GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκστρατεία ενημέρωσης της ΕΕ για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας...

Aπό το amen.gr « Σταυροφορία » ενημέρωσης της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για το φιλανθρωπικό και προνοιακό της έργο οργανώνει η Εκκλησία της...

Aπό το amen.gr
«Σταυροφορία» ενημέρωσης της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για το φιλανθρωπικό και προνοιακό της έργο οργανώνει η Εκκλησία της Ελλάδος. Στη σημερινή συνεδρίαση της ΔΙΣ, την πρώτη για τον Οκτώβριο, το Σώμα αποφάσισε να αποστείλει έγγραφα προς τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και των άλλων Ευρωπαϊκών Οργανισμών για την ενημέρωσή τους, σχετικά με...
το προνοιακό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και πνευματικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος. 
Ο εκπρόσωπος τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι η διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί σε αυτή την κίνηση καθώς έχει διαπιστώσει ότι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έχει καλλιεργηθεί μια λανθασμένη αντίληψη για την Εκκλησία της Ελλάδος πως κατέχει μια τεράστια περιουσία την οποία όμως νέμεται χωρίς να ανταποδίδει φιλανθρωπικό έργο.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος η Ιερά Σύνοδος έχει εκδόσει αρκετές ανακοινώσεις σχετικά με το ύψος του φιλανθρωπικού και προνοιακού της έργου το οποίο σύμφωνα με υπολογισμούς για το 2010 αποτιμάται σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Ιεράς Συνόδου:
Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011, στην δεύτερη Συνεδρία Της για το μήνα Οκτώβριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατόπιν Αποφάσεως της Τακτικής Ιεραρχίας, η οποία συνήλθε τον μήνα Οκτώβριο, όρισε τα Μέλη των Επιτροπών για την μελέτη των θεμάτων για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση και την Ευρωπαϊκή προβληματική.
Αποφασίσθηκε να αποσταλούν έγγραφα προς τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και των άλλων διαφόρων ευρωπαϊκών Οργανισμών για την ενημέρωσή τους, σχετικά με το προνοιακό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και πνευματικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καθόρισε τον τρόπο αναδιαρθρώσεως για την αναβάθμιση της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως.
Επίσης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε την πρόταση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων περί πραγματοποιήσεως του Πανελληνίου Συνεδρίου για τους Κληρικούς που διακονούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, με κεντρικό θέμα : «Η αποστολή και το έργο των Κληρικών στις Ένοπλες Δυνάμεις».
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε για την οικονομική προσφορά της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο της Ελλαδικής Εκκλησίας, στην Αφρική και την Ασία. Συνολικά, στις περιοχές αυτές η Αποστολική Διακονία έχει διαθέσει το ποσό των 4.000.000 € κατά την πενταετία 2006 – 2011.
Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

5 σχόλια

  1. ολα αυτα μπορουν να τα αποδειξουν;
    κατ'αρχην δεν ξερει κανεις τι ακριβως εχουν. Ολοι , μα ολοι ξερουμε οτι εχουν παρα πολλα! αλλα... "ειναι κρατος εν'κρατη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η Καθολική εκκλησία και οι Προτεστάντες κανουν "φιλανθρωπικό και προνοιακό" έργο,

    δεν είναι ομως μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι στον αριθμό των 180.000 ατόμων σε περ. 8.000.000 χριστιανούς;

    Λοιπον αφήστε τους φαρισαισμούς και τις αγυρτίες.

    Ουτε στο Ισραήλ οι ραβίνοι είναι δημόσιοι υπαλληλοι, εχουν μια κανονική εργασία και μια μερα την εβδομάδα ασκούν τα θρησκευτικά των καθήκοντα δωρεάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πότε θ΄ανοίξει η Εκκλησία το πουγγί της να βοηθήσει το κράτος? Τώρα που έχει πρόβλημα! ΄Αλλωστε μη ξεχνάμε ότι απ' το κράτος πληρώνονται... όλοι Τους! Είναι ντροπή να σφυρίζουν αδιάφορα οι Ιεράρχες και να ασχολούνται μ΄άλλααντάλλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και πότε ανοιξε η εκκλησία το πουγγί της για να τ ανοιξει τώρα;

    Αλλά δεν είναι μονο οι στρατιές παπάδων δεσποτάδων μονίμων δημοσίων υπαλλήλων,

    καθε Κυριακή και γιορτή,

    στους ναούς παρασιτούν και μισθοδοτούνται ψάλτες, νεοκόροι, και βοηθητικο προσωπικό.

    Χρειάζονται κι αυτοί, για να βγεί η παράσταση!

    Ολα αυτά τα έξοδα και τα έσοδα, δηλώνονται στην εφορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΗΦΗΝΕΣ,ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ,ΛΑΟΠΛΑΝΟΙ.

    ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΞΕΦΤΙΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση