GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η λύση για τα σκουπίδια...

Από το  autodioikisi.gr Μέσω της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Θεσσαλονίκης επιχειρεί να δώσει λύση η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτ...

Από το autodioikisi.gr

Μέσω της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Θεσσαλονίκης επιχειρεί να δώσει λύση η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών στο τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών που εγκυμονεί πλέον σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Στο πλαίσιο αυτό λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Χάρη Καστανίδη με την οποία άναβε «πράσινο» φως για την ανάθεση σε ιδιώτες της αποκομιδής των απορριμμάτων το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής μετά από σχετική εισήγηση του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού ο οποίος...
βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με την απόφαση «με γνώμονα τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των 5 εκατομμυρίων πολιτών της Αττικής το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αναλάβει πρωτοβουλία για την αποκομιδή των απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο 10ημερο σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, λαμβάνοντας υπόψιν και τις εκθέσεις των Εποπτών Δημόσιας Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ».
Από ευαίσθητους χώρους η αποκομιδή
»Συγκεκριμένα:
Εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και του κινδύνου για τη Δημόσια Υγεία, να αναθέσει το έργο της αποκομιδής σε εταιρείες που διαθέτουν το κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και να εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της απόφασης αυτής.
Η αποκομιδή θα ξεκινήσει από ευαίσθητους χώρους (σχολεία, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς κλπ) και θα επεκταθεί όπου κριθεί απαραίτητο και επείγον σε όλους τους δήμους χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής».
Να σημειωθεί ότι το θέμα των σκουπιδιών έθεσαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΠΕΣΥ Αττικής οι Βασίλης Κικίλιας και Άδωνις Γεωργιάδης με τον περιφερειάρχη Αττικής σαν έτοιμο από καιρό να διαβάζει σχετική εισήγηση για την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες.
Μπουτάρης: Ανοίξτε τη Μαυροράχη κι εγώ μαζεύω τα σκουπίδια
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εσωτερικών ελλείψει συνεννόησης με του αδελφούς Ψωμιάδη στην περιφέρεια έχει αναθέσει τη λύση του προβλήματος στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη (ούτως ή άλλως το μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια εμφανίζεται στα όρια του κεντρικού δήμου).
Ο κ. Μπουτάρης επικοινώνησε την Πέμπτη με τον υπουργό Εσωτερικών και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύθηκε ότι σε περίπτωση που ανοίξει ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης θα μπορέσει να μαζέψει τα σκουπίδια. Άλλωστε, ένα μεγάλο τμήμα των εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.
Τα ΜΑΤ ανοίγουν Φυλή και Μαυροράχη.
Βεβαίως για να γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει πρώτα να «πέσουν» τα δύο προπύργια της ΠΟΕ-ΟΤΑ: οι ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης. Και αυτό είναι έργο της ΕΛ.ΑΣ.

8 σχόλια

  1. don't get mad,get even.
    ΤΣΙΠΡΑΣ-ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΡΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΑΠΑΛΛΑΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ELLHNIDES, ELLHNES,
    APOFASHZWMEN KAI DIATASWMEN.

    NA KYRHX8EI EPEIGWNTOS STRATIOTIKOS NOMOS, GIATI ETSI OPWS PATE OI ELLHNES THS ELLADOS
    8A KATALH§ETAI SE EMFYLIO POLEMO. MONO ENAS DEYTEROS PAPADOPOULOS MPOREI NA SWSEI THN ELLADA.
    O ELLHNAS XREIAZETAI ARBILA STO SBERKO TOY ALOIWS DEN SYNERXETAI. KAI GI AYTO KALYTERA H ARBILA NA EINAI ALLHNIKH PARA EISAGOMENH.


    ZHTW H ELLAS
    ZHTW TO E8NOS

    ELLHN TOY E§WTERIKOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε Μπόμπολα και Διονυσόπουλο (φρουτάκια-Χρυσανθακόπουλο) δόθηκε η αποκομιδή σκουπιδιών............

    Πέντε είναι, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, οι εταιρείες που έχουν αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων.

    Ωστόσο, επισήμως έχουν ανακοινωθεί μόνο οι τρεις:

    1) Η Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων με διακριτικό τίτλο Helesi του Σάκη Ανδριανόπουλου, που έγινε γνωστή πέρυσι λόγω της εμπλοκής του συζύγου τής Φεβρωνίας Πατριανάκου, υπεύθυνης Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. και βουλευτή του κόμματος έως το 2009.
    Η εταιρεία, έχει πάρει μεγάλα έργα από πολλούς δήμους αλλά και τη διαδημοτική «ΔΙΑΔΥΜΑ» που ίδρυσε ο νυν υφυπουργός Εσωτερικών Πάρης Κουκουλόπουλος ως δήμαρχος Κοζάνης.

    Στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας,
    ο τέως δήμαρχος Ν. Κακλαμάνης επεσήμανε τη σύνδεση της εταιρείας με τον Π. Κουκουλόπουλο, αλλά και το διευθυντή του γραφείου του δημάρχου και «άλλοτε στέλεχος του ομίλου Μπόμπολα»
    Λ. Καστανάκη.
    Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Α. Βαρελάς, τόνισε επίσης το παρελθόν της εταιρείας στην περιοχή της Κοζάνης, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Τ. Μπέης, θύμισε ότι ο δήμος τής έχει αναθέσει επί Κακλαμάνη δουλειές ύψους 60 εκατ. ευρώ.

    2) Η Περιβαλλοντική Μεταφορική (ΠΕΡΜΕ) για την οποία ο Ν. Κακλαμάνης ανέφερε ότι συνδέεται μετοχικά με τον όμιλο Μπόμπολα και τα όποια σχόλια περιττεύουν.

    3) Η εταιρεία Alpha Green ΑΒΕΕ με έδρα την Πάτρα και ιδιοκτησίας του Διονυσόπουλου.
    Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται ότι ο Διονυσόπουλος έγινε γνωστός από την ιστορία του Χρυσανθακόπουλου.
    Ήταν και συνεχίζει να είναι (μιας και έχει ήδη παραγγείλει τα νόμιμα φρουτάκια που θα κάνουν την εμφάνισή τους σε λίγο) ο βασιλιάς του παράνομου τζόγου στα φρουτάκια στην Πάτρα και όταν ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε ρόμπα τον Χρυσανθακόπουλο είχε αποδειχθεί ότι ο τελευταίος έπαιζε στα μαγαζιά του Διονυσόπουλου, ο οποίος τον δάνειζε και χρήματα.

    Σύμφωνα με τον κ. Σγουρό, η αποκομιδή ξεκίνησε την Παρασκευή με τέσσερα οχήματα και μηχανήματα τα οποία έφτασαν χθες τα 100, αλλά μειώθηκαν στα 80 επειδή αποσύρθηκαν ορισμένα που ήταν Δημόσιας Χρήσης και συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις (σχετική έκκληση απηύθυνε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ). Ο περιφερειάρχης μας είπε ότι προστέθηκαν ακόμη δύο εταιρείες που θα ανακοινωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν τον ρωτήσαμε για το κόστος της αποκομιδής, περιορίστηκε να μας πει ότι είναι χαμηλότερο από εκείνο των δήμων. Διαβεβαιώνει ότι οι συμβάσεις, αν και έγιναν με απ' ευθείας ανάθεση, ελέγχθηκαν από νομικούς και ισχύουν για δέκα ημέρες με δυνατότητα παράτασης για άλλες δέκα.

    Ο κ. Σγουρός παραδέχθηκε ότι οι ιδιωτικές εταιρείες δεν είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας το έργο των δήμων «που έχουν 800 απορριμματοφόρα» και η κατάσταση θα αλλάξει μόνο εάν γίνει ανακωχή με το προσωπικό τους. «Καταφέραμε πάντως να μαζέψουμε τα σκουπίδια από κάποιους ευαίσθητους χώρους», σημειώνει ο περιφερειάρχης.

    Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτούς τους ευαίσθητους χώρους, δηλαδή τα νοσοκομείαα, τις λαϊκές αγορές, τα σχολεία, τα καθάριζαν και οι δήμοι τις προηγούμενες ημέρες ακόμη και τις μέρες που ο ΧΥΤΑ Φυλής ήταν στην κορύφωση της κατάληψης. «Ο ΧΥΤΑ υπό κατάληψη δέχθηκε το Σάββατο 1.300 τόνους σκουπιδιών, ενώ χθες που τον άνοιξαν τα ΜΑΤ δέχθηκε το πολύ 400 τόνους», δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

    Ανάλογα στοιχεία ακούστηκαν και στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας το βράδυ του Σαββάτου, ακόμη και από το δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, που την ίδια ώρα περίμενε να εκδικαστεί η προσφυγή του για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

    Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται να αφήσουμε σε τρίτους την αρμοδιότητα για τα απορρίμματα», ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση υποφέρει από τον εναγκαλισμό της κεντρικής διοίκησης» και ότι ο Δήμος Αθηναίων ταλαιπωρείται από το ισχύον σύστημα, αν και πληρώνει κάθε χρόνο 222 εκατ. ευρώ στο Σύνδεσμο που λειτουργεί το ΧΥΤΑ Φυλής.

    Αιχμηρότερος ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Α. Βαρελάς, μίλησε για «Κερκόπορτα που άνοιξε» με είσοδο ιδιωτών «μέσα στην αναμπουμπούλα», σημειώνοντας ότι με τις πράξεις του το υπουργείο Εσωτερικών κινείται «στα όρια της παρανομίας».

    Ηρθε η ώρα να ακολουθήσει ο Δήμος Αθηναίων το δικό του σχεδιασμό, ανέφερε, αφού διαθέτει το «προϊόν», δηλαδή τα σκουπίδια που «όχι μόνο τα δίνει τζάμπα αλλά πληρώνει και από πάνω». Ηρθε σε σύγκρουση ακόμη και με το κλίμα πανικού και απειλής χολέρας που προσπάθησαν να εδραιώσουν κυβέρνηση και Περιφέρεια, λέγοντας ότι «για 14 μέρες απεργίας η εικόνα στους δρόμους δεν ήταν και τόσο τραγική», ενώ θύμισε την κατάσταση με τις απεργίες τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν «ο τότε νομάρχης (Σγουρός) δεν πήρε ανάλογες πρωτοβουλίες». Εκτός των αριστερών παρατάξεων, την αντίθεσή τους με την είσοδο ιδιωτών δήλωσαν και πολλοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας (Γ. Αποστολόπουλος, Γ. Αναγνωστόπουλος) τους οποίους συνεχάρη ο Ν. Μιχαλολιάκος (Ελληνική Αυγή) μιλώντας «όχι για ιδιώτες αλλά για νταβατζήδες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λειτούργησε το ΠΑΣΟΚικό αντανακλαστικό του Μπαλασόπουλου:
    Επίθεση ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ΝΔ-Ντόρα

    Επιτέλους !
    Ο Μπαλασόπουλος απέδειξε ότι ζει και τα αντανακλαστικά του λειτουργούν πλήρως μιας και αντέδρασε σαν γνήσιος ΠΑΣΟΚος στις κατηγορίες της ΝΔ απαντώντας ότι αυτή διόγκωσε το χρέος και διόρισε «ημετέρους»... και όχι τίποτ' άλλο αλλά είχαμε αρχίσει να αγχωνόμαστε ότι δεν ισχύει η θεωρία μας ..
    "Μια φορά ΠΑΣΟΚος, για πάντα ΠΑΣΟΚος"...δλδ. ΑΛΗΤΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -------------------------------
    Ανέκδοτο με πολύ γέλιο για τον Μπαλασόπουλο διακινεί η ίδια η ΠΟΕ-ΟΤΕ !!!
    Από ανακοίνωση της ΠΟΕ=ΟΤΑ:

    «ο κ. Μπαλασόπουλος δουλεύει από το 1983».
    Ναι ναι !

    Και ο Μπρατής δουλεύει απ' το 1973

    Kαι ο Παπασπύρου δουλεύει απ' το 1963

    Kαι ο Παναγόπουλος δεουλεύει απ' το 1953...

    ΠΑΣΟΚ ..ΟΛΕ ..ΟΛΕ..ΟΛΕ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμπρηστική επίθεση σε ιδιωτικό απορριμματοφόρο στη Νέα Ιωνία.

    Στις φλόγες τυλίχτηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας ιδιωτικό απορριμματοφόρο στη διασταύρωση των οδών Κύμης και Κασταμονής στη Νέα Ιωνία, όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων πέταξε στην καμπίνα του οδηγού βόμβα μολότοφ ή αναμμένο στουπί.

    Ο οδηγός του απορριμματοφόρου είχε προλάβει να βγει από το όχημα και έτσι δεν υπήρξε τραυματισμός.

    Νωρίτερα στο ίδιο σημείο οδηγός απορριμματοφόρου κατήγγειλε ότι δέχτηκε φραστική επίθεση από μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο οποίος προσήχθη, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν υποβλήθηκε μήνυση.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. NA KYRHX8EI EPEIGWNTOS STRATIOTIKOS NOMOS

    Πάρε με να κανονίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση