GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε αναζήτηση των φυγαδευμένων δις στην Ελβετία...

Από το tvxs.gr Η Ελβετία συμφώνησε να ξεκινήσει μια συζήτηση με την Ελλάδα για φορολογική συμφωνία σχετικά με τις καταθέσεις, αναφέρει ο Χ...

Από το tvxs.gr

Η Ελβετία συμφώνησε να ξεκινήσει μια συζήτηση με την Ελλάδα για φορολογική συμφωνία σχετικά με τις καταθέσεις, αναφέρει ο Χόρστ Ράιχενμπαχ επικεφαλής της Task Force της Ε.Ε. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times της Γερμανίας, o Ράιχενμπαχ δήλωσε πως «Η Ελβετία έχει συμφωνήσει να ξεκινήσουν οι συνομιλίες με την Ελλάδα για φορολόγηση παρόμοια με της Γερμανίας».
Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα η φορολογική συμφωνία μεταξύ της Ελβετίας και της Ελλάδας αναμένεται να ρίξει δισεκατομμύρια στα ταμεία της χώρας που...
διέρχεται κρίση και να αποτρέψει τη διαφυγή κεφαλαίων. «Η Ελβετία δήλωσε πρόθυμη να αρχίσει συνομιλίες με την Ελλάδα για φορολογική συμφωνία παρόμοια με αυτήν που έχει συνάψει με τη Γερμανία», δήλωσε ο Χ. Ράιχενμπαχ στους FTD.
Η ελβετική κυβέρνηση επιβεβαίωσε τις επαφές με την Αθήνα. «Διεξάγουμε προκαταρτικές συνομιλίες με την Ελλάδα για μια φορολογική συμφωνία. Την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί σχετική συνάντηση», δήλωσε εκπρόσωπος της Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Θεμάτων (SIF) που ρωτήθηκε σχετικά. Ωστόσο – πρόσθεσε - η ελβετική κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα αρχίσει διαπραγματεύσεις.
Αν υπάρξει συμφωνία κατά το γερμανικό πρότυπο, θα βοηθήσει στην εξυγίανση του ελληνικού προϋπολογισμού. Όπως εκτιμάται, έλληνες πολίτες έχουν καταθέσει σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελβετίας περί τα 200 δις. ευρώ. Μεγάλο μέρος των χρημάτων λέγεται ότι είναι 'μαύρο χρήμα'. Μόνο μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους, ιδιώτες και επιχειρήσεις έβγαλαν μαζικά χρήματα από τους ελληνικούς λογαριασμούς τους.
Σύμφωνα με στατιστικές της Τράπεζας της Ελλάδος, από τις αρχές του 2010 και μετά, έφυγαν από τη χώρα τουλάχιστον 46 δις. δολάρια. Ειδικοί ανεβάζουν τα πραγματικά ποσά στα 120 δις. δολάρια. Αυτά τα χρήματα λείπουν τώρα από τις ελληνικές τράπεζες, που αδυνατούν πλέον να χορηγήσουν δάνεια.
Ο Ράιχενμπαχ δήλωσε ότι η υπογραφή μιας τέτοιας συμφωνίας «θα αποτελούσε πολύ καλή δυνατότητα για την Ελλάδα να αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα και ταυτόχρονα να σταματήσει τη φυγή τραπεζικών καταθέσεων από τη χώρα». Πρόσθεσε δε ότι, αν εξελιχθούν καλά οι διαπραγματεύσεις, η συμφωνία θα μπορέσει να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2013.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως μια τέτοια συμφωνία θα έδινε στην Ελλάδα μια ανάσα για το χρέος.
Εν τω μεταξύ, υπό τον τίτλο «Οι πλούσιοι Έλληνες φυγαδεύουν δις στην Ελβετία» η Bild-Zeitung υποστηρίζει ότι «τη στιγμή που η Ευρώπη αγωνίζεται να φτιάξει πακέτα δισεκατομμυρίων για να διασώσει την Ελλάδα, όλο και περισσότεροι Έλληνες φυγαδεύουν τις περιουσίες τους στο εξωτερικό. Από την έναρξη της κρίσης – γράφει το σχετικό ρεπορτάζ – έχουν εισρεύσει ήδη σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελβετίας 200 δις Ευρώ. Το στέλεχος της εταιρείας συμβούλων Roland Berger, Markus Krall, υπολογίζει ότι μόνο τους τελευταίους μήνες εξήχθησαν στο εξωτερικό περισσότερα από 10 δις».
Τα δις από την Ελλάδα φθάνουν στην Ελβετία μέσω λογαριασμών στην Κύπρο, παρατηρεί η εφημερίδα , προσθέτοντας ότι « Έλληνες βιομήχανοι εκμεταλλεύονται τις θυγατρικές τους στο εξωτερικό, προκειμένου να παρκάρουν εκεί τα περιουσιακά τους στοιχεία».
Ο σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής Μάρτιν Σουλτς ζητά να προχωρήσει η Ελλάδα σε συμφωνία με την Ελβετία για την επιβολή φορολόγησης 25% στις καταθέσεις, προκειμένου να εμποδιστεί - έστω και μερικώς – η φυγή τη κεφαλαίου προς το εξωτερικό. « Πρέπει επιτέλους να υποχρεωθούν οι άνθρωποι αυτοί να πληρώσουν» δηλώνει στην εφημερίδα.
Η Bild-Zeitung υποστηρίζει ότι διαθέτει έκθεση συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης, στην οποία επισημαίνονται οι κίνδυνοι να υπάρξει σε περίπτωση κουρέματος του χρέους επίθεση των καταθετών στις ελληνικές τράπεζες.
« Σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμών, θα πρέπει να τεθούν εκτός λειτουργίας τα ΑΤΜ και να τεθεί σε ισχύ έλεγχος των κεφαλαίων».

8 σχόλια

  1. re lefta yparxoyn ,8a mhdenisoyme mis8oys kai syntakseis ,jefry o proedros ths sosialistikis die8noys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατι μόνο η ελβετία έχει τράπεζες ?
    Αζερμπαιτζαν ? κύπρος ? καναδάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KAI POY O EITANE O TSIPRAS, PAPARHGA KAI LOPOI KOYMOYNISTES THN WRA POY ESEIS SPAZATE KAI RHMAZATE STO KENTRO THS POLHS;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚ. ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ,ΓΕΡΜΑΝΩΝ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΝ ΕΡΤ

    ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ

    ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ

    ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΝΕΒΗΚΑΝ 10% ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

    ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ μπροστά τα ΝΕΑ-Πρότυπο οργάνωσης:
    Έχουν έτοιμα τα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης!

    Παρότι απ' το πρωί όλα τα παπαγαλάκια, ακόμα και ο ίδιος ο Βενιζέλος, δηλώνουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στα Ταμεία από ένα υπερβολικά μεγάλο κούρεμα, στα ΝΕΑ, όπως κάνουν όλες οι σοβαρές και μεγάλες εφημερίδες, προετοιμάζονται ώστε την Πέμπτη το πρωί να κυκλοφορήσουν με πρωτοσέλιδο που θα λέει την αλήθεια στο λαό και όχι τα ψέμματα των πρασινοφρουρών.

    Γι' αυτό οι άνθρωποι των ΝΕΩΝ έχουν αρχίσει να οργανώνονται από σήμερα


    Βρήκαν μερικά παλαιότερα πρωτοσέλιδα και απλά θα διαλέξουν κάποιο ανάλογα με τις αυριανές ανακοινώσεις... δεν υπάρχει λόγος βέβαια να αλλάξουν τα ονόματα και τις φώτο στα πρωτοσέλιδα, αφού ούτως ή άλλως
    ο Καραμανλής φταίει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η κυβερνηση τσολακογλου παπανδρεου κυνηγα τους έλληνες με καθε τρόπο με στόχο να τους εκφοβίσει και να πουλήσει χωρίς την αντίδραση την χωρα.
    Οταν μονο εως τον σεπτέμβριο τα νομιμα εμβάσματα από την εθνικη τραπεζα προς την αλβανια ήταν περίπου 1 δις φανταστείτε πόσα ήταν όλα τα άλλα παρανομα εμβασματα προς όλες τις όμορες χωρες, βουλγαρία, ρουμανία κλπ μιλάμε για τα δις που τους λείπουν και τα ζητούν από τον ελληνικό λαό.
    Αντι λοιπόν να κυνηγούν κάθε έλληνα που προσπαθεί να σωσει την περιουσία του από τους δοσίλογους γερμανοτσολιάδες ας κλείσουν την πόρτα στην αιμορραγία από τους μετανάστες προς τις χώρες τους.
    Εαν 2 μύρια μετανάστες στέλνουν κάθε μήνα 200 ευρώ μιλάμε για 4.5 δις τον χ΄ρονο επι 10 χρόνια που έχουμε ευρώ 45 δις συν κάτι ανατοκισμούς καμιά 60 δις το λιγότερο έχουν φύγει από την χωρα για την οικονομική ανακαμψη των ομορων χωρών. Εαν φυσικά είχαμε δραχμές δεν θα υπήρχε πρόβλημα μια που θα κόβοταν εδω. Αυτά όμως τα ευρώ είναι δανεισμένα με υψηλούς τόκους τα οποία θα τα πληρώσουμε πίσω πανάκριβα.
    Με αυτό τον έξυπνο τρόπο η χωρα πιάστηκε κορόιδο -και συνεχίζει- παίρνοντας στις πλάτες της την οικονομική ανόρθωση των γειτονικών χωρών μεσω μιας οικονομικής προσχεδιασμένης αιμορραγίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ME TIS NTALIKES PANE TA LEFTA STHN ALMPANIA POIOS EIPE MONO 200 euro!!!! ALLA EDOSAN SYNTAXEIS KAI STOYS BOULGAROUS GIA NA TOUS EXOUN "PELATES" GIA PSIFOUS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση