασιλιά της Βίας Χρήστο Παπουτσή και ψηφίζουν αφουγκραζώμενοι τα ανοιγμένα κεφάλια των διαδηλωτών εκεί έξω, με την ψευδαίσθηση ότι
    θα διασωθούν οι ίδιοι.

    Οι πιο ανόητοι από τους δελφίνους του ΓΑΠ-υπάρχουν και τέτοιοι-πυκνώνουν τα πάρε δώσε σε βίλες και θαλαμηγούς των γνωστών σεσημασμένων και απαξιωμένων ιδιοκτητών των ΜΜΕ ελπίζοντας στην στήριξή τους.

    Σε αυτό το σημείο έχουν την κατανόησή μας, τη συμπάθειά μας.
    Είναι ανθρώπινο να μην αντέχουν
    στη θέα του ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΙΣΟΥΣ + + +

    που έρχεται κατά πάνω τους…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΡΑΦΗΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΣΚΑΤΩΣΕ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΠΟΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΣΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΘΑΦΕΡΝΕ ΑΛΛΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑΞΑΝΑΡΘΕΙ ΣΑΝ ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1:31:00 μ.μ.
    ΣΤΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ.
    ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
    ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΑΣΤΕ.
    ΨΟΦΗΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 17 εγκριτοι οικονομολογοι, με αρθρο τους στην καθημερινη,υπερ του μεσοπροθεσμου...
    1000 πανεπιστημιακοι υπερ των μεταρρυθμισεων διαμαντοπουλου...
    χαζονομπελιστες με αρθρα τους στην καθημερινη υπερ του στρατιωτικου νομου...
    οι εμβριθεις σχολιαστες στα τσοντοκαναλα...
    εγκυροι αρθρογραφοι στα κιτρινα μπλογκς...

    ΤΑ ΠΟΥΣΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εεε...σοβαρέψου !!! ΑΚΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ..τσ..τσ..τσ..
    ---------------------------------
    ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ

    ΟΠΩΣ πασόκ χάριν...
    Η αδελφή του πρώην βουλευτή...να είναι καλά
    και ποίος σας γα μεί.. εσάς.

    Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ( ΠΡΩΗΝ ) ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ Ε. Μ. ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΕΛΤΑ.

    Κάτι η «CORNERSTONE»*, κάτι το «OPENGOV», κάτι οι προηγούμενες θητείες σε μεγάλες Εταιρείες
    ( και στον ΟΤΕ ), δώσανε στον ΕΛΤΑ μια καινούργια πρόσληψη ανώτατου Επιχειρησιακού Στελέχους !
    Η Κα Σούλα Κηπουρού - Έβανς προσλαμβάνεται ως...
    Γενική Διευθύντρια της Επιχειρησιακής Μονάδας Δικτύου Λιανικής του ΕΛΤΑ !

    Εμείς ελπίζουμε, αφενός μεν επιχειρησιακά να παρουσιάσει έργο, αφετέρου δε ως Διευθυντικό στέλεχος, να μοιάζει στον αδελφό της και να μην έχει τη « μαλακιά μέση », που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει πολλά από τα μετακλητά στελέχη του Οργανισμού!
    Να μην έχει δηλαδή τα ελαττώματα προκατόχων που άφησαν εποχή για την ανοησία και τα «τερτίπια» τους!
    * Εταιρεία επιλογής Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων

    1)Kοιτάτε ρε σεις σκατοβλαχόφατσα και βγάλτε συμπέρασμα...
    2)Το εν λόγω βλαχαδερό χρέωνε στον ΟΤΕ, όταν ήταν και εκεί αργόμισθη, την αγορά των παπουτσιών των παιδιών της, σύμφωνα με ομολογίες πρασινιρουφιάνων που ήταν τότε βαστάζοι της.

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΟΚΑΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ "ΠΑΝΕ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΚΑΦΕ".
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΛΤΣΙΔΕΣ
    ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥ.. ΝΙΑ ΤΟΥΣ.. ΟΙ ΤΣΟΥΡΑΠΕΣ.

    ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΑ ΣΑΠΙΟ πα$$οκ.
    και μας επιβάλει να τους πληρώνουμε
    ψοφόντας πατριωτικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΙΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟ ΣΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ Ο ΦΠΑ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε καριόληδες,με το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο βάζετε ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ !!!!
    ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ το επίδομα γάμου!
    ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ το επίδομα μεταπτυχιακών!
    ΚΑΘΗΛΩΝΕΤΕ ΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ μπήκαν αξιοκρατικά την τελευταία δεκαετία με σπουδές και τυπικά προσόντα που αποκτήσανε με ιδρώτα κι αίμα!
    Τους υποβιβάζετε,τους παίρνετε βαθμούς και τους αφαιρείτε κανα 300άρι έτσι στην ψύχρα!
    Και τους μόνους που προστατεύετε με τα στεγανά που βάζετε στην ανέλιξη είναι (ποιους άραγε...) όσους μπήκαν τη δεκαετία του '80 στο Δημόσιο!!!!
    ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ,ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΤΑΧΑΟΥ!
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΑΠΛΩΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ!
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ,ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΣΑΣ!
    ΑΡΧΙΔΙΑ,ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΓΕΝΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αναίδεια ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΦΥΗΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΕΙ...
    ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ,ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ....
    ΕΛΛΗΝΕΣ....ΞΥΠΝΗΣΤΕ.....
    ΛΥΚΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Ο ΚΟΥΡΑΔΑΣ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ Η ΕΝΩ ΚΑΝΕΙ ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ Ο ΑΝΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΣΙΠΡΑΣ,ΠΑΠΑΡΗΓΑ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝΕ ΑΛΗΤΕΣ,ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παιδιά η χώρα καταρρέει,ας είμαστε
    όλοι μας λίγο πιο υπεύθυνοι στα λεγόμενά μας.
    Ας περάσουμε τον κάβο να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα,και μετά έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με τα μικροκομματικά μας παιχνίδια.
    Αν καταρρεύσει η χώρα δε θα μείνει κανείς ανέγγιχτος.
    Αντίθετα,το βιοτικό επίπεδο όλων θα καταβαραθρωθεί.
    Εννοώ,ακόμα περισσότερο από όσο μειώνεται τώρα.
    Λάθος-σωστή,αυτή την κυβέρνηση έχουμε και αυτή οφείλει να μας γλιτώσει από το γκρεμό.Μπορεί;
    Δεν ξέρω.Αλλά άλλη επιλογή σήμερα δεν υπάρχει.Δεν υπάρχει χρόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 5:16:00 μ.μ.
    αιωνιες πασοκιες.
    το βιοτικο επιπεδο εχει πεσει,και θα πεσει πολυ περισοτερο,οποια κυβερνηση και να εχουμε.ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΑΤΩΝ ειναι το ζητουμενο...
    αν παραμεινουν οι ιδιοι στην εξουσια,θα σου παρουν και τη ζωη,γιατι εισαι κοτα και δεν αντιδρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΛΙΣ ΠΕΣΕΙ Η ΣΙΧΑΜΕΡΗ ΤΣΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ?

    ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ
    ΖΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΧΛΙΔΗ,
    ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!

    ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΑ
    ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ/ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ
    ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ?

    ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΒΗΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ?

    ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΡΕ ΖΩΑ?
    ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ 250 ΑΡΝΙΑ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΥΛΑΝΕ?

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΟΛΙΣ ΠΕΣΕΙ,
    ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΟΥΒΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση