GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οικολογική καταστροφή στη Νέα Ζηλανδία...

Δεκαπλάσια ποσότητα πετρελαίου σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες έχει διαρρεύσει από το δεξαμενόπλοιο Rena που προσάραξε σε ύφαλο ανοιχτά...

Δεκαπλάσια ποσότητα πετρελαίου σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες έχει διαρρεύσει από το δεξαμενόπλοιο Rena που προσάραξε σε ύφαλο ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας. Συνολικά, 130-350 τόνοι έχουν χυθεί στη θάλασσα, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τους 30 που υπολογίζονταν μέχρι τη Δευτέρα. Πρόκειται για τη χειρότερη θαλάσσια οικολογική καταστροφή στη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος της χώρας.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η αύξηση της διαρροής οφείλεται στις...
πολύ κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Μάλιστα, εξαιτίας της κακοκαιρίας χρειάστηκε να σταματήσουν προσωρινά οι προσπάθειες απάντλησης πετρελαίου από το σκάφος. Πρόκεται για τη «χειρότερη θαλάσσια οικολογική καταστροφή» στην ιστορία της χώρας, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Περιβάλλοντος Νικ Σμιθ.
Σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία της Νέας Ζηλανδίας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, Maritime New Zealand, ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο έχει υποστεί «ζημιά από την κίνησή του και σημαντική ποσότητα διαρρέει από το σκάφος». Εκπρόσωπος της Maritime New Zealand ανέφερε ότι έχει τρυπήσει η βασική δεξαμενή του Rena και το πετρέλαιο που διαρρέει κινείται νοτιοδυτικά.
Αξιωματούχοι έχουν εκφράσει φόβους ότι οι κακές καιρικές συνθήκες μπορεί να κόψουν το πλοίο στη μέση. Στην περίπτωση αυτή 1.700 τόνοι αργού πετρελαίου θα απελευθερωθούν, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.
Το πλοίο Rena, 47.000 τόνων, προσάραξε νωρίς την Τετάρτη στον ύφαλο Αστρολάβος, 22 χλμ. ανοικτά της πόλης Ταουράνγκα, στον Κόλπο της Αφθονίας. Εντοπίστηκαν πουλιά καλυμμένα από πετρέλαιο, ανάμεσά τους μικροί μπλε πιγκουίνοι, οι οποίοι διασώθηκαν. Ήδη πετρέλαιο έχει φτάσει σε διάφορα σημεία στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας.

3 σχόλια

  1. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι φως-φανάρι πως η χρηματοδοτηση γίνεται από δωδεκαθεϊστές-ιουδαιοχριστιανούς, φανατικούς οπαδούς του ‘ελληνο-χριστιανικού’ πολιτισμού. Διότι στην καθαρά ελληνική κοσμοθέαση νομίζονται όχι μόνον 12 αλλά τουλάχιστον 47 ή 55 θεές και θεοί (Αριστοτέλης), ως κωδικοποιημένα συστήματα αξιών και φυσικών δυνάμεων.

    Ναι, ιδεολατρική ‘κοσμοθέαση’ επειδή ποτέ δεν υπήρξε ‘θρησκεία’ με τυφλή πίστη στην ελληνική παράδοση. Ακόμα και ο θεός ο ύψιστος είναι όχι μόνον κοινωνικά άθεος αλλά και τέλεια άθρησκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.
    ΚΙΝΗΜΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΓΕΝΙΚΑ.
    Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ
    ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΤΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΩΝ ΛΕΝΙΝΙΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ.

    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση