GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι "νοικοκυραίοι" τα πήραν...

Tης Μαρίας Χούκλη Οι νοικοκυραίοι στα κάγκελα . Δέρνουν και δέρνονται, απειλούν, παρανομούν, « βγάζουν την γλώσσα τους » στην εξουσία που ...

Tης Μαρίας Χούκλη

Οι νοικοκυραίοι στα κάγκελα. Δέρνουν και δέρνονται, απειλούν, παρανομούν, «βγάζουν την γλώσσα τους» στην εξουσία που βλέπει περιδεής να θερίζει ό,τι έσπειρε τόσα χρόνια. Έχει γραφτεί πολλές φορές και από πολλούς: αυτή η κρίση ξεθεμελιώνει τη μεσαία τάξη. Της εργασιακής ασφάλειας, των πολλών δανείων για όσα συμβόλιζαν την κοινωνική άνοδό της, της λησμονημένης ταπεινής καταγωγής που θάφτηκε κάτω από τα brand name της επίδειξης, της ρηχής γνώσης και της τηλε-αφασίας, των ελαστικών δημοκρατικών ιδεωδών τύπου «δεν είμαι εγώ ρατσιστής, αυτός είναι αλβανός». Προφανώς χιλιάδες «μεσαίοι» κόπιασαν αληθινά να φτιάξουν τη ζωή τους, άλλοι τόσοι το πέτυχαν σαλταδόρικα με...
την ανοχή -αν όχι την ώθηση- των από πάνω. Όλοι τώρα παίρνουν εκκαθαριστικά 15νθημέρου με μονοψήφιες αποδοχές. Το έδαφος χάθηκε κάτω από τα πόδια τους, τα οικονομικά ρίχτερ δεν σταματούν, καλούνται να γίνουν άλλοι και να μάθουν -μέσα σε αδιανόητα λίγο χρόνο- να ζουν αλλιώς. Οι αλλαγές τεκτονικές, επί δικαίους και αδίκους, ζητάμε όμως από τους νοικοκυραίους να αντιδρούν με βρετανικό φλέγμα. Νομίζω ότι είναι λίγο υποκριτικό, για να μην πω, ανόητο.
Σπεύδω να ξεκαθαρίσω ότι διαφωνώ με πολλές άστοχες κινητοποιήσεις, με την περιρρέουσα βία, με το ύφος και το ήθος πολλών «επαναστατών» της εποχής. Να μπούμε, ωστόσο, στα παπούτσια όσων βάλλονται…Ο άνθρωπος είναι οι ενορμήσεις του. Όταν το άγχος και το στρες αρχίζουν και κυριαρχούν στην ζωή ενός ατόμου, ενεργοποιεί αμυντικούς ψυχικούς μηχανισμούς για να προστατευθεί, για να διευθετήσει τις συγκρούσεις στις οποίες εκτίθεται. Άλλοι λειτουργούν συνειδητά, οι πιο πολλοί όμως λειτουργούν ασυνείδητα. Δεν μπορούμε όλοι μας να προσαρμοστούμε εύκολα στα νέα δεδομένα, να ανασύρουμε το χιούμορ και τον αλτρουισμό. Οι δυσπροσάρμοστοι θα γινόμαστε έρμαια των σκοτεινών μηχανισμών της προβολής και του διαχωρισμού, θα φταίνε οι άλλοι για όσα μας συμβαίνουν και οι απέναντι είναι κανόνα κακοί.
«Τι σας παρακινεί να γράφετε;» ρώτησαν τον σπουδαίο Ιρλανδό συγγραφέα Σεμπαστιαά Μπάρυ, ο Ανταίος Χρυσοστομίδης και η Μικέλα Χαρτουλάρη στην ωραία εκπομπή τους «Οι κεραίες της Εποχής μας» (είναι αλήθεια ότι μόνο η ΕΡΤ δίνει βήμα σε τέτοιες εκπομπές). Ογκώδης και ροδαλός ο Κέλτης το ξεστόμισε. «Θέλω να γράφω για τον άνθρωπο, την ευσπλαχνική και φονική φύση του, για τον κακοπροαίρετο και ευαίσθητο εαυτό του. Έτσι, είμαστε, μην γελιέστε».

6 σχόλια

  1. νδ-πασοκ
    μαζι χαλαρωσανε τους πιστωτικους περιορισμους των τραπεζων
    μαζι φερανε τους ολυμπιακους
    μαζι φερανε το ευρω
    μαζι ψηφισανε συνθηκες λισσαβωνας....
    μαζι καταστρεφουν το δημοσιο για να ξεπουλησουν την περιουσια του
    μαζι ψηφιζουν,ακομα και τωρα,τα περισσοτερα νομοσχεδια.

    ποιον κοροιδευετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η χουκλη αξιζει εκατονταδες χιλιαδες ευρω το χρονο για να διαβαζει την προπαγανδα των φραγκατων...
    ο καθε αλλος μισθωτος ειναι αργοσχολος,αμορφωτος,τεμπελης,ανικανις...
    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασε μας ρε Χούκλα, άντε εκεί στο γεροΑΝΤ1 να λές ειδήσεις που έχεις και άποψη, και άσε τα δύσκολα για άλλους, κυβερνογλάστρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΛΗΘΕΙΕΣ-ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ!


    Aν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πώς ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες.

    Tι να πεις για τους Έλληνες. Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες,...
    για να πιουν στιγμιαίο καφέ!

    Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία.

    O νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει δυο τηλεοράσεις στο σπίτι του, δυο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του, και δυο κατοστάρικα (=ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ!!) στην τσέπη του.

    Τα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας, είναι πώς θα χάσει δέκα κιλά και πού θα βρει πάρκινγκ.

    Με αυτοκόλλητο στο κούτελο θα κυκλοφορούμε όλοι, για να φαίνεται ποιος έκανε φορολογική δήλωση και ποιος όχι.

    Εδώ και δύο χρόνια (εννοεί το 1981) έχει αρχίσει το μεγάλο κακό, που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.

    Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει.
    Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης


    Α ρε Χαρρυ Προφητη !!!


    Θυμαμαι επισης κατι αλλο ωραιο:
    "και το ψωμι τρακοσιες" (δραχμες=88 cents)!!!
    Eχει ξεπερασει το 1,7 ΕΥΡΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στόν " 16 Οκτ 2011 4:08:00 μ.μ." :

    -Τέτοιος "...αργοσχολος, αμορφωτος, τεμπελης, ανικανος...",
    πού είσαι εσυ καί όλοι οι όμοιοί σου, τού στύλ "όλοι στούς δρόμους",

    -έ, τέτοιες "Χούκλες", Χατζηνικολάοι, Τρέμες, καί κυρίως, Τράγκες, σάς έχουνε προσαρμόσει από πίσω οι έξυπνοπόνηροι εκ τών "Ελλήνων",
    ώστε νά μπερδεύεις τό "αξίζει" μέ τό "κοστίζει",
    καί νά μήν έχεις καί τήν εξυπνάδα νά πής κι' ένα ευχαριστώ,
    σ' αυτούς τούς τύπους πού ρολλάρουν αυτή τήν Χώρα, έτσι στή ζούλα,
    μ' αυτόν τόν σκατολαό,
    καί δέν έχεις ψοφήσει τής πείνας (μέχρι σήμερα)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. don't get mad,get even.
    ΤΣΙΠΡΑΣ-ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΡΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΑΠΑΛΛΑΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση