GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκδήλωση για τον Παπαδιαμάντη...

Eκ της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Μητροπόλεως Δημητριάδος  ( amen.gr ) Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών στα πλαίσια του εορτασμού των 100...

Eκ της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Μητροπόλεως Δημητριάδος 
(amen.gr)

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, διοργανώνει εκδήλωση στις 24 Οκτωβρίου, στις 7.00 μμ, στο κινηματοθέατρο "Αχίλλειον", πεζόδρομος Κουμουνδούρου 1 και Ιάσονος.
Στην εκδήλωση θα...
λάβουν μέρος οι:
Δρ Άγγελος Μαντάς, Συγγραφέας-Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων με θέμα: "Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: η ζωή και το έργο του" και
Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλος, Φιλόλογος-Υπεύθυνος της κριτικής έκδοσης των έργων του Παπαδιαμάντη με θέμ : "Στα μεταφραστικά λιβάδια του Παπαδιαμάντη"
Τη συζήτηση συντονίζει ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, Διευθυντής του Περιοδικού "Νέα Εστία".
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

6 σχόλια

  1. Η θεολογική σχολή που έχουν διοριστεί και τα δισέγγονα των νυν καθηγητάδων. Ε ρε γλέντια. Ε ρε λεπίδι που θέλετε κωλοεβραίοι παπαδογλύφτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω πιστευω οτι ΜΟΝΑΔΙΚΗ λυση που απεμεινε ειναι να παρουσιασθει καποιος "τρελλος" Παπαδοπουλος ,που ναι μεν θα βαλει το κεφαλι του στον ντορβα,αλλα αν επικρατησει θα συλλαβει και θα εξοντωσει ΟΛΑ τα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..
    Τουφεκισμο απαγχονισμο παντως θα τα ξεπαστρεψει ΟΛΑ αυτα τα σκυλια..

    Σημερα ειδα το ηλιθιο βλακογιοργο να λεει οτι ..
    Μιλανε για Γουδι για κρεμαλες ..
    Χα! το ηλιθιο σκατοπραμμα νομιζει οτι αν δεν ειχε εκατονταδες μπατσους γουρουνια δολοφονους να το φυλανε θα εβγαινε στο δρομο και ολοι θα τρεχαμε να του ..δωσουμε το μισθο μας να μας σωσει!!
    Μιλαμε το ηλιθιο σκατοπραμα δεν εχει επαφη με το περιβαλλον..Μιλαμε ζει στο κοσμο του το ηλιθιο σκατοπραμμα..
    Μιλαμε ακομα πιστευει οτι ειναι πρωθυπουργος ..
    Α!
    Και τωρα φοβαται να παει μονο του στην Ευρωπη και θελει και το Σαμαρα μαζι του..
    Γιατι δεν μπορει μονο του να "μας σωσει"!!

    Πουστη να σε ειχα στα χερια ηλιθιο σκατοπραμμα της μαργκαρετ τσαντ γαμημενε βλακογιοργο θα σε εκανα εγω να πεις και αληθεια.. αχρηστο φυτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τέρας που εξέθρεψε το πελατειακό σύστημα αντιστέκεται.
    Θα πληρώσει τώρα η πατρίδα μας δηλ οι φτωχοί της, ακόμα μια φορά την ιδιοτέλεια, τη συναλλαγή και τον καιροσκοπισμό των πολιτικών μας.
    Είμαι δημόσιος υπάλληλος ΠΕ (από τους πληβείους) με τελευταίο μισθό σε Διευθυντική θέση πριν από τη σύνταξη 1660 €.
    Διαχειρίστηκα τα πενιχρά μου εισοδήματα με στερήσεις που όμως δεν αφαίρεσαν από την αξιοπρέπειά μου, σπούδασα δε δύο παιδιά που ψάχνουν για δουλειά.
    Τα ρετιρέ που βγαίνουν στους δρόμους με το νέο μισθολόγιο θα έχουν ίδιο με το μισθό που συνόδευε την υπηρεσιακή μου σταδιοδρομία; Προφανώς όχι, θα είναι πολύ μεγαλύτερος.
    Όταν κάτω από το τραπέζι αυτά τα ρετιρέ συναλλάσσονταν με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους και έπαιρναν επιδόματα που διπλασίαζαν ή τριπλασίαζαν (ακόμα και για τους κλητήρες) τους μισθούς τους, τι έκανε η συνδικαλιστική νομενκλατούρα που δήθεν εκπροσωπούσε όλους τους υπαλλήλους; Η μισθολογική ανισότητα, έξω από κάθε λογική, δεν ναρκοθετούσε τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης; Σήμερα όλοι αυτοί, μας καλούν σε απεργία και διαδηλώσεις κατά του νέου μισθολογίου δηλ υπέρ της διατήρησης των τεράστιων ανισοτήτων που διαχώριζαν τους υπαλλήλους σε πατρικίους και πληβείους.
    Κλείνω με μία γενική επισήμανση. Ενώ αρχικά η κοινωνία ήταν ανεκτική σε μία περιοριστική πολιτική αναγνωρίζοντας το τεράστιο πρόβλημα της πατρίδας μας, η ισοπεδωτική πολιτική μείωσης εισοδημάτων προφανώς για να μη θιγούν πολύ τα ρετιρέ και οι ισχυρές συντεχνίες δημόσιου και ΔΕΚΟ, έφερε κοινωνική αναστάτωση και αγανάκτηση.
    Είμαι σίγουρος ότι αν με κάποιο τρόπο η συνδικαλιστική νομενκλατούρα και οι συντεχνίες κάνουν πέρα, τότε οι πραγματικά αδικημένοι (άνεργοι, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, νέοι επιστήμονες, φτωχοί συνταξιούχοι κλπ) θα βγουν στους δρόμους και θα σαρώσουν το σάπιο πελατειακό σύστημα.
    Μερικές ακόμα σκέψεις
    • Πως γίνεται και στις πορείες του ΠΑΜΕ παρά τον όγκο τους δεν υπάρχουν περιθώρια για έκτροπα που αμαυρώνουν τις κοινωνικές αντιδράσεις? Γιατί αυτό δεν συμβαίνει στις πορείες των ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ ?
    • Ο λαός είναι αποσβολωμένος από τη περιφορά των δικαστών που οι αμοιβές τους και οι κατά καιρούς αναδρομικές τους αυξήσεις ξεπερνούν και τα όρια του παραλόγου.
    • Είναι γνωστό ότι η ΑΔΕΔΥ εκπροσωπούσε τα συμφέροντα των ρετιρέ του δημοσίου και στελεχών της με πολιτικές βλέψεις. Μήπως για να μην έρθει σε σύγκρουση με τους συνδικαλιστές των ρετιρέ που είχαν ισχυρή, κυρίως στο ΠΑΣΟΚ θέση, ανέχθηκε την απύθμενη ανισότητα στο χώρο των δημοσίων υπαλλήλων?
    • Η ΓΣΕΕ είναι και στις πέτρες γνωστό ότι ποτέ δεν ήταν εκπρόσωπος των εργαζομένων (ιδιωτικός τομέας). Δείτε την εκπροσώπηση σε επίπεδο προέδρου (σχεδόν πάντα υπάλληλος των ΔΕΚΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 19 Οκτ 2011 6:47:00 μ.μ.

    Τι θελει να πει ο ποιητης??
    Ειλικρινα δεν καταλαβαινω..

    1650 ευρω "τελευταιος μισθος" ειναι ΜΕΓΑΛΟΣ μισθος (και μπορει και να το επαιρνες τζαμπα)..
    Ενας τετοιος μισθος συνεπαγεται και μεγαλη συνταξη ..

    Τι σκατα θελεις να πεις ρε γερο συνταξιουχο με τα μορφωμενα παιντια σου?? και το γυροφερνεις σε ολα τα ποστς???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟ...

    Γιατί ψήφισαν οι ΠΑΣΟΚοι το Γιωργάκη παρόλο που έβλεπαν ότι δεν μπορεί ; ...οοεεοο

    Βλέπω που γράφουν τις κλασσικές συζητήσεις συμβιβασμού ΠΑΣΟΚων που καταλήγουν φυσικά ότι "το παν είναι να μην πέσουμε από κυβέρνηση ρε μαλάκ@".
    Ξέρεις γιατί το λένε αυτό συνέχεια ;

    Μα γιατί όταν ήταν γνωστό ότι ο Γιώργος κορόιδευε τον κόσμο, όταν έβλεπαν ότι ο αρχηγός τους είναι τελείως άχρηστος, ανίκανος να κυβερνήσει και ακατάλληλος για την θέση κάποιοι έλεγαν:

    "Μα καλά, θα ψηφίσουμε εμείς αυτόν τον βλάκα;"
    Και οι υπόλοιποι τους απαντούσαν:

    "Ναι, γιατί το παν είναι να γίνουμε κυβέρνηση ρε μαλάκ@!" ..ΝΑ ΦΑΜΕ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑΑ$$$$$$$$$$$$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...
    ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...

    δύο ιδιαίτερα προβεβλημένα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του οποίου ηγούνται οι Ευάγγ. Βενιζέλος και Παντελης Οικονόμου εμφανίζονται να οφείλουν χιλιάδες ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, τα οποία έλαβαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα για δήθεν συμμετοχή τους σε ερευνητικά προγράμματα ως καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τώρα καλούνται να τα επιστρέψουν.

    τα δύο πρόσωπα είναι πολύ σημαντικά και κατέχουν θέσεις κλειδιά: Ο ένας είναι ο Γιώργος Ζανιάς, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, αυτός που συχνά δίπλα στον πρωθυπουργό συμμετέχει στις συναντήσεις με όλους τους μεγάλους της Ευρώπης. Και ο δεύτερος είναι ο Διομήδης Σπινέλης, γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση