GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μπάσταρδη γενιά του πολυτεχνείου...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου Δίκιο έχουν τα παιδιά της ανεργίας όταν αποκαλούν μπάσταρδη τη γενιά του πολυτεχνείου. Πιο μπάσταρδη ιδεολογικ...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Δίκιο έχουν τα παιδιά της ανεργίας όταν αποκαλούν μπάσταρδη τη γενιά του πολυτεχνείου. Πιο μπάσταρδη ιδεολογικά και πολιτικά γενιά δεν γίνεται. Το δικό τους «ψωμί» πλήρωσε ακριβά και η «παιδεία» και η «ελευθερία» και σήμερα χιλιάδες άνθρωποι μένουν χωρίς ψωμί, ενώ εκατοντάδες άλλοι τρέμουν με την ιδέα ότι το ψωμί στο τραπέζι τους δεν θα φτάνει να χορτάσει ολόκληρη την οικογένεια.
Είναι μπάσταρδοι οι πολιτικοί, δικαστές, κυβερνητικοί, παράγοντες και λειτουργοί των ΜΜΕ, αλλά και επιχειρηματίες και μεγαλοστελέχη των οργάνων του κράτους και ευρύτερα της διοίκησης που συνδέθηκαν με το μήνυμα της μεταπολίτευσης, καθώς ο βίος και η πολιτεία τους απέδειξαν την επιτηδειότητά τους. Ποτέ δεν συνέδεσαν την δική τους προκοπή και ευημερία με αυτήν του κοινωνικού συνόλου. Το κράτος ευημερίας υπήρξε γι’ αυτούς ένα εξωτερικό φαινόμενο το οποίο...
 θα νομιμοποιούσε τις δικές τους προνομίες.
Είναι μπάσταρδοι διότι μέσω ενός σύνθετου μηχανισμού πατρωνίας, φρόντισαν να εξαργυρώσουν την συγκυριακή συμμετοχή τους, ή δήθεν συμμετοχή τους στον αγώνα για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Είναι τόσο μπάσταρδοι που οι περισσότεροι από αυτούς εξευτέλισαν πολλαπλώς και σε διαφορετικές περιόδους τον εαυτό τους και πρόδωσαν τους πρώην συντρόφους τους. Η ιστορία της μεταπολίτευσης είναι μία περιπέτεια αμοραλισμού, ψευδο-ηθικότητας, ψευδο-ιδεολογίας, ψευδο-επιχειρηματικότητας και γενικότερα ψευδούς ταυτότητας. Υπήρξε η περίοδος του ελληνικού κράτους που χαρακτηρίζεται από τον υψηλότερο βαθμό υποκρισίας.
Κατά την μεταπολίτευση εξαγνίστηκαν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του κράτους που συνέθεταν το προηγούμενο πελατειακό μοντέλο της Ελλάδας. Από το 1975 και μετά ξεκίνησε η επαναδόμηση σε μια διευρυμένη βάση, του πελατειακού συστήματος κυριαρχίας. Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και τα χρόνια που ακολούθησαν σήμαναν την ολοκλήρωση του κράτους πατρωνίας στον τόπο, το οποίο γόμωσε με μπόλικη εκρηκτική ύλη τα θεμέλια της κοινωνίας. Σήμερα απλώς νοιώθουμε την έκρηξη. Η βόμβα που δομήθηκε με κύρια υλικά την αλητεία, τον πολιτικό αριβισμό, τον αλαζονικό μικροαστισμό, την απληστία και την απάτη μιας πολυδιάστατης διαπλοκής, δυστυχώς τώρα έσκασε. Η έκρηξη προκλήθηκε από έναν συγκερασμό εξωτερικών παραγόντων, αλλά τα υλικά κατασκευής αυτής της βραδυφλεγούς βόμβας της μεταπολίτευσης ήταν εξ ολοκλήρου ντόπια.
Η μεταπολίτευση δομήθηκε με τους καλύτερους οιωνούς για εκδημοκρατισμό και λαϊκή χειραφέτηση. Ήταν η εποχή των μεγάλων οραμάτων και προσδοκιών για όλους. Όσοι προερχόμαστε από αριστερές οικογένειες νοιώσαμε μία μοναδική ανακούφιση και πιστέψαμε ότι σύντομα η Ελλάδα θα γινόταν ένας «παράδεισος» εντός του οποίου το ταλέντο, η κοινωνική ευθύνη, η συνεπής εργασία, η καινοτόμος επιχειρηματικότητα που δεν θα αποσκοπούσε στον πλουτισμό και η διάθεση για περιορισμό της εκμετάλλευσης και των αποκλεισμών, καθώς και η απάλειψη του πολιτικού στίγματος, θα μετέτρεπαν την χώρα σε μια δημοκρατική, ευνομούμενη πολιτεία, όπου το Κράτος Δικαίου θα βασίλευε ανοίγοντας διάπλατα τις προοπτικές για ευημερία, ισότητα, πολιτική και κοινωνική ελευθερία, καθώς και αναλογική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα συνοδεύονταν από το ιδιαίτερο επαναστατικό (σοσιαλιστικό), αλλά παράλληλα φιλελεύθερο ηχόχρωμα από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, μέχρι την Κρήτη, τον Έβρο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ήταν η περίοδος της αγαλλίασης και των μεγάλων κοινωνικών, πολιτικών και ατομικών αναζητήσεων που αποδείχθηκαν στην συνέχεια φενάκη. Όχι, η γενιά του πολυτεχνείου σύστησε τελικά το καθεστώς της μεγάλης απάτης που τώρα αποκαλύπτεται μέσω της κοινωνικής οδύνης, του εθνικού εξευτελισμού και του ατομικού αδιεξόδου.
Τα σημερινά θυμωμένα παιδιά με τα γιαούρτια και την διάθεση τιμωρού, δεν μπορεί παρά να διαισθάνονται ότι αποτελούν το τελικό προϊόν αυτού του καθεστώτος απάτης, στο οποίο μεγαλώσαμε και σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας συμμετείχαμε, εμείς τα παιδιά της χούντας. Δικαιολογίες για την κατάντια μας θα μπορούσε να βρει κανείς πολλές. Το ζήτημα είναι ποιος έχει την ανάγκη για να κρυφτεί πίσω από αυτές, ή να καμουφλαριστεί μέσα σ’ αυτές. Όχι, κανείς δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε δικαιολογία για να νομιμοποιήσει ένα νέο πολιτικό ρόλο που θα αντλεί δυναμική από μια περίοδο ψευδεπίγραφων ταυτοτήτων και πρακτικών. Σήμερα αποκαλύπτεται σε διεθνές επίπεδο η ήττα της καιροσκοπικής και κρατικοδίαιτης αστικής τάξης της χώρας, αφού πρώτα ζήσαμε την ιδεολογική έκπτωση των λαϊκών και μικρομεσαίων στρωμάτων. Η εργατική τάξη της Ελλάδας έχασε τον μπούσουλα σε μια χώρα στρεβλής ανάπτυξης και αποβιομηχάνισης. Τα κονδύλια της ΕΟΚ και αργότερα οι θεσμοί της ΕΕ, έγιναν μοχλοί ακόμα μεγαλύτερης θεσμικής δυσλειτουργίας και οικονομικής κραιπάλης. Πλέον η διαφθορά απέκτησε … ευρωπαϊκό αέρα. Το «αμερικανικό όνειρο» και τα επαρχιώτικα καμώματα λογής-λογής εκσυγχρονιστών αντικατέστησαν για τα καλά το δικό μας όνειρο για δημοκρατία και ευημερία.
Πλέον ένα σημαντικό μέρος των παιδιών της χούντας ένοιωσε με κάθε τρόπο ότι δε είχε καμία θέση στο μεταπολιτευτικό πλαίσιο που σύστηνε την δήθεν ισχυρή Ελλάδα. Προδομένοι είμαστε όσοι προσπαθήσαμε να δώσουμε στις ορίζουσες του πολυτεχνείου σάρκα και οστά και αποκλειστήκαμε από τους μπάσταρδους και όχι τα σημερινά παιδιά που τους φασκελώνουν και τους γιαουρτώνουν. Οι τελευταίοι είναι η χαμένη γενιά που παρήγαγε η μπάσταρδη δική μας γενιά. Το σημερινό στοίχημα είναι η «χαμένη» γενιά να ωριμάσει γρήγορα πολιτικά και στο πλαίσιο της κοινωνίας των πολιτών, να σοβαρευτεί και απαλλαγμένη από την υποκρισία και τα συμπλέγματα της δικιάς μας γενιάς, να συμβάλλει στην πρόοδο του τόπου. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση με υπόστρωμα τα φθαρμένα υλικά της μεταπολίτευσης. Και επίσης σε καμία περίπτωση με τις ιδεολογικές αναπαραστάσεις, τις αξίες, τα στερεότυπα και τους μύθους που δόμησαν τον πολιτισμό της δικιάς μας μη αξιοπρεπούς γενιάς.
Ασφαλώς όλοι της γενιάς του πολυτεχνείου δεν είμαστε ίδιοι. Ούτε συνένοχοι. Θάπρεπε όμως όλοι να ντρεπόμαστε για την κατάληξη του ονείρου μας. Ο συντάκτης αυτών των γραμμών, δίχως υποκρισία, ντρέπεται όταν κοιτάει στα μάτια ένα νέο απελπισμένο σύγχρονο «άθλιο».

56 σχόλια

  1. ΜΛΜ
    γενιες του πολυτεχνειου και παπαριες.
    το ΜΟΝΟ που θα πρεπει να θυμασαι ειναι
    ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΦΡΑΓΚΑΤΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο για το αρθρο.
    για τους αγανακτισμενους της πλατειας μπορει να τους εκδιωξαν με αυτο τον αθλιο τροπο η ψυχη τους και το πνευμα τους παραμενει ζωντανο.
    εγω προσωπικα χαιρομαι που οι γονεις μου εφυγαν απο τον δικομματισμο και θα απεχουν η θα ψηφισουν οικολογους.
    και θα χαμογελαω ακομα περισσοτερο οταν τον δικομματισμο τον καταδικασουν αυτοι που τους διοριζαν για τους ψηφους.
    ναι πιστεψτε το ,τους εχουμε νικησει!!!καθε αρχη και δυσκολη στο τελος θα νικησουμε θα νικησει η δημοκρατια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το καλυτερο αρθρο που χω διαβασει στο πρες, πεστα χρυσοστομε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φέτος κανείς στο πολυτεχνείο. Μόνο η Δαμανάκη και οι συν αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ.
    ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΤΩΜΑΤΑ ΕΧΤΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΙΣΧΟΣ Η ΧΟΥΝΤΑ.
    ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ.
    ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΤΕ ΠΑΝΩ ΜΑΣ.
    ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ?
    ΤΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ?

    ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΝΚΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 30% ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καθικια αχαριστοι αν η γεννια αυτη δεν ειχε αγωνιστει αναντια στη χουντα θα την ειχατε ακομα στο σβερκο σας και τοτε δεν θα ειχατε την πολιτελεια να μιλατε ελευθερα ΖΗΤΩ Η ΓΕΝΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΧΝΕΙΟΥ ΖΗΤΩ Η ΓΕΝΝΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ.εχετε κομπλεξ γιατι δεν καταφερατε να κανετε τιποτα για την Ελλαδα το μονο που σας νοιαζει ειναι η κονομα καθικια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καθικια αχαριστοι αν η γενια αυτη δεν ειχε αγωνιστει αναντια στη χουντα θα την ειχατε ακομα στο σβερκο σας και τοτε δεν θα ειχατε την πολιτελεια να μιλατε ελευθερα ΖΗΤΩ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΖΗΤΩ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ.εχετε κομπλεξ γιατι δεν καταφερατε να κανετε τιποτα για την Ελλαδα το μονο που σας νοιαζει ειναι η κονομα καθικια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ
    ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ,ΘΑ ΞΕΚΟΥΝΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ.
    ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ
    ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραια ρε παιδια αντε και κανουμε επανασταση Ποιος θα μας κυβερνηση και με πιο συστημα.Ο τσιπρας η Παπαρηγα μιζερια ρε παιδια θα μας φαει η πεινα.Οποτε καταληγουμε στον φιλελευθερισμο ΝΔ η ΠΑΣΟΚ τα ιδια δηλαδη Τοτε γιατι να κανουμε επανασταση? να σκοτωθουμε τσαμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε 4:11 είναι δικαιολογημένος ο προβληματισμός σου. Είναι και πολλών άλλων Ελλήνων.
    Εγώ νομίζω ότι η λύση υπάρχει αλλά στη θεωρία μόνο.
    Πρέπει να βρούμε τους ανθρώπους εκείνους που ΔΕΝ διεκδικούν να γίνουν κυβερνήτες. Γιατί δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί. Πρέπει να βρούμε εμείς τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ και να "απαιτήσουμε" από αυτούς να αναλάβουν τις τύχες της Ελλάδος. Γιατί η Ελλάδα φοβάμαι ότι τελειώνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με θλιψη παρατηρω οτι το αισχος του πολυτεχνειου μερικοι εξακολοθυουν ΑΚΟΜΑ να το θεωρουν "επος του πολυτεχνειου"!!
    Ελα μο.νι στο τοπο σου!!

    Ημαρτον!!

    Μα! Κυριοι το αισχος του πολυτεχμειου δεν ηταν τιποτα αλλο απο μια καληστημενη επιχειρηση καποιων "κυκλων" να ανατρεψουν τον λαοφιλη (ως ενα βαθμο) αειμνηστο Γ.Παπαδοπουλο!
    Σαν εκτελεστικο οργανο επιλεχτηκε καποιος Ιωαννιδης αρχηγος της ΕΣΑ τοτε..
    Ο οποιος φυσικα χρησιμοποιησε το τεραστιο δυναμικο της ΕΣΑ σαν ομαδα κρουσης και σαν μαριονεττες μερικες χιλαδες(?) "αι φοιτηται"(μην χεσω)..

    Στους χιλιους τοσους ΤΟΤΕ μεσα στο πολυτεχνειο οι 800 ηταν ΕΣΑ καμμια 400ρια "αι φοιτηται" και καμποσες αλλες εκατονταδες αγροτες,οικοδομοι,μπανιστηρτζηδες,
    εφαψιες και λοιπα κακοποια στοιχεια..

    Το λοιπον η επιχειρηση ,η οποια αρχισε ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ,ενα μηνα μετα την καταργηγη της βασιλειας απο τον αειμνηστο Γ.Παπαδοπουλο, εστεφθη με επιτυχια..

    Και απο κει και περα ο Παπαδοπουλος ετεθη σε κατ οικον περιορισμο και αρχισε η δευτερη δικτατορια του Ιωαννιδη ..

    Υπαρχει κανεις που δεν καταλαβαινει κατι?
    Ειμαι προθυμος να του δωσω περαιτερω εξηγησεις..

    Αει σιχτιρ πια με αυτο το αισχος του πολυτεχνειου..αει σιχτιρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σαρώνει όλα τα πρωταθλήματα Ο "ΑΤΛΑΝΤΑΣ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΒΛΕΠΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΠΙΑ...ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΙΜΗΜΑ....ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΑΛΛΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΕ ΛΕΩ ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.. ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΗΨΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΛΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παρατηρω επισης οτι κανεις ,μα κανεις, δεν ριχνει τις ευθυνες για το σημερινο καταντημα στην αλητοσυμμορια πασοκ και στο αλητη σιχαμενο ελληνοπολωνο αντρει μινεικο παπανδρεου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ!!

    Αυτη η αλητοσυμμορια ευθυνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το τεραστιο χρεος και την διαλυση της κοινωνιας.

    Αυτα τα παλιοσκυλα της αλητοσυμμοριας πασοκ..


    Συγκριτικα οι ευθυνες των "αλλων" ειναι μηδαμινες εως ανυπαρκτες..

    Και η ειρωνεια !? Κανενα απο αυτα τα παλιοσκυλα της αλητοσυμμοριας πασοκ δεν τιμωρηθηκε ποτε..
    Ημαρτον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μιά μικρή διαφορά να επισημάνω. Υπήρξαν άνθρωποι που αγωνίστηκαν ενάντια στην χούντα γαι να έχουν το δικαίωμα της δημοκρατικής επιλογής ανθρώπων που θα τους κυβερνήσουν χωρίς προσδοκία ωφέλους.
    Και όπως αποδείχτηκε υπήρξε ενας εσμός "δαψιλεφτών" όλου αυτού του momentum -και των ευκαιριών που δημιούργησε μέσω της τότε ΕΟΚ- οι οποίοι ετρύγησαν και τρυγούν εκείνους τους αγώνες ακόμα και σήμερα. (Βρωμάγαν τα χνώτα τους απο την πείνα όταν μπήκαν στην πολιτική και σήμερα δεν ξέρουν τι έχουν). Και εγώ ντρέπομαι για την κατάληξη όμως ΔΕΝ ήταν όλοι λαμόγια. Τελεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 10 Οκτ 2011 8:27:00 π.μ.

    ==
    Τα λαμογια ομως κυβερνουν..
    Οι αδιστακτοι αρριβιστες ολων των εποχων..

    (Τυχαινει να ειμαι και εγω ενας .."αγωνιστης" του αισχους του πολυτεχνειου.. Ευτυχως δεν .."συγκαταλεγομαι" στους "χιλιαδες νεκρους του πολυτεχνειου"!!!
    Και γω οπως και εσυ ΠΙΣΤΕΥΑ οτι αγωνιζομαι για αυτα που λες!

    Να μπορω να διαλεγω αυτους που θα με κυβερνουν! )

    Οποία πλανη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η γενιά αυτή βούλιαξε την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. γιατι τα βαλατε μαυτη τη γενια οι πατεραδεσ σασ ειναι οταν σασ αγοραζαν ολα τα γκατζετσ καλα ηταν κωλοπαιδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ELLHNIDES, ELLHNES, (THS ELLADOS) ALA§TE NOOTROPIA, GIATI ETSI OPOS PATE DEN 8A EXETE KALA APOTELESMATA.
    GIA THN KATANTIA AFTHN DEN FTAIEI KANEIS ALLOS EKTOS APO ESAS TOUS IDIOUS.

    APODHMOS ELLHNAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν θέλω να με κυβερνά κανένας μπάσταρδος.
    "Πιστεύω ότι ο αναρχισμός είναι η πιό ορθολογική και η πιό πρακτική
    αντίληψη για μια ελεύθερη και αρμονική κοινωνική ζωή. Επιπλέον, έχω
    πειστεί ότι θα πραγματωθεί οπωσδήποτε στην πορεία της ανάπτυξης της
    ανθρωπότητας." Αλεξάντερ Μπέρκμαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η εργατική τάξη της Ελλάδας έχασε τον μπούσουλα σε μια χώρα στρεβλής ανάπτυξης και αποβιομηχάνισης. Τα κονδύλια της ΕΟΚ και αργότερα οι θεσμοί της ΕΕ, έγιναν μοχλοί ακόμα μεγαλύτερης θεσμικής δυσλειτουργίας και οικονομικής κραιπάλης. Πλέον η διαφθορά απέκτησε … ευρωπαϊκό αέρα.
    //////////////////////////////////
    Αυτό είναι το "ζουμί" της ανάρτησης
    και το παραθέτω μήπως σας διέφυγε.
    Φυσικά δεν έφταιγε η...."ΕΟΚ και
    ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο",αλλά τα
    ντόπια συνδικάτα και συναλλαγή
    ψήφων με ρουσφέτια.
    Τα-τεράστια-Ευρωπαϊκά ποσά αντί
    να πάνε στην ανάπτυξη,πήγαν σε
    διορισμούς,κεκτημένα και μίζες.
    Με σκοπό η εκάστοτε Κυβέρνηση σε
    συνεργασία με τους συνδικάλες να
    επανεκλέγεται.
    Μόνο στην Ελλάδα ο συνδικαλισμός
    είναι κομματικός.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. η γενια των προδοτων που εφερε τον ιωαννιδη κατοπιν εντολης της αμερικανικης πρεσβειας, που τοποθετησε στο πολυτεχνειο τα εγραλεια της, τα αποβρασματα της τοτε κοινωνιας, την εβραια μυριαμ σαγιαν (κατα κοσμον μαρια δαμανακη) τον...αιωνιο φοιτητη κωστα λαλιωτη τους προδοτες μπιστη ανδρουλακη τζουμακα και αλλα αθλια υποκειμενα, με ανταλλαγμα, χρημα εξουσια και ποτε να μην μπουνε φυλακη για οτι και αν κανουν-κλεψουν-λεηλατησουν....
    να λοιπον ποιοι ειναι οι...αγωνιστες του πολυτεχνειου!!!! εξουσιαστες ζαμπλουτοι που δεν φτανει τα αισχη που εχουν κανει, σημερα προσπαθουν να ξεπουλησαν οτιδηποτε ελληνικο, για μια ακομηα φορα προδοτες.....
    ελα ομως που θα ειναι και η τελευταια τους προδοσια αυτη....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Α ΡΕ ΜΑΛΘΑΚΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΛΑΗΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΤΟΠΟ!!
    ΒΑΛΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΡΚΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ) ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ!!!
    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ "ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΤΙ ΝΑ ΠΩ....ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ......ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΗΛΗΘΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ ...ΜΟΝΟ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η σημερινη ατακα ενος πασοκου "ελα μωρε ολοι ιδιοι ειναι"....
    Αυτη ειναι η πρωτη αντιδραση του πασοκου σημερα....απο κει καταλαβαινεις οτι ειναι γελοιος και οτι θα συνεχισει το εγκλημα εις βαρος των παιδιων του, δηλαδη θα ξαναψηφισει πασοκ μετα απο ολα αυτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μια ερωτηση παρακαλω, γιατι φερατε τον Ιωαννιδη στην εξουσια???

    Ειμαι σιγουρος οτι δεν θα παρω ποτε απαντηση, θα ακουσω ενα καρω βαθυστοχαστες αναλυσεις αλλα απαντηση δεν θα παρω ποτε (ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΟΥΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΠΛΕΟΝ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γ
    Α
    Μ
    Ω....ΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ, του χρήσιμού τους ΗΛΙΘΙΟΥ.

    25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΔΝΤ.
    28Η ΟΚΤΩΡΙΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.

    ΟΥΤΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ;
    Η' ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ;

    28Η ΟΚΤΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ.
    Η ΜΑΛ ΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟ 2010 ΝΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΙΣ ΚΟΛΟΤΡΙΧΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΤΩΡΑ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ ΤΩΝ 110 ΔΙΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

    ΚΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΤΜΕ ΤΩΡΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ 60% ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

    ΚΡΕΤΙΝΟΙ Ή ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η δεξια σημερα εχει ιστορικες και εθνικες ευθυνες, κανενα δεν θα ζητησει ευθυνες απο το πασοκ, ολοι ξερουν πλεον ποιο ειναι το πασοκ και ο Παπανδρεου για ποιο λογο τον εβαλαν οι αμερικανοι στην Ελλαδα.
    Δουρειος ιππος στη μεση ανατολη, το απολυτο εργαλειο των αμερικανων στα βαλκανια.
    Η σημερινη δεξια, εχει την απολυτη ευθυνη για οτι γινει στη χωρα, απο τη δεξια θα ζητησει ευθυνες ο ιστορικος του μελλοντος και οχι απο το....σοσια-ληστικο πασοκ!!
    Η σημερινη δεξια που αρνειται το αυτονοητο, αρνειται την υπαρξη της, προδιδει την ιδια της τη σαρκα!! αυτοαποκαλειται....κεντροδεξια!!!!
    αδυνατον κι ομως αληθινο!!!
    Λες και υπαρχει στην Ελλαδα εστω και ενας κεντρωος!!! αλλα ακομη και αν υπηρχε αυτο θα ηταν Παπανδρεικος, λογω του παππου του!!!
    τοσο μυαλο θελει να το καταλαβει κανεις αυτο αραγε???
    Η δεξια, αυτη που εσωνε τη χωρα σε καθε δυσκολια, η δεξια που κρατησε στη πιο δυσκολη γειτονια του πλανητη, τη χωρα στη δημοκρατια, στο κεντρο των εξαθλοιωμενων βαλκανιων!!!
    Η δεξια, αυτη που δεν αφησε την Ελληνιδα μανα να σπρωξει τη κορη της στη πορνεια για ενα παντελονι τζην!!!
    Η δεξια, αυτη που δεν αφησε ποτε τον Ελληνα να στεκεται στις ουρες, με χιονια και με καυσωνες και να ικετευει για μια χουφτα αλευρι!!!
    Η κακια δεξια δεν αφησε τον Ελληνα να γινει αλβανια, ρουμανια, βουλγαρια, δεν αφησε ποτε τον ελληνα να ζησει την απολυτη εξαθλοιωση!!! να ζησει τον απολυτο εξευτελισμο της ανθρωπινης υποστασης!!!
    Η κακια δεξια δεν αφησε τη χωρα να γινει κομουνιστικο καθεστως, να επικρατησει ο ααπολυτος φασισμος δηλαδη ο κομουνισμος (οποιος διαφωνει, θανατωνεται μετα βασανων)
    Η κακια δεξια εχυσε το αιμα των ηρωων της για να κρατησει τη χωρα στην ευημερια και στη δημοκρατια.
    Η κακια δεξια με τα οποια της λαθη μικρα η μεγαλα, δεν αφησε ποτε τον Ελληνα να τον πατησει στο κεφαλι κανενας αφεντης, ειτε λεγοταν ιταλος ειτε λεγοταν γερμανος.
    Δεξιος ηταν αυτος που μπηκε με το αλογο στη Πολη να παρει πισω την Αγιασοφια, δεξιος ηταν αυτος που τους εστειλε στο γουδη το 1909 (στρατηγος Νικολος Ζορμπας) και παρδωσε την εξουσια στον νεαρο Ελευθεριο Βενιζελο.
    Δεξιος ειπε το οχι στον αξονα, (Ιωαννης Μεταξας, δικτατωρ) στο μεγαλυτερο στρατο κατοχης που γνωρισε ποτε η ανθρωποτητα!!!!
    Δεξιοι ηταν αυτοι που αντισταθηκαν στον εμφυλιο και εσωσαν τη χωρα απο τα αισχη (παιδωμαζωμα, πλιατσικα, βιασμοι, δολοφονιες με κοσνερβοκουτια και αλλα πολλα αισχη που μονο οι μαρτυριες καποιων γεροντων σημερα, μπορει να αποδοσουν τις κτηνωδιες τον αριστερων σφαγεων).
    Δεξιος εσωσε τη χωρα, ενεργωποιωντας το σχεδιο "προμηθευς" οπως επιβαλεται απο το συνταγμα, σε περιπτωση εσωτερικης απειλης, στις 21-7-67.
    Δεξιοι ηταν εκεινοι που παρεδωσαν τη χωρα τον κτοβρη του 1973 προκυρησωντας εκλογες για τον φλεβαρη του 1974 και εχοντας διορισει τον κοινως αποδεκτο καθηγητη που καμια σχεση δεν ειχε με την επανασταση Σπυρο Μαρκεζινη!!!
    και ασφαλως αριστεροι ηταν παλι αυτοι που τους εβαλαν οι αμερικανοι στο πολυτεχνειο αμεσως μολις αντηλιφθησαν οτι στις εκλογες θα εκανε παταγο το ποσοστο (ανω το 65%) που θα επαιρνε ο Γιωργης ο Παπαδοπουλος και του στησαν το πολυτεχνειο με τους....no name νεκρους!!!
    Παλι λοιπον δεξιος θα ειναι αυτος που θα σωσει τη χωρα, παντα βεβαια με τη βοηθεια του Θεου....και οταν μιλαμε για δεξιο δεν εννοουμε Σαμαρα και Μπακογγιανη και τετοια σουργελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. http://www.youtube.com/watch?v=_pmFcuRm-WE

    Αυτο το βιντει απαγορευεται να το δουν οσι ειναι πασοκ, συριζα, κκε και οικολογοι, δηλαδη ανθελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. λαθος. 21-4-67 και οχι εκ παραδρομης που γραφτηκε 21-7-67

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γιατί έγινε το πολυτεχνείο...

    http://www.youtube.com/watch?v=uhk6OG3uaMA&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ειναι η πιο αλητογενιά της ελληνικής ιστορίας
    Ειναι η μονη που τρωει τρωει τρωει και δεν δινει τίποτα
    Η μονη που αφαγε τοσο πολύ και δεν ματωσε καθόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σωστά όσα λέτε για τη γενιά του πολυτεχνείου αλλά μην συγχέετε τη γενιά με τα γεγονότα του πολυτεχνείου..
    Για λευτεριά πολέμισαν 300 "προβοκάτορες" αρχικά και μερικές δεκάδες χιλιάδες βγήκαν στο δρόμο. Η γενιά του πολυτεχνείου που εννοείτε ήταν και τότε στον καναπέ και μόλις έφτιαξαν τα πράματα επαναπαύθηκε ακόμα περισσότερο.
    Το ίδιο κάνει και η δικιά μας γενιά.
    Στις πλατείες μπορεί να μαζεύτηκε μέχρι και ένα εκατομμύριο αλλά σταθερά στο δρόμο ήταν λίγοι. Όσο για τους φοιτητές η ιστορία θα γράψει ότι κοιτούσαμε την εξεταστική μας όταν έγινε το πιο μεγάλο βήμα για ιδιωτική παιδεία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Συνεργάτιδα του Βενιζέλου πήρε 4 προαγωγές
    (και αυξήσεις) σε μία εβδομάδα !

    Με προσόντα το απολυτήριο Λυκείου και την καλή σχέση της με τον υπουργό Οικονομικών, το δεξί χέρι του κ. Ευ. Βενιζέλου στο υπουργείο, Άντα Κιούρκα, κατάφερε να αμείβεται με περισσότερα από 2.600 ευρώ το μήνα και να ανεβαίνει 4 κλίμακες στο μισθολόγιο της μέσα σε σχεδόν μία εβδομάδα!

    Με την... βούλα Βενιζέλου, η κυρία Κιούρκα λοιπόν πήρε τέσσερις αυξήσεις σε δέκα μέρες, όταν οι περισσότεροι συνάδελφοί της στο υπουργείο ετοιμάζονται να μην ξαναδούν αύξηση στο μισθό τους ή να βγουν σε εφεδρεία !

    Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, φαίνεται ότι τους τελευταίους μήνες δίνει μαθήματα... διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων ως εργοδότης στο υπουργείο του.

    Μπορεί ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας να καταρρέει λόγω των συνεχών οικονομικών μέτρων εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να είναι στα πρόθυρα της «αυτοκτονίας», ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών αποτελεί εργασιακό παράδεισο για τους υπαλλήλους του κ. Βενιζέλου καθώς ο ίδιος δίνει κάθε μέρα –κυριολεκτικά- μισθολογικά κίνητρα στους συνεργάτες του.

    Η κυρία Άντα Κιούρκα, στενή συνεργάτιδα του υπουργού ήταν γνωστή ως «σιδηρά κυρία» του ΥΕΘΑ, καθώς η συνεργασία της με τον κ. Βενιζέλο ξεκινά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
    Ως έμπιστη του υπουργού η κυρία Κιούρκα συνέχισε τη θητεία της και στο υπουργείο Οικονομικών.

    Μάλιστα, ο κ Βενιζέλος είχε προσλάβει την κ. Κιούρκα με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με μισθό 2.600 ευρώ στη θέση της δημοσιογράφου στο γραφείο τύπου και την ίδια σύμβαση υπέγραψε και στο υπουργείο Οικονομικών.

    Όμως, στο υπουργείο Οικονομικών εν μέσω οικονομικής δυσπραγίας της χώρας και καταιγισμό νέων μέτρων δια στόματος Βενιζέλου, η κυρία Κιούρκα αύξησε το μισθό της και ανέβηκε τέσσερις μισθολογικές κλίμακες από τις 17-06-11 έως τις 02/08/11.
    Προφανώς ο μισθός ανέβηκε από τις 2.600 ευρώ, αλλά από τα ΄έγγραφα δεν προκύπτει δυστυχώς το σημερινό του ύψος.
    Και όλα αυτά, όταν σύμφωνα με τον νόμο, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι υπουργείων εν γένει επιτρέπεται να ανεβαίνουν μία μισθολογική κλίμακα ανά δύο χρόνια.

    Όπως προκύπτει από τα έγγραφα του ΦΕΚ που παρατίθενται παρακάτω , οι περίεργες μισθολογικές αλλαγές της κυρίας Κιούρκα υπογράφονται πάντα από τον κ. Βενιζέλο. Επομένως, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για την ευθύνη του υπουργού στο εν λόγω ζήτημα που αποτελεί πρόκληση για τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους...

    Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Βενιζέλος δεν ξεχνά να ανταμείψει αδρά τους υπαλλήλους που είναι ικανοί αλλά κυρίως έμπιστοι, έστω και αν στο τέλος αποδεικνύονται μια απλή... γκάφα.

    Εκτός από την κυρία Κιούρκα, ο υπουργός είχε και άλλους «δικούς του» ανθρώπους που τον ακολουθούν στη θητεία του ως υπουργό, όπως ο κ. Ηλίας Βεργίτσης, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα εξαιτίας της διπλής γκάφας που έκανε με τα SMS που συμπεριέλαβε σε e-mail με παραλήπτες τα ΜΜΕ. Ο κ. Βεργίτσης ήταν σύμβουλος Τύπου του κ. Βενιζέλου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μαζί με τον τρίτο έμπιστο συνεργάτη του υπουργού, τον κ. Κώστα Βουβάλα.

    Από το : newpost
    Σχετικές φωτογραφίες:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εχεις απόλυτο δίκιο. Πιο ξεφτιλισμένη ξεπουλημένη ψεύτικη και υποκριτική γεννιά από αυτή του πολυτεχνείου δεν γίνεται να υπάρξει ξανά ολα τα δεινά της Ελλάδας από την γεννιά αυτή προέρχονται και δυστυχώς ανοίκω σε αυτήν και ντρέπομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δεν φταίει μόνο το ΠΑΣΟΚ. Όλοι μαζί είναι υπεύθυνοι, διότι έβλεπαν που πηγαίναμε και κανείς δεν αντιστάθηκε.
    Η Δημοκρατία που συζητάνε όλοι, θέλει υπεύθυνους πολίτες, όχι χαφιέδες βολεψάκηδες.
    Εδώ που φθάσαμε, είναι πολύ δύσκολες όλες οι επιλογές.
    Πάντως, σαν πρώτο βήμα, σφίξτε τα δόντια, μην απελπίζεστε, κάντε κουράγιο.
    Οι συνεχείς ανακοινώσεις περί των δόσεων αυτό τον σκοπό έχουν, να μας σπάσουν ψυχολογικά.
    Μην τους κάνετε το χατήρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. [[Ο όρκος του ταγματασφαλίτη 1942
    και του ΠΑssΟΚ ..ΑΣΦΑΛΙΤΗ ΤΟ 2011
    ----------------------------------

    Άθλος ΠΑΣΟΚ: Στο έλεος των ληστών η Αθήνα
    και γενικά η Ελλαδα.

    Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ληστειών ανυποψίαστων πολιτών μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, την ώρα που χθες το ΠΑΣΟΚ μας ενημέρωσε ότι έλυσε όλα τα προβλήματα ασφάλειας του πολίτη (κλικ στη φώτο). Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι αυξάνονται τα κρούσματα που οι αρρωστημένοι ληστές, όταν βρίσκουν μέσα στα σπίτια ανυπεράσπιστες γυναίκες, δεν διστάζουν να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες σεξουαλικές τους ορέξεις.
    Τελευταίο τέτοιο κρούσμα είχαμε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Ηλιούπολη. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σπίτι βρίσκονταν και το ανήλικο παιδί της, αφού ο άντρας έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι. Οι δράστες αυτή τη φορά ήταν δύο, παραβίασαν την πόρτα και βρέθηκαν τετατέτ με την γυναίκα που ώρες αργότερα μεταφέρθηκε σε κακή κατάσταση στο νοσοκομείο. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να πρόκειται για τους περίφημους ληστές με τα καλάσνικοφ, που έχουν κάνει παρόμοιες ενέργειες και ενδεχομένως πλέον να μην παίρνουν πλέον μαζί τους τα συγκεκριμένα όπλα, που αποτελούν έμμεση ταυτότητα.

    Τα ξημερώματα της Κυριακής είχαμε όμως και άλλες δύο εισβολές σε σπίτια στην Αθήνα.
    Η μία περίπτωση ήταν στο Ζεφύρι με τους δράστες να εισβάλουν στο σπίτι και να ληστεύουν τους ενοίκους του και άλλη μια στην Καλλίπολη του Πειραιά, όπου όμως έμειναν στην απόπειρα και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια μόλις έγιναν αντιληπτοί.

    Υπενθυμίζεται ότι τρία άτομα συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Ραφήνα μετά από ληστεία σε σπίτι της περιοχής, που μάλιστα εκτιμάται από τον τρόπο που έδρασαν ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται για τους ίδιους που είχαν χτυπήσει και στο σπίτι του Ανδρέα Φουστάνου.

    Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εγκληματικότητα έχει εκτοξευθεί στα ύψη.
    Και κάτι πρέπει να γίνει. Και άμεσα...

    Τα ακούνε τα μΠατΣΟΚ της ΧΟΥΝΤΑΣ
    ή στα αμελέτητά τους !!~!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ζητω στη γενια του πολυτεχνειου που εφερε τον ιωαννιδη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σκουπιδιαρης, κατα δηλωση του ιδιου του πορδη-πουργου, που κυβερνα σκουπιδια...
    Ενα λαο σκουπιδι!!!
    Μια ζωη προδοσιες, κομπλεξικοι ψηφοφοροι που αρκει να τους κερασει ενα τσιπουρο ο βουλευτης η να τους δωσει το χερι στη λαικη, εξασφαλιζει θεση στη βουλη, εκατομυρια στη τσεπη του και ολα αυτα με ενα...τσιπουρο!!!!
    Αυτοι ειμαστε, αυτους αξιζουμε να εχουμε...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. το αστειο της υπιθεσης ειναι οτι οι μισοι απο εμας που φωναζουμε εχουμε ψηφισει πασοκ εστω και μια φορα στη ζωη μας!!!!
    καποιοι μαλιστα ψηφισαν και προ δυο ετων παλι πασοκ!!!!
    αραγε δικαιουμαστε να διαμαρτυρομαστε εμεις????
    και ας μην απαντησει οτι "δεν ξεραμε οτι θα κανει αυτα τα αισχη"
    ολοι ξεραμε τι θα κανει....ολοι ξεραμε τι εχει κανει ιστορικα αυτη η...."οικογενεια" στη χωρα...
    απο τον εμφυλιο μεχρι και σημερα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Συκωσε μυτη η χουντα Πεθαναν σαν προδοτες στη φυλακη μια χουφτα καθαρματα ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. η γενια της μεγαλης απατης ετσι θα μεινουν στην ιστορια.
    η γενια που γεννησε τον αντιηρωα ,ποιος θα θυσιαστει σου λενε ??θα ερθει το λαμογιο απο πισω να καρπωθει τη θυσια του αλλου.
    αυτο ειναι το μεγαλυτερο κακο που εκαναν.
    απαξιωσαν και διελυσαν τα παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. προς τον 10 Οκτ 2011 2:36:00 μ.μ.

    Μπραβο αγορι μου, τωρα μπορεις να περασεις απο το ταμειο να πληρωθεις, τον εβγαλες και σημερα τον επιουσιο, οταν σε χρειαστουμε παλι, βαλε την κουκουλα σου και κανε αυτο που ξερεις καλυτερα απο ολους!!
    Δειξε με το γνωστο δαχτυλο ποιοι φωναζουν εναντιον της κυβερνησης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ζητω οι "αγωνιστες του πολυτεχνειου"!!
    πολυτεχνειο made in usa!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕ ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕ ΑΠΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΑ Η ΕΦΑΓΕΣ ΞΥΛΟ ΜΑΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Είμαι από εκείνους που πέρασαν περιοδεύων στην Ασφάλεια και έτρωγε σφαλιάρες στο Γ’ ΑΤ όταν αλήτες συνομήλικοι του, αριστεροί και αυτοί, τα κάνανε πλακάκια παραδίπλα με τον διοικητή μετά από τηλέφωνα "δεξιά". Κατάλαβες μαλάκα 5:33:00 μ.μ!
    Εκεί να δεις διαπλοκή δεξιών και αριστερών!

    Αργότερα αυτή η διαπλοκή εξαργυρώθηκε και με προνόμια, θέσεις και ΔΟΛια προβολή και υποστήριξη.

    Κτάλαβες μπασταρδούλη ή να τα πάρω και να πω ονόματα που τα ξέρει ασφαλώς όλος ο κόσμος ;
    Δ.Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Δ.Γ

    10 Οκτ 2011 6:03:00 μ.μ.

    ==
    Go ahead.
    Ξερω και γω καμποσα φιλε..
    Μπρος κανε την αρχη..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Άστα ρε τζων τόσα χρόνια το σώσαμε, ας μην πέσουμε τόσο χαμηλά…
    Τσαντίζομαι διότι κάποιοι είναι και προκλητικοί από πάνω.
    Ας μιλήσει ο Βαρβιτσιώτης, ο Μητσοτάκης και ο Βαρδής από τους εν ζωή να πουν πόσους και για ποιους αριστερούς καθαρίσανε.
    Και πριν από αυτούς ποιοι άλλοι.
    Υπάρχουν μπόλικοι της δεξιάς που γνωρίζουν τι πλάτες πρόσφεραν και σε ποιους.
    Το γιατί φάνηκε στην πορεία!
    Το γαμώτο της ιστορίας το πληρώνουμε όλοι σήμερα!
    Δ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δ.Γ.

    10 Οκτ 2011 6:23:00 μ.μ.

    =
    Αρχηγε κατι δεν κολλαει σε αυτα που λες..και σε αυτα που ελεγες πριν..

    Ιδεα μου ναναι??

    Ας μιλήσει ο Βαρβιτσιώτης, ο Μητσοτάκης και ο Βαρδής από τους εν ζωή να πουν πόσους και για ποιους αριστερούς καθαρίσανε.
    ==
    Ω! αληθεια?? Για ποιους αν ..επιτρεπετε??



    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τι ακριβώς δεν κολλάει; Δεξιοί γεφυροποιοί, συνομιλητές με τους πραξικοπηματίες, παρενέβησαν για να πέσουν στα μαλακά κάποι ιδιαίτεροι αριστεροί που βρίσκονταν στα χέρια των "αρχών" της χούντας. Αργότερα οι προαναφερθέντες παρενέβησαν για να προστατεύσουν από διώξεις ή κακομεταχείριση άλλους με μεγάλο φάκελο και καταδίκες στη πλάτη.
    Ας ερωτηθούν λοιπόν μια και φαντάζομαι να έχει ενδιαφέρον ιστορικό το ζήτημα .
    Εγώ πληροφορήθηκα κάμποσες τέτοιες παλιοϊστορίες που συνέβαιναν δίπλα μου, δεν έχω όμως σκοπό να τις εξιστορήσω από δεύτερο χέρι. Ας το πράξουν όσοι έλαβαν μέρος στη διάσωση και αργότερα στην "τρυφερή σχέση" με αυτά τα συγκεκριμένα παιδιά της γενιάς του πολυτεχνείου.
    Δ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Δ.Γ.

    10 Οκτ 2011 7:20:00 μ.μ.

    ==
    Εισαι .."δεξιος"??
    Η εισαι .."αριστερος"??

    Κανε μου την χαρη και εξηγησε μου τι το διαολο εισαι..μανταμ

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ είναι για τις τράπεζες.
    Δεν είναι ούτε για μισθούς ούτε για συντάξεις.
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ δεν πάει για μισθούς και συντάξεις.
    Αν θέλουμε να συνεχίσουν να υπάρχουν μισθοί,συντάξεις,σχολεία,
    νοσοκομεία,πρέπει ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΪΚΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ.
    ΤΩΡΑ.ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
    ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ.
    ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ:
    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
    Η' ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ;
    ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΛΕΟΝ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!
    ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ!
    ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΡΠΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
    ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ,ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ,ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ.
    ΟΥΤΕ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΠΟΥ ΨΕΛΛΙΖΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΥΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
    ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ Η ΤΡΟΪΚΑ!
    ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΖΗΡΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 21-7-67....
    ΦΩΝΑΞΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....ΜΗΝ ΤΟ ΨΥΘΗΡΙΖΕΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ!!!!
    ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!!
    ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΑΠΙΣΑΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!!! ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΟΝΗ ΕΧΕΙ "ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ" ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΡΙΛΙΑΝΟΥΣ ΘΑ ΚΟΛΟΝΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση